МАРТенска тайфа 2009г

• 29 441
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Elg,браво на Елия! Simple Smile

Elwing,слава на Бога,и ние сме като вас.По-тежки последствия не  е имало и се моля да няма! Praynig

# 121
  • Стара Загора
Честит рожден ден на БОРКАТА и от мен. Да е здрав и всичко най - хубаво му пожелвам.
Цветке хубав празник ви желая   bouquet
Честит рожден ден и на an_iv. Здраве и всичко останало в разумни количества ти пожелавам!!!

# 122
  • София
dyMa, масово се взема първо платената отпуска. Аз лично от миналия петък съм офиц. в отпуск. Ако е имало повишение на заплатите, препоръчва се да изработиш няколко седмици според фирмата, че да ти се актуализира заплатата.

# 123
Ама само аз ли не съм видяла снимките на Ники от РД?! СЗА, освен онези 14 с тортата има ли още?

Тони, не съм качвала други, става дума за същите снимки. Нали има няколко, на които Ники е в цял ръст, може би за тях става дума Simple Smile

Аааа, ясно...то вярно, че там Ники е хубав и голям, ама аз реших да не би да има и други и да съм ги пропуснала... Mr. Green Любопитната ми душа покой няма да намери, ако е така.Simple Smile

# 124
Момичета, мноооого ви благодаря за милите пожелания!!!!!  Hug

Честито и от нас на Петя и Александър!!!!

Аз вчера изобщо не можах и да влезна във форума по разбираеми причини  Grinning Изкарахме страхотно с нашите мили приятелчета, ще пиша по-подробно и снимки ще кача, но сега имам един бърз въпрос към "просветените"  Mr. Green в тази област  - за колелата без педали.
Кажете http://misto-bg.com/puky/lrm.htm    това

http://www.sportdepot.bg/products/velosipedi-skuteri-roleri-skei … a-balans-10-incha     или това ?

Разликата в цената е доста голяма, та за това се чудя  newsm78

Ако пък някой има и друго предложение, да свирка, ще съм благодарна!Но аз друго, което да има в БГ не намерих.

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 17:04 от *Nikita*

# 125
Честит Рожден Ден на вчерашните рожденици Петя, Александър и София, честито и на днешния Борисчо, да растат мниго щастливи и усмихнати   bouquet

Вчерашната срещичка беше много хубава, но си забравих фотоапарата и не мога да ви покажа снимков материал от мен, но Шу и Бодливка са се справили отлично.

Вероники, много неприятно. Аз също преди години съм имала бъбречна криза и знам как боли. Дано бързо ти минава и да нямаш усложнения.

Никита, нямам наблюдение от двете колела, но първото ми харесва повече. То е и по-скъпото.

Дума и аз си пуснах първо платената и след нея не платената отпуска. Поне така ми казаха, че не мога да си взема не платената преди платената.

Еля, браво че Елия е понесла добре първия си ден в яслата. Дано бързо свикне и да ходи с желание, а и да не боледува. Това според мен е най-важното.

Гери, стискам палци да направиш правилния избор с работата

# 126
  • Варна
Честит рожден ден на Борис и адмирации на сръчната му мама! Да е много здрав и все така чаровно усмихнат!!!!   bouquet
Момичета, прекрасни торти показахте! Браво за ентусиазма и майсторското изпълнение, а аз отивам да се срамувам в ъгъла  Crazy
Единственият ми съвет е да премислиш дали искаш работата в Британика, защото това е призванието ти или само заради повечето време и гъвкавост, които ще имаш заради децата.
Замислих се над това и ми дойде наум, че всъщност на тоя етап нещата малко се припокриват, защото НАЙ-ВАЖНОТО ми призвание е да бъда добра майка на щастливи деца, а това е свързано с достатъчно време за тях.  Flutter Впрочем въпросът с призванието е много сложен и дълбок. Вие открили ли сте вашето и как го познахте. Мислите ли, че правите точно това, което ви харесва и за което сте родени? И въобще в днешно време струва ли се да мислим изобщо върху това?...
Благодаря на всички, които се включиха  Hug Утре трябва да реша.

# 127
  • София
Честит рожден ден на Борето! Голям да порасне и такъв сръчко като мама и тати! Simple Smile
 Гери, понеже питаш за призванието, изобщо не чувствам професията ми да ми е призвание, но понеже е подходяща за моя тип мислене и се справям добре с нея, работя я, няма накъде. Мисля си, че каквато и работа да е, все ще ми омръзне някой ден, защото и счетоводството ми беше интересно в началото. Е, поне не си мразя работата, но не я и обичам.

# 128
  • София
 Честит рожден ден на калпазанина Борис  bdbaloni. Да е все такова жизнено и усмихнато дете и от здраве да не се отърве. Цвети, прекрасно си се справила с тортата, с нетърпение ще чакам да видя и калинката.

*Nikita*, моят съвет е да видите и двете колела на живо и тогава ще ви е най-лесно да прецените. Ето част от ЛС, което получих от управителя на Мисто.
Можете да видите и пробвате различните модели колела в нашия склад - никога не е имало проблем да отворим кашон за клиент само за да види колелото и да може детето да го пробва. Все пак не купувате нещо, което е за един ден!
......................
Ако имате някакви въпроси, моля не се притеснявайте да ме потърсите, за да ви дам по-подробни обяснения.

Поздрави,
Димитър Стойчев,
управител, МИСТО-БГ
. Това е профила му, ако искаш да се свържеш на лични с него, а може и по телефона да звъннеш.
 Принципно PUKY са много качествени, но и Кетлер не би трябвало да отстъпват. Предимство на PUKY е, че има къде да си сложи крачетата детето, като се пусне по инерция, а и е почти един килограм по-леко, което при малките деца е от голямо значение. От друга страна пък това колело няма да се позлзва чак толкова дълго, за да се инвестират много средства, но пък после винаги можеш да го продадеш и да си върнеш част от парите  Peace
 Иначе има и дървени колела, но не мисля, че са с нещо по-добри от тези двете, даже напротив (четох за едно, на което му се е счупила рамката на две, но не помня на коя марка).

За работата - аз в момента се занимавам със счетоводство само защото ми дава възможност да работя от вкъщи и да имам някакъв доход. Иначе никога не съм искала да работя нещо подобно.

Що се отнася до болежките ми, според лекарите, щом имам криза със сигурност имам камък, който явно е тръгнал да излиза. Преди 5 години си имах един големичък и ми го разбиха и излезе без да усетя болка, но сега ми се разказа играта. Принципно трябва цял живот да си пия едни хапченца, за да не ми се образуват нови камъни, но аз не съм ги пила от 3г., заради бременността и кърменето и така.... Знаех, че има голяма вероятност да ми се случи, това което ми се случва, но искрено се надявах поне да стане след като приключим с кърменето. Не ми било писано явно  Sad

# 129
  • Варна
Гери, мила, тази тема е просто безкрайна. Едно си мислех, че е призванието ми, когато учех, другаде го открих след това, после се появи Ния и нещата отново взеха обрат ....... Аз обичах работата си. Още я обичам. Много фактори ми пречеха (или поне се опитваха) да я върша максимално добре. Сега си давам сметка, че шансовете да се изхранваме с тази професия прогресивно намаляват  - пазар, какво да правиш. Все повече стават нещата, с които трябва да се съобразяваш и все по-трудно жонглирането с всичко това - деца, дом, лично щастие и удовлетворение.
Ако трябва, нали знаеш -  голям лист, черта по средата и започваш "за" и "против". Едно знам - трудно е, но вземеш ли решението ще ти олекне и ще ти поникнат крила. Минуси винаги има, но с тях се бориш или привикваш с времето. Успех и кураж ти пожелавам и съм сигурна, че всичко ще се нареди.  Hug
Браво на Елия за яслата!
Честит Рожден ден на Борко, все такова вдъхновение и радост да е за вас, Цвети! И на Животинче на патеричка, зло да те забрави и всичко най-хубаво ти желая.
Вероник,  Hug дано бързо отшуми всичко. А за Ники така няма да говориш, че ми е слабост!  Grinning

# 130
Честит рожден ден на Борис!Да расте здрав, засмян и прилично послушен!

Цветка, невероятна торта!

Гери, питаш за професията - аз дълги години смятах, че работя това, което обичам и още е така за част от нещата. За съжаление напоследък ни затрупват с доста неспецифична административна работа и това ми пречи на интересната и приятната част от работата. Днес например денят ми мина в писане на доклади, сведения и бланки и тичане от етаж на етаж. И гаврите със средното образование също имат принос за влошаване на нещата, защото все по-често се сблъскваме с хора, които не могат, а и не искат да учат. Имам цяла колекция от кандидат-студентск и студентски бисери, но последните застрашително нарастват (а вече изпитваме на тест с много малко отворени задачи).
Аз уж да се похваля, а то се получи като оплакване! Всъщност си харесвам работата (не е първата и имам база за сравнение), но правя компромис със заплатата, за да живея в България.

Вероники, бързо да мине! Дано си го изкарала проклетия камък! Имаш ли предписана диета? Ицо ми прави криза и се оказа с няколко камъка, но така и не определиха какви са камъните. Тогава се рових по нета и открих, че някои камъни си искат диета, но не запазих страницата

# 131
Гери, разбира се, че си струва човек да мисли за призванието си в днешно време Simple Smile Във всяко време си струва, помисли ако Шекспир си бе задал този въпрос и бе махнал с ръка... Въпросът за призванието наистина е сложен и дълбок. В тази връзка сигурно ще ти хареса книгата на Кен Робинсън "Елемента" - купи си я ако имаш възможност и я прочети (има я по Биомаг-овете и не само, лош превод, аз си я поръчах на английски от www.thebookdepository.co.uk с безплатна доставка и ми излезе по-евтина от българската, но все още си чета българската). Та, стана дълго отклонението, но мисълта ми беше, че тази книга ме накара да се замисля по-структурирано ако може да се каже над въпроса за призванието. Нямам 100-процентово правилен отовор за себе си, но знам какво обичам да правя - да чета, пиша и уча другите, да общувам с много и различни хора. В този смисъл в известна степен се занимавам с тези неща, но не точно по начина, който аз бих искала. Все пак се надявам да вървя нататък. Мечтата ми е да напиша книга някой ден и да водя обучения и да изнасям презентации по темата Simple Smile Още не съм решила каква ще е темата обаче Simple Smile Имам и други, по-малки и може би по-реалистични мечти. Наистина не зная коя от тях е моето призвание и се надявам да разбера скоро, защото наближавам средата на живота Simple Smile Знам само, че всичко, което правиш с любов и отдаденост ти се отплаща някой ден, а всяко начало не е лесно. Кураж, Гери! Както казва мъж ми: "иска се сърце да вземеш такова решение"!

# 132
Здравейте,

И днес минахме без сълзи и мрънкане. Закачаше се с едно момченце докато се обличахме, после даде целувки- чао, пия тайче и лека работа и готово.

за работата- никога не съм работила нещо, което ми харесва. То не че ми харесва да работя де  Rolling Eyes О, всъщност като тинеджър се изявявах като модел, та тогава ми харесваше да се гримирам. Всички мислеха, че ще стана гримьор. То още не е късно де.
Иначе обичам да правя нови неща, да отривам разни дълбини, да се нищя из разни неща, да поредя и готово, вече ми е скучно. Горе долу се получава за 2 години да изперкам и да искам нещо ново.

# 133
  • Варна
Еля, радвам се за успешното ви начало в яслата! Hug
Вероники, бързо да се оправяш, мила, и дано повече не се повтаря! За ники напълно те разбирам. Толкова са умни, отракани и със собствено мнение тия големите, че е голямо предизвикателство да намериш нови подходи за убеждаване, различни от императивния тон.  Mr. Green И ще става още по-сложно в бъдеще Crazy
Бухта, аз винаги съм се водила от разума и от схемата "За" и "Против" и за съжаления това не винаги ме е водило до правилния избор, защото в повечето случаи именно субективните фактори изиграват решаващата роля и обуславят крайната равносметка. Съжалявам, че навремето никой не ме е накарал да се замисля над това какво искам да правя и се налага да си задавам този въпрос чак сега. Надявам се да успея да науча децата си да мечтаят, да имат цели и да се вслушват в сърцето си.  Макар в днешно време успехът да се преценяват по външни критерии, все си мисля, че истинското щастие е във вътрешната удовлетвореност и убеденост, че си там, където трябва да бъдеш.
СЗА, благодаря и на теб за прекрасните разсъждения и подкрепата. Наскоро си изтеглих тази книга от нета (има я в електронен вариант, но на англ.) и ще взема да я прочета. Пожелавам ти успех в призванието и съм съм сигурна, че ще го имаш, защото си свършила най-трудната работа - открила си какво обичаш най-много и умееш най-добре (и важното е, че съвпадат Grinning).
Аз в крайна сметка взех решението, което малко в разрез с обективните фактори, ми е легнало на сърце. Ще опитам преподавателската работа, пък каквото сабя покаже. Не знам дали ще ми хареса, не знам дали ще съм добра, не знам дали ще достигна желаните доходи, но съм длъжна да пробвам. Как мога да науча на нещо децата си, ако аз нямам смелост да го направя?

# 134
Вероник, дано да не се повтарят кризите - знам какво е да боли така и ти съчувствам.  Hug А и Тео вече е голям и спокойно можеш да го отбиеш, щом се налага. Аз от 2 дни се замислям сериозно за отбиването на Рая. Нещо пак върна нощното цокане, макар и по малко, но усещам, че засуче ли и бебето започва да се бунтува, та ще видя как ще го реша, но 2 г. си е прилична възраст и съм доволна, че успях да и дам всичко полезно с кърменето до този момент. Peace

Гери, дано взетото решение от теб да ти донесе удовлетворение и вътрешно и изразено във финансов аспект. Hug Аз като започнах работа не виждах голяма перспектива за развитие и си мислих, че няма да изкарам дълго време там, но в последствие нещата се развиха много в посоката, в която исках да се развивам и работя. Сега виждам, че съм взела правилното решение за себе си, макар и тогава да не го знаех със сигурност. С тази професия дори тук мога да си намеря прилична работа, която да ме удовлетворява. Така че, живота ни крие изненади и не винаги те са неприятни, а напротив. Дано и на теб ти поднесе една приятна изненада по отношение на призванието и работата. Peace

Еля, много се радвам, че Елия така лесно се адаптира в яслата. Аз не се и съмнявах много , де... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт