ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 327
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Определено не горазбирам това със сметките и броенето на сукусии...
Не съм срещала досега хомеопат (а няколко са ми правили интервю и назначения), който да каже сложи 3 гранулки и нито една повече или по-малко. Винаги е било "разтвори няколко" без да се уточнява. Последният пък направо ми дава течни лекарства, но като гледам и той не брои гранулките, които разтваря. Питала съм и за сукусиите и отговорът винаги е бил "няколко пъти", никога не е имало уточнения...

Така излиза, че човек трябва да опне едни екселски чаршаф, да вкара вътре всички лекарства, които ползва, последа започне да отбелязва дати, часове и брой сукусии...  Thinking
Къде ми се къса логиката??

Къса ти се.... и аз не ти разбрах питанката.  Grinning Grinning Grinning

Не са нужни чаршафи и дати и календари. Прсто знаеш че удряш 5 пъти в длан и капваш 3 капки под езика, или 1 чаена лъжичка.

Броят на гранулите които се слагат в разтвора НЯМА значение. Има значение количеството разтвор който се приема. Различното количество разтвор покрива различна по площ лигавица в устата, т.е различен брой рецептори регистрират едновременно стимула (ХЛ е стимул за жизнената сила). За справка параграф 272 на Органон.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 16:40 от Nial

# 601
Въпрос: Дъщеря ми, качена на стол "подреждала" шкафа, където държа хомеопатичните лекарства. Изпуснала ги всичките от височина около 2 метра. Сега стават ли за нещо, или да ги изхвърля всичките около 30 флакончета гранулки?   ooooh!
"Допотенцирала ги е"   Laughing  Joy
С един удар?! Мислех, че трябва да са точно 10...  Wink
А сега сериозно - Защо 10 пъти?
Друсайте и блъскайте колкото си искате - сухите форми НЕ се потенцират със сукусии.
ЕСТЕСТВЕНО, че не се! Не сме чак толкова малоумни!  Mr. Green  Александър се пошегува и аз му отвърнах.  Crossing Arms
А за 10-те пъти - на мен толкова са ми казвали, чувала съм и от други хора.

# 602
Че кой говори за малоумност ?!?!

Аз да кажа, за да съм чист пред съвестта си, че сън няма да ме хване ако знам нещо, пък не съм го споделил с братаго форумец  Grinning....а пък кой как се чувства и възприема си е лично негова работа   Peace

# 603
А за 10-те пъти - на мен толкова са ми казвали, чувала съм и от други хора.

Аз пък съм чувал че един от принципите в хомеопатията е индивидуализирано предписание...и в тази светлина другите хора не  вАжат  Grinning

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 16:57 от Nial

# 604
Че кой говори за малоумност ?!?!
Аз да кажа, за да съм чист пред съвестта си, че сън няма да ме хване ако знам нещо, пък не съм го споделил с братаго форумец  Grinning....а пък кой как се чувства и възприема си е лично негова работа   Peace
ДА, за което ти БЛАГОДАРЯ!  Hug Heart Eyes

# 605
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Тази вечер синът ми, който е на 2 г. и почти 10 месеца, ме изуми когато каза, че това не е неговият дом, а само на мама и тати. Честно си признавам, че се разплаках от тези му думи! Той разбира всичко и не мога да го отдам на не разбиране на думите, които казва.
Според вас имам ли причина да се притеснявам или все още наистина не осъзнава сериозността на казаните думи?
Винаги съм смятала, че той е едно щастливо дете, обградено с много любов и внимание. Дали съм бъркала и той е самотен?
Знам, че въпроса ми не е много за тук, но в момента даже нямам на кого да го споделя!
Утре ще говоря с хомеопата разбира се, но ако можете да ми отговорите ще ви бъда благодарна!

# 606
При нас имаше период, когато казваше, че имала друга мама и тати....

# 607
  • И аз не знам къде...
И той е казвал, че има много мами и тати, но никога не е бил сериозен и винаги го е заявявал с лукав поглед очаквайки шеговит отговор и отношение. Просто тази вечер го заяви много сериозно, което ме стресна.

# 608
Мда, по същия начин и при нас, само че детето ми беше на около 4 години и съзнаваше, че ако го каже сериозно, ще ни нарани, затова се пробваше....

# 609
  • И аз не знам къде...
Дано да е проба дали ще ме нарани! Дано да не го мисли наистина, но сега няма как да разбера!

# 610
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Тази вечер синът ми, който е на 2 г. и почти 10 месеца, ме изуми когато каза, че това не е неговият дом, а само на мама и тати. Честно си признавам, че се разплаках от тези му думи! Той разбира всичко и не мога да го отдам на не разбиране на думите, които казва.
Според вас имам ли причина да се притеснявам или все още наистина не осъзнава сериозността на казаните думи?
Винаги съм смятала, че той е едно щастливо дете, обградено с много любов и внимание. Дали съм бъркала и той е самотен?
Знам, че въпроса ми не е много за тук, но в момента даже нямам на кого да го споделя!
Утре ще говоря с хомеопата разбира се, но ако можете да ми отговорите ще ви бъда благодарна!

Само от няколко думи не би трябвало буквално да си правиш извод. Много важна е и интонацията с която е казано, но... едно на ум.
  Бих ти препоръчал да погледнеш и рисунките му, дали рисува къща с мама и тати и той между вас, или не?

# 611
Да те разсея малко.
Надявам се, че няма да нарисува нещо такова на вратата на детската стая Joy
http://prikachi.com/images/963/3075963w.jpg

п.п. Най-вдясно е мъжът ми Mr. Green

# 612
  • И аз не знам къде...
Здравейте,

Само от няколко думи не би трябвало буквално да си правиш извод. Много важна е и интонацията с която е казано, но... едно на ум.
  Бих ти препоръчал да погледнеш и рисунките му, дали рисува къща с мама и тати и той между тях, или не?

Той не рисува. Все още е на драсканици. Иска аз да рисувам къщи или него с мама и тати. Той така иска - първо него да нарисувам, после мама и после тати. Но когато той "рисува" с боички си избира черния цвят, което на няколко пъти ме е изумявало. Питала съм го защо трябва да е черно и отговора е, че така иска!
Ако "рисува" с моливи драска с различни цветове, но определено има предпочитание към тъмните.
И това отново ме навежда на мисълта за самотността.

# 613
  • И аз не знам къде...
Да те разсея малко.
Надявам се, че няма да нарисува нещо такова на вратата на детската стая Joy
http://prikachi.com/images/963/3075963w.jpg

п.п. Най-вдясно е мъжът ми Mr. Green

Че картинката е готина  Wink! Особено мъжа ти  Mr. Green.......... Ако не беше казала нямаше да се сетя Laughing!

# 614
  • Пловдив
Дари, ми трябва му братче или сестриче на туй дете.... Mr. Green
Ще има с кой да играе и с кой да се скара...Ела да ги видиш моите: или много се обичат, или много се дразнят - средно положение няма! Ама поне не им е самотно и скучно... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт