ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 265
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Може ли някой да ми даде линк към мястото, където пишеше за миазмите? Ровя, ровя и не го намирам... Embarassed

# 466
  • София
Може ли някой да ми даде линк към мястото, където пишеше за миазмите? Ровя, ровя и не го намирам... Embarassed
Заповядай!

# 467
Мисълта ми е, че има много класически хомеопати, които предписват примерно по две ХЛ, които да се редуват.Те естествено, че са запознати с теорията на Ханеман/предполагам Mr. Green/ за предписване само на едно ХЛ.
Просто се чудех да не би да има нещо ново в наши дни, което да е различно от тази теория и да е доказано, че и два препаратаможе да се дават..Все пак има много хомеопатични препарати, които по времето на Ханеман ги е нямало и са доказани в наши дни.

Няма, няма, нищо по ново няма.  Grinning
И не е на 200 години, а на хиляди години. Хомеопатията отразява един вселенски принцип - на подобието, само толкова...а този принцип се е доказал като меродавен и не може да има други принципи и теории които да го девалидизират, поради имплицитното му естество.

# 468
Nial,моля за отговор на вьпроса ми.Luteinum 5CH – 5 гранули дневно до поява на мензис;

Folliculinum 5CH – 10 гранули на осмия и двадесетия ден;

Pulsatilla 30CH – 10 гранули два пъти седмично.
Пействам го тук,за да може  евентуално да ме ориентирате това класическа хомеопатия ли е?  Това лечение е изписано от лекар хомеопат,но аз имам сьмнения ,че е класически.

# 469
  • София
 elbosi , не е класическо  Rolling Eyes

# 470
Nial,моля за отговор на вьпроса ми.Luteinum 5CH – 5 гранули дневно до поява на мензис;

Folliculinum 5CH – 10 гранули на осмия и двадесетия ден;

Pulsatilla 30CH – 10 гранули два пъти седмично.
Пействам го тук,за да може  евентуално да ме ориентирате това класическа хомеопатия ли е?  Това лечение е изписано от лекар хомеопат,но аз имам сьмнения ,че е класически.

разстрел #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Това няма нищо общо с хомеопатията.

# 471
  • София
Понеже за пръв път влязох в темата, когато си постнах въпроса и виждам, че тук хомеопатът е Aleksander, ще се обърна към него за помощ....Наясно съм, че по форуми лечение не се предписва, но все пак някаква насока или поне съвет, предпочитам дори на лични.
Много трудно ще успея да направя първоначалното интервю при хомеопат, защото кърмя детето си на 2,5ч, а интервюто мисля, че е 2ч., затова се надявам Aleksander да ме посъветва.....

Поствам си отново въпроса....

Здравейте!

Надявам се тук да намеря помощ за проблема ми.

Преди 2 месеца и половина родих нормално сина си. През цялата бременност не съм имала проблеми със запек, но месец след раждането проблемът се появи и се задълбочи.
Всякакви неща като промяна в менюто, сушени сини сливи, овесени ядки и тем подобни изобщо не ми помагат.
Известно време бях на Дуфалак, Трансилан и Лактофлор едновременно, плюс чай от сушени сливи. Едно по едно започнах да ги спирам и сега съм само на Трансилан и Лактофлор, но резултатът е, че запекът продължава.
Реално не знам на какво се дължи, чисто физиологически. Не съм променяла начина си на живот, нито храненето.
Затова последната ми надежда е да опитам с хомеопатия....
Въздържам се от всякакви слабителни чайове, тъй като кърмя, а освен това смятам, че те имат абсолютно временен ефект?

Приемам всякакви съвети, защото вече се отчайвам

# 472
Схема за един месец:

Spongia Tosta 30CH

Drosera 30CH

Двете се редуват през 15 минути по 5 гранули при начални белези на псевдокруп.

Mercurius Sol. 30CH – по 10 гранули седмично.

Медикаменти за алергията:

Pollens 30CH – по 10 гранули седмично;

Apis Mel. 30CH – по 10 гранули, 3 пъти седмично;

Poumon Histamin 30CH – по 10 гранули, 2 пъти седмично.

Теренно лечение:

Aviaire 30CH – по 10 гранули седмично;

Sulfur 30CH – по 10 гранули седмично.
Друга схема.Усетих се преди да отида на интервю.Nial,благодаря.Е,няма хомеопати в Русе.

# 473
elbosi, най-много да те влошат с това лечение.

Josepha, няма проблем да ти донесат детенце да си го кърмиш. Мястото поне, на което аз бях едно време на интервю, беше много уютно, даже имаше играчки за децата. Голямата ми щерка изпи половината чай Mr. Green

# 474
  • София - Варна - Бургас
Josepha

Недопустимо е предписване на каквито и да са л-ва по интернет, още по-малко на бебе. Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196067.0

# 475
Тези схеми ги пейстнах.Лекаря си е направил саит.

# 476
Josepha

Недопустимо е предписване на каквито и да са л-ва по интернет, още по-малко на бебе. Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196067.0

Алекс, проблемът е неин, не на бебето  Peace. Иначе съм съгласна за форумските предписания  Peace
Josepha, можеш да си го вземеш с теб и да си го кърмиш, когато е нужно, не вярвам да е проблем някакъв Wink. Другият вариант е както Мечето каза - да ти го доведат като поогладнее  Peace. С други думи - записвай си час без да се притесняваш за това  Peace И успех!

На болничките - да оздравяват!

И честит Национален празник, макар и със закъснение!  bg

Пък за боаронци - що да не са виновни, че не ги учат на Органон?! Преди да почне да учи нещо, човек следва да събере информация за това нещо, за различните обучители; не да се хваща за него като удавник за сламка. Още повече, че от него ще зависят хора, тяхното здраве и живот. Според мен това си е тотална безотговорност, проявена и от обучаващите се, не само от тези, на които им се плаща, за да обучават.. Ама дано вземат, че си поотворят очите малко  Crossing Arms

Скарлатина съм карала. Моите спомени са, че имах много ситни пъпчици по краката, които ужасно ме сърбяха. Майка ми я помни като много гадна болест, но аз не  newsm78. Какъв е изводът? Точно така - мама винаги се притеснява повече, отколкото е нужно  Laughing Не знам дали съм пила АБ (сигурно де), нито колко време, колко пъти и т.н. По-гадни спомени имам от таратора, с който ни тъпчеха за първо, второ и трето в градината  Laughing; както и от разтриването с оцет и аспирин на цялото ми тяло и увиването ми в чаршаф Sick

# 477
  • Пловдив
Никой нищо не спомена за бактериите изолирани в носа,напр. Rolling Eyes Как се процедира с тях? И възможно ли е на син ми отдолу на ходилата и на 2-те крачета да са излезли гъбички?На това ми прилича,а и като се затопли го сърби и стават червени като...мазоли newsm78

# 478
Тандонова, това с крачетата ми е позната картинка ooooh!

# 479
  • София - Варна - Бургас
Тандонова, това с крачетата ми е позната картинка ooooh!

Т.андонова вероятно трябва да "благодари" за гъбичките на АБ.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт