ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 499
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Нас също ни лекуват с гранули, неразтворени.
Доволна съм от хомеопата. Peace

# 271
Написах многократно, че първият прием на суха форма е допустим. Лошо става когато приемите на ХЛ се повтарят в суха форма (Параграф 247 на Органон)

Не подхождайте с такава нагласа, когато търсите хомеопат за детето си. С подобна нагласа на разочарование, ще получите повече от това което ви разочарова - вселенски принцип на подобието....

Бавно схващам/до скоро бях по майчивство Mr. Green/ за това да попитам пак за гранулите.
Една гранула равна ли е на една капка?
Когато се разтварят може ли да е в метална лъжица и да се разбърква или трябва да е в шишенце и да се сукустира?

Питам, защото пак рязлях разтвора smile3511, за кой ли път!!!!нямам възм. да отида до Чаталджа.От вчера през ноща пак почна кашлицата, почнах с р-ра, но....го разлях и сега продължавам с гранулите.Голяма мъка това разтваряне.......дайте идеи моля Praynig
Имам празно шишенце от същото ХЛ, но пък нямам дест.вода, за да долея със спирт.
Ако сложа гранулите в шишенцето и ги разтворя........с вода newsm78ще ми е лесно, но не знам какво се получава?
Оф, срам ме е да се обадя на хом. защото не знам за кой път ми се случва това Embarassed

# 272
  • Пловдив
Нас също ни лекуват с гранули, неразтворени.
Доволна съм от хомеопата. Peace
Предишните страници, много се изписа за това....защо не трябва да се прави.
Това не пречи разбира се, Вие да си харесвате хомеопата.

пп Кака Сиси, не е добра идея да се използва метална лъжица, ползвай пластмасова.
Защо да е трудно разтварянето, взимаш от аптеката стерилно контейнерче за урина, слагаш дист. вода и гранулката, затваряш, сукусираш....

По другото питане...не мога да ти помогна...

# 273
Да и аз си мисля, че пластмасова е по-добре, но нямам.
Имам стерилно контейнерче - мерси за идеята.  bouquet

сега остава само проблема с дест.вода, дали може с обикновена?

# 274
Како Сиси, доколто знам, няма как да се каже колко гранулки на колко капки са равни. Неприложимо е... Ти можеш да си направиш разтвор и само с вода (трапезна или преварена), но той е настабилен и нетраен - за няколко дни ще е ок, ако се пази от излъчватели на вълни като ГСМ, ПС, телевизор, микровълнова печка...
Аз не броя капки - колкото капне толкова. Сучвало се е диването самО да си вземе шишето и да извади дозатора, като изпива така половината шише! Ама знам, че и цялото да изпие ще е все едно е звел 1-2 капки...

# 275
Знам какво е написано на предишните страници.Следя темата.
Казвам нас как ни лекуват Peace
Излиза че хората които са се обучавали, обучават и лекуват с хомеопатия лекуват неправилно.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 11:09 от Кашпичка

# 276
  • Пловдив
tandonova  При Ради като се запуши носа стои по 20 дена задръстен със секрети,дави се от тях,не може да диша,през последната една година 5 пъти му ставаше точно така нослето,като последния път не бяха 20 дена,ами 2 месеца,и накрая изпи 10 дена АБ за стафилококите(изолираха ги в носа),но дори след него УНГ викаше че иска още лечение,аз разбира се не продължих и почнахме с хомеопатия при класически хомеопат Simple Smileи преди това ползвахем хомеопатия ,но по боаронски
Като секретите винаги бяха зелени,и според мен при него беше комбинация от трета сливица и бактерии,сега е занчително по-добре,вече 3 месец е здрав.

# 277
  • Пловдив
Знам какво е написано на предишните страници.Следя темата.
Казвам нас как ни лекуват Peace
Излиза че хората които са се обучавали, обучават и лекуват с хомеопатия лекуват неправилно.

Това пък защо?

# 278
  • Пловдив
Аз не броя капки - колкото капне толкова. Сучвало се е диването самО да си вземе шишето и да извади дозатора, като изпива така половината шише! Ама знам, че и цялото да изпие ще е все едно е звел 1-2 капки...

Meg,това май не е точно така...как така ще изпие цялото шише и ти си спокойна  Shocked То ако беше безобидно нямаше да има ограничения да даваме по няколко капки!В предишните страници Ниал беше обяснил как влияят капките,в смисъл ака е 1 капка как се възприема от рецепторите в устната кухина.

п.п. В понеделник ще го водя да изследваме секрет от носа,че трябва да е на гладно!

# 279
Това пък защо?
[/quote]
Защото гранулите ги приемаме неразтворени и се предписват ХЛ в еднаква потенция последователно много пъти.

# 280
  • Пловдив
Това пък защо?
Защото гранулите ги приемаме неразтворени и се предписват ХЛ в еднаква потенция последователно много пъти.
[/quote]

Да де, не всички хомеопати които са се обучавали, обучават и лекуват с хомеопатия лекуват така. Peace

# 281
E именно!
Говоря за себе си.

# 282

Meg,това май не е точно така...как така ще изпие цялото шише и ти си спокойна  Shocked То ако беше безобидно нямаше да има ограничения да даваме по няколко капки!В предишните страници Ниал беше обяснил как влияят капките,в смисъл ака е 1 капка как се възприема от рецепторите в устната кухина.

п.п. В понеделник ще го водя да изследваме секрет от носа,че трябва да е на гладно!

ХЛ е информация. Информацията която се съдуржа в една капка е информацията която се съдържа в разтвора на цялото шише. По тази логика и една капка да изпие и едно шише наведнъж д аизпие ще е равно на един прием. Тази логика има своя резон, но не съвсем, защото чувствителността, възприемчивостта и реактивността на ЖС не се отчитат. И ако за 20 човека няма да има значение дали са изпили една капка или една чаша, то за 25ят ще има огромно значение - една капка за него ще означава излекуване, една чаша влошаване. Това, че статистически по-голямата група не  реагира не бива да се ползва за да се създаде принцип-прецедент. Принципите са написани в Органон и то по такъв начин, че приложени индивидуално към всеки човек се реализира концепцията на Ханеман за бързо, леко и меко възстановяване на здравето.
Вече писах, че е от значение площта на която се дистрибутира ХЛ. Една капка, една лъжица и 1 чаша разтвор покриват ралична по площ лигавица и стимулират различен брой рецептори. И в крайна сметка не съм си го измислил аз, още Ханеман го е наблюдавал в своята пракитика и го пише в параграф 272 на Органон

"Такава гранула, сложена суха на езика, е една от най-малките дози при недълготрайна болест с умерен характер. В този случай от лекарството се засяга само малка част от нервната система. Същата гранула, размачкана с малко млечна захар и разтворена с достатъчно количество вода и разбъркана добре преди приема, ще предизвика много по-мощен лекарствен ефект в течение на няколко дни. Всяка доза, колкото и малка да е, ще действа, обратно, на голяма част от нервната система. "

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 12:39 от Nial

# 283
Радвам се, че се включи хомепот да изясни въпроса с количествата на течните ХЛ.
А, аз не съм се притеснявала, защото се е случвало, когато е трябвало да давам по няколко серии на ден от ХЛ, а не еденичен прием. Пък и нали имам едно много здраво дете, което трудно би се влошило рязко от нещо... Със сигурност ако детето ми беше болнаво, или пък лекувахме хронични проблеми, нямаше да ми никак спокойно и веднага щях да звъня на хомеопата за съвет...

# 284

Точно така излиза, това е факт. Как доказваме този факт?

Нали се лекувате с хомеопатия? Принципите на хомеоаптия са в Органон. Отваряте Органон и четете.

Параграф 247:
"Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство, без изобщо да става дума за честото повтаряне на дозата (и в кратки интервали, с намерението да не се забави лечението). Жизненият принцип не приема такива неизменни дози без съпротива, т.е. без да се проявят други симптоми на лекарството, извън тези, които са подобни на подлежащата на лечение болест, защото първата доза вече е довела до очакваната промяна в жизнения принцип, и втората, динамично напълно подобна, неизменена доза на същото лекарство вече няма да намери същото състояние на жизнената сила. В резултат на получената друга такава неизменна доза, пациентът може наистина да се разболее от друга, дори по-силна болест, понеже сега остават активни само тези симптоми на дадения медикамент, които не са били хомеопатични на изходната болест, следователно не може да се постигне дори една крачка към излекуването, а може да настъпи само реално влошаване състоянието на пациента. Но ако следващите дози всеки път биват леко изменени, а именно потенцирани в малко по-голяма степен , то жизненият принцип може без усилие да бъде изменен от същото лекарство (усещането за естествената болест намалява) и така да се приближи излекуването."

В бележка под черта на същия параграф четем:

"Ако една таблетка (гранула) от определената потенция е била полезна в началото, не трябва да даваме на пациента втора или трета доза от същата потенция в суха форма, дори това да е най-подходящото хомеопатично лекарство. Също така, ако лекарственото средство е било разтворено във вода и първата доза е доказала своята ефективност, втора или трета доза от стоял неподвижен флакон вече няма да бъде от полза....Но с модифициране на всяка доза по отношение степента й на динамизация не съществува никаква опасност, дори ако лекарството се приема често, или е много високо потенцирано."

Ако хомеопатът ви прави обратно на това, което е написано в Органон, то тогава въпросът е какво прави, защото това което прави не е хомеопатия, при все да раздава хомеопатични лекарства. За щастие има хомеопати, които са добре запознати с Органон и практикуват съгласно неговите принципи.

А пък аз съм ханеманов фундаменталист и фанатик на тема Органон  Grinning Grinning Grinning и като пиша  обичам да е шарено....луд на шаренко се радва  Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 12:46 от Nial

Общи условия

Активация на акаунт