Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 831
  • 710
  •   1
Отговори
# 405
Да се намеся за болничните  Mr. Green

По повод болничните 45 дена преди раждането- те влизат в 410 дена от майчинството, имате право на 180 дена болничен за една година различни от тези за бременност и раждане. По време на бремеността, болничният не се води за бременност и раждане  Peace. Питала съм и съм се консултирала има и доста по въпроса изписано в нета, наредби и т.н.

И аз съм в болничен от 6.12, пдонвяват ми ги всеки месец с ЛКК. Моят термин е 15.07, на 31.05 трябва да изляза по майчинство и да ми бъде издаден 45 -дневния болничен лист за бременност и раждане. От 06.12 до 31.05 са 175 дена. Обезщетението по време на болничен е 80 % от работната заплата, но не повече от 80 % от максималният осигурителен праг.

Ади писали сме заедно  Hug

# 406
Таня  Peace ,според мен ще се съберем отбор от темата в МД  Grinning

Ха-ха-хаааа, поне ще ни е весело!!! Hug
И дано да се познаем, че иначе няма как да се питаме, дали не сме от темата за ЮЛИ в бг-мамма newsm78 Ето защо е хубаво при затопляне да се организираме и да се видим Hug Flutter Heart Eyes

addy_1, аз като гледах сайта на "Майчин дом"-София - пише цена 350 лв.  за "Избор на екип "Раждане"newsm78 Според мен в думата "екип" влизат доктор, анестезиолог и т.н. персонал newsm78 Но може в различните градове да са различни цените!!! newsm78

Лека вечер на всички!!! Hug
И приятен ден на тези, при който е ден!!! Hug

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 21:44 от ˙·٠Butterfly™٠·˙

# 407
и аз говоря за сайта на МД  Peace
Айде лека нощ  newsm46

# 408
Момичета да споделя за болничните.С колежката сме с еднакъв термин при един и същи доктор и всеки месец ни праща на лкк,където ни пишат болничния за 30 дни и ни вземат такса от 25лв.За уточнение да поясня,че за посещението на тази лкк НЕ ни се дава талон за лкк,а ни се пише в картона(а като беше грипна епидемия и без написано).Та по тоя повод ми предложиха да си сменя доктора,обаче съм притеснена,защото този който ми предложиха-ми за него по форумите нищо не пише.И така нз какво да правя а 12.03 наближава.
Толкова от мен.Лека нощ на всички. Hug

# 409
Ади, Джен, много ви благодаря и на двечките! Джен, и аз долу-горе съм в твоята ситуация с болничните, само че ми се наложи от доста ранна седмица на бременността да ги ползвам заради кървенето и през май месец ще трябва да запълвам няколко дни - с отпуска, надявам се.

Лека нощ, момичета, и сладки сънища Heart Eyes

# 410
  • София
Здравейте!Видях,че обсъждате болничните.Аз искам от април да излизам болничен.На последната консултация питах моя лекар дали ще може да ми даде по-рано и той ми каза че няма проблем само да си донеса картона. Rolling Eyes Да ви питам плаща ли се нещо като ти дават болничен?

# 411

Аз пък досега гледах цените на МД. Наистина пише за избор на лекар 235 лв, но в самата графа има кода на клиничната пътека "раждане" и цена 470лв. Според мен раждането е 470лв, а избор на лекар е 235лв т.е 470+235 лв.
А по-надолу има пак цени за раждане и т.н като заглавието е Стационар. Там цената е 570 лв раждане  newsm78
Не мога да разбера ако раждаш нормално и не избираш лекар трябва ли да плащаш нещо? В държавна болница естествено.
addy_1 и аз не съм много наясно, но си мисля, че след като си здравно осигурен не би трябало да си плащаш раждането. Нали напрекъснато по телевизията говорят, че тази година имало досатъчно пари за това. Тази цена, според мен, е за тези, които не са осигурени.  Избираш си лекр или екип, които да е при теб по време на раждането, ако не си избереш - не плащаш. Поне аз така си обяснявам нещата.

За болничните - нищо не мога да кажа. Аз в монета съм в дълга отпуска - бях от края на октомври до края на декември, после бях за 1 месец на работа и си взех част отуската за тази година. Даже ми останаха 10 дни, които най-верятно ще си взема преди 45-те дни. Ако ми се наложи и болничен ще взема, но за сега ще си ходя на работа.

Проверих и тази таблица - показва момче. Във вторник съм на ФМ, да видим дали ще познае  smile3503 ТЕзи китайските до сега са 50 на 50, така че все ще познаят  smile3534 smile3532

# 412
Не мога да разбера ако раждаш нормално и не избираш лекар трябва ли да плащаш нещо? В държавна болница естествено.
Ади, аз с Коско раждах секцио и БЕЗ избор на лекар или екип, отидох, приеха ме по спешност и така! НЕ съм плащала НИЩО!!!

Хайде лека и спокойна нощ,, а утре успешна и усмихната седмица на всички!!!

# 413
Момичета, аз малко ще съм от разискваните в момента теми, но понеже си ме човърка искам да попитам
Има една схема за определяне на пола на бебето, като се пресмята смяната на кръвта на родителите, което е през 4 години, при нас за Коско е вярно!
Който от родителите е с по-скорошно "обновена/сменена" кръв, такова ще е бебето, т.е., ако е бащата ще е момче, ако е майката - момиче.
Някоя от вас смятала ли си е по този начин пола на бебето и ако "ДА", вярно ли е?

Танче, аз смятах по този метод и се падна момче, а на ехографа излезе момиче. Така че не знам колко е вярно. Единствената таблица, която ми позна пола е една китайска май се води, в зависимост от годините на майката и месеца на зачеване. Аз много не вярвам на тези методи. Бих повярвала на сън, ако по принцип сънищата на даден човек са пророчески. Моите не са такива и не вярвам изобщо в тях. Имам една приятелка, която ме сънува, че забременявам в месеца, в който се случи и ми разказа съня си. Тя има много силно развито 6-то чувство и наистина позна, около месец по-късно видях положителния тест за бременност. На нея и вярвам каквото и да ми каже, че има като усещане... Дано и твоя сън е пророчески  Hug

Таня  Peace ,според мен ще се съберем отбор от темата в МД  Grinning
И аз съм с вас момичета, поне за сега към Майчин Дом съм се насочила. И ЖК си водя там, само лекар ми остава да избера ако ще е секцио, а ако ще е нормално раждане както дойде Simple Smile

Да ви питам, за нормално раждане може ли да се избира екип? Аз не съм много наясно как точно протича едно нормално раждане, лекар и акушерка ли има? Анестезиолог само ако е необходимо ли се вика?

За болничните и аз не съм много наясно. За себе си знам, че много ми падат парите като съм в болничен и ги ползвам само в краен случай. Ако ме осигуряваха на пълната сума, щях да си седя вкъщи цялата бременност. Ех, мечтииии  Joy

# 414
  • София
На мен по тези таблици ми излиза, първото -момче, второто- момиче  Peace Така или иначе, истината скоро ще излезе наяве  Mr. Green

Само не можах да разбера, каква е тая смяна на кръвта  newsm78 Crazy

# 415
По всички таблици излиза момиче, но на ФМ в 14 г.с. докторката каза мъж.Дано да е сбъркала, а ако не мама на двама мъже и един осиновен Laughing.В четвъртък съм на втора ФМ , така че ще видим.За болничните аз лично няма да ползвам, разбира се ако не се наложи, защото имаме много голям кредит.Знаете след колко дълго време ги изплащат и не знам как ще се справим, все пак сега разходите растат не намаляват.Дори мисля да не ползвам и тези 45 дни преди раждането.
С първото си дете от работното място сама с колата се откарах да раждам, е разбира се не знаех, че ще родя толкова рано.Отивам на преглед , че нещо ме набол ваше и доки вика-багаж носиш ли? Аз гледам тъпо LaughingБягай тогава да купиш две нощници и айде в отделението, когато се обадих на мъжа ми и нашите , всички в шок.дано и сега не е така, че да се настроя психически.
Все пък първия път не съм знаела какво точно ме очаква при раждане със секцио, но сега много ме е шубе.

# 416
Предлагам като се затопли времето да се си направим среща в някои детски център или парк.Защото аз лично почти никъде без детенцето не ходя.
Момичета нищо че сме от провинцията, ще се разходим до софия, разбира се тези които сме по близо.
Поздрави на всички.

# 417
И един тъп въпрос.Не мога да си сложа лентички, просто незнам как? ПОМОЩ!!!

# 418
Писах ти Лс, но ако искаш виж и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76041.0
Успех!!!
Добро утро на всички бъдещи мами!
Хайде, по едно кафенце от мен

Хубав и спокоен ден на всички!!!

# 419
Смях се със сълзи като ви четох разказите за "нормалното" раждане (то не е смешно, но без чувство за хумор няма как нормален човек да си го причини повторно). И аз имам такова "приятно" нормално раждане както Джен и Юлско бебе разказват. Два дни залитах от кръвозагуба, 3-4 дни неможех да си седна на д-то от шевовете, а около 6 мес. след това при секс от време на време все още си усещах раненото. Но............ сега ме крепи надеждата, че с второ раждане ще е по-лесно (което най-вероятно пак е глобална заблуда).
Моя мъж днес го "наказах" сам да си приспива щерката. Не ми е лош милия, много ми помага и си гледа диването, но пусто, ние пак сме единствените в компанията с дете. Предния път като ходихме на голямо парти с Вики не беше много зле, но виждах как повечто се дразнят от нея. Тя си търсеше внимание от всички, искаше да им покаже играчките си, разказваше им разни неща и няколко двойки съвсем демонстративно я избягваха (да подчертая че не са ни приятели, в процес на "свалка" сме с тези хора). А снощното парти беше двойно по-голямо и просто щеше да е супер неудобно с нея. Ние двечките гледахме Мегамайнд, заспа си кротко детенцето в 9 и поле аз си гледах филмче сама. И днес се възползвах от тати, нали беше гузен  Embarassed
Немога да ви опиша колко самотно си живеем тук. И колко ми тежи това. От както сме се преместили в Щатите сме си предимно тримата. Нямам приятелки, Вики няма другарчета с които да играе. Излизаме и ходим по разни мероприятия за деца,но с никого не сме се сближили.
Уф спирам   newsm45 newsm45

Общи условия

Активация на акаунт