ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 248
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Отностно антидотирането, в началото и аз се "шашках" това може, онова не може, много се бях объркала.Сега ям всичко, давам на децата шоколад, единствено не пия кафе/пия безкофеиново/когато съм на ХЛ.Децата не ги ограничавам, защото много обичат сладко и щом го обичат значи им е потребно.Не съм забелязала при тях да се антидотира, ако забележа бих спряла сладкото.
Явно наистина си е индивидуално.

# 691
  • Пловдив
Отностно антидотирането, в началото и аз се "шашках" това може, онова не може, много се бях объркала.Сега ям всичко, давам на децата шоколад, единствено не пия кафе/пия безкофеиново/когато съм на ХЛ.Децата не ги ограничавам, защото много обичат сладко и щом го обичат значи им е потребно.Не съм забелязала при тях да се антидотира, ако забележа бих спряла сладкото.
Явно наистина си е индивидуално.

За сладкото и моя си яде... Wink

# 692
Ми и аз си мисля, че дори хомеопатията да е вярна, специално тези препарати са някаква пък тотална измама вече, която и хомеопатия не е по дефиниция.
Добре, а защо тогава пък толкова хора твърдят, че осцилококцинума им е помогнал, или тонзилотрена, или други от тези общите? "Улучи" ли са просто с индивидуални характеристики, пасващи на тези лекарства. И за инфлуцида съм чувала доволни хора?

И другото, значи има един British homeopathic journal, и там има разни статии за изпитания на хомеопатични лекарства. В тези статии има например как се тестват хомеопатични лекарства на клетъчни култури (!) и на базата на тези експерименти твърдят, че хомеопатията действа. Нали тя е холистичен подход, и действа на цялото тяло, и то има разлика според индивидуалните характеристики, как на някакви отделни клетки само ще действа тогава не мога да разбера?

Бегемот, при честите ангини на дъщеря ми също на два пъти помогна тонзилотрен, да ама ангината си беше налице пак на следващия месец. Тоест алопатичен подход, симптоматичен...Но не лекува, а потиска симптома. Не бях и чувала, че има два вида хомеопатия - истинска и неистинска. Ангините разредиха след прием на точното лекарство.

Инфлуцид - раждах малкото дете с едно момиче, впоследствие изкарахме заедно цялото майчинство. Нейното дете също започна да прави чести ангини и възпаления на гърлото.
На три пъти приемаха инфлуцид. Резултат - майката супер доволна, че не са пили антибиотици.
Реален резултат - в продължение на три поредни месеца с малки прекъсвания детето приема инфлуцид. На петия месец бронхит. Не казвам, че бронхитът е вследствие на инфлуцида, но пък кой може да каже, че не е. Защото симптомите са потиснати и е много възможно да са вкарани навътре. И въпреки че един известен напоследък български инфекционист твърди, че ангини, бронхити и пневмонии нямали нищо общо помежду си...тоест били заболявания различни  и на различни етажи.....съмненията остават.

Примерно в един коктейл за кашлица може да има лекарства, включващи в картината си - суха кашлица, задна кашлица, лаеща кашлица и прочие...(между другото сироп Стодал ми намирисва на "таквоз нящо" Thinking). И в един момент какво става? Ако хомеопатията наистина действа, ще "блъска" детето към сто вида симптоми, посоки. Ок, едната от съставките може и да уцели, ама другите? Жизнената сила се обърква.
Това си задавах като въпроси във личната ми фаза на скептицизъм.

Да ме поправят хомеопатите, ако някъде греша. Все пак не съм учила това и да не останеш с грешно впечатление.

# 693
  • ул. "Мечтание"
Пила съм Коризалия много отдавна преди да знам какво е това хомеопатия (бившата ми лл е боаронопат). Не ми помогна, по не не трайно. Когато си изпивах дозата хремата ми спираше за час-два, после пак текваше.

Друг опит с хомеопатични бози нямам. Педиатърката на големия ми син беше дала Осцилококцинум профилактично, след като бяхме се поразболели аз и мъжа ми, но аз така и не го дадох. И без да бях запозната с хомеопатията не съм фен да се лекуват несъстояли се болести. Не вярвам в този начин на превенция.

Както е казала Мечка Мелинарка - не се знае после къде и как е избило. Може за момента да е помогнало, да е облекчило симптомите, но това не значи, че човека се е излекувал.

За изпитването на хомеопатията нищо не мога да кажа, предполагам Александър и Ниал могат да ти дадът повече инфо по въпроса. Единственото, което знам, е че ХЛ се дават на здрави хора и се изследва какви симптоми проявяват за да се открие картината на ХЛ.

Не виждам какво толкова странно има, че действа както на цялото тяло, така и на отделни клетки. За мен това само е още едно научно доказателство, че тя работи.

# 694

За изпитването на хомеопатията нищо не мога да кажа, предполагам Александър и Ниал могат да ти дадът повече инфо по въпроса. Единственото, което знам, е че ХЛ се дават на здрави хора и се изследва какви симптоми проявяват за да се открие картината на ХЛ.

Не виждам какво толкова странно има, че действа както на цялото тяло, така и на отделни клетки. За мен това само е още едно научно доказателство, че тя работи.

newsm78 е а тогава защо казват, 4е здрави хора не трябва да пият хомеопатия, защото можела да навреди?

А за на отделните клетки: да, но тези проу4вания показват, 4е примерно дадено лекарство действа винаги на тези клектки : аз тук виждам противоре4ие с индивидуалисти4ния принцип и прилика то4но с алопатията (примерно в алопатията ако някой химикал блокира ензим, отговорен за клетъ4ната смърт при невроните , то този химикал се дава против .. алцхаймер да ре4ем на вси4ки хора; защото се с4ита, погрешно или не, 4е щом действа на тези клетки без зна4ение от произхода на клетката, и този ензим е еднакъв при вси4ки хора, следва и да подейства на вси4ки хора)

п.с. извинявам се, ама ми е с4упена буквата "ch".

# 695
(относно рекламите, скоро обсъждахме хапчето ВКУСЕН ефизол ooooh! ooooh! #Crazy)
Сигурно ще повторя някой, обаче това с ефизола си е направо възмутително. Едва ли не яжте го като бонбони  Sick Забелязвам тази година страшно много реклами на лекарства. Едва ли не всяка втора реклама е за противогрипни препарати и подобни.

Благодаря ви за отговора за джоджена!

И друго се сетих сега. Моята дъщеря много налита на сол. Вкъщи готвя за мен и за нея еднакво. Соля нормално, не много. Хващала съм я няколко пъти да взема скришом солницата и да ближе сол и въпреки че сто пъти й обяснявах, че солта е вредна в гол. количества, пак го прави. Затова вече крия всички солници. Това дали има някаква връзка с нещо?

# 696
Моето мнение е, че децата най-добре знаят какво им е нужно и най-вече колко. Grinning
Мойте ги оставям да ядат това, от което имат нужда.
Синът ми когато прояде започна да яде разделно.Никой не го е учил, напротив, бабите бяха много притеснени от този факт.........ауу, ама как така само картофките, трябва и месце JoyСледващия път започва да яде месцето, но не близва картофките, "..аууууу ами трябва и  картофи..." Joy

Ние в къщи не сме "маниаци" на тема хранене, ядем всичко Joy значи на детето просто му е вродено и знае какво му е нужно.Така мисля аз. Grinning
Хомеопата винаги ме пита кой какво предпочита.Случвало се е при някое лечение да си променят вкусовите навици, но винаги съм мислила, че щом им се яде това, значи организма има нужда.

И моято обича да ближе лимони....мен ме втриса като я гледам, но тя даже ги смуче като бонбони Sick

# 697
Мисля 4е е доказан феномен, за някои хранителни вещества (със сигурност не вси4ки), 4е като имаш дефицит ти се ядат то4но те. Много деца хрупат тебешир - вероятно поради желание за калций; може би малката и липсва витамин С или нещо подобно; има го и при животните, някои ядат пръст за да си набавят минерали и т.н.

Не мога да цитирам конкретно изследване, но ще потърся ако искате, може и да греша тук говоря наизуст.

От друга страна мисля 4е не винаги организма знае то4но какво иска, затова някои хора на определение диети които твърдят, 4е им е добре, полу4ават дефицити. Например някои строги вегетарианци и вегани ако не мислят какво е съдържанието на това, което ядат, се "изпускат" и си навли4ат дефицит на вещества, такъва слу4аи са описани много.

Ина4е не знам  до колко хомеопатията е фактор при промяната на хратителните навици, моите се променят през няколко години и без хомеопатия във всеки слу4ай.

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 18:24 от begem0t_

# 698
  • Пловдив
Много деца хрупат тебешир, може би малката и липсва витамин С  Shocked

# 699
тогава защо казват, 4е здрави хора не трябва да пият хомеопатия, защото можела да навреди?

Защото когато здрав човек приема ХЛ, той изявява симптоми за това лекарство, т.е доказва лекарството. Да си здрав и да ти се появят симптоми е "вреда", т.е разболяване.

А за на отделните клетки: да, но тези проу4вания показват, 4е примерно дадено лекарство действа винаги на тези клектки : аз тук виждам противоре4ие с индивидуалисти4ния принцип и прилика то4но с алопатията (примерно в алопатията ако някой химикал блокира ензим, отговорен за клетъ4ната смърт при невроните , то този химикал се дава против .. алцхаймер да ре4ем на вси4ки хора; защото се с4ита, погрешно или не, 4е щом действа на тези клетки без зна4ение от произхода на клетката, и този ензим е еднакъв при вси4ки хора, следва и да подейства на вси4ки хора)

Изследванията върху клетъчни култури, не могат да бъдат показателни за характеристиките които има едно ХЛ, тъй като не е отчетено цялото. В параграф 20 на Органон четем:  "Тази духовна сила на лекарствените средства да изменят здравето на човека, която лежи скрита във вътрешната им природа не може да бъде открита от нас чрез просто усилие на разума; ясна представа за нея може да бъде придобита само след като бъдат установени чрез експеримент промените, които тя предизвиква в състоянието на здраве на човека. " т.е нужно е да се проведе доказване - здрави доброволци да приемат ХЛ за известно време, докато изявят симптоми на това лекарство. И тъй като дозите са пренебрежимо малки, скоро след като приемът на лекарството спре - симптомите изчезват. Симптомите на ниво физическо тяло и психика се записват и обобщават - така лекарството разкрива своята картина. Никъде не става дума за клетъчни култури, клетъчната култура не може да наблюдава своите усещания и да ни съобщи за тях....

Обърнете внимание и на думата "духовна", която Ханеман употребява, когато говори както за ХЛ, така и за жизнената сила. Не става дума да седнем в кръг и да медитираме, да си отваряме чакрите и т.н. С оглед на времето в което е писан Органон, под "духовна" се има предвид динамична или полева. Материалистичната наука, базирана на Нютоновска физика не може да обясни хомеопатията. Квантовата физика е на стотина години, но все още не е направила изцяло революция в мисленето на човека, а вече теориите й остаряват. Появяват се нови, който бог знае кога ще  приложим в ежедневието си. И все пак освен да ни научи как да правим атомни бомби и атомни електроцентрали, квантовата физика обяснява хомеопатията, както и много други необясними за "науката" неща. Но това, че нещо не е учено в средното училище, не означава, че не е научно. Странно е защо и претендиращите за научност умове го забравят....Разбирането ни за електрона отдвана не е на нивото да го смятаме за малка точица, която бясно се върти около атомното ядро. Електронът дори не е просто "порция" енергия, нито пък атомна орбитала е "пространството около атомното ядро, където вероятността да се открие електрон е повече от 95%" както мен ме учиха в гимназията.

Става дума за цивилизационна криза, криза в резултат на вечният мързел на човек, на страха от новото и потреббността ни от трайност и сигурност, която ни пречи да напредваме вправилната посока. Вместо това човечеството се е заело дс това да си осигури повече сигурност, като се превръща в раса от консуматори, където основната мотивация е да притежаваш повече ресурс. В светлината на цивилизационната криза в която сме, "конфликтът" хомеопатия - алопатия, или пък хомеопатия - псевдохомеопатия е само симптом.....

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 17:52 от Nial

# 700
Много деца хрупат тебешир, може би малката и липсва витамин С  Shocked

Недей се пули, ами почвай да хрупаш тебешири! И аз бях прост до днес да наблягам на кивита и лимони, но вече минавам на тебешири. Сутрин по един бял за витамин Ц, вечер по един червен за витамин Б. Събота и неделя директно на гипс за здрави нокти и блясък в косите    Joy Joy Joy

# 701
soleil   да хубаво е да се знае от хомеопатът това за солта..
за лимоните също е важно ако детето ги обича.. аз мразя лимони, а майка ми обожава.. цял живот ме мъчи да ги ям.. когато един хомеопат я надуши и и каза да не ме мъчи няма смисъл.. на нейния конституционен тип и подхождат, на моя не.. от тогава дишам спокойно..
не разбрахте begem0t - тебеширите не са за вит Ц.. имаше предвид лимоните които дъщерята на кака сиси ближе... тебеширите с за друго.. и верно има такова изследване според което е доказано че деца които ядат тебешири им липсва нещо - мисля някакъв инерал беше не помня...

# 702
Много деца хрупат тебешир, може би малката и липсва витамин С  Shocked

Недей се пули, ами почвай да хрупаш тебешири! И аз бях прост до днес да наблягам на кивита и лимони, но вече минавам на тебешири. Сутрин по един бял за витамин Ц, вечер по един червен за витамин Б. Събота и неделя директно на гипс за здрави нокти и блясък в косите    Joy Joy Joy

oх, имах предвид, 4е много деца ядат тебешир и това се асоциира с недостик на калций, а тя щом толкова оби4а лимон може да не и стига витамин Ц Simple Smile

# 703

Тъй, тъй, но пък нека вземем повод за малко смях - действа лечебно  Grinning Grinning Grinning

# 704
Благодаря за из4ерпателния отговор; от него произти4ат няколко въпроса за мен (съжалявам, ако ви досаждам, може и на ли4на), но когато искам да знам за нещо искам да знам как работи в детайли:

тогава защо казват, 4е здрави хора не трябва да пият хомеопатия, защото можела да навреди?

т.е нужно е да се проведе доказване - здрави доброволци да приемат ХЛ за известно време, докато изявят симптоми на това лекарство. И тъй като дозите са пренебрежимо малки, скоро след като приемът на лекарството спре - симптомите изчезват.

квантовата физика обяснява хомеопатията, както и много други необясними за "науката" неща. Но това, че нещо не е учено в средното училище, не означава, че не е научно. Странно е защо и претендиращите за научност умове го забравят....

Първият ми е следния:

- колко време е това "известно" време, при което здравите доброволци приемат хомеопатия, докато не се изявят ефектите?
 - винаги едни и същи ефекти ли се изявяват на дадено лекарство? ако у разли4ни хора възникат разли4ни ефекти, а у други не възникнат ефекти в рамките на определено време, как се разбира дали ефектите се дължат на лекарството или на някакъв друг фактор на средата? например, ако имаме образно казано 3ма души тестова група, и те вси4ки приемат Беладона, един полу4и .. обрив, друг полу4и кашлица, трети нищо не полу4и, какъв извод може да се направи за ефекта на беладоната. Може би въпросите ми ви се струват много наивни и са, но как се доказват хомеопати4ни лекарства никога ми стана ясно от литературата. може би можете да препоръ4ате добър безплатен онлайн изто4ник за това?
- последния въпрос е за квантовата физика зад хомеопатията;  във вси4ки статии за хомеопатията, които съм 4ела, се казва само 4е има памет на водата и тази памет се обяснява с квантовата физика, но обясненията не са много из4ерпателни; най-ве4е не се обръща внимание на въпроса за стабилността на водните кластери, и какво се слу4ва с водата ако е подложена на пове4е от едно влияние?

Общи условия

Активация на акаунт