Мнение за 26 СОУ и 5 ОУ или други училища в района

• 4 192
  • 9
  •   1
Отговори
Здревейте!
Прочетох много теми във форума, но информация за 26 СОУ почти няма, а за 5-то мненията са много противоречиви.
Ще бъдем първи клас тази есен и сме се насочили към избор на училище, което да ни е близо до дома.
Моля, ако имате ученици в тези училища, да споделите мнението си и да ми препоръчате госпожа, която поема първокласници есента!
Смятате ли, че има и по-добри училища за начален курс в района на Княжево? (изключвам Италианския лицей)

# 1
   Живеем в близост до 142 у-ще, но си записах детето в 5 у-ще и не съжалявам. Езиковата и математическа подготовка са много добре застъпени в това училище. Под езикова имам предвид не само чуждоезикова, а и подготовката по бълг. език. Детето ми е първи клас, а чете вече много добре и пише правилно.  Ще се позаинтересувам кой ще поеме първи клас.  Доколкото разбирам от поста вие живеете в Княжево. Може би ще е по-добре да запишете детето си в най-близкото княжевско училище.

# 2
Klementina, какво е профилирането в 5 ОУ - какви ЗИП имат от първи клас? А как е уредена занималнята и какви допълнителни дейности има в училището?

И двете училища са ни на еднакво разстояние, така че няма да е това определящо за нашия избор.

# 3
     mininini,  най-голямото предимство на 5 у-ще е, че е основно и са малко деца. Моето дете е първи клас там и в паралелките са по 20 деца. Обстановката е спокойна и контролируема. Цялото училище учат на едносменен режим, а това могат да си го позволят само частните училища. Друго, което се среща само в частните е двата чужди езика от първи клас - английски и немски. Вторият език е по желание на родителя. Езиците се преподават на добро ниво и на децата им е много интересно. Аз бих искала да има английски и руски, но руския не ни го предложиха. Децата учат математика, хореография, рисуване, компютри - това са безплатните часове и са в програмата. Не знам кое и ЗИП, но ще се позаинтересувам. Желая ти да направиш правилния избор.

# 4
Под ЗИП имах предвид от кои предмети вземат повече часове. Явно се набляга на чуждите езици.
А това че са по-малко деца не се ли отразява на финансирането на училището и на материалната база?

Няма ли мами от 26-то? Моля за вашите впечатления!

# 5
  • София
2-ро у-ще предполагам също ви е близо. За там също има хубави отзиви.

# 6
Да, и аз започнах да се замислям за 2-ро. Днес видях обновения им сайт и се впечатлих от вида на стаите на първолаците от снимките, които са качили в галерията. Но се опасявам, че не сме им в района и едва ли ще се класираме.

# 7
  влиза ли в сайта на 5-то? www.5ou-ivanvazov.com Посети и двете училища по време на час и най-вече през междучасие и ще добиеш представа къде е по-добре. в 5 у-ще няма да те върнат, ако посегиш и часовете на учителките. аз така си избрах училището. 

# 8
  • София
Ние сме в Манастирски ливади и съм се насочила към 2-ро. Тази година ще има 6 паралелки чви клас. ЗИП може да изберете английски или компютри. Вече записват. НИе почти цялата група от градината ще бъдем там. И на мен ми харесва 5то, но ми се иска преходът с познати деца да мине по-плавно, затова 2ро.

# 9
klementina, благодаря за линка.
Наистина смятам след празниците да отида до двете училища и да видя на място как изглеждат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт