ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 388
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
Ниал, ще може ли да ми кажеш някои от организациите, които обучават? Предполагам,че всичко е в София? АКо може по-подробна информация като иам л иизпит за влизане, колко струва , колко години...такива неща.Ако тук не е удобно да се пише може на лични.Наистина искам да знам. Peace

# 301
Nial, дори и да вършиш работата на нашите хомеопати - това е добре за нас - ти ни помагаш, което е благородно и достойно за уважение. Дори и да ни четеш лекции - това също е много добре (пак за нас). Така, че не се притеснявай - помагай ни Hug
Сега обаче искам да попитам как се постига потенцирането в малко по-голяма степен всеки път повече и повече?
" ... Но ако следващите дози всеки път биват леко изменени, а именно потенцирани в малко по-голяма степен , то жизненият принцип може без усилие да бъде изменен от същото лекарство (усещането за естествената болест намалява) и така да се приближи излекуването."
1, Взимаме шишенцето, удряме еди колко си пъти в дланта и капем - потенция 30
2, Втори прием - пак същото - потенцията се изменя от 30 на 30,000000002 (нали така?)
3, На третия прием взимаме същото шишенце и пак удряме - как сега от 30,00000002 става 30,0000004? Шишенцето "помни", че последно е било на 30,000002 и се "качва" нагоре или си се връща на 30 ???
Много объркано го написах, но не знам всъщност какво се случва в шишенцето и затова питам - как се постига тази по-различна потенция? Ясно, че трябва да тръскаме, ама то какво мисли по въпроса

# 302
Зъбите не могат да се лекуват хомеопатично. Може да се провежда конституционално лечение и като "страничен ефект" от него да се радваме на здрави зъби. Когато е започнал кариозен процес, няма как той да бъде обърнат обратно - тогава няма как да се разминем с неприятния звук на машината. Добрата новина е, че скоро водният лазер ще бъде масов и машинката в голяма част от случаите ще иде в историята. Можем да ползваме хомеопатия успешно и при други заболявания, но когато съществува механичен проблем (както най-често е с денталната проблематика), той не може да бъде решен с хомеопатични средства.

Дори в Органон, параграф 7 пише:

При болест, при която няма ясна възбуждаща или поддържаща причина (causa occasionalis), чието отстраняване е наложително* .....

и в бележка под черта към същия параграф пише:

Няма смисъл изрично да се споменава, че всеки интелигентен лекар ще отстрани първо нея (възбуждащата или подържаща причина), ако тя съществува....

Преди време ми се случи така, че получих свиреп зъбобол, с пулсираща болка и с леко подобрение от локална апликация на нещо студено. симптомите говореха за Belladonna и аз си взех една доза 200. Всичко мина за около половин час. На другата сутрин се събуждам, влизам в банята, поглеждам се в огледалото и ....не вярвам на очите си - подут и обезобразен. Разбира се, веднага вземам хомеопатични мерки и си предписвам Silicea terra (защото симптомите бяха за това лекарство) и за 3 дни оттока спада. Спирам да вземам ХЛ и след няколко дни отново съм подут. Така си играхме дълго време, докато на края реших все пак да ида на стоматолог (тогава беше още стоматолог, сега сме на дентален лекар). ТОй ме изпраща на снимка - снимаме и какво? В един "лекуван" зъб се вижда счупена милерова игла (онези дълги и тънки игли с които се прочистват и разширяват каналите), под зъба, разбира се, гранулом. Каналът на иглата е запълнен и няма никакъв начин тази игла да излезе, независимо какво ХЛ пия. Както се казва "те ти булка, възбуждаща и подържаща причина". Решението беше да се простя с един зъб....съгласно бележката под черта на параграф 7 на Органон  Grinning

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 15:38 от Nial

# 303
Nial, дори и да вършиш работата на нашите хомеопати - това е добре за нас - ти ни помагаш, което е благородно и достойно за уважение. Дори и да ни четеш лекции - това също е много добре (пак за нас). Така, че не се притеснявай - помагай ни Hug
Сега обаче искам да попитам как се постига потенцирането в малко по-голяма степен всеки път повече и повече?
" ... Но ако следващите дози всеки път биват леко изменени, а именно потенцирани в малко по-голяма степен , то жизненият принцип може без усилие да бъде изменен от същото лекарство (усещането за естествената болест намалява) и така да се приближи излекуването."
1, Взимаме шишенцето, удряме еди колко си пъти в дланта и капем - потенция 30
2, Втори прием - пак същото - потенцията се изменя от 30 на 30,000000002 (нали така?)
3, На третия прием взимаме същото шишенце и пак удряме - как сега от 30,00000002 става 30,0000004? Шишенцето "помни", че последно е било на 30,000002 и се "качва" нагоре или си се връща на 30 ??? ДА ПОМНИ.
Много объркано го написах, но не знам всъщност какво се случва в шишенцето и затова питам - как се постига тази по-различна потенция? Ясно, че трябва да тръскаме, ама то какво мисли по въпроса

Много просто ще го обясня, защото тук не е мястото сложно да го обяснявам.

Кинетичната енергия на движението (на удара) предизвиква водните молекули да се "блъскат" по интензивно една в друга. При осъществяването на повече сблъсъци, повече водни молекули сформират информационни кластери (заради което водата помни). Кинетичната енергия на удара се превръща в потенциална енергия на водните кластъри, т.е информацията се мултиплицира.
Водните кластери могат да съществуват благодарение на възникналите водородни връзки между водните молекули. Същите тези водородни връзки са отговорни отчасти за подържането на двойната спирала на ДНК. Когато ХЛ е в близост до източници на ел.магнитно лъчение - то индуцира енергия в разтвора и променя кластърната структура на водата, т.е "убива" ХЛ. По същата причина някои лъчения са мутагенен фактор, защото влияят директно върху ДНК. С други думи - не спете с GSM до главите си!

Иначе правилно си схванала  Grinning

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 15:40 от Nial

# 304
  • Добрич
Ето аз със своето образование по клинична психология, нямам право да практикувам хомеоаптия в БГ, а във Англия имам и го правя. И понеже аз искам да практикувам в БГ и не искам да съм вън от закона, сега съм студент по дентална медицина  Grinning Малко много висши ще ми станат...но когато човек има желание - намира начин  Grinning
smile3501 newsm20
Благодаря и за обясненията които правиш в темата, така като се замисля обаче май на пръсти се броят сигурно хомеопатите/в България/ работещи както би трябвало, а може би греша  Thinking но като чета потребителите в темата на всички ни, включително и мен се изписват приеми на сухи гранули по няколко пъти, не в течна форма  ooooh!

# 305
Аз познавам такива, които си работят както трябва. Не са много но са достатъчно.

Винаги има изключения, но за да ги открият тези "бели" лястовици, пациентите трябва да се информират за това какво е хомеопатия. Но, когато те боли - не мислиш за това, а искаш облекчение. Това е нормално и разбираемо, но с хомеопатията в БГ, за да си нямаш проблеми, първо е нужно много добре да се самоподковеш по темата.

Странно е, защото всички чужди лектори, които идват на семинари в БГ и пред които българската хомеопатична общност благоговее, всички те говорят само за течни форми. Залите на семинарите са пълни.....и после всички раздават гранули. Защо? Нямам отговор.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 15:52 от Nial

# 306
Благодаря и за обясненията които правиш в темата, така като се замисля обаче май на пръсти се броят сигурно хомеопатите/в България/ работещи както би трябвало, а може би греша  Thinking но като чета потребителите в темата на всички ни, включително и мен се изписват приеми на сухи гранули по няколко пъти, не в течна форма  ooooh!

В Добрич Станка Харалампиева и Румен Стойчев не би трябвало да правят така. Доколкото имам поглед дават гранули и инструкции за тяхното разтваряне по една схема с едни бурканчета - това е ОК, или дават еднократна доза гранула и чакат (съгласно Органон 4-та редакция) и това е ОК.

# 307
  • Пловдив
Не са наясно, ако бяха наясно - нямаше на плика в който ви слагат ХЛ да пише всеки път сукусирайте 20 пъти. Броят на сукусиите е индивидуален. При високочувствителен пациент, ако приеме лекарство след 20 сукусии - ще направи криза. Това са стандартизирани "предписания", а хомеопатията прави индивидуализирани предписания. Има разлика.

Nial
Пак ме хвърли в размисъл сега...  а сигурно и не само мен!
На мен ми казаха да сикусирам преди всеки прием,но никога не са уточнявали броя на тези "потупвания" по дланта,напр.Просто се казва-няколко пъти и това е,И аз съответно не ги броя...всеки път е различно.

И...още нещо-като се сикусира,понякога се появява лека пяна или балончета.Дали е от прекаленото блъскане или...

# 308
Пак ме хвърли в размисъл сега... Rolling Eyes а сигурно и не само мен! Laughing
На мен ми казаха да сикусирам преди всеки прием,но никога не са уточнявали броя на тези "потупвания" по дланта,напр.Просто се казва-няколко пъти и това е,И аз съответно не ги броя...всеки път е различно.

И...още нещо-като се сикусира,понякога се появява лека пяна или балончета.Дали е от прекаленото блъскане или...

Няма проблем с балончетата.

Броят на сукусиите имат значение. Ако моето мнение не ви е меродавно Люк де Шепар (едно от съвремените "светила" в хомеопатията) и Ханеман преди него са дали своя коментар.
Органон, параграф 248 и бележка под черта на същия на праграф. Няма да цитирам, че е много голям този параграф. Прочетете си го. Там ясно се казва, че количеството на водата за разтвора и броя сукусии (разбърквания) имат значение.

И за 105 път, работата на фармацевта е да изпълни предписанието на хомеопата, а не да прави коментар по него. Това не е в длъжностната им характеристика  Grinning

tandonova79, aз чета и назад, но не мога да отговарям на няколко запитвания едновременно.  Grinning Виждам че си нетърпелива, но все пак.... Жизнената ми сила е добре, с добра чувствителност, възприемчивост и реактивност(това се познава по пиперливия език), няма нужда от повторение.
 Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 16:08 от Nial

# 309
  • Пловдив
Ok,просто реших че не си го видял... Wink нямах намерение да те пришпорвам!
Благодаря ти! Peace

И...тогава като има значение и явно сме в нарушение/предполагам,че не сме и само ние така/ какво ни съветваш?

# 310
Ok,просто реших че не си го видял... Wink нямах намерение да те пришпорвам!
Благодаря ти! Peace

И...тогава като има значение и явно сме в нарушение/предполагам,че не сме и само ние така/ какво ни съветваш?

Познай ?  Grinning

# 311
Добре е да ни дадеш координати на "белите лястовици" в София, за да не се лутаме и най-вече да не вредим на децата си. Кой знае какво съм им докарала след неправилно лечение. Направо страх ме хваща. Та ние ор години се лекува ме неправилно. Дали не съм им причинила непоправими последствия???
Ще се гръмна.
Дай, моля те координати на истински хомеопати

# 312
Никак не ме радва обяснението за зъбите...
Как се получава така, че всичко в тялото може да се повлияее, а зъбите... само пянкога и като страничен ефект... Ясно е, че ако има механична причина, трябва да се отстрани. Но, примерно защо някои хора имат много проблеми със зъбите и на всеки зъб в общи линии имат пломба или нещо друго, а други нямат и една пломба?! Не ще да опира само до хигиената и храната...
На мен преди години ме се получи случайното лечение на кариеси покрай общото лечение с ХЛ. Оказах се с едни малък кариес две години след като бяха 5 малки и не бяха третирани. Или ХЛ е дйствало, или зъболекарят ме е излъгал навремето, за да има повече работа (която аз така или иначе му спестих) Whistling

# 313
  • Пловдив
Добре е да ни дадеш координати на "белите лястовици" в София, за да не се лутаме и най-вече да не вредим на децата си. Кой знае какво съм им докарала след неправилно лечение. Направо страх ме хваща. Та ние ор години се лекува ме неправилно. Дали не съм им причинила непоправими последствия???
Ще се гръмна.
Дай, моля те координати на истински хомеопати

А за нас от провинцията какво,а?Не е честно! Laughing Тук и черните лястовици са рядкост,та камоли бели...

# 314
Не мога да раздавам координати - ще бъде прието като реклама.

Мисля, че ви давам достатъчно, като ви информирам на по-български език, какви са принципите на хомеопатията, така щото като застане пред хомеопата, да разпознаете дали е наистина хомеопат или само е слушал за хомеопатия. Личен принцип ми е да не си привиквам хора за мен от форуми, нито да препоръчвам колеги с които работя, при все да съм уверен я техния професионализъм. Вярвам, че на база вселенския закон на подобието (същият който лежи в основата на хомеопатията) всеки "заслужава" лечителя си. Когато потребителите на услуга повишат здравната си култура и разбират какво представлява хомеопатия - те ще открият и по качествен хомеопат. Тези които са ме потърсили на лични съобщения също знаят, че им отказвам. Единственото което съм предлагал е да им се направи супервизия, която не ги ангажира материално, но пък се прави пред студенти. Два пъти съм се намесил със съвет какво да се направи, в случаи които са изисквали наистина спешна намеса. Толкова мога...

Общи условия

Активация на акаунт