ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 224
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
И какво като ги е изпуснала? Просто малко са се раздрусали  Grinning
Като ги носим в джоба или чантата си, когато ги купуваме - пак ги друсаме Grinning
Леко се оливаш с притесненията си.  Grinning Не се заяждам, да знаеш....само казвам какво си мисля.
По същество:
Aко прсото флаконите са паднали на земята, НЯМА никакъв проблем.
Ако гранулите са се разпилели - не стават за нищо и трябва да се изхвърлят

И един съвет - дръж лекарствата на недостъпно за дъщеря ти място. Следващия път може да реши да си лапне някоя гранула.  Grinning

Ами де да знам... такъв трясък се чу, може да са си объркали информацията...  Wink
Не са се разпилели, ако бяха нямаше да задавам подобни въпроси...
А за в чантата, са ми други притесненията...но хайде да не прекалявам....  Hug

Еййй, разсмя ме.... Joy. В съзнанието ми веднага изникна образа на тичащи хаотично лелки (тип държавен служител) с документи в ръце, създавайки илюзия за много напрегнат работен ден  Laughing Laughing

# 556
Цъ! Laughing Вика се " Аз се правя, че работя, а държавата се прави, че ми плаща"

# 557
  • София - Варна - Бургас
Въпрос: Дъщеря ми, качена на стол "подреждала" шкафа, където държа хомеопатичните лекарства. Изпуснала ги всичките от височина около 2 метра. Сега стават ли за нещо, или да ги изхвърля всичките около 30 флакончета гранулки?   ooooh!

"Допотенцирала ги е"   Laughing  Joy

# 558
даинди в чантата много повече можеш да им навредиш... имам предвид мобилния, който обикновено се носи в дамската чанта.. и друго - количеството хомеопатични които поддържаш би ме накарало да прочета отново последните дискусии и най-вече тези, в които Ниал обяснява защо, как и по колко ХЛ.. и понеже имам малко опит - от предишния си хомеопат имам толкова фалкона и аз.. настоящият ми е изписвал само едно за закупуване от аптеката и това за 5м.. а никак не са ми малко проблемите..

# 559
Въпрос: Дъщеря ми, качена на стол "подреждала" шкафа, където държа хомеопатичните лекарства. Изпуснала ги всичките от височина около 2 метра. Сега стават ли за нещо, или да ги изхвърля всичките около 30 флакончета гранулки?   ooooh!

С един удар?! Мислех, че трябва да са точно 10...  Wink
А сега сериозно - Защо 10 пъти?

# 560
даинди в чантата много повече можеш да им навредиш... имам предвид мобилния, който обикновено се носи в дамската чанта.. и друго - количеството хомеопатични които поддържаш би ме накарало да прочета отново последните дискусии и най-вече тези, в които Ниал обяснява защо, как и по колко ХЛ.. и понеже имам малко опит - от предишния си хомеопат имам толкова фалкона и аз.. настоящият ми е изписвал само едно за закупуване от аптеката и това за 5м.. а никак не са ми малко проблемите..

Да, точно мобилния имах предвид...затова не си ги нося в чантата. А многото х. л-ва са ми стари, но в срок и си ги пазя  Whistling....като се замисля, не съм ги ползвала години. Откакто съм на хомеопатия, не съм се и разболявала почти - ходя само за висока потенция, която ми дава в кабинета си.

# 561
  • Пловдив

С един удар?! Мислех, че трябва да са точно 10...  Wink
А сега сериозно - Защо 10 пъти?

И аз се чудих...но Ниал беше обяснил по-напред!А и на нас не ни беше казано колко удара точно,а само да "удряме енергично няколко пъти в дланта"  Rolling Eyes Сега в петък трябва да почнем нов прием за 5 дни,та...незнам колко пъти да удрям шишето Thinking

# 562
  • Varna
Sky,заинтригува ме -хомеопата ли смени?Бяхме при един и същ-и за това питам?

# 563
  • София
Това с общото състояние не го разбирам също, честно. Моля за обяснение. Примерно синът ми, като кара пневмонията, беше в добра кондиция. Единствен, но убийствен симптом, беше кашлицата. А на снимката се видя, че има пневмония, едностранно. Т имаше три дни, после изглеждаше все по-добре. Не знам какво ме накара да го заведа на д-р, да го чуят, откриха отслабено дишане, после снимка, АБ... (уточнявам - пневмонията беше след хомеопатично лечение на друг, хроничен проблем, несвързан с дихателната с-ма)
От друга страна - вялостта и отпадналостта нали са хубави - в смисъл - помагат на тялото да не хаби енергия за други дейност и цялата сила да се насочва към борба с болестта. Но пък все това питат и д-ри, и хомеопати - как е общото състояние на детето и се водят от него...
Най-нахално си повтарям питането  Embarassed - карането "на крак" на сериозни болести знак за добра жизнена сила ли е или обратното - знак, че нещо не е наред, щом не минава на икономичен режим организма? Естествено, като родител, опция едно повече ми допада, но дали съм права?  Rolling Eyes Blush

# 564
На мен ми е казал да го удрям 20пъти.Винаги са течни формите.
До сега гранули не ми е давал, давала съм аз когато "закъсах", но тогава Ниал каза да ги разтворя във вода и пак ги удрях толкова.
Според мен няма значение колко, важното е малко да им се промени потенцията в която са.Така беше обяснено преди няколко страници.

# 565
  • Пловдив
На мен ми е казал да го удрям 20пъти.Винаги са течни формите.
До сега гранули не ми е давал, давала съм аз когато "закъсах", но тогава Ниал каза да ги разтворя във вода и пак ги удрях толкова.
Според мен няма значение колко, важното е малко да им се промени потенцията в която са.Така беше обяснено преди няколко страници.

Дано да е така...

# 566
  • ул. "Мечтание"
А многото х. л-ва са ми стари, но в срок и си ги пазя  Whistling....като се замисля, не съм ги ползвала години. Откакто съм на хомеопатия, не съм се и разболявала почти - ходя само за висока потенция, която ми дава в кабинета си.

Преди време бяхме обсъждали, че на практика ХЛ са вечни. Но няма как да бъдат пуснати за продажба без някакъв срок на годност. Simple Smile
Ако опаковките им са цели можеш да си ги ползваш цял живот или докато свършат.

# 567
Органон 246  Степента на потенциране на всяка доза да се различава малко от предходната и от следващата
Органон 247 не е целесъобразно дадено лекарство да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза, да не говорим за често повтаряне на дозата/ при това в кратки интервали с намерението да не се забави лечението/.Жидненият принцип не приема такива неизменени дози без съпротива т.е. без да се проявят други симптоми на л-то ..........защото първата доза вече е довела до очакваната промяна в жизнения принцип, а втората......неизменена доза......вече няма да намери същото състояние на жизнената сила.В резултат.....на другата неизменена доза, пациентът може наистина да се разболее от друга, дори по-силна болест.

# 568
Обсъждали сме го удрянето назад. И аз мислех, че няма значение, но се оказа, че броя сукусии оказва влияние. На нас лично винаги ни се казва по колко пъти.

# 569
  • Пловдив
Nial, цитирам те...
Когато разтворим гранула във вода - вече имаме течна форма. И с всяка следваща сукусия, ние динамизираме допълнително. Ако първият прием е бил в потенция 30, след динамизация...условно следващия прием ще е в 30,0000000001, след поредна динамизация следващия прием ще е в 30,0000005....има леко изменение, което е достатъчно за да продължи да стимулира ЖС. Разбира се по този начин никога не можем да стигнем до 200, но не това е целта. Целта е паралелно с изменението на ЖС в хода на лечението, ние да изменяме нарастващо стимулите към нея.

след това...и като не ми е казано точно колко/а само няколко пъти/ как да процедирам,за да не допусна грешка при предстоящия прием?

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт