ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 322
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • И аз не знам къде...
Дари, ми трябва му братче или сестриче на туй дете.... Mr. Green
Ще има с кой да играе и с кой да се скара...Ела да ги видиш моите: или много се обичат, или много се дразнят - средно положение няма! Ама поне не им е самотно и скучно... Laughing

А, *Бенджи*, малко поодъртях за второ  Embarassed!
Шегата на страна, но сме го питали мнооого пъти иска ли братче или сестриче и то в различни ситуации. Отговора е винаги един и същ - категорично "НЕ"!

# 616
  • София - Варна - Бургас
Дариии

Цитат
Той не рисува. Все още е на драсканици. Иска аз да рисувам къщи или него с мама и тати. Той така иска - първо него да нарисувам, после мама и после тати. Но когато той "рисува" с боички си избира черния цвят, което на няколко пъти ме е изумявало. Питала съм го защо трябва да е черно и отговора е, че така иска!
Ако "рисува" с моливи драска с различни цветове, но определено има предпочитание към тъмните.
И това отново ме навежда на мисълта за самотността.

Май "проектираш" себе си върху него... все пак, отделяйте му повече време и внимание.
 Има ли някакви по-силни страхове?

# 617
  • И аз не знам къде...
Aleksander , защо смятате, че "проектирам" себе си върху него? Наистина не разбирам  Embarassed!
Отделям му колкото мога време! За съжаление сутрин излизам докато той спи и се прибирам към 19,30 часа. Остава ми времето до 22 в което естествено имам съвсем нормални задължния. Но винаги се стремя да е до мен  и поне да си говорим, ако не можем да играем в момента.
Страхове имаше преди време и съм ги споделила с хомеопата. Дали от изминалото време или от ХЛ, но изглежда че приключихме с тях. Страховете бяха странни - да не падне телевизора, от кончето на улицата и други подобни.
Не посещава градина - гледа го моята майка, към която нямам забележки като възпитание.
И аз не знам от къде идва това!

# 618
Моята щерка, пък винаги ни рисува и тримата, за ръчичка. Тя обаче, винаги е най-хубава!  Mr. Green  Има ли конкретна причина за това? Също набляга на тъмните цветове, като обяснението и е, че се виждат по-добре.

Мече, много ми хареса рисунката!  Hug
Дариии липсваш му ТИ, не се съмнявам, че баба му го гледа добре!  Hug

П.П. При следващата ми среща с хомеопата, ще му занеса една рисунка, за консултация!

# 619
  • Пловдив
И ние сме носили рисунки...или докато аз си говоря с хом. дечко си рисува/драска на цветни листчета нещо и тя после го разпитва кое какво е.

А нашият юнак сега е на вълна "Мамо,много те обичам"... Grinning което естествено ме радва много!

# 620
Момичета, това със страховете..... newsm78може би го има при всички деца, но синът ми е на 9год и има сериозни според мен страхове.Особено вечер много се засилват.
Днес ще звъня на хомеопата, защото все го отлагам по някаква причина, а вече почвам да се притеснявам.
Представя си как забива нож на близките си и от това което се случва го е страх!или как скача от прозореца......И това го казва вече няколко пъти.

# 621
  • Пловдив
При нас също винаги хом. иска да носим рисунки и им обръща специално внимание. Даже ме кара да събирам абсолютно всички рисунки след новото лек. и да записвам на коя дата са рисувани.
В тази връзка след последното ХЛ дъщеря ми започна да рисува само с черен молив, а досега никога не е проявявала интерес към графиката...Може би месец след лек. отново се появиха цветове в рисунките.

# 622
Следобяд сме при него!Добре, че ми даде още днес час, макар, че не е спешно.
Ще споделя какво е развитието........

# 623
И моята голямата рисува постоянно, малката не.
Рисува вечно сърца, принцеси и задължително под рисунките - Мамо, много те обичам или Тате, много те обичам. Носи ни ги и ни ги подарява. Никога не й е казвано нещо от сорта на тъпото "Ако направиш това, няма да те обичам". Рисуваше ги преди появата на малката, и след раждането й.
Никога няма рисунка с по-малко от три цвята. Даже гледа да използва всички по цвят моливи.... CrazyНе обича жълтото и бялото, че "много трябва да натискам, за да се вижда". Все гледа да ни подарява подаръци....даже понякога прибира нещо подарено й от нас, и после ни го подарява Grinning
Задължително поне веднъж на ден ни се подаряват рисунки или украсени надписи откакто може да пише. И на мен ми е интересно какво ли значи това.
Според мен е някакъв страх да не спрем да я обичаме, за което нямам спомен да сме давали предпоставки. Напротив....Ама знае ли човек...

Како Сиси, да не сте гледали повечко новини....че обикновено из новините все такива репортажи дават. Спомням си на тази възраст че умирах от страх от духове и мъртви, преди да осъзная голата истина, че хората всъщност са страшните....

# 624
  • София
Ние не носим рисунки, защото не обича да рисува баткото.
За черния цвят четох, според психолозите не е знак за нещо страшно - за децата е просто цвят. Повече говорят изображенията. Не знам дали и за хомеопатите е така.  Simple Smile

# 625
  • София
А нашият юнак сега е на вълна "Мамо,много те обичам"... Grinning което естествено ме радва много!
И ние сме на тази вълна, като това е придружено с прегръдка и целувка  Grinning

А рисунките определено могат да дадът информация на хомеопата. А и не само на него.
С рисунките децата изразяват това което чувстват и все още не могат да изкажат с думи.
Вчера занесох една рисунка на Лора при логопедката, при която ходим, като исках просто да й покажа напредъка при рисуването, защото преди 2 месеца не можеше да нарисува очите, ръцете ги слагаше където й падне, обикновено от едната страна само и т.н. Похвали я, но тъй като напоследък ни рисува в кола, момичето ми каза че това означавало, че нейният кръг - семейство, е тесен и за това ни затваря. Друго, което ми прави впечатление, е че винаги започва първо да рисува таткото, после е мама, тя и накрая брат й.

# 626
Ние вчера имахме дискусия по въпроса.. Никс също рисува предимно с черно, но не само.. оплака се че в градината на им давали и ме пита "ти даваш ли".. ами разбира се че давам.. обясних му че е цвят като цвят.. няма хубави и лоши цветове.. да рисува с който иска.. той подраска с него, после взе и други..  и на него рисуването не му е страст, но има момент в който е склонен да рисува и това е винаги преди да си легне.. отлага лягането така, а на мен ми допада защото минава към по спокоен ритъм.. а също характерно за него е особено силното чувство за семейна общност... но никога не ни е рисувал.. просто не му харесва да рисува други неща освен коли, които загражда с оградка...

# 627
  • София - Варна - Бургас
Момичета, това със страховете..... newsm78може би го има при всички деца, но синът ми е на 9год и има сериозни според мен страхове.Особено вечер много се засилват.
Днес ще звъня на хомеопата, защото все го отлагам по някаква причина, а вече почвам да се притеснявам.
Представя си как забива нож на близките си и от това което се случва го е страх!или как скача от прозореца......И това го казва вече няколко пъти.

Това е особено опасно, добре че стана въпрос тук в темата, та да не го отлагате повече.

tandonova79

Цитат
И ние сме носили рисунки...или докато аз си говоря с хом. дечко си рисува/драска на цветни листчета нещо и тя после го разпитва кое какво е.

Може да го пита кое какво е, но за мен много по-важно е какво подсъзнателно изразява рисунката или "драсканицата"

# 628
  • София - Варна - Бургас
Aleksander , защо смятате, че "проектирам" себе си върху него? Наистина не разбирам  Embarassed!
Отделям му колкото мога време! За съжаление сутрин излизам докато той спи и се прибирам към 19,30 часа. Остава ми времето до 22 в което естествено имам съвсем нормални задължния. Но винаги се стремя да е до мен  и поне да си говорим, ако не можем да играем в момента.
Страхове имаше преди време и съм ги споделила с хомеопата. Дали от изминалото време или от ХЛ, но изглежда че приключихме с тях. Страховете бяха странни - да не падне телевизора, от кончето на улицата и други подобни.
Не посещава градина - гледа го моята майка, към която нямам забележки като възпитание.
И аз не знам от къде идва това!

Проектиране? това за самотата може би е твоето усещане?
 Отговора ми  се струва по семпъл, той е цял ден с баба си и при нея е неговият дом, неговият живот... 

# 629
  • София - Варна - Бургас
Дари, ми трябва му братче или сестриче на туй дете.... Mr. Green
Ще има с кой да играе и с кой да се скара...Ела да ги видиш моите: или много се обичат, или много се дразнят - средно положение няма! Ама поне не им е самотно и скучно... Laughing

А, *Бенджи*, малко поодъртях за второ  Embarassed!
Шегата на страна, но сме го питали мнооого пъти иска ли братче или сестриче и то в различни ситуации. Отговора е винаги един и същ - категорично "НЕ"!

Затова градината добра или лоша, но социализира децата.

Общи условия

Активация на акаунт