Бродирана красота - Гоблени 81

• 99 498
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Антония не се стряскай не е толкоз страшен дзвера колкото си мислиш.
Аз си правя малко възелче и го слагам на ухото на иглата ,като ми свърши конеца го отрязвам и си завършвам като с другите конци.Просто да ми вървят равномерно.

Лека нощ момичета!

Може ли да те помоля да покажеш как точно го слагаш това възелче, защото постоянно ми се заплитат конците, като при истинска мартеничка  Simple Smile, много ще съм ти благодарна.   bouquet

# 361
Ето до къде стигнах с кученцето, а вече дори и надписчето направих. Oстава ми съвсем малко и ще го покажа завършен:

# 362
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета имам една молба ... Можете ли да ми помогнете със съвет, а и може и с някоя схемичка  Wink за специален повод. Ще ставам кръстница, на едно много сладко момченце на 3 годинки. Искам да направя нещо специално за повода, но нямам идея  newsm78. ...

http://multiply.com/mu/daneloiz/image/1/photos/742/1200x1200/3/b … mp;nmid=258806521
http://multiply.com/mu/daneloiz/image/1/photos/742/1200x1200/4/b … mp;nmid=258806521

# 363
 HugБлагодаря Хипатия  Hug
И този размер на В.Левски ме устройва.
Скоро ще го покажа готов  Grinning

# 364
Момичета имам една молба ... Можете ли да ми помогнете със съвет, а и може и с някоя схемичка  Wink за специален повод. Ще ставам кръстница, на едно много сладко момченце на 3 годинки.

Малко под твоя пост бадем даде схемата за гобленче за кръщене- аз наскоро го ших по същия повод и ето как ми се получи, шито върху българска ленена панама.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/0rkn-xu_64r__WczR6Jbo4CP_6 … 8?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/6OLTGtXNe3_Prv9Rcehu74CP_6 … 8?feat=directlink

# 365
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Момичета, купих си един гоблен, който е даден да бъде шит на панама 14 каунт с 3 нишки конец с бод 1:1 или с 1/2 кръстче. Мисля да го шия с кръстче с 2 нишки и се притеснявам дали ще ми стигнат един или два от конците. Все пак фирмата е преценила разхода на конци при един бод, а аз вече променям бода , както и нишките. Питам това, защото някъде прочетох, че се правел по-голям разход при кръстчетата.

# 366
Харесах си гоблен от едно списание ("Момиче със слънчогледи"  по картина на Майстора) и много ми се иска да го направя. Ще си купя само конците, тъй като имам панама, а и схема има в списанието. Чудя се дали някоя от вас е шила по този начин - от списание и дали и се е получило добре като цветове?

# 367
  • Стара Загора
Стрелец, станало е много красиво и ефектно на тази панама  bouquet

А тя какъв каунт е?

# 368
Момичета, купих си един гоблен, който е даден да бъде шит на панама 14 каунт с 3 нишки конец с бод 1:1 или с 1/2 кръстче. Мисля да го шия с кръстче с 2 нишки и се притеснявам дали ще ми стигнат един или два от конците. Все пак фирмата е преценила разхода на конци при един бод, а аз вече променям бода , както и нишките. Питам това, защото някъде прочетох, че се правел по-голям разход при кръстчетата.

ами ти всъщност удвояваш бодовете, а намаляваш нишките с 1:3, значи няма как да ти стигнат. но може пък фирмата да е предвидила запас  Hug
а какво не ти харесва в полукръст с три ката? ще ни покажеш ли картинка  Blush

# 369
Става въпрос за този гоблен. Не ми харесва да шия 1:1 - предпочитам кръстче, още повече основата е 14 каунт. Конците с които е комплектован гоблена са Ариадна, по принцип шия с такива и имам доста излишък и не са ми проблем, но един или два от конците ги нямам както личен резерв, а не знам и номерата и се чудех ако сменя бода дали ще ми стигнат и ако е така дали да не сменя изцяло конеца с нещо близко по цвят което го имам в повече? Гоблена е комплектован от магазина в Плевен където си купувам конците и там го видях ушит и доста ми хареса. Но е шит 1:1 с 3 нишки конец.

# 370

http://www.abullrun.com/2422.html
пише, че има ламе, мъниста, кръстчета, контур и дълъг (прав) бод  Confused нямам идея как са го обработили  
опитай както си решила, а проблемните цветове остави последни  Hug

# 371
  • София
Стрелец, прекрасно е!  Heart Eyes
freespoken, това е от списание, на мен много си ми харесва  Grinning

# 372
О, много е красиво,Бадем....В тези слънчеви цветове направо прекрасно! Значи смело да взимам и да почвам Simple Smile

# 373
Намерих схемата в РМ преди още да си купя гоблена и се оказа, че дори не са си направили труда да премахнат номера от схемата. Ламе са сложили - едно чиле златен металик на ДМС и останалите конци са Ариадна. Мънистата са заменени с  металика - те са по ветрилото. Има малко контур. В схемата на пренабора на Desing works има дори и 1/4 бодове -тук са премахнати. После като видях конците които са сложили и че имам 99 % от тях ме хвана яд на мене си че дадох 20 лева за нещо, което дефакто имам. Просто като видях в магазина комплектовката реших, че схемата е по-различно от това, което имам. Но никой не ми е виновен. Но някой в този форум бе шил гоблена и ми хареса и ще си го ушия, но съм решила с кръстчета.

freespoken Не се притеснявай - действай.

# 374
  • София
Някой да е срещал схема на това  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт