ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 242
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
При моята се повиха след хом.лечение, на мен също (но в различен период от време и на двете, тоест няма как да сме се заразили една от друга) и на двете ни изчезнаха след около 10-на дни без мазане (не даде Crossing Arms Laughing). От тогава аз лично нямам спомен да съм имала гъбички където и да било.

Александра като бебе, още на третия месец започна да "изкарва" гъбички - по бутчето, под мишницата....къде ли не. Тогава се спукахме от мазане, не съм знаела какво да правя. Между другото ги отдавам на ваксините, ама карай Whistling

# 481
  • София
добре а температура 40.3? за сега удържах фронта ама това ме стресна доста. а нямам нищо температуропонижаващо под ръка освен беладона 30ch....
дайте съвет , макар и толкоз късно:(

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 22:31 от Bunnie

# 482
  • София - Варна - Бургас
добре а температура 40.3? за сега удържах фронта ама това ме стресна доста. а нямам нищо температуропонижаващо под ръка освен беладона 30ch....
дайте съвет , макар и толкоз късно:(

Пиша ти на Лични! звънни ми сега да го обсъдим.

# 483
  • Пловдив
Тандонова, това с крачетата ми е позната картинка ooooh!

Т.андонова вероятно трябва да "благодари" за гъбичките на АБ.  Laughing

Не вярвах,че и там могат да се появят... Rolling Eyes за сливици или другаде да,но чак на краката да избие...

Да не ги пипам,нали?В смисъл...ще минат ли сами или ще се разпространят?

Това дали мога да го прилагам...http://tq-jenata.com/index.php?option=com_content&view=artic … pti&Itemid=56

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 09:04 от tandonova79

# 484
  • София - Варна - Бургас
Като минимум: дръж краката по възможност сухи. и ползвай обувки само от естествена кожа и чорапи чист памук или вълна!

# 485
  • Пловдив
Като минимум: дръж краката по възможност сухи. и ползвай обувки само от естествена кожа и чорапи чист памук или вълна!

Това го правя...а мислиш ли,че ще изчезнат сами?Аз не вярвам(от собствен опит) Thinking

# 486
  • София
Josepha

Недопустимо е предписване на каквито и да са л-ва по интернет, още по-малко на бебе. Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196067.0

Вероятно българския ми куца.....Не става дума за малко бебе, става дума за мен! А бебето е намесено в схемата, защото го кърмя и не мога да си позволя лечение с медикаменти на съвременната медицина....и също това, че се притеснявам как ще го кърмя, докато съм на хомеопатичното интервю, което продължава два часа
Но всъщност съжалявам, че писах тук.

# 487

Защо съжаляваш ?

# 488
  • София
Защото в тема "ВЪПРОСИ към Хомеопати", хомеопат ми отговаря, че било недопустимо да ми предпише лечение по интернет....Не знам къде е прочел подобна молба в поста ми....
С моят пост искам да обясня проблема си и очаквам някой на лични да ми пише
"Доволна съм от еди кой си хомеопат. Това са кординатите му. Звънни и си запиши час - няма да съжаляваш!"
Не съм толкова глупава, за да започна да се лекувам с нещо, предложено от някой в интернет.
Най-малкото обичам и себе си и детето си...

То ще излезе верен вица за българския форум - Задаваш въпрос - сто човека ти пишат колко си тъп...

# 489
То и аз не мога да разбера, какъв е принципът - явно се отговаря избирателно. Зададох въпрос, имах нужда от спешен съвет. Един добър, съвестен хомеопат, можеше поне съвет да ми даде, за част от въпросите ми, при условие че описвам картината на детето и не мога да се свържа с моя хомеопат (или, никой не ми е крив, за това?!).

Здравейте! Дъщеря ми -7г, в понеделник беше с темп. 38.8 и силна отпадналост. Вторник, хомеопата, след преглед и постави диагноза - грип. Изписа arsenicum album 30ch, 3 дни, като първия е през 1 час, втория през 2, а третия (днес) - през 3 часа. През този период не е вдигала температура повече от 37.8 С, като имаше суха кашлица, лека + лека хрема. Снощи кашлицата зачести (отново суха), хремата също. Започна и да киха често. Сутринта, и се появи обрив - ситен, зачервен, в областта зад ушите, до страничната част на врата. След час почти изчезна. Помислих си да не е Морбили, или Рубиола. Тъй като с хомеопатът ни, няма начин да се свържа до понеделник, заведохме я на дежурен лекар, каза че гърдите и са чисти засега, гърлото е леко червено и да следим обрива. Изписа някакъв сироп за кашлица, който уж не я потискал - "Тусавит" -  Да и го давам ли? Да спра ли arsenicum album 30ch? Давам и и Зелена енергия по 2 таблетки на ден. Ще бъда благодарна на всеки съвет, който ми дадете!  Hug

Детето вече е добре, Слава Богу! Намерих една съвестна хомеопатичка, която ми даде съвет какво да правя, по телефона.  Heart Eyes

# 490
Josepha, Усмихнатото ти даде добър съвет как да си накърмиш детето и да отидеш на интервю. Не знам какъв друг съвет търсиш, интервю от разстояние не става.
daindi, няма алопатично лекарство, което да не потиска. Не вярвам някой тук да поеме отговорността за лечението и да ти отговори на въпросите
Да и го давам ли? Да спра ли arsenicum album 30ch? Давам и и Зелена енергия по 2 таблетки на ден. Ще бъда благодарна на всеки съвет, който ми дадете!  Hug
, ще бъде крайно непрофесионално! Чудесно е, че детето вече е добре!

# 491
Здравейте пак,
и аз ще се копирам,ако може все пак да ми кажете нещо за лекарството....
...Всъщност сега вече кашлицата доста намаля, но не е напълно изчистена и вчера бяхме на преглед при класически хомеопат,който след интервюто изписа Sulph 30c. Ако може да ме насочите къде да попрочета малко за това лекарство?
Също искам да попитам и дали наистина сме попаднали на класически хомеопат, защото указанията за приема бяха 7дни, 4 пъти по 2 гранулки? newsm78 Чудя се, защото нямаше ефект от приема, все още кашля бебка, днес е 5-я ден и не знам дали да ходим пак при тази хомеопатичка?

# 492
Аз да кажа, че съм от доволните тук.
На всеки конкретен въпрос свързан с ограмотяването ми относно хомеопатията съм получила конкретен отговор. Всички останали въпроси свързани с лечението на сина ми и моето, съм отправяла към хомеопата ми. Защото само хомеопата ни познава и може да даде адекватен отговор.

Аз да споделя, че вчера след безумно безпокойство и притеснение залитнах към АБ лечение относно детето. Днес вече след преглед и разговор с хомеопата, съм спокойна и след дни ще продължим отново с хомеопатия.

Относно питането на Linna^
И при сина ми етака, пием дросера, след прекратяване на приема около седмица след това кашлицата се възобновява.Така е от януари месец. Днес точно за този проблем питах.Хомеопата ми обясни, че при нас е на лице туберкулинов миазъм.
Ако нещо те притеснява питай хомеопата си.

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 19:26 от Кашпичка

# 493
Здравейте пак,
и аз ще се копирам,ако може все пак да ми кажете нещо за лекарството....
...Всъщност сега вече кашлицата доста намаля, но не е напълно изчистена и вчера бяхме на преглед при класически хомеопат,който след интервюто изписа Sulph 30c. Ако може да ме насочите къде да попрочета малко за това лекарство?
Също искам да попитам и дали наистина сме попаднали на класически хомеопат, защото указанията за приема бяха 7дни, 4 пъти по 2 гранулки? newsm78 Чудя се, защото нямаше ефект от приема, все още кашля бебка, днес е 5-я ден и не знам дали да ходим пак при тази хомеопатичка?

Не ходете! Няколко пъти писахме в страниците назад, че да се дава и повтарят приеми на ХЛ в сух вид е против принципите на хомеопатията.

Лекарството Sulphur има над 15 000 доказани симптома и няма как да се напише всичко за него. Нужно е да се направи справки с няколко материи медики за да може човек да получи представа за неговата картина. Каквото и да напишем тук, няма да е достатъчно и би ви подвело.

Ето тук: http://www.youtube.com/watch?v=NLAHF1Z33rM може да чуете малко за Sulphur, но това са само фрагменти от цикъл лекции и е крайно недостатъчно за цялостна представа. Ето тук, още малко: http://www.youtube.com/watch?v=hAEHJw839_E&feature=related

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 20:02 от Nial

# 494
Josepha, ако се притесняваш да кърмиш пред хомеопата, също има варианти - или да си вземеш пелена/шал, с които да се прикриеш, или просто да му кажеш и да си направите нещо като "почивка", през която ти да си накърмиш бебчето; или пък да се обърнеш с гръб към него/нея и така да кърмиш (нищо, че може да изглежда неуважително, сигурна съм, че хомеопатът ще разбере  Peace). Просто обсъди кое ще е най-удобно и за двама ви и така вземи решение. Но не отлагай повече интервюто... (и под сурдинка да кажа, че има алопатични лекарства, които са съвместими с кърменето, т.е. има изследвания, че техните съставки или въобще не преминават в кърмата, или в съвсем малки количества, които се предполага, че не са вредни за бебетата; кой вариант ще избереш, зависи от теб  Peace)

Иначе мисля, че те разбирам донякъде. Когато преди година и аз направих опити да пиша в тази тема, отношението беше леко грубичко. Но всъщност сега разбирам, че само ми се е сторило такова - просто съм очаквала повече, отколкото бих могла да получа и разочарованието е налице. Явно ти не си очаквала повече, но пък не ни и стана ясно какво всъщност искаш точно. Е, с последния пост го изясни, така че се надявам, че сега ще получиш информация за това при кого да си запишеш час за интервю  Peace И все пак - информирай се малко повече за хомеопатията, за да знаеш какво да търсиш у бъдещия си хомеопат. И успех  Hug

Общи условия

Активация на акаунт