ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 332
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Не съм чула в Пловдив да се провеждат такива курсове.....за жалост. Предполагам интересът е слаб. Бих се записала с удоволствие.

Наистина интересът е малък за Пловдив и е трудно да се ангажират няколко преподаватели и зала за под 10 човека.

# 406
  • Варна
Получих отговор Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 10:50 от Alexandra

# 407
  • Varna
Здравейте, и аз да се включа с въпрос- детето ми има много нежна кожа.Зимата от студа бузките му така изпръхват,първо стават огнено червени,после му излизат ситни пъпчици и стават много грапави.Забелязала съм,че е от студеното време.Та да питам,после мога ли да му мажа бузките с унгвентен крем или и това се води подтискане.
Или пък предварително да ги мажа с крем(има детски на Мустела,който е за студено време)
От както сме на хомеопатия не смея да мажа с нищо..
Какво ще ме посъветвате?

# 408
Аз лично бих ги мазала, но все пак хомеопатите да кажат Wink
Ако не съдържа кортикостероиди и други "гадости"крема, не виждам нищо лошо.Примерно чист Вазелин  newsm78

# 409
beki, а на хомеопата си казвала ли сте това? Имам предвид - хомеопатията не може л ида помогне изобщо да не излизат тия пъпчици на детето?

# 410
  • Пловдив
Здравейте, и аз да се включа с въпрос- детето ми има много нежна кожа.Зимата от студа бузките му така изпръхват,първо стават огнено червени,после му излизат ситни пъпчици и стават много грапави.Забелязала съм,че е от студеното време.Та да питам,после мога ли да му мажа бузките с унгвентен крем или и това се води подтискане.
Или пък предварително да ги мажа с крем(има детски на Мустела,който е за студено време)
Какво ще ме посъветвате?

Има доста биокозметика вече в Бг, разгледай я Peace. Не бих мазала с Мустела, Бюбхен (не, че не съм ползвала когато Борис беше бебе), и т.н прехвалени детски козметики. Ако им прочетеш състава, и потърсиш в и-нет какво е... Sick, а през кожата всичко отива навътре...

# 411
Да се запиша, преди да сте изписали и тази тема!

# 412
Здравейте, след поредица от боледувания при децата, се престраших да минем на хомеопатия. Пиша престраших, защото след като изчетох доста по темата, вече ми се вижда страшничко. И така моите съмнения. Препоръчаха ми хомеопат, който е (според познатата ми) един от най-добрите в града. Те всъщност са няколко там. Има доста пациенти, доста се чака. След интервюто хомеопата предписва хл само на дъщеря ми. Само тя беше болна. Дори не ми казаха какво е лекарството. И понеже неизвестното много ме плаши, реших да попрочета. Отиваме на контролен преглед. Този път предписва хл и на двамата (междувременно и двамата се бяха разболяли). Но... предписанието беше 5 дни, 4 пъти х 2 гр. И тогава аз казвам, че съм прочела, че хомеопатичните лекарства се разреждат, че не трябва да се приемат последователно с една и съща потенция... Отговора беше, че се разреждат само за бебетата, които не могат да ги смучат...  Rolling Eyes И какво? И аз ли не съм попаднала на истински хомеопат?
Иначе ни предписа и двата пъти само по едно лекарство. От прочетеното за тях в нета,
 бих казала, че отговарят на характерите им. И все пак нещо ме гложди...
Да търся ли друг хомеопат?

Чудя се на какво може да се дължи отговорът на хомеопата при който сте ходили, дали на незнание (то това май се подразбира...), или на липса на желание да Ви обеснява защо предписва така...

пп. Не бих лекувала детето си при него/нея.

Това хубаво. Потвърждават се съмненията ми. Но колкото повече чета, толкова повече ми настръхват косите. Явно във Варна няма хомеопат, който да следва основните принципи на хомеопатията. Или...?

Nial....Нов хомеопатичен курс стартира във Варна на 5 и 6 март. Семинарите ще се провеждат в Бизнес център Евсиноград; улица 1-ва, Nо 22

И това е супер. Курса ще се проведе в сградата, където работя. Но аз не искам да ставам хомеопат. Искам някой да лекува мен и децата ми. Без експерименти.

# 413
  • София
Благодаря  Peace

# 414
Какво ще ме посъветвате?

Има доста биокозметика вече в Бг, разгледай я Peace. Не бих мазала с Мустела, Бюбхен (не, че не съм ползвала когато Борис беше бебе), и т.н прехвалени детски козметики. Ако им прочетеш състава, и потърсиш в и-нет какво е... Sick, а през кожата всичко отива навътре...

Подкрепям и да допълня, че вазелина запушва порите  Peace

# 415
  • София - Варна - Бургас
Аз лично бих ги мазала, но все пак хомеопатите да кажат Wink
Ако не съдържа кортикостероиди и други "гадости"крема, не виждам нищо лошо.Примерно чист Вазелин  newsm78

Въпроса е кому е нужно да се маже?

За кожата на детето и за самото дете не е! тогава? може би за спокойствието на Мама...

И чистият вазелин запушва порите, микро каналчетата през които потните и мастните жлезички имат изход навън, през кожата, така че всяко мазило е ПОТИСКАНЕ.

# 416
  • Пловдив
Да споделя с вас,че ни излезе резултата от носния секрет дето пуснах на малкия заради зелените сополи... Tired И ние си отглеждаме бактерийка... казва се Branhamella Catarrhalis,каквото и да значи.Направили са ни и антибиограма,но естествено първо ще говоря с хом.,която следобед не открих,да видим какво ще каже!

# 417
  • София
Здравейте!

Надявам се тук да намеря помощ за проблема ми.

Преди 2 месеца и половина родих нормално сина си. През цялата бременност не съм имала проблеми със запек, но месец след раждането проблемът се появи и се задълбочи.
Всякакви неща като промяна в менюто, сушени сини сливи, овесени ядки и тем подобни изобщо не ми помагат.
Известно време бях на Дуфалак, Трансилан и Лактофлор едновременно, плюс чай от сушени сливи. Едно по едно започнах да ги спирам и сега съм само на Трансилан и Лактофлор, но резултатът е, че запекът продължава.
Реално не знам на какво се дължи, чисто физиологически. Не съм променяла начина си на живот, нито храненето.
Затова последната ми надежда е да опитам с хомеопатия....
Въздържам се от всякакви слабителни чайове, тъй като кърмя, а освен това смятам, че те имат абсолютно временен ефект?

Приемам всякакви съвети, защото вече се отчайвам

# 418
Разтърси се из интернет за класически хомеопат.
Виждам, че си от София, тук поне избора е голям.А и при условие, че кърмиш май нямаш голям избор.
Успех, наиситна хомеопатията ти е спасението Peace

# 419
Аз съм мазала бузи с краве масло (истинско) , но изключително рядко, само ако съвсем изпръхнат от студа, тоест малко преди кожата съвсем да започне да се цепи - според мен този процес си е чисто физиологичен, няма как хомеопатията да предпази бузи или ръце от студ. Две-три мазания през зимата според мен не са от съществено значение. Виж ако се прави всеки ден, тогава съм против.

За запека, с хомеопатия наистина най-добре ще се справите. Само че потърсете и физическа причина - направете си една коремна ехография, заради самото раждане.
Между другото чета, че често се случва след раждане, особено ако майката кърми - обикновено казват, че отшумява за няколко месеца, но си е мъка Tired

Общи условия

Активация на акаунт