ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 336
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Искам да благодря за полезните постове на Александър и Ниал! Чета и препрочитам!

# 376
  • Пловдив
А има ли някакво правило,за да се повтаря ХЛ?Напр. имало е прием на 1.02 и сега след 40 дни се назначава нов такъв? Rolling Eyes Може би се цели да се види действа ли ХЛ или...Знам,че е индивидуално,но все пак,ако някой е имал подобно предписание да сподели опит! Peace

Повтаря се, най общо казано, когато започне да отслабва действието на хомеопатичното л-во и трябва отново да се стимулира жизнената сила.

Благодаря! Peace явно при нас се налага...

п.п. Честита Баба Марта на всички пишещи тук!Желая здраве!

# 377
  • София
Честита баба Марта и от мен!  Hug

# 378
  • ул. "Мечтание"
Честита Баба Марта!!!

# 379
Честита Баба Марта!
Да са здрави, весели и засмени всички дечица и много весели игри! 1swing
А на родителите по-малко притеснения.

Ето малко полезно инфо.
Някои основни принципи при предписване на ХЛ.

1.Ако пациентът се чувства вътрешно по-добре - не се намесвай!
2.Не давай друго лекарство, докато не се изясни картината на симптомите.
3.Не бива да се бърза да се предписва, ако стар симптом и особено комплеск от стари симптоми се връща.
4.не се предписва лекарство ако се появи обрив по кожата или секреция и ако това е придружено с общо подобрение.
5.не се предписва друго л-во ако оставащите симптоми създават само незначителни безпокойства на пациента.
6.Не се предписва друго л-во ако симптомите ясно се придвижват отгоре - надолу в тялото.

# 380
Честита Баба Марта!

Благодаря ви за бързите отговори  Hug

# 381
  • Пловдив
Кака Сиси, тези основни принципи от къде са? Витулкас?

# 382
  • ул. "Мечтание"
Сиси, добро обобщение според мен!

Общо взето - работи ли, не го поправяй! Simple Smile

# 383
Чудя се нещо. Хомеопатията може ли да помогне на човек, който не вярва в нея, който може би на подсъзнателно ниво намира някаква "изгода" в болестите и има доста разбита нервна система?
 Също нервно депресивно разтройство в следствие на много болести и нерви.  как ще стане, ако пациентът продължава подсъзнателно да търси внимание чрез болестите (може и да не е така. аз съм само страничен наблюдател). Също как ще се активира Жизнената сила, ако човекът вече е много слаб и сякаш не вярва, че може бе хапчета.
Ако някой може да помогне, пратете ми на лични координати на подходящи хомеопати, защото нашия определено не е такъв.

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 11:09 от Soleil*

# 384

Да, "науката хомеопатия на Георгос Витулкас.
Поръчах си и Органона, дойде след 1 ден, донесоха ми я в къщи, много удобно GrinningНо още съм в процес на четене.
Написах тези извадки, защото много в темата пишат, че "незнайно" защо има влошаване след първия прием и как така хомеопата казвал ами мн.добре.Или защо следващия прием е чак на другия ден или след 1 седмица.
За това вариантите са:вярваш безрезервно на хомеопата си, купуваш си книги и се ограмотяваш, за да знаеш какво и защо се случва.

# 385
За дисковата ясно, че хомеопатията не може да помогне,

На един от приемите много се разприказвахме с хомеопата, явно му бях последния пациент и не бързаше.Попитах го експериментира ли в/у себе си Mr. Greenи той каза, че е успял да се избави от дископатията, макар, че е бил вече за операция.Явно - може!!!

Солеил, ако човека има желание да говори, няма проблем хомеопатията да му помогне.Да, има пациенти, за които да пият л-ва си е направо необходимост, но това естествено се отчита от лекаря.

Как се реших да ползвам хомеопатия..........
Имам приятелка, която имаше проблеми с детенцито.Обиколиха всички клиники из София, но проблема си оставаше.Говоря за преди 10год.когато още не се чуваше толкова за хомеопатия.
В квартала до тях открили хом.кабинет и тя завела детето.Изобщо не вярваше в хомеопатията, даже на интервюто лекарката я попитала..."ама вие изобщо не вярвате нали?" и тя си казала ДА, смятам го за глупости, но да опитам"
детето се оправи за 8дни!!!тя не смееше да повярва и все смяташе, че проблема ще се възобнови, но........детето вече е голям мъж и от проблема и помен няма.

# 386
  • Пловдив

Да, "науката хомеопатия на Георгос Витулкас.
Поръчах си и Органона, дойде след 1 ден, донесоха ми я в къщи, много удобно GrinningНо още съм в процес на четене.

Tази книга на Витулкас за мен беше много полезна Peace. Аз малко обърках реда на четивата, първо си бях взела Органон, ....изчетох го (дълго време го четох, то не е и роман, за да се чете бързо), след него останаха много въпроси. Тогава взех няколко други книги за хомеопатия между които и Науката хомеопатия. Прочетох я! След нея отново ми се искаше да прочета Органон на лечебното изкуство. Тогава вече нещата бяха други Peace. И сега има моменти в които се връщам към определени параграфи, неща които в началото ми се струваха неразбираеми, сега разбирам с лекота. При мен просто е трябвало надграждане на информацията Peace

# 387
Може би сте го коментирали, но не открих. Чудя се на пазара има ли друга паста освен Билка подходяща при хомеопатично лечение?
Честита Баба Марта! Желая здраве и добро настроение на всички!

# 388
  • ул. "Мечтание"
Може би сте го коментирали, но не открих. Чудя се на пазара има ли друга паста освен Билка подходяща при хомеопатично лечение?
Честита Баба Марта! Желая здраве и добро настроение на всички!

В биомагазините има и други варианти. Иначе от масовите знам само Билката.

# 389
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт