ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 638
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Nial, при други обстоятелства бих се обидила на тона ти, но полезността на думите ти, отличните насоки, логичните обяснения ... Е, БЛАГОДАРЯ ТИ.

# 166
Всеки от нас си го чува тона сам в главата  Grinning, на база на призмата от личните си споразумения.

Аз нямам за цел да обиждам никого, но нямам нищо против, ако някой се обиди на думите ми.

Всеки е свободен да възприема и тълкува, и да се чувства както може, или пък както иска, или както му е по-лесно   Peace

# 167
За бебе мен са ме съветвали да давам лекарсвото преди или веднага след сън, за да сазим горе-долу идята да не влиза храна в устата 20 мин преди и след. За играчки и пръсти не съм се притеснявала, че лапа. Хомеопатът ни казваше, че високите потенции в които са лекарствата за бебето могат да действат и през кожата му, ако не му нацеля устата... Във всеки случай дестваха, въпреки, че си лахаше ръцете и играчки. И сега действат, въреки че не трудно се удържаме да не яде след като е взел ХЛ...

# 168
  • Добрич

Не бива да се дава последователно ХЛ в една и съща непроменен потенция!

Не бива да се дава последователно ХЛ в твърда форма (гранули)

Това означава ли, че нищо не правя с бебето, изписано му е през 6 дни да приема ХЛ в потенция 30, 6 пъти трябва да го пие и после сме на проследяване  Thinking
Означава, че ако лекарството е в твърда форма (гранули) и е препоръчано в продължение на 6 дни да се взема на гранули, то вашият хомеопат или не е чел или е забравил какво пише в Органон. Аз лично бих стоял далеч от такъв човек, нито бих му позволил да лекува мен и близките ми. Също така се чудя въобще дали приемът е реален тъй като на едно бебе не можеш да обясниш, че трябва да си повдигне езика, за да излея няколко капки от лекарството, после пък си лапа ръцете или някоя играчка. Лигавицата в устата е богато инервирана, не е нужно да се повдига езика. Дайте идеи как се дава л-во на бебе. Аз сипвам изворна вода около 30-40 мл. в чаша слагам гранулката разбърквам енергично и слагам около 1 кафяна лъжичка доколкото мога под езика, ако не успея да я изсипя под езика давам още една  newsm78 Браво, изкъпете го в лекарство. Това не е нужно. Една лъжичка е предостатъчна, няма значение че не е под езика.

Аз оставам с дълбокото впечатление, че не се чете това което се пише. Ако лекарството е в течна форма няма проблем да го дадете 6 пъти.
Ами уж чета, изписани са ни гранулки, но аз ги разтварям във вода, как да дам гранулка на бебе  Rolling Eyes
Трудно ми е да дам лекарството преди сън или след сън защото ние заспиваме на гърдата и със събуждането сме на нея  Crazy
Днес повърна малко от кърмата 5 мин преди приема, трябваше ли да изчакам повече време преди да го дам, все пак ще е имало малко в устичката  Thinking

# 169
  • Пловдив
Аз знам,че на малки деца е препоръчително ХЛ да е в течен вариант!

# 170
А аз пък знам, че на малки и на големи, и на всякакви деца, и на възрастни е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се дават течни лекарства  Grinning ПациенТ НЕ бива да приема гранули. Ако има гранули - си ги разтваря и отново приема течно. Вече станахме исторически...

# 171
Ами уж чета, изписани са ни гранулки, но аз ги разтварям във вода, как да дам гранулка на бебе  Rolling Eyes
Трудно ми е да дам лекарството преди сън или след сън защото ние заспиваме на гърдата и със събуждането сме на нея  Crazy
Днес повърна малко от кърмата 5 мин преди приема, трябваше ли да изчакам повече време преди да го дам, все пак ще е имало малко в устичката  Thinking

Детето не яде 24/7 нали? Дайте лекарството във време в което не се храните.

Разтворете гранулата във вода, разбъркайте и просто дайте 1 чаена лъжичк. Няма значение под език или над език. 10-15 минути след като сте се хранили може да давате ХЛ и след още 10-15 може да се храните отново.
Нищо фатално не се е случило че днес сте чакали само 5. Утре ще почакате 10 и готово.

# 172
  • Добрич
Nial , благодаря, че ме изтърпя  Blush
 Hug

# 173
  • Пловдив
А по принцип кое време на денонощието е най -подходящо за прием на ХЛ?
/Ако е изписано веднъж на ден/
Сутрин или вечер?  newsm78
И зависи ли това от конкретното лекарство?

# 174
Някой лекарства имат времеви модалности и има значение кога се приемат, за други това е без значение. Например, трябва да се избягва да се дава Phosphorus вечер, около часа за лягане, защото може и да докара една безсънна нощ (заради първичното лекарствено действие). Nux vomica, пък трябва да се избягва да се приема сутрин. Но това са изисквания, когато се провежда хронично (конституционално)лечение. Ако имате остър случай и е нужно да се даде ХЛ, няма да чакаме разбира се да стане вечер за да дадем Nux-v.

Ако хомеопатът не ви е предупредил за лекарството, това означава, че може да го приемате по всяко време. За предпочитане е такова в което няма да сте изложени на интензивен стрес непосредствено след приема.

# 175
А възможно ли е дългото приемане на Силика 30 да доведе до раздразнителност, нервност, истерии при неудовлетворяване на желанията?

# 176
Записче  Simple Smile

# 177
  • София
А какво страшно ще се случи, ако се приема л-вото в твърда форма?  Rolling Eyes И също -  ако потенцията е еднаква? Нас ни лекуват така, успешно.  Rolling Eyes И това ли не е истинска хомеопатия  Tired

# 178
  • Пловдив
Nial, благодаря!   bouquet
Точно това питах: за хронично лечение, не за остро състояние...
За остро е ясно, че се почва веднага.

# 179
А какво страшно ще се случи, ако се приема л-вото в твърда форма?  Rolling Eyes И също -  ако потенцията е еднаква? Нас ни лекуват така, успешно.  Rolling Eyes И това ли не е истинска хомеопатия  Tired
И нас така!

Общи условия

Активация на акаунт