Туп, туп яйчице,септемврийче си има сърчице!

• 22 935
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! И на мен ми се спи, а съм на работа и леко започна да ми се гади, искам да си ходя Sad.

Но стига с оплакването. Денят е пред нас. Пожелавам ви да е много усмихнат и успешен.

За запис съм пропуснала да кажа, че съм от София и това ми е първата бременност (термин 26.09)

# 136
 smile3524 Добро утро и от мен, дами! Явно на всички ни се спи. Дръжте се! Петък е! Утре можем да си отспим (ако разбира се, не ви гони безсъние през нощта..)

# 137
Кокетка, мен АГ-то ме пита, защото съм с очила.
Поуспокоих се вече, но в началото бях много натъжена. От друга страна се върнах около 20 години назад (на такъв допотопен преглед не бях ходила от '91 година сигурно). Само дето не извади една линийка с папагалче, дето имаше навремето за измерване на разстоянието Simple Smile Би било много смешно, ако в същото време не беше ужасно тъжно. Защото аз си познавам състоянието и имам възможност да потърся друг специалист. Но има толкова много хора, които ходят там и тази ги "диагностицира", че сигурно и рецепти за очила дава... Мъка, мъка...

# 138
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Момичета, кажете колко са ви диоптрите. Само при висок диоптър ли трябва да се правят тия изследвания или?

# 139
МОЯ Е -3 И АЗ СЕ ЧУДЯ ДАНО НЯМА ПРОБЛЕМ

# 140
jaded, ясно, разконспирирали са те по очилата Peace Аз си ходя с контактни лещи и очила слагам много рядко.

Syn4o, проблемът не е в диоптъра, а в ретината и че може да има отлепване. Ако ретината е отлепена, при естествено раждане от напъните може да се стигне по пълно отлепяне, което май не значи слепота, но със сигурност значи последващи интевренции, не знам, не съм особено запозната.
Иначе аз самата не съм с висок диоптър - минус 3 на очила и малко по - малко на лещи, но очната въобще не коментира размера на диоптъра, а каза, че трябва да се отиде на изследване и туй то.

# 141
Добро утро и от мен !Емо спа до десет и сега съм тука вече! Докато си пия кафенцето си проверявам форума ! Мами с малки дечица как се  оправяте с тях ?Миналия път много се пазех не вдигах тежко изобщо но сега няма как той е още бебе и трябва да го обслужвам  , на няколко пъти имах зацапване, но не мога да легна да лежа сама си го гледам мъжа ми е на работа!
Мерси за паролката и аз качих малко снимки да ни видите! И аз съм диоптер -3 предния път родих секцио . Хубав ден от нас въпреки мрачно време !

# 142
  Работата е там ,  че състоянието  на  ретината  може д а не е добро и  при  по-малки  диоптри  и  без значение е дали  са  (-) или  (+) . За  това изследването  е наложително ! 
 Моя  близка  с  диоптър  -2 си  отлепи  и  двете  ретини  с нормално  раждане преди  години  !   Confused 
ето  полезно  инфо 

http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_610_0.html

# 143
Може ли и на мен паролка?

# 144
Здравейте,
аз съм дълекогледа с астегматизъм и на едното око съм 3,5 на другото 2,75 и нямах проблем да родя естествено, но трябва всеки да си направи обстоен преглед който има проблем със зрението зашото се измерва и очно налягане и т.н.
Дано съм била от полза Laughing

# 145
Добро утро и от мен !Емо спа до десет и сега съм тука вече! Докато си пия кафенцето си проверявам форума ! Мами с малки дечица как се  оправяте с тях ?Миналия път много се пазех не вдигах тежко изобщо но сега няма как той е още бебе и трябва да го обслужвам  , на няколко пъти имах зацапване, но не мога да легна да лежа сама си го гледам мъжа ми е на работа!
Мерси за паролката и аз качих малко снимки да ни видите! И аз съм диоптер -3 предния път родих секцио . Хубав ден от нас въпреки мрачно време !

Ох мен много ме е страх да не стане нещо гледам да се пазя ама малкия си иска свието гушкане занасяне до леглото и такива неща, дано да се справиме. Лека полека ще трябва да му обяснявам какво се случва ама незнам как ще го възприеме. Таткото помага повече и така.

# 146
Здравейте и от мен!

Запис - за 5.09.2011

До горните коментари за очните прегледи: това си е доста сериозен проблем, на който не се обръща въобще заслуженото внимание.... преди първата си бременност и раждане имах диоптри  -2,75, а след раждането нараснаха на  - 3,75. Родих по естествен начин, но никой не ми обърна внимание заради очите на друга алтернатива....

# 147
stels-bels, много добре е обяснено всичко в статията. Точно както го каза и моята лекарка.

Може би е добре да сложим линка към статията на първата страница, че тук, в темата, след няколко страници ще се изгуби?

# 148
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз също съм със лещи през деня.Диоптъра ми е +4,5.АЗ също съм чувала за отлепяне на ретината,но за изследване преди това не съм чувала.Не вярвам,че могат да преценят точно дали ще се отлепи или не.Божа работа,но рискът е огромен.Аз и затова съм си решила,че ще бъде секцио.Не ми се рискува,като ги знам нашите лекари какви са гаранция няма.Като стане белята няма оправия после.Примерно аз не съм чувала,че до даден диоптър е допустимо раждане по естествен път.То като дойде деня никой незнае как ще се развият нещата.Някои раждат за 20 мин.,а други се мъчат 2ч. Всичко е много относително.

# 149
stels-bels, много добре е обяснено всичко в статията. Точно както го каза и моята лекарка.

Може би е добре да сложим линка към статията на първата страница, че тук, в темата, след няколко страници ще се изгуби?
Да , полезно  инфо  за бъдещи  мами  с  диоптри  !
  Аз сложих  очила  на 19 г  +2 ,  сега на 34 г  вече  нося  (+ 0.5 )  но  уж трябвало  за постоянно  ... Аз обаче ги  слагам  само  на работа  ,  защото  съм  цял  ден на компютър  ....
 Интересно  беше  за мен да  прочета  в статията  ,  че си  е опасно  ако  на бял  лист  или  бяла  стена  виждате  косъмчета  ,  запетайки  ...   Confused -  Аз ги  виждам .... Confused А на  офталмолог  съм  била  преди  5 г.  .... newsm78 

Общи условия

Активация на акаунт