"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 419
  • 835
  •   1
Отговори
# 585
  • Düsseldorf
От къде купуваш тази каша/препарат, че се заинтригувах?

преписвам :

ЗА АНТИЧНА КРАСОТА
натурален препарат- аналог на античните средства за чисотта и красота

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: За миене на ръце, коса и тяло(домакински съдове). Не е вреден за човека и природната среда.
СВОЙСТВА:  Мощно миещо средство, не съдържа синтетични ПАВ и сапуни. Н е се пени,РН 7-9
СЪДЪРЖАНИЕ: Хидрофилни нерудни минерали- прецизно подбрани от природните находища, органични киселини, соли, колоидна сяра(като вариант -хигроскопични добавки), косерванти (съдържащи се в растенията, употребявани за храна), природни етерични масла
...........
...........
съгласувано с МЗ- рег№1410-2001г
нето 650 гр

Опитна база : София, Бул Драган ЦАнков №23,  ЕТ Будоров ММ

Още  доста за преписване има на мястото на многоточието Simple Smile
Опаковката е от ПЕ, прилича на малко буренце, бяла непрозрачна кутия с винт, капачката зелена, етикетът е като на химически препарат, само с обикновени букви

Съдържанието е като каша от хума, с приятен мирис, сиво на цвят

# 586
  • София
От магазинче за здравословни продукти, което вече е закрито поради бягство на собственичката от София Simple Smile
Дано някой се жертва с издирване на производителя с толкова странно име и адрес. (В БАН правят законно, но не масово страхотни лекарства да регенериране на кожата, Тази "опитна база" на такова нещо ми заприлича )

# 587
Палнет сте го обсъждали и Дедо взе отрицателно отношение, защото имал фосфати, след като и обикновените прахове вече нямат фосфати  
Точно обратното каза Дедо за праха на Май Планет Peace-можеш да провериш назад, но аз съм сигурна, защото аз го питах  Grinning. Прахът го има тук:
http://bglotos.com/Екологични%20препарати/Перилни%20препарати/Екологичен%20прах%20за%20пране%20My%20planet%20960%20гр
Препаратите за миене на съдове на Май планет са с eco label, освен това са и по-евтини от тези на Грюн Грийн и Фрош, но трудно се намират  newsm78.

# 588
  • Пловдив
Май Планет ги има в Карфур. даже сега са и на промоция: прахът за пране и препаратът за съдове  - две на цената на едно... Wink

# 589
Май Планет ги има в Карфур.
Оф, знам, ама като е на другия край на София ooooh!

# 590
Палнет сте го обсъждали и Дедо взе отрицателно отношение, защото имал фосфати, след като и обикновените прахове вече нямат фосфати  
Точно обратното каза Дедо за праха на Май Планет Peace-можеш да провериш назад, но аз съм сигурна, защото аз го питах  Grinning. Прахът го има тук:
http://bglotos.com/Екологични%20препарати/Перилни%20препарати/Екологичен%20прах%20за%20пране%20My%20planet%20960%20гр
Препаратите за миене на съдове на Май планет са с eco label, освен това са и по-евтини от тези на Грюн Грийн и Фрош, но трудно се намират  newsm78.

Извикаха ме, че има нещо неясно с мои приказки Laughing Да съм уточнил веднага!  Grinning
Прахът на Май Планет, както и геловете им са без фосфати. Имат фосфонати, които не са вредни за водите и природата. За еко-прах е добър, но препоръчвам голямата картонената опаковка, а не тези малките в пликчета, които са по 4 лева. Не е еднакъв прахът в двете. Не мога да обясня защо. Гръцка му работа?

С фофати, хлор и че не са еко бях казал за продуктите на Сано. И там правим една проверка, защото рекламират "зелена" серия. Ще видим дали не е търговска хватка.

И последно - не се заривайте в състава. Съставът е само една малка част от еко-принципите в тази сфера. И той не е определящ. Например, пише "тенсиди". Това са основните миещи съставки -повърхностно-активни вещества. Важно е не само дали нямат синтетичен /петролен/ Laughing произход, но и къде и как са добити, с колко и каква енергия, с колко други разходи и вода, как действат, как се разпадат. Това не го пише в състава и по етикетите. Важното, според мен, е да се минимизира потреблението. С по-малко химичен продукт и по-рядко да се свърши качествено работата. Защото няма какво да се заблуждаваме. И еко-, и био-препаратите са химични продукти.

# 591
За Фрош-а последно какво е положението?

# 592
към мен ли е въпросът newsm78
Аз бая съм приказвал за Фрош. Марката е една от първите в света с политика за френдли/каква дума/ към природата продукти. Но в момента изостава от налаганите стандарти, защото следва собствени принципи. Например имат синтетични съставки и биоразградимостта не се гони на 100%. Първо това ги отдалечава от еко. И второ: -  продуктите на българския пазар са различни от оригиналните в Германия. Особено в еко-частта. Което е по-лошо.

# 593
Благодаря Дедо!
Аз много не се задълбочавам в издирване на съставки, но се радвам, че ти и другите го правите - да съм и аз в час.
Аз ползвам и Фрош - веро предимно.
В момента ползвам на Май Планет - прах за пране - голямата картонена кутия, май 5 кг. Веро също съм ползвала, но ми е много ароматизирано...

# 594
Ще приключа празнословието си с думи, които често казвам - Ползвайте това, което ви прави щастливи. Когато сте доволни от решенията си, от действията си и има резултат - всичко е ОК. Знаете, че възможността за избор води до отговорност. Дали ще е еко, дали ще е био, дали ще успеем да ограничим потреблението.... важното е да сме доволни от себе си в опазването на собствения дом Hug

# 595
  • При децата ми
към мен ли е въпросът newsm78
Аз бая съм приказвал за Фрош. Марката е една от първите в света с политика за френдли/каква дума/ към природата продукти. Но в момента изостава от налаганите стандарти, защото следва собствени принципи. Например имат синтетични съставки и биоразградимостта не се гони на 100%. Първо това ги отдалечава от еко. И второ: -  продуктите на българския пазар са различни от оригиналните в Германия. Особено в еко-частта. Което е по-лошо.

Благодаря много за разяснението! Hug И все пак искам да знам Blush: по-добре е да ползвам "Фрош" отколкото "Ехо", "Фея" и разни подобни /говоря за веро/?

# 596
Май Планет ги има в Карфур. даже сега са и на промоция: прахът за пране и препаратът за съдове  - две на цената на едно... Wink
Аз пък се набутах с "прИмоция" -2.8 л течен лавандула + 1л течен за 17.99лв.Повече ме устройваше с веро,ама който си няма късмет Sad

# 597
  • София
Вярно ли , че за гадните бюлетини сме изразходвали 500 т хартия?

# 598
  • София
Хартията все пак се рециклира...

# 599
Аз пък се набутах с "прИмоция" -2.8 л течен лавандула + 1л течен за 17.99лв.Повече ме устройваше с веро,ама който си няма късмет Sad

Ауу каква евтинийка! При мен цените са двойни!

Имам въпроси:
1. Ползвате ли омекотетител? Какъв? Аз ползвах на Фрош, но се чудя дали да купувам пак!

2. С какво почиствате фурните? Като я чистя с препарат , колкото и да забърсвам после с чиста кърпа все си остава от препарата предполагам. А после като готвя нещо, как ли се отразява той на храната! Затова се чудя с какво най безвредно да почиствам.

3. Ползвате ли нещо за избелване, за петна в пералните?

Общи условия

Активация на акаунт