ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 320
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
Славена, това не е хомеопатия  Peace. Не са спазени основните принципи.

Иначе - физ.разтвор в носа не пречи.. особено след като е снета картината, предполагам...

# 31
  • България
започва пак хрема при малката/7г/.през седмица е болна и грипа изкарахме/осцилококцинум,инфлуцид,клеева тинктура,сребърна вода,коризария и чай/
вече се чудя как да я лекувам?
впръсках сребърна вода

# 32
  • Пловдив
Днес водих малкия при една педиатърка, която е и хомеопат.
Алексантър, номера който м идаде на лични не отговаря. Peace

Та му изписа apis mellifica 15ch 4x5
arsenium album 9ch 3x5
hepar sulfuria calcareum 9ch 2x5

ми аз цял дена само гранули ще рзтварям...Ще има ли време да се погълнат всички? ooooh!

Забравих да я попитам пречи ли да си продължа да капя физиологичен ратвор в нослето?

Ето за това не искам хомеопата ни да е с медицинско образование, не се получават нещата  Rolling Eyes

# 33
  • Пловдив
започва пак хрема при малката/7г/.през седмица е болна и грипа изкарахме/осцилококцинум,инфлуцид,клеева тинктура,сребърна вода,коризария и чай/
впръсках сребърна вода

Тези неща с които сте се лекували до сега, кой ги е изписвал? Понеже не изглеждат като да са от кл.хомеопат newsm78...по моето скромно мнение...

пп Сега се сещам, че с коризалия такова доказване си докарахме преди доста време ooooh! ooooh!, ама пусто незнание тогава... Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 15:20 от mamaden

# 34
  • Пловдив
впръсках сребърна вода

Този "коктейл" наведнъж ли го давахте  Shocked

# 35
  • София
Усмихнатото, едната ми дъщеря е правила фебрилен гърч (преди да започнем да се лекуваме всички  хомеопатия). Приеха ни в педиатрията за наблюдение - не й дадоха НИКАКВИ лекарства, просто стояхме там 3 дни и й направиха ЕЕГ накрая. Идеята е да си под наблюдение ако направи втори гърч, да реагират веднага (ако имало втори гърч, рискът да е начало на епилепсия бил по-голям - така обясниха от клиниката по неврология).  На мен лежането там ми изглеждаше напълно безмислено...
Дали споделиха, какво точно ще направят Rolling Eyes?

Да, щяха да дадат диазепам (страхът е да не направи епилептичен статус) и да дадат сигурно някакво противогърчно средство (заради хипотезата, че два фебрилни гърча може да са симптом на епилепсия). Не казвам, че бих ги давала тези неща, а че това е алгоритъма в онова отделение.

# 36
Ами класическият хомеопат, на който имах телефона не отговори на обаждането ми.А детето доста вече беше взело да кашля и за това го заведох при тая лекарка.Чух няколко доволни мнения за нея.Дано и на нас помогне. Praynig
Ще се опитам да намеря класически хомеопат и ще го тествам върху себе си първо.Имам за лечение хроничен фарингит и стафилококи в гърлото...И в момента бе наболява даже, но няма време сега за мен да си обърна внимание.Ще се самолекувам с чай и лимони та дано ме облекчи.  Peace
Може л инякой да ми каже кои книги да прочета, за да се запозная с хомеопатията? Знам,че ако напиша в гугъла ще ми излязат много, но аз искам вие да ми препоръчате някоя качествена.НАистина искам да се образовам по въпроса.Благодаря ви предварително! Hug

# 37

Науката хомеопатия на Георгиос Витулкас

# 38
Днес водих малкия при една педиатърка, която е и хомеопат.
Алексантър, номера който м идаде на лични не отговаря. Peace

Та му изписа apis mellifica 15ch 4x5
arsenium album 9ch 3x5
hepar sulfuria calcareum 9ch 2x5

ми аз цял дена само гранули ще рзтварям...Ще има ли време да се погълнат всички? ooooh!

Забравих да я попитам пречи ли да си продължа да капя физиологичен ратвор в нослето?

Ето за това не искам хомеопата ни да е с медицинско образование, не се получават нещата  Rolling Eyes

по-скоро проблема е, че много педиатри си купуват книжки, чели-недочили хомеопатия и вече лекуват.За това си има курсове и обучение.Не ми се вярва някой да изкара курса, да се запознае с основните принципи и да си прави такива коктейли.
За съжаление имам много познати около мен, на които джи пи то им казва, че се "занимавал" и с хомеопатия.И предписват лечение.И като чуя за тези коктейли от по 3-4 ХЛ ме "втриса".

Смятам, че хомеопатичното дружество трябва да се заеме сериозно по въпроса с практикуването и разрешителното за това.Не може всеки да се провъзгласява за хомеопат и да лекува, защото хората така се подвеждат  и объркват.За малко и мен да откажат от това да се лекувам с хомеопатия.

# 39
  • Пловдив
mamaden  какво точно се случи от коризалията?защото преди и такова съм давала на Ради

а иначе щях да пиша,че книгите които съм разглеждала-те бяха на боаронски хомеопат-никъде не пише да се предписват по 2 и повече ХЛ,напротив и там си е описано че се подбира 1 на база подобие.Но според мен самите хомеопати си го видоизменят и за всеки случай си дават по 2-3 наведнъж.

# 40
За коризалията хомеопата ни каза, че сме "вкарали" проблема навътре./не искам да припомням предния хомеопат как предписваше/.
Идеята е, че секрецията трябва да излиза на вън, а тя я е вкарала навътре, та се борихме със задна хрема докато започнаха секретите да излизат на вън.
В къщи ми се смееха, че се радвам, че и е потекъл .........сопола Mr. Green

# 41
  • Пловдив

Науката хомеопатия на Георгиос Витулкас

И аз препоръчвам книгата, чета и препрочитам някои неща и винаги намирам нещо полезно, но май за начало не е много подходяща Rolling Eyes. Не знам може би нещо по-базово....но не се сещам newsm78.

# 42
  • София
А какво ви е мнението за книгата на д-р Атанас Гълъбов "Хомеопатия за всички"

Иначе за сопола да кажа. Онзи ден като направи кризата след приема на конституцията, говорих с хомеопата притеснена че пак почва да кашля и да свирка, той само като чи че носа се е разтекъл каза: "Чудесно! Това е много добре" То и с кашлицата е същото де, като я чуя че е влажна и изкарва храчки ми олеква.

# 43
Ето за това не искам хомеопата ни да е с медицинско образование, не се получават нещата  Rolling Eyes
Нашият пък е с медицинско образование и всичко е ОК.

# 44
И нашият Хомеопат е педиатър по специалност,но от 15г. се занимава само с хомеопатия.
Дано това ,което напиша се прочете от повечето ,които пишат тук
 когато се предписва повече от 1 лекарство ,това не е хомеопатия

Общи условия

Активация на акаунт