Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 835
  • 710
  •   1
Отговори
# 375
ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК  НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС!Бъдете живи и здрави, много обичани и леко бременеене!
Из тези дни нямам време да поседна  на компа, защото малката си бе вкъщи и с нея се занимавам по цял ден.Докато ви четох видях, че сте писали за раждането.Дъщеря ми родих нормално за по-малко от 2 часа, нямам шевове и всичко бе  като по учебник, на втория час след раждането бях права и ходих сама до тоалетна.Отношението в болницата бе повече от ужасно.Можеше да се наложи секцио, поради високо кръвно , но ми се размина. Бяха взели по-рано в патологията, а условията бяха ужасни. Елементарни неща нямаше(а не съм притенциозна). Имаше момичета които бяха там с месеци и си топлеха вода с едни малки бързоварчета ooooh!Дано не ми се налага да търпя такъв кошмар. Успокоява ме факта, че Стара Загора е наблизо и има 2 частни в които може да се роди,нО не съм се спряла категорично коя да е . Мамите от Ст. Загора да помагат със съвет.Признавам си ,че мноооого ме е страх. Embarassed
В моята стая имаше едно момиче, което бе прието предния ден за планувано секцио, но през ноща роди нормално. Цялата бе ''разпрана'', но само като погледнех как сияеше от щастие при вида на първото си така чакано и жадувано дете ....забравяше болката и това, че неможеше да ства.Възхищавам и се още!

Относно хорската простотия и нелепи изказвания,вече почти не им обрущам внимание, защото така тормозя еднинствено себе си!

# 376
Здравейте момичета. Гледам, че за раждането си говорите. Аз в началото бях категорично за секциото, но сега вече се колебая. С късогледство съм- 6 диоптъра, но знам че това не е решаващото за планиране на секцио, причината е налягането в очните дъна. Все още не съм се консултирала с очния си лекар, но мисля скоро да го направя. Моята лекарка, която ми следи бременноста е за естественото раждане, онзи ден като и казах, че ме е страх и тя веднага ме контрира, че нищо страшно нямало, да не съм го мислела. Все сме щели да родим Simple Smile От една страна секциото ми се струва по-лесния вариант, възстановяването после поне по наблюдения върху приятелки не е толкова страшно и продължително, от друга страна обаче природата ни е определила един начин на раждане, вероятно той е правилния. От 3-та страна обаче не вярвам много правилното естествено раждане в България. Като чета някои момичета в чужбина как раждат и как раждат други в Бг и направо ми се отщява да раждам естествено.... Имам чувството, че сме години назад от другите държави и естественото раждане само ще ме травмира и няма да ми остави хубав спомен. Ако се спра на секциото обаче идва въпроса каква е упойката. Да рискувам ли някой кадърен доктор да ме осакати за цял живот или да пропусна един от най-важните моменти в живота ми в сън?! Изобщо много са въпросите ми, вие задавали ли сте си ги? И какъв е правилния избор според вас?

Другото, което ме дразни и вътрешно не ми дава мира е избора на болница. Не искам да е частна, защото смятам че лекарите и техниката там не са на такова добро ниво. В държавните обаче условията са толкова ужасни, а аз съм толкова гнуслива, че сигурно ще трябва 1 камион багаж да приготвя, за да мога да легна в тези легла...

Лекарите се знаят уж кои са добрите, но какво можем да кажем за акушерките, санитарките и спомагателния персонал като цяло. Онзи ден една приятелка ми каза: Ааа, приготви си дребни за санитарките, иначе няма как... Е нали сме здравно осигурени, какво значи да си приготвя дребни?! Просто не го разбирам това, не ми го побира главата просто...

И пак се връщам за лекарите: Скоро разбрах, че 2-ма от добрите лекари в Майчин дом са направили безумни грешки по време на секцио и операция на киста. Как да се довери човек на лекарите?

И такива неща си мисля аз... Не ви давам конкретни примери, защото всички вие си имате достатъчно, сигурна съм...

# 377
  • София

Другото, което ме дразни и вътрешно не ми дава мира е избора на болница. Не искам да е частна, защото смятам че лекарите и техниката там не са на такова добро ниво. В държавните обаче условията са толкова ужасни, а аз съм толкова гнуслива, че сигурно ще трябва 1 камион багаж да приготвя, за да мога да легна в тези легла...

smile3521 Условията наистина са потресаващи в повечето държавни болници. Аз съм се спряла на частна - вярно, че много от нашите частни болници са под нивото на държавни такива в други държави, но все пак е по-добре. Едно гнусливостта (и аз съм гнуслива), ами и може да те заразят с нещо - имам позната, която си тръгна след раждане в Шейново с "екстри", които лекува дълго време след това.

Преди 3 години имах операция на киста и си беше цяло секцио.

И аз имам един такъв аргумент против секциото, моят обаче е операция от апендицит. Вярно, че поради усложнения разреза е по-голям от обичайния за такива операции ("горда" притежателка съм на 12 шева), но не мисля, че това беше определящо за дългото възстановяване - 2 месеца не можех да ходя като хората (макар че започнах да ставам и да се раздвижвам 3 часа след операцията), все ме болеше, придърпваше и опъваше - а бях на 18 години и се предполага, че възстановителните способности на младия ми организъм са били по-големи. Не ми се ще да проверявам колко време ще се възстановявам от секцио.

# 378
  • София
Честит Рожден Ден на Поли , smyrfieta и kKristi! Много здраве, щастие и сбъднати мечти ви пожелавам, момичета!  newsm59

annisoft, ние по принцип към 8ч започваме да храним малкия, после къпане, обличане и докато минем всички процедури, става към 9  Simple Smile Иначе ако сме някъде навън, или на гости, не сме се ограничавали и не сме се съобразявали много с това....В смисъл, случвало се е да сложим Митака да спи и към 11, в зависимост от ситуацията, не го правим на проблем...Като беше бебе, се съобразявахме, повече  Peace
Епона, много неприятно с тази бъбречна криза, мила  Tired Дано да овладеете положението...Иначе за ултразвука- казват, че бил безвреден, но така или иначе се изпраща някакъв сигнал до бебето и съм сигурна, че то усеща нещо (което не казвам че е вредно) но аз си мисля, че му е дискомфортно...И пак казвам, ако беше вреден, никой нямаше да го използва, не се притеснявай  Hug

.....Поздравления за всички,които имат смелостта да раждат нормално,аз докато бях в реанимация и слушах как викаха нормално раждащите не мисля че някога бих се престрашила Rolling Eyes...

Не е задължително да викаш  Laughing Аз, бях с епидурална и гък не съм казала  Mr. Green

mrav4ica  fingerscrossed Чакаме те утре с добри новини от прегледа  Hug

За раждането, аз съм твърдо ЗА, нормалното раждане  Peace Какво значи "от секциото се възстановяваш по бързо"  newsm78 Глупости  Naughty И при двете раждания си има рискове и при двете раждания, възстановяването е различно според ситуацията....Да не забравяме, че секциото си е коремна операция, и не е по малко опасна.....
И разбира се, всеки сам си преценя кое е най добро за него.....
Аз раждах 16 часа, имах силни контракции, но точно преди раждането ми сложиха епидурална и родих без никакви болки....Каквото и да съм преживяла, нормалното раждане не бих го заменила за секцио, освен ако не се наложи по лекарско предписание  Peace

# 379

Честит рожден ден на трите мами bouquet По едно красиво бебче на лято за подарък!

Епона, не мисля, че УЗ е вредно за бебето. Всеки който има проблем, се наблюдава по-често  Peace

за раждането - твърдо съм за естествено, ако няма мед.показатели за друго  Naughty Не съм решила още къде ще е...частния сигурно живее с мисълта, че ще е при него, но аз не съм сигурна още  newsm78

Днес канихме нашите за обяд и сега съм  preggo ще се пукна, а ядохме към 14ч.... още чакам да ми слегне  Mr. Green
След това си поспах два часа....ееех, живот  Mr. Green
Сега мъжа ми заспа, обаче ме е хванал за дясната китка и в момента пиша с едната /ЛЯВА/ ръка !!!  hahaha
Все още усещам само "пълзящи движения" .... чакам силен ритник  Peace Утре съм на ЖК.
При нас няма сняг, но е доста студено  cold
Като за лява ръка дълъг пост стана  Joy
Прятна вечер  Hug Hug Hug

# 380
Ей ме на пак Mr. Green
Коско поспа, аз поплетох един пуловер за него, дето уж е за пролетта, ама от поне 3 месеца си чака да се завърши и сам не се оплита, та пак го подхванах Wink

За болниците, наистина тук в държавните има ужасни условия - но пък и затова са "Дните на отворени врати", всеки да отиде и да види и да си прецени! Аз като раждах в "Майчин дом", тъкмо беше ремонтирано и чисто в стаите, бяхме 2 жени, имаше санитарен възел в стаята!
Санитарки и акушерки има всякакви "животни", но като цяло съм доволна от отношението!!!

За възстановяването, както и Петя е казала си е МНОГО ИНДИВИДУАЛНО!!!
Аз сега пак искам да родя нормално, но... май няма да ме огрее, освен, ако бебето не треъне да се ражда преди планираната дата (все още няма такава, тъй като не съм се срещала с лекарката, при която искам да родя). Тогава едва ли ще ме спрат да родя нормално newsm78
НО, за мен най-важното е бебето да се роди живо и здраво, пък дали нормално или секцио - няма значение!!!
При мен секциото беше наложително и спешно, защото Коско беше с лоши тонове, аз без разкритие и никаква родилна дейност - без контракции, изтекли води и т.н. - в последвие се оказа, че и водите ми са били зелени и всичко е било въпрос на минути, за да сме добре и двамата!!!

Аз да се похваля, готова съм с подаръка за майка ми за 8
март и мисля, че много ще се зарадва, тъй като тя си беше харесала една червена риза - мама обожава червеното -  и аз я капарирах, а утре ще я взема и вече нямам търпение да дойде празника Hug

И като заговорих за празници - тази година "Прошката" е на 06.03, мъж ми на 07.03 има РД, после и 8 март, та ще стане "3 дни яли, пили и се веселили" Joy Joy Joy[/color]

# 381
Здравейте  Hug подхванали сте темата за раждането ... и болниците  Crazy аз нямам избор,трайно съм обвързана с Майчин дом-София,лекарите са ми от там,лежала съм няколко пъти и на различни етажи,ако не ползвате общите санитарни помещения се трае,чувала съм много и различни истории,повечето лоши,но аз лично нямам причина да се оплача,забелязала съм,че като се отнасяш добре с тях ти отвръщат със същото.А за раждането,каквото кажат лекарите,иска ми се и нямам нищо против естественото раждане,но не бързам да се настройвам преди да сме го уточнили това с доктора ,за да не се разочаровам после.Ако става въпрос за страх,повече ме е страх от секцио,защото е операция.Приятелките ми са разделени на две...тези,които са раждали естествено го подкрепят и ме съветват така да започна ако имам избор,защото всяко нормално раждане може да завърши със секцио. Другите ,които родиха със секцио -казаха ,че трябва това да избера.Повечето лекари са за естественото раждане... Искам да е жива и здрава малката и да няма усложнения за мен,все ми е тая как ще стане,ще се възстановим бързо с такъв стимул наоколо  Heart Eyes И още за избора на лекар,аз съм за  Peace ,за серклажа си платих за екип и после изобщо не съм мислила къде да го търся доктора да му благодаря... За раждането пак ще си платя...

# 382
Ваня, аз мисля да раждам секцио, след първото раждане няма сила която да ме накара да раждам естествено. Както Джен е казала, много по- точното описание е, че родих вагинално, много добър израз, в раждането нямаше нищо, ама нищичко естествено, освен дупката през която излезе. Имах толкова разкъсвания, че няма да ти казвам колко време се възстановявах, колко време не можех нито да седна и ходех като мравка, изморявах се ужасно бързо, а дори не можех и да седна. Всички мацки, с които бях в стая бяха секцио, възстановиха се много по- бързо от мен и все ми помагаха, защото не можех дори да се навеждам. Колкото и да ми обясняват, не може никой да ме убеди колко бързо се възстановяваш след нормално раждане, защото аз и при сядане и при пикаене (с извинение) бая месеци усещах болка и по- нататък дискомфорт. Иначе колкото и да питаш при всеки е различно, при мен се получи така, но много жени раждат и след два часа нищо им няма, може и след секцио да забравиш за операцията за нула време, може и да те мъчи много. Всичко е въпрос на организъм, човек и ситуация. За болницата, тъй като се любувах на отвратителните условия и отношение в Майчин дом две седмици, мисля този път да се поглезя в Токуда. Мислех си, че е излишна глезотия, но вече съм на друго мнение.
Фони (така ли се чете ника ти?), аз не бих пропуснала избора на екип, ако ще раждам секцио, но това си е мое мнение. Плюс мисля, че за секцио е задължително избора не екип, но може и да бъркам newsm78.
Ека, на мен пъпа по- към края на бременността ми беше чувствителна зона, обяснявах си го, че сега блузата ми търка много нежна кожа, която е стояла винаги навътре.
Капризче, така е и аз това си го мисля, като слушам разни приятелки родили в чужбина, няма база за сравнение. И аз съм гнуслива и си бях взела спрей за тоалетната, кърпички, гел за ръцете още тон други неща Laughing.

# 383
 wavey

Да се запиша и аз, че няколко дена не съм влизала Simple Smile

Днес много рожденички си имаме  Heart Eyes Честит Рожден Ден на smyrfieta, kKristi и polq  newsm51 nbirthday
Отне ми доста време да ви прочета, но се радвам, че сте толкова активни  и говорите за най-различни теми Rolling Eyes
Относно раждането - засега смятам да раждам нормално и едва ли ще си променя мнението. Надявам се всичко да е ОК и да не ми се наложи секцио  Wink Иначе си избрах една частна болница във Ветрен, което е сравнително нова на 1-2 години. Пакета е 380лв мисля без каквито и да било специални неща...включва престой, дрешки за бебчо и нормалните неща мисля. И всички допълнителни неща се заплащат- изследвания, ако се налагат и глезотиики Simple Smile
Уомбат  Praynig Дано с бебчо всичко да е наред  Hug
 ooooh! Мале какви свекита имате само  #Cussing out  #2gunfire Моята нищо не казва засега, но и по принцип ние се познаваме от скоро, а и от скоро е при нас. Но аз съм изключително доволна от нея! Не мрънка, не се меси в нашите неща...угажда ми онзи ден и крем карамел ми направи, че ме запалихте  Mr. Green Надявам се и занапред така да се разбираме  Rolling Eyes
За количките - снощи сънувах, че купувам количка  Heart Eyes Но беше едно обикаляне...нищо не харесах накрая  Whistling Надявам се като започна наистина да обикалям по-бързо да се ориентирам. За цена на количката...не знам още (родителите ми ще правят детската стая и количка ще купуват...така че от тях зависи) Но и аз не смятам да си харесвам по-скъпа от 800-900лв.  baby_neutral
Аз утре съм на ЖК от 11 и после на ФМ от 3часа...така че ако искат на ЖК да ме гледат ще откажа. Бебчо не съм го виждала от 10януари(първата ФМ) На ЖК последният път само доки го гледа...аз не мога да го гледам там Sad Но утре ще му се нагледам поне 40мин  Heart Eyes

# 384
Момичета, аз малко ще съм от разискваните в момента теми, но понеже си ме човърка искам да попитам
Има една схема за определяне на пола на бебето, като се пресмята смяната на кръвта на родителите, което е през 4 години, при нас за Коско е вярно!
Който от родителите е с по-скорошно "обновена/сменена" кръв, такова ще е бебето, т.е., ако е бащата ще е момче, ако е майката - момиче.
Някоя от вас смятала ли си е по този начин пола на бебето и ако "ДА", вярно ли е?

# 385
  • Варна
Да се включа и аз в темата за раждането. Първият път бях категорична, че искам и ще родя нормално. Никой не можеше да ме откаже от това. Случи се така, че преносих с 1 седмица и ме накараха да вляза в болницата за наблюдение.Тогава ми казаха, че детето е около 3 кг. Изтърпяха ме два дни и на третия ми сложиха система за предизвикване на раждането. Ама детето си знае неговото (терминът ми беше объркан и според мен въобще не преносвах, ама няма кой да чуе) и даже и след втората система нищо не се случваше. Цялото родилно мина и замина само при мен нямаше нито разкритие нито води, само много силни контракции  Rolling Eyes 6 часа по-късно вече се подписвах за секцио тъй като ми казаха, че тоновете отслабват. Калоян се родим почти 4 кг. Казаха ми, че моите контракции не са били достатъчно силни за да го тласнат надолу.Сега си давам сметка колко твърдоглава и упорита като магаре съм била. Да стане моята   ooooh! Толкова трудно преживях това, че не родих нормално...
Сега живот и здраве пак съм се настроила за нормално раждане, но разликата е, че ако лекарите преценят да е секцио, няма да упорствам. Важното е аз и бебка да излезем живи и здрави  Praynig Вече съм подготвена по-добре от първия път. Дай Боже всичко да е наред и всички да си гушкаме бебоците на лято  Praynig

Бътърфлай, наскоро си мислех да ви пусна тази таблица. Тя единствена ми показа момиче, както ми казаха и лекарите. Дано се окаже вярна  Praynig

# 386
Ами пуснете я, де  Grinning или кажете как да я намерим. Че ми стана интересно и на мен  Mr. Green Може да е по-достоверна от китайските таблици....че ми звучи някак по-логично.

# 387
  • София
.....Има една схема за определяне на пола на бебето, като се пресмята смяната на кръвта на родителите, което е през 4 години, при нас за Коско е вярно!
Който от родителите е с по-скорошно "обновена/сменена" кръв, такова ще е бебето, т.е., ако е бащата ще е момче, ако е майката - момиче.
Някоя от вас смятала ли си е по този начин пола на бебето и ако "ДА", вярно ли е?

Танче, теб май мира не ти дава, че бебето може да е мъжко  Laughing Толкова ли е важно за теб  Rolling Eyes
Дайте я тази таблица, да я проверим  Peace

# 388
  • Варна
Заповядайте: http://forumok.ru/who.html

# 389
И аз чакам таблицата  smile3508

bouquet Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт