ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 482
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
ще задам интересни въпроси на хомеопата си Simple Smile
Ниал ,благодаря   bouquet

# 286
Моя син е със стафилокок в носа.Естествено от мен се е заразил.Звъня на хомеопата, чийто телефон ми даде Александър , но не отговаря. И все пак аз съм упорита и ще се свържа с него.Искам да излекува моя стафилокок, за да може да не заразявам децата, а и детенцето. Питането ми е: Дали ще ми предпише стафилококцинум или има и други лекарства  за целта? Няма да тръгна да се самолекувам с хомеопати сега като съм прочела доста неща, но ми се иска да знам това.

# 287

Много лекарства има.

# 288
Славена, не разбра ли, че тук никой не може да изкаже предположение за лекарство.
Лечението е строго индивидуално.

# 289
Аз разбирам,че лечението е строго индивидуално, но от това което съм чувала останах с впечатлението, че за стафилококи предписват стафилококцинум.Говоря не в острия период, а за изчистването им от организма. Peace

Освен това знаете ли друг класически хомеопат в Сливен освен Антон Дойчев, че за момента не успявам да го издиря? ( въпросът м ие към хомеопатите главно)

# 290
ще задам интересни въпроси на хомеопата си Simple Smile
Ниал ,благодаря   bouquet

Задавайте въпросите с Органон в ръка. И не приемайте отговори от типа на: "това вече е старо", или "бях забравил", или "добре, вече така ще правя" - чувал съм такива отговори и ми става силно смешно.  Grinning  Какво значи "вече така ще правя" ?! Shocked добре че беше пациентът да отвори очите на хомеопата, който се предполага че трябва да знае какво пише в Органон и да го спазва. И пациентът тържествува - "хомеопатът ми вече ще ме лекува правилно, защото му показах какво пише в Органона"  Grinning  Grinning  Grinning

Принципите на хомеопатията се утвърждават в годините, а не се отхвърлят, както се случва с алопатичната медицина. Там може да сме свидетели как едно бясно рекламирано лекарство, след няколко години бива заклеймено, като вредно. Такова нещо в хомеопатията не може да се случи. Същото се отнася и до принципите на тази наука. Няма място за свободни съчинения, защото ако започнем да го правим - ние вече не "правим" хомеопатия, а нещо друго.
В рамките на принципите ние сме "на сигурно". Те са проверени и утвърдени в годините. В момента в който се отклоним от тях влизаме в terra incognita и какво може да се случи там - никой не знае....може би нищо няма да се случи, но може и нещо страшно да се случи, а ние имаме потвърждения за последното от своята практика.

# 291
Аз разбирам,че лечението е строго индивидуално, но от това което съм чувала останах с впечатлението, че за стафилококи предписват стафилококцинум.Говоря не в острия период, а за изчистването им от организма. Peace

Освен това знаете ли друг класически хомеопат в Сливен освен Антон Дойчев, че за момента не успявам да го издиря? ( въпросът м ие към хомеопатите главно)

За стафилококи предписват Staphylococcinum онези които само са чували за хомеопатия на експресен курс....
  Joy Joy Joy

За добър хомеопат мисля, че ще трябва да се разходиш до Стара Загора или Ямбол. В Ямбол приема Камелия Владимирова (Попова), която смея да твърдя е добре "подкована" по Органон и е с дългогодишна успешна терапевтична и преподавателска практика.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 14:44 от Nial

# 292
Добре,разтваряме гранулка и потенцираме,слеващия прием от тази вода ,но още разредена ли трябва да е? И така до кога?
Според мен, това не се спазва,защото трябва да се обяснява много на пациентите и да се разяснява ,защо ,как и т.н.
Когато хомеопата  ни дава лекарство, иска още на следващия ден да се чуем и в зависимост от състоянието, намаля приемите или дава по-висока потенция.Смяна не ми се е случвала,но ми казва понякога да имам дадени лекарства в себе си ако се наложи смяна.

# 293
Все повече започвам да се чувствам, че върша работата на вашите хомеопати или че изнасям лекции  Grinning

Последен път го обяснявам, защото и на латерна заприличах  Grinning

След като гранулата е разтворена и е разбъркано енергично се дава една доза. Ако се налага следващ прием, разтворът се разбърква отново енергично и се дава нова доза, не е нужно да се разрежда допълнително. Това се прави толкова пъти, колкото е назначено от хомеопата. Разтворът има трайност до 7 дни при правилно съхранение, а след това ако е нужно се прави нов.

Ето написах го в 4 изречения. Трудно ли е да бъде обяснено? Не мисля - мисля, че някой го мързи и никога не е чел Органон, защото....за дипломиране в БГ, няма изпит на Органон. Честито!

Ако хомеопатът ви даде ХЛ на гранула и на следващия ден ви чуе и ви назначи отново гранула от същото ХЛ, в същата потенция - това е ГРЕШНО! Подарете му Органон!  Grinning Grinning Grinning

# 294
Вчера ходих до хом. аптека на Чаталджа 13. Там приготвят хом. лекарства. Този път поисках течни (всеки път ме питат и аз предпочитах гранулки, защото не знаех за необходимостта да са течни) и те много се учудиха, че за 5 год. дете и 40 год. жена искам течни. Те били за бебета, които не можели за държат под езика гранулки.
Отделно, на опаковката в която ми поставиха двете шишенца е описано как да се приемат и съхраняват хом. лек. и там пак пише - под езика Rolling Eyes Shocked
Не коментирах, само взех шишенцата и си тръгнах. Сега, след като вече прочетох за това къде и как да се пият - реших да не влизам в излишни спорове с жената, която продава там.
Чудих се от къде всъщност знам, че "трябва" да се слагат под езика и сега вече се сетих - от тази брошурка.
В София това е единственото място, където можеш да си купиш неБоаронски лекарства и да поръчаш потенции, които Боарон не внасят (200 например). Там обикновено изпращат класическите хомеопати своите пациенти. Затова ми е чудно, а и си мислих, че те пшоне са наясно с Органон. Явно не са.

# 295
Интересно м ие всеки ли може да учи хомеопатия? Има ли къде да стане това в България? (говорим за класически хомеопати,а не Боарон)

# 296
Вчера ходих до хом. аптека на Чаталджа 13. Там приготвят хом. лекарства. Този път поисках течни (всеки път ме питат и аз предпочитах гранулки, защото не знаех за необходимостта да са течни) и те много се учудиха, че за 5 год. дете и 40 год. жена искам течни. Те били за бебета, които не можели за държат под езика гранулки.
Отделно, на опаковката в която ми поставиха двете шишенца е описано как да се приемат и съхраняват хом. лек. и там пак пише - под езика Rolling Eyes Shocked
Не коментирах, само взех шишенцата и си тръгнах. Сега, след като вече прочетох за това къде и как да се пият - реших да не влизам в излишни спорове с жената, която продава там.
Чудих се от къде всъщност знам, че "трябва" да се слагат под езика и сега вече се сетих - от тази брошурка.
В София това е единственото място, където можеш да си купиш неБоаронски лекарства и да поръчаш потенции, които Боарон не внасят (200 например). Там обикновено изпращат класическите хомеопати своите пациенти. Затова ми е чудно, а и си мислих, че те пшоне са наясно с Органон. Явно не са.

Не са наясно, ако бяха наясно - нямаше на плика в който ви слагат ХЛ да пише всеки път сукусирайте 20 пъти. Броят на сукусиите е индивидуален. При високочувствителен пациент, ако приеме лекарство след 20 сукусии - ще направи криза. Това са стандартизирани "предписания", а хомеопатията прави индивидуализирани предписания. Има разлика.

Работата на фармацевтите в аптеката е да продават ХЛ, без да дават инструкции за тяхното ползване, просто не са квалифицирани за това.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 15:07 от Nial

# 297
Интересно м ие всеки ли може да учи хомеопатия? Има ли къде да стане това в България? (говорим за класически хомеопати,а не Боарон)

Всеки може да учи, няма ограничения. Не всеки може да практикува. Според закона право да практикуват хомеопатия в БГ имат само лекари по медицина и дентална медицина. Другите дори и да са учили нямат законово право да практикуват и ако го правят, го правят на свой риск.

Има пет обучаващи организации в България, различни от курсовете на Боарон.

Ето аз със своето образование по клинична психология, нямам право да практикувам хомеоаптия в БГ, а във Англия имам и го правя. И понеже аз искам да практикувам в БГ и не искам да съм вън от закона, сега съм студент по дентална медицина  Grinning Малко много висши ще ми станат...но когато човек има желание - намира начин  Grinning

# 298
  • Пловдив
Ниал, ето значи, кой ще ни лекува зъбите хомеопатично /като завършиш за зъболекар, разбира се/  Laughing  Laughing

newsm10

# 299
  • Пловдив

Не са наясно, ако бяха наясно - нямаше на плика в който ви слагат ХЛ да пише всеки път сукусирайте 20 пъти. Броят на сукусиите е индивидуален. При високочувствителен пациент, ако приеме лекарство след 20 сукусии - ще направи криза. Това са стандартизирани "предписания", а хомеопатията прави индивидуализирани предписания. Има разлика.

Работата на фармацевтите в аптеката е да продават ХЛ, без да дават инструкции за тяхното ползване, просто не са квалифицирани за това.

Пак ме хвърли в размисъл сега... Rolling Eyes а сигурно и не само мен! Laughing
На мен ми казаха да сикусирам преди всеки прием,но никога не са уточнявали броя на тези "потупвания" по дланта,напр.Просто се казва-няколко пъти и това е,И аз съответно не ги броя...всеки път е различно.

И...още нещо-като се сикусира,понякога се появява лека пяна или балончета.Дали е от прекаленото блъскане или...

Общи условия

Активация на акаунт