ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 336
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, след поредица от боледувания при децата, се престраших да минем на хомеопатия. Пиша престраших, защото след като изчетох доста по темата, вече ми се вижда страшничко. И така моите съмнения. Препоръчаха ми хомеопат, който е (според познатата ми) един от най-добрите в града. Те всъщност са няколко там. Има доста пациенти, доста се чака. След интервюто хомеопата предписва хл само на дъщеря ми. Само тя беше болна. Дори не ми казаха какво е лекарството. И понеже неизвестното много ме плаши, реших да попрочета. Отиваме на контролен преглед. Този път предписва хл и на двамата (междувременно и двамата се бяха разболяли). Но... предписанието беше 5 дни, 4 пъти х 2 гр. И тогава аз казвам, че съм прочела, че хомеопатичните лекарства се разреждат, че не трябва да се приемат последователно с една и съща потенция... Отговора беше, че се разреждат само за бебетата, които не могат да ги смучат...  Rolling Eyes И какво? И аз ли не съм попаднала на истински хомеопат?
Иначе ни предписа и двата пъти само по едно лекарство. От прочетеното за тях в нета, бих казала, че отговарят на характерите им. И все пак нещо ме гложди...
Да търся ли друг хомеопат?

# 391
Здравейте, Честита Баба Марта!
и аз не съм наясно много с хомеопатията, но решихме да се обърнем към хомеопат, защото дъщеря ми 2 месеца е с кашлица и изпи достатъчно антибиотици. Първо беше бронхит, после 10 дни напълно спря да кашля,но последва нов вирус, при който пуснахме секрет и излезе стафилококи ауреус. Всъщност сега вече кашлицата доста намаля, но не е напълно изчистена и вчера бяхме на преглед при класически хомеопат,който след интервюто изписа Sulph 30c. Ако може да ме насочите къде да попрочета малко за това лекарство?

# 392
Здравейте! Честита Баба Марта!
Към хомеопатите  -  Gelsemin и Gelsemium sempervirens - едно и също лекарство ли е? Благодаря!

П.П. Nial, Благодаря за бързото включване, макар и от друго място! Златен си!  Hug

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 19:32 от daindi

# 393
  • Пловдив
Здравейте, след поредица от боледувания при децата, се престраших да минем на хомеопатия. Пиша престраших, защото след като изчетох доста по темата, вече ми се вижда страшничко. И така моите съмнения. Препоръчаха ми хомеопат, който е (според познатата ми) един от най-добрите в града. Те всъщност са няколко там. Има доста пациенти, доста се чака. След интервюто хомеопата предписва хл само на дъщеря ми. Само тя беше болна. Дори не ми казаха какво е лекарството. И понеже неизвестното много ме плаши, реших да попрочета. Отиваме на контролен преглед. Този път предписва хл и на двамата (междувременно и двамата се бяха разболяли). Но... предписанието беше 5 дни, 4 пъти х 2 гр. И тогава аз казвам, че съм прочела, че хомеопатичните лекарства се разреждат, че не трябва да се приемат последователно с една и съща потенция... Отговора беше, че се разреждат само за бебетата, които не могат да ги смучат...  Rolling Eyes И какво? И аз ли не съм попаднала на истински хомеопат?
Иначе ни предписа и двата пъти само по едно лекарство. От прочетеното за тях в нета,
 бих казала, че отговарят на характерите им. И все пак нещо ме гложди...
Да търся ли друг хомеопат?

Чудя се на какво може да се дължи отговорът на хомеопата при който сте ходили, дали на незнание (то това май се подразбира...), или на липса на желание да Ви обеснява защо предписва така...

пп. Не бих лекувала детето си при него/нея.

# 394
Аз също не бих.

# 395
  • И аз не знам къде...
Аз пак да се включа с въпрос!
След изкарания вирус при синът ми, който е на 2 години и 10 месеца, започна да му се спи повече от преди. Като часове спи малко повече от преди, но бързо му се доспива. Като се събуди  може да се олежава и цял час. През деня ходи да прелягва от време на време без да заспива. Все още не се храни нормално, но пък си пие течности.Това нормално ли е според вас? Дали е от ХЛ или е от вируса? Дали може още да не му е съвсем добре? Като го питам нещо боли ли го, казва "Не".
За информация да кажа, че той беше с Т от четвъртък миналата седмица до неделя включително. Остана му задната хрема, но хомеопата смята, че и тя ще отшуми с времето.
Според хомеопата той просто си почива сега.
Какво е вашето мнение?

Благодаря предварително!

# 396
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! Честита Баба Марта!
Към хомеопатите  -  Gelsemin и Gelsemium sempervirens - едно и също лекарство ли е? Благодаря!

Абсолютно едно и също са.

# 397
  • София
Аз пак да питам нещо - може ли да се лекуват фобии с хомеопатия? Предполагам какъв ще е отговора, но да обясня нашия проблем. Баткото ни има такава от игли и боцкане. Бях забравила какво чудо е при нас процедурата, но се наложи да му взимат кръв преди няколко дни - страшно беше, измъчи се и лаборантката, два пъти се наложи да го боде.  ooooh! Просто нищо не помага да се успокои - увещания, молби, заплахи... И всъщност тази фобия може ли да датира от както беше на 4м  Rolling Eyes , че го боцкаха тогава безброй пъти - никъде не пускаше кръв... Едната от хомеопатките ни по малко странен начин (с махало)  Crazy откри, че първия голям стрес при него е бил на тази вързаст - дали става дума за това  newsm78 , тогава така реших, но вече не ходим при нея и не сме го коментирали... Като по-малък всеки преглед при д-р, дори и само преслушване и надничане в гърлото беше съпроводен със зверски рев  ooooh!

# 398
Може да се лекува.

# 399
  • Пловдив
Nial....Нов хомеопатичен курс стартира във Варна на 5 и 6 март. Семинарите ще се провеждат в Бизнес център Евсиноград; улица 1-ва, Nо 22

дайте нещо и за другите желаещи...напр. в Пловдив?Само във Варна и София ли са центровете за провеждане на семинари?

# 400
  • Пловдив
Не съм чула в Пловдив да се провеждат такива курсове.....за жалост. Предполагам интересът е слаб. Бих се записала с удоволствие.

# 401
  • Пловдив
Не съм чула в Пловдив да се провеждат такива курсове.....за жалост. Предполагам интересът е слаб. Бих се записала с удоволствие.

И аз за това питам... Peace

# 402
  • София - Варна - Бургас

И аз за това питам... Peace

http://www.bghomeopathy.org/bg/news_bg.php

Все пак до София е час и нещо път и то 1 път в месеца. 
Peace

# 403
  • Варна
Момичета, има онлайн курсове:
http://homeohelp.eu/kurs-klasicheska-homeopatiya-za-majki.html

# 404
  • Пловдив

Да,знаем за тях,но...ние тук все сме пренебрегнати!Защо и ние тук да си нямаме "удобства"...а трябва да пътуваме,напр.? Tired

Общи условия

Активация на акаунт