(Био) зеленчукова градина 7

• 92 880
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • При розите и топлата вода ......!
cecunka76 , да в къщи си имам двор. Добре ме сети, сега ще си търся от комшийката лапад. Hug
Вълк , Goody , благодаря за инфото, започвам да действам.  bouquet

# 181
МХ, "Лъч" е добър сорт, слагай смело! Отказала съм се да правя разсад от патладжан, нещо все се обърква. Купувам една връзка от десетина корена, и готово.
Теди, семето за картофи купих от агроаптеката срещу пазара. Не знам дали още има, бяха взели само 3 чувала от Агата.
Много сладки кученца видях! Дано намерят грижовни стопани!
Веселче, тези жълти малини, как мислиш-вкусни ли са? newsm78 Като им гледам цената-май не  hahaha!

# 182
gelikas, големи сладури са ти плюшковците! Да ги нагушкаш от мен! Grinning
Ana.Ivanova, ние имаме от жълтите малини и стават по-едри от червените, но на вкус другите ми харесват повече. Wink
Разсада за доматките в оранжерията вече е готов и смятам другата неделя да ги разсадя. Simple Smile
Ехххххххх, къде си лято. Laughing

# 183
Благодаря, анемония  Heart Eyes! Попях си, постоплих се! Я сега покажи доматите, да им се порадвам! Оранжерията ти отопляема ли е?

# 184
Оранжерията не е отопляема, но ще сложа и найлонов тунел върху тях. Днес след обяд в оранжерията беше 20 градуса. Simple Smile Снимки за сега не мога да пусна, защото фотоапарата не е при мен.

# 185
  • на брега на Дунава
И на мен вече ми се иска слънце и пролет ,защо не и лято. От тези облаци доматчетата ми са едни хилави и все търсят светлината.Но явно идва пролет , защото всичко тръгва да се развива.Фуксията ми на остъкления балкон има цвят при 12 градуса.Всичките ми домати поникнаха.Сега ще сея почти цялата гама чушки-червени ,жълти,люти ,за червен пипер"гороглед ",някакви като камби " Топепо жълто" ,"асти".Изкупих магазина. GrinningТо нямам място ,но нали ми се иска.Пък и токова удоволствие е .

# 186
 Joy Изкупила магазина, ти да видиш аз като купих семена - 30 и кусур лв, мъжът ми щеше удар да получи на касата  Joy А имам тепърва да купувам пипер и домати, и старозагорския чер боб не съм се отказала да търся...

# 187
  • на брега на Дунава
Аз освен семена за зеленчуци си поръчах он лайн разсади и луковици от Стрелиция и Сортови семена.Там където ми е градината -на Балкана ,имам повече цветя.От три години започнах със зеленчуците на шега.Няма почва-около 15-20 см.Мъкна къртичини,тор,събирам отпадъците на компост, пепелта от камината и така след 50 години може би!Обаче като станаха едни домати и тиквички върху камъни с малко почва  ,учудих всички съседи и салатата все беше от мен.

# 188
   Joy JoyХа -ха, mama_gali мъжете май повечето са така.Моят първата година като чу ,че съм насадила домати  се би по главата и се чуди ,защото трябвало двора да ни е с райграс и цветя.После като яде цяло лято домашни домати запя друга песен.На следващата година собственоръчно  ми разшири "Градинарника"-така го нарича!

# 189
Някой плачеше за аспержи - да се опитам да му извадя от моите малко - една туфа са и упорито си ги мислят за китки - да не ги режа , че ставали за аранжиране на цветя  Mr. Green
Ани - Благодаряза инфото! ама май ще се разхождам до аграта и ще си пробвам там късмета  Peace
Жълтите малини са по- сладки, но тези които имам не са едрички толкова и не раждат като ремонтантните - в чужбинско ги има и такива обаче  Crossing Arms и черните са вкусни; сега пък се радвам и на голо киви в една саксийка (от онези дребничките които са като грозде) ако и ми роди ще е супер Joy

# 190
Това лято едни гадюхи за пръв път ми едяха листата на лука. Прогризано с неправилна форма. Едни гадове меки на пипане, сивофяви, като го стиснеш пуска жълтозелена течност. Към 12 мм дълги.
И сега от съклет и мерак за пролет съм бучнал лук до мушкатата на Вълчшцата и вече имат 15 см листа. Но гледам на единия има прогризано, Нима тая гад е минирала лука? Терасата е остъклена, няма гадове и е доста студено, навън има сняг.

# 191
Теди, откъде го завзе това голишарче? Ще стискам палци да ражда и да се множи, защото ме пиши в списъка на желаещите  Mr. Green да го притежават!

# 192
  • Варна
Относно сметките, и аз втора поредна година пръскам сума ти и пари за семена, но мъжът ми няма нищо против стига да не го занимавам с отглеждането им  Joy. Тази година благодарение на вас поръчах половината семена от човека от Шумен, другата половина - си ги купих от сортови семена. Резултата е около 250 кофички с по 4 семки вътре. Вилата ни е 1,2 дка, но част от разсада подарявам на свекър ми. След черните домати миналата година, тази година наблегнах на едрите домати, но за цвят си засадих и домати във вид на лимон
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSg47Mi6vwdcVGUoDyv34BJJ … 7HXBQH7h3-2xacPiA,
зелени домати http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-6woWiYf3H0W1zMtrZO4fL … ZCurF4QhA&t=1
бели - http://www.thisgardenisillegal.com/uploaded_images/white-beauty- … sliced-732032.jpg
и дълги червени http://media.growsonyou.com/photos/photo/image/33588/main/PICT0192.jpg
дано се получи нещо и тази година, че ме е хванал супер ентусиазъм - купила съм си книги и чакам пролетта! А на всички вас - благодаря ви за помощта!

# 193
Ани, от чужбинско и от тук един приятел ми даде мъниче - което поотрасна доста. Ако се размножи ще имаш Hug
А някой гледа ли си храстовидна вишна? цъфти много красиво, а и вкусни плодчета има Blush

# 194
Здравейте и от мен! Попаднах на първата тема и ми отне доста цъкания, докато стигна до тук  Rolling Eyes
Засега био-земеделието ми е предимно саксийно и мнооого малко в градинката, но предстои ЖЗ да имам повече място, така че ще ви следя за идеи и обмен на информация  Hug

Общи условия

Активация на акаунт