Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 318
  • 748
  •   2
Отговори
# 210
  • Варна
Не, chukchi...  Един доктор по би ме разбрал... Познатите ми твърдят, че лекуват децата си с Панадол при висока температура, пък аз мойто не го лекувам... Питам ги, каква е тая болест "висока температура", с какво се характеризира (освен високата температура  Laughing), що си мислят, че Панадол въобще лекува нещо, обаче мисловен процес отсреща няма...  Дори да приемем традиционната медицина за вярна, тя твърди, че чрез високата температура, тялото се бори с причинителите на болестта (която не е висока температура явно, друга ще да е, но кой знае каква)... Демек добре е да не се сваля за щяло и нещяло температурата на детето, "за да се чувствало по-комфортно", щото мойто много се мъчело (аз го мъча де, тъй като не го лекувам с Панадол)...  Crazy   Оффф, хем ми е смешно, хем ми е писнало, та се не трае...
И доктор не знам дали би те разбрал за температурата... Майка ми лежа мин.седмица в болница с тежка пневмония и първите дни вдигаше до 39.3. Ей, голям зор беше да ни накарат да й даваме нещо за температурата (тя не беше много в час и с баба ми я гледахме)! Особено една млада лекарка такава лекция ни изнесе, пробутваха хапчета уж били антибиотик, а не се сещат, че аз мога да чета и на тях пише Panadol  Laughing
Еми температурата си спадна сама на третия ден...

# 211

Стелт,
Научи се да убиваш с поглед Wink

Grinning Да, много помага.

# 212
Не, chukchi...  Един доктор по би ме разбрал... Познатите ми твърдят, че лекуват децата си с Панадол при висока температура, пък аз мойто не го лекувам... Питам ги, каква е тая болест "висока температура", с какво се характеризира (освен високата температура  Laughing), що си мислят, че Панадол въобще лекува нещо, обаче мисловен процес отсреща няма...  Дори да приемем традиционната медицина за вярна, тя твърди, че чрез високата температура, тялото се бори с причинителите на болестта (която не е висока температура явно, друга ще да е, но кой знае каква)... Демек добре е да не се сваля за щяло и нещяло температурата на детето, "за да се чувствало по-комфортно", щото мойто много се мъчело (аз го мъча де, тъй като не го лекувам с Панадол)...  Crazy   Оффф, хем ми е смешно, хем ми е писнало, та се не трае...
И доктор не знам дали би те разбрал за температурата... 
Зависи на кого попаднеш Simple Smile Наше познато детенце, което 4 пъти тази есен беше в болница с пневмония, точно това му е препоръчано - най-добре тялото да се остави само да се справи. Така се гради имунитет. За съжаление детето не трябва да вдига висока температура, тъй като е на обезводняващи.

# 213
Гледам, че си слязъл вече от питанката...   Simple Smile  Hug
Дано си се отказал само от някои неща.  Wink

# 214
Цитат
Благодаря за отговора! Аз откровено казано не знам вече какво да мисля за ваксините, защото се опитвам да чета "балансирано", т.е не само сайтове, които са против, а и такива, които показват и другата страна. Факт е, че има риск.

В кои страни, например децата с астма не се ваксинират? Бих искала да попрочета защо?

# 215
Мече, пак се опитваш да спасяваш света. Simple Smile
В листовката на Priorix пише, че е противопоказана при алергична реакция след предишен прием.
Това е описано и като възможна нежелана реакция. Майката сама трябва да се информира и да вземе решение. Детето си е нейно, както и отговорността за него.  Peace

# 216
Мангъров при Гала в момента, за варицелата

# 217
  • София
Има ваксина за варицела и сега ще ни обяснят, как трябва да стане задължителна  Sick

# 218
Оф, тоя не мога да го слушам и гледам как срича... Mr. Green

Гала: Защо възрастните карат по-тежко варицела?
Мангъра: Да, така е. Не мога да обясня защо, но е факт.

Блестящ отговор от шефа на Инфекциозна болница.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 10:14 от nenaatoa

# 219
В момента по Канал 1 - ЗА и ПРОТИВ ваксините!!!

Като го качат може да го гледате от тук - http://bnt.bg/bg/productions/about/92/jenite_s_marta_vachkova_tokshou

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 10:47 от nenaatoa

# 220
Съжалявам уважаеми!
Процеса е започнал и е въпрос на малко време ваксините да отпаднат и педиатри да кротуват! Wink
Въпрос на малко време е ВСИЧКИ родители да прогледнат!!! (чакаме колективното съзнание да проработи...)

Аз правя каквото мога - превеждам и разпространявам филми, говоря с майки, с родители....

# 221

Аз правя каквото мога - превеждам и разпространявам филми, говоря с майки, с родители....

А може ли да качиш и това - благодaности на Suzza.  bouquet
Mисля че има важни неща, написани от професионалисти - учени и лекари, които са се представили с имената си.

# 222
Съжалявам уважаеми!
Процеса е започнал и е въпрос на малко време ваксините да отпаднат и педиатри да кротуват! Wink
Въпрос на малко време е ВСИЧКИ родители да прогледнат!!! (чакаме колективното съзнание да проработи...)

Дано да си прав, но 9 милиярда официална печалба са си много пари...при това лесни пари ...

# 223
но 9 милиярда официална печалба са си много пари...при това лесни пари ...
Само колективното съзнание може да помогне тук, а процеса е трудно да се каже дали е бавен или бърз....

А може ли да качиш и това - благодaности на Suzza.  bouquet
Mисля че има важни неща, написани от професионалисти - учени и лекари, които са се представили с имената си.

Завинаги тук

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 11:37 от chukchi

# 224
Мерси!   bouquet

ПП. Кристиян има бан.   Confused
Чакаме отговор на въпросите защо и за колко време: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=544866.0

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 11:55 от multimodal

Общи условия

Активация на акаунт