ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 305
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Хм, синът ми не е пил АБ 20 дни при скарлатината.

# 451
  • Пловдив
Колкото до имунитета,при скарлатината казват че не се придобива такъв,и някой деца я карат по няколко пъти Rolling Eyes

# 452
  • Пловдив
Колкото до имунитета,при скарлатината казват че не се придобива такъв,и някой деца я карат по няколко пъти Rolling Eyes
Не съм чела нищо за скарлатината, но след каквато и да е болест се изгражда т.н естествен имунитет (за справка учебник по биогогия за 8 клас, като най-достъпно четиво). За мен това означава, че дори и в случай на повторно заболяване от същата болест, отговорът ще е много по-бърз и адекватен Peace.

# 453
Статията е интересна, предизвика някои въпроси newsm78

Според теорията на Ханеман се дава 1 ХЛ.Тази терия обаче е от преди .....200 години.Възможно ли е тези хомеопати, които дават по няколко ХЛ да се базират на по-нова теория, нещо което в наши дни е доказано?
Все си мисля, че като са изкарали хом.курс и там е залегнала теорията за моно препарати, не би трябвало ей така на своя глава да предписват по няколко.За това ми е любопитно дали има нещо нова в този посока newsm78

# 454
  • София - Варна - Бургас

Карат я няколко пъти, тъй като се пречи за нормалното и протичане, в смисъл не се оставя на Жизнената сила сама да се справи и така да си изгради имунитета, най-вече със сваляне на Т. и изобщо всевъзможна борба със симптомите?!...

Детските шарки са ДАР от Твореца (природата или Бог, кой както иска да си го разбира), за да се направи качествен скок в развитието на този самообучаващ се софтуер - Имунната ни система.
 За качественото и израстване, което завършва някъде в началото на пуберитета.
  От нас се иска внимателно да наблюдаваме и следим протичането на шарката, като се намесваме колкото е възможно по-малко.

# 455
  • Пловдив
mamaden  може и да си права,но все пак навсякъде изрично за скарлатината пишат че повтаря и то може многократно(защото е бактериална болест),дали ще е по-леко незнам,но както писах не се ли пие АБ усложненията са много опасни.Наесен изчетох доста по въпроса
 Понеже мойто дете не беше пило никога АБ,с изключение когато бе на 5м(за стафилококи),и не мога да го накарам да пие дори един сироп за кашлица,се чудех ако се разболее как ще го накарам да пие АБ.Но в крайна сметка той пак пи заради третата сливица и стафилококите в носа,10 дена му слагах АБ в данонино и го лъжех че са малко горчиви витамини,в чудо се видях,горкото намрази данониното заради горчивия вкус Sad

# 456
  • София - Варна - Бургас
Статията е интересна, предизвика някои въпроси newsm78

Според теорията на Ханеман се дава 1 ХЛ.Тази терия обаче е от преди .....200 години.Възможно ли е тези хомеопати, които дават по няколко ХЛ да се базират на по-нова теория, нещо което в наши дни е доказано?
Все си мисля, че като са изкарали хом.курс и там е залегнала теорията за моно препарати, не би трябвало ей така на своя глава да предписват по няколко.За това ми е любопитно дали има нещо нова в този посока newsm78

... а шарките са от 20'000 и повече години.  Grinning
 Може да се даде не само едно хо л-во, особено при Остро състояние, когато "Картината" се мени не с дни, а с часове.

Ето какво казва Ханеман преди около 200 г, но актуално и досега:

...§ 7. При болест, при която няма ясна възбуждаща или поддържаща причина (causa occasionalis), която трябва да бъде отстранена и ако не виждаме нищо друго освен болестни симптоми, единствено симптомите на болестта трябва да определят (вземайки предвид възможността за хроничен миазъм и с внимание към придружаващите обстоятелства, § 5) средството, необходимо за нейното облекчение - и още повече, съвкупността на тези симптоми, на тази външно отразена картина на вътрешната същност на болестта, сиреч на поражението на жизнената сила, трябва да бъде главният или единствен начин, с помощта на който болестта показва от какво лекарство има нужда - единственото нещо което трябва да определи избора на най-подходящото лекарство - тоест, накратко казано тоталността на симптомите трябва да бъде главното и по същество единствено обстоятелство, което лекарят трябва да отчита във всеки случай на болест и да отстрани посредством своето изкуство, така че болестта да бъде излекувана и трансформирана в здраве.

# 457
Мисълта ми е, че има много класически хомеопати, които предписват примерно по две ХЛ, които да се редуват.Те естествено, че са запознати с теорията на Ханеман/предполагам Mr. Green/ за предписване само на едно ХЛ.
Просто се чудех да не би да има нещо ново в наши дни, което да е различно от тази теория и да е доказано, че и два препаратаможе да се дават..Все пак има много хомеопатични препарати, които по времето на Ханеман ги е нямало и са доказани в наши дни.

# 458
  • София - Варна - Бургас
Мисълта ми е, че има много класически хомеопати, които предписват примерно по две ХЛ, които да се редуват.Те естествено, че са запознати с теорията на Ханеман/предполагам Mr. Green/ за предписване само на едно ХЛ.
Просто се чудех да не би да има нещо ново в наши дни, което да е различно от тази теория и да е доказано, че и два препаратаможе да се дават..Все пак има много хомеопатични препарати, които по времето на Ханеман ги е нямало и са доказани в наши дни.

Ами те всички масово се закичиха със званието Класически хомеопат, като с мартеници.  Joy

Но както пише в една дебела и мъдра книга:
"...По делата им ще ги познаете!"

И какво като ги е нямало, това променя ли казаното от Ханеман и неговата философска парадигма на лечебно изкуство?

# 459
Вярно е, важното са делата!!! Peace

Просто си мислих, че не би трябвало ей така, без да се базират на някаква теория да си изписват по два препарата newsm78

# 460
  • София - Варна - Бургас
Вярно е, важното са делата!!! Peace

Просто си мислих, че не би трябвало ей така, без да се базират на някаква теория да си изписват по два препарата newsm78

И знаеш ли на какъв прицип, ей така, механично си изписват по две и повече хо л-ва? От незнание, от непознаване на истинската хомеопатия, от това че така са ги "учили" - че могат механично да пренесат и тук медицинската Анти-Симптоматична философия на лекуване - с-у всеки симптом, по едно лекарство. Просто и ясно!  Wink
 А и белким някое от тях "хване декиш"...?...

# 461
Говорила съм с лекар, с боаронски курс.Не им обясняват за Ханеман и Органон.Учат ги за лекарствата ,като за алопатични,кое за какво е и обезателно по 5 гр.,че да свършват бързо и да се купи ново  Laughing

# 462
Сигурно и друг път е ставало въпрос за срока на годност на ХЛ. Аз, обаче съм пропуснала този урок, а сега трябва да давам Беладона 200. Сутринта дадох и сега с ужас видях, че е със срок на годност м.11.2010г. Трябва да давам още два дни сутрин. Аптеката както знаете не работи по празниците, за да купя нов разтвор. Какво да правя - да давам ли още два дни или да спра? и Второ дали може да й навреди ХЛ с изтекъл срок.

Ако изтекъл срок за ХЛ означава, че е загубило вече "информацията" си, то най-много да не подейства - все едно давам вода. Да ама аз как да разбера дали действа или не. Дали да повторя след празниците пак 3 дни с новото - тогава да не предозирам. ...?

Може ли пак да се върнем за въпроса за срока на годност и за последствията? Как да разбера дали съм давала водичка или ХЛ си е действало независимо от "изтеклия срок" (слегам в кавички, защото срокът може и да е само формален)
Наистина хом. ще ми каже също в понеделник, но ощеедно, две и повече мнения не са излишни

# 463
  • София - Варна - Бургас
Говорила съм с лекар, с боаронски курс.Не им обясняват за Ханеман и Органон.Учат ги за лекарствата ,като за алопатични,кое за какво е и обезателно по 5 гр.,че да свършват бързо и да се купи ново  Laughing

Така е, те не са виновни хората че така ги учат... а и в интерес на истината при по-леки настинки и хреми, понякога се получава облекчение и излекуване. Все пак е по-добре от масово изписване на АБ.  Peace

# 464
  • София - Варна - Бургас
Сигурно и друг път е ставало въпрос за срока на годност на ХЛ. Аз, обаче съм пропуснала този урок, а сега трябва да давам Беладона 200. Сутринта дадох и сега с ужас видях, че е със срок на годност м.11.2010г. Трябва да давам още два дни сутрин. Аптеката както знаете не работи по празниците, за да купя нов разтвор. Какво да правя - да давам ли още два дни или да спра? и Второ дали може да й навреди ХЛ с изтекъл срок.

Ако изтекъл срок за ХЛ означава, че е загубило вече "информацията" си, то най-много да не подейства - все едно давам вода. Да ама аз как да разбера дали действа или не. Дали да повторя след празниците пак 3 дни с новото - тогава да не предозирам. ...?

Може ли пак да се върнем за въпроса за срока на годност и за последствията? Как да разбера дали съм давала водичка или ХЛ си е действало независимо от "изтеклия срок" (слегам в кавички, защото срокът може и да е само формален)
Наистина хом. ще ми каже също в понеделник, но ощеедно, две и повече мнения не са излишни

С течение на времето, ХЛ не се разваля, в смисъл променя, само се намалява многократно силата му, способността му ефективно да стимулира жизнената сила.

Общи условия

Активация на акаунт