ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 292
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
варицелата повлиява ли се с хомеопатия?по-бързо ще мине ли,или по-леко ще мине?

питам не защото някое от децата ми е болно,а защото баткото трябва да го пускам на детска, че не е ходил 3 месеца вече,а мед.сестра каза че при тях обикновено напролет пламвала варицелата.И трябва като ходи да следя ,ако се появи да го спирам.Защото четох че при малките бебета протичала по-тежко,а бебка е на 4 месеца.

# 421
  • Варна
варицелата повлиява ли се с хомеопатия?по-бързо ще мине ли,или по-леко ще мине?

питам не защото някое от децата ми е болно,а защото баткото трябва да го пускам на детска, че не е ходил 3 месеца вече,а мед.сестра каза че при тях обикновено напролет пламвала варицелата.И трябва като ходи да следя ,ако се появи да го спирам.Защото четох че при малките бебета протичала по-тежко,а бебка е на 4 месеца.
според мен се повлиява, и двете ми деца с подходящото лекарство нито ги сърбя, нито вдигаха температури, и мина всичко много леко.

В тази връзка, пък аз да попитам - скарлатина лекува ли се с хомеопатия?

# 422
Нико, бебето е много малко, знам, че до 6мес имат имунитет и не боледуват.на моя приятелка бебо го идкара на 7мес, супер леко, няколко пъпки, температура и много бързо мина.
За баткото, дано да го изкара докато е още в градината, че после е по-тежко.

С хомеопатия и варицелата и скарлатината се изкарват много леко и без усложнения.

Само да добавя, че скарлатината май задължително се пие АБ, защото е бактериална инфекция.

# 423
  • Пловдив
На моя приятелка бебето се разболя от варицела на 3 месеца, от каката, която тогава беше на 11 години. Резултатът при каката много тежко протичане с много пъпки и белези, при бебока няколко пъпки и нищо повече. Нямаш повод за притеснение Peace. Изобщо този страх от варицелата, не знам на какво се дължи, май на стари митове и легенди... Rolling Eyes

пп Приятелката за която писах живеят в Холандия, когато се е обадила да пита лекарката си какво да прави, с усмивка и казали, ще си ги гледате, какво повече Simple Smile.

# 424
  • Пловдив
кака Сиси ,точно за скарлатината щях да пиша,че ако недай си боже я лепне някое от децата едва ли ще имам смелост само с хомеопатия,защото тя е много коварна,и усложненията са много сериозни при нелекуване с АБ.Доста неща изчетох за нея наесен,защото в детската 3 месеца имаше такава карантина и баткото го бях спряла,че ме беше страх за бебето.

А за Варицелата е вярно че колкото по-малко е детето по-добре,но изрично по статии пише че много малките бебета я карат по-тежко.

# 425
  • Пловдив
А за бактерийките изолирани в носния или гърлен секрет...предполагам някой е лекувал такива Rolling Eyes

# 426
Здравейте! Дъщеря ми -7г, в понеделник беше с темп. 38.8 и силна отпадналост. Вторник, хомеопата, след преглед и постави диагноза - грип. Изписа arsenicum album 30ch, 3 дни, като първия е през 1 час, втория през 2, а третия (днес) - през 3 часа. През този период не е вдигала температура повече от 37.8 С, като имаше суха кашлица, лека + лека хрема. Снощи кашлицата зачести (отново суха), хремата също. Започна и да киха често. Сутринта, и се появи обрив - ситен, зачервен, в областта зад ушите, до страничната част на врата. След час почти изчезна. Помислих си да не е Морбили, или Рубиола. Тъй като с хомеопатът ни, няма начин да се свържа до понеделник, заведохме я на дежурен лекар, каза че гърдите и са чисти засега, гърлото е леко червено и да следим обрива. Изписа някакъв сироп за кашлица, който уж не я потискал - "Тусавит" -  Да и го давам ли? Да спра ли arsenicum album 30ch? Давам и и Зелена енергия по 2 таблетки на ден. Ще бъда благодарна на всеки съвет, който ми дадете!  Hug

# 427
  • София
И аз не знам дали бих посмяла да лекувам скарлатина само с хомеопатия. Баткото ни е карал един път, но тя е единствената, която повтаря и много ме е страх.  Rolling Eyes Но много се надявам да не я хваща пак, че ще ми е много криво да давам АБ. А иначе се оказа алергичен към АБ, с който го лекувахме, та обривите след това бяха много по-зловещи от самата скарлатина  ooooh!

# 428
  • София
имам едно бързо въпросче - малката е с температура от сутринта, 39, след солидно мърморене от страна на едната баба пратих таткото до аптеката за беладона 9ЦХ, в аптеката той е казал,ч е е за малко дете и те му казали по-добре да вземе разтвор, взел той, но докато се върне ме вече ми се беше свило всичко отвътре и й бях дала Панадол и температурата падна, сега обаче пак я вдигна и се чудя как да я дам тая Беладона  Thinking
знам, че е добре да питам хомеопат, но нямаме, от доста време се каня да си "заплюя" някой, но все го оставям на заден план и ето, като ни трябва - нямаме, определено ще ми е първа работа след празниците, но в движение, ако може някой да ме ориентира въобще да я давам ли тая Беладона или да си караме на Парацетамола  Thinking

# 429
  • Пловдив
имам едно бързо въпросче - малката е с температура от сутринта, 39, след солидно мърморене от страна на едната баба пратих таткото до аптеката за беладона 9ЦХ, в аптеката той е казал,ч е е за малко дете и те му казали по-добре да вземе разтвор, взел той, но докато се върне ме вече ми се беше свило всичко отвътре и й бях дала Панадол и температурата падна, сега обаче пак я вдигна и се чудя как да я дам тая Беладона  Thinking
знам, че е добре да питам хомеопат, но нямаме, от доста време се каня да си "заплюя" някой, но все го оставям на заден план и ето, като ни трябва - нямаме, определено ще ми е първа работа след празниците, но в движение, ако може някой да ме ориентира въобще да я давам ли тая Беладона или да си караме на Парацетамола  Thinking
А защо решихте да вземете Беладона, това не е единственото лекарство за температура Rolling Eyes, сигурни ли сте че отговаря детето на това ХЛ? При тази темп. (39) бих се въздържала от панадол, а за беладоната....не не бих дала ако не го е предписал хомеопат.

# 430
  • София
мамаден, нищо не е предписал хомеопат. майка ми от повече от година се лекува с хомеопатия и си мисли, че вече много разбира, което аз редовно оспорвам, но днес направо ми наду главата как може при 39 нищо да не й давам, само с бабешки лекове да го мъча детето, да съм й дала Беладона, при племеницата ми винаги действало. и просто за да я накарам да млъкне поръчах на мъжа ми да го купи и сега си седи там шишенцето и се чудя какво да правя. иначе междувременно вече е намазана с какво ли не, де що има бабшпеки лек за температура днес го изпробвах  ooooh!
а защо не панадол при тази темп. ? тя за първи път ми вдига толкова. до сега винаги макс. 38.5 е вдигала и сама си я  е смъквала, без помощ, само с чорапки и сега съм малко като в небрано лозе, а нали е и празник и ...  ooooh! освен това ако звънна на педиатърката знам какво ще ми каже - Панадол, или Нурофен  Crossing Arms

# 431
  • Пловдив
Щерка ми трети ден е с темп. като първият ден вдигна за кратко 40 гр., после сама я свали до 39, вчера почти нямаше, вдигна на два пъти 37.7 до 38 и малко.
Днес пак вдигна за кратко малко над 37 и 39.3 по обед.
Сега няма...Има силна хрема  и кашлица, а първият ден и повръщане.
Първият ден се появи и много интересен обрив по цялото лице, който избледня и изчезна на втория ден.
Като цяло ми се струва доста по -добре днес, но кашля лошо...
А, и кожата й е много добре като цяло, местата с плаките от АД са чисти и здрави, винаги досега при остро заболяване кожата й е реагирала, избивали са силни обриви по местата, където й се появяват екземите...

Не съм й давала още нищо, вкл. ХЛ. Първият и вторият ден изчаквах, днес ми се искаше да се обадя на хом., но нали е празник, та оставих за утре сутринта... Blush

Преди месец е пила Мезереум 1М., знам, че "действа" около 40 дни..Имаме час за проследяване след десетина дни...

И както бях уверена в себе си, че постъпвам правилно, четейки за разни усложнения тук във форума, почнах да се притеснявам дали не бъркам с това изчакване и дали не трябваше да звънна на хом. още първия ден... newsm78

# 432
  • И аз не знам къде...
Всички Хл в потенция 1М ли действат 40 дни или става дума само за Мезереум 1М?

*Бенджи* , не знам дали си сбъркала! Дано не си и да се опави детенце  Praynig!

# 433
Сигурно и друг път е ставало въпрос за срока на годност на ХЛ. Аз, обаче съм пропуснала този урок, а сега трябва да давам Беладона 200. Сутринта дадох и сега с ужас видях, че е със срок на годност м.11.2010г. Трябва да давам още два дни сутрин. Аптеката както знаете не работи по празниците, за да купя нов разтвор. Какво да правя - да давам ли още два дни или да спра? и Второ дали може да й навреди ХЛ с изтекъл срок.

Ако изтекъл срок за ХЛ означава, че е загубило вече "информацията" си, то най-много да не подейства - все едно давам вода. Да ама аз как да разбера дали действа или не. Дали да повторя след празниците пак 3 дни с новото - тогава да не предозирам. ...?

# 434
  • Пловдив
мамаден, нищо не е предписал хомеопат. майка ми от повече от година се лекува с хомеопатия и си мисли, че вече много разбира, което аз редовно оспорвам, но днес направо ми наду главата как може при 39 нищо да не й давам, само с бабешки лекове да го мъча детето, да съм й дала Беладона, при племеницата ми винаги действало. и просто за да я накарам да млъкне поръчах на мъжа ми да го купи и сега си седи там шишенцето и се чудя какво да правя. иначе междувременно вече е намазана с какво ли не, де що има бабшпеки лек за температура днес го изпробвах  ooooh!
а защо не панадол при тази темп. ? тя за първи път ми вдига толкова. до сега винаги макс. 38.5 е вдигала и сама си я  е смъквала, без помощ, само с чорапки и сега съм малко като в небрано лозе, а нали е и празник и ...  ooooh! освен това ако звънна на педиатърката знам какво ще ми каже - Панадол, или Нурофен  Crossing Arms
Не се подавай на провокации от страна на баби, дядовци, лели и т.н. Това, че Беладона дейстава на племеницата, съвсем не означава, че е подходящо за твоето дете в този момент. ХЛ не се дава на база един симптом, а на съвкупност от такива  Peace (предполагам това го знаеш де). Температура не е равно на Беладона. А и потенцията...?
Моето мнение, е че температурата не трябва да се сваля. Затова и написах, че не бих ползвала панадол. Температурата в момента върши своето предназначение, подтискането и, означава да пречите на жизнената сила да свърши работата си.
Имаше една статия за грип, преди време Александър беше дал линк към нея, потърси назад...

Общи условия

Активация на акаунт