Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 384
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Защо вместо това не подлагат на задължително ваксиниране всички здравни работници и тези в лабораториите, след като те са една от най-рисковите групи и и като такива са най-опасни за разпространяването на заболяването?

И за медицинския персонал е нещо като задължително да са ваксинирани за хепатит Б, но вярно е, че не ги репресират, ако откажат.

Хм...  newsm78  Имам познат, който практикува медицина (макар и да не знам какво точно прави в болниците, все още стажува), който се оплакваше, че не искат да му осигурят безплатни ваксини против хепатит Б, а трябва да си ги закупи, за да му ги сложат (държеше да се ваксинира)...  Thinking  Явно не навсякъде е еднакво или не всички са задължени да се имунизират...

П.С. Лично на мен, педиатърка ми обясни, че хеп. Б на малките се слага точно заради медицински манипулации... Искаше да ме убеди да сложа ваксината, защото макар и бебе, имало варианти и моето да се зарази... Не се знае кога ще се наложи спешна мед. манипулация и щяло да бъде незащитено....

# 76
алуминиевия хидроксид  се закрепя за вирусната частица, и благодарение на него тя се разпознава от клетките на имунната система, т.е. подобрява имуностимулацията  и един вид без него имунитетът ще е много слаб. Това го казаха и в един от филмите дадени тук. Въпроса е дали не може да се замени с нещо по-безвредно или както винаги се гледа по-евтиното.

В shots int he dark казат":

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Алуминият в момента е много важен компонент във ваксините. Но не във всички ваксини...
Наричаме го адювант.

Когато ваксинираш някой за вирус това, което правим, е да ваксинираме част от жива частица.

Част от вируса, заедно с адюванта, който стимулира имунитета, към живата частица.
Ако инжектираме само живата част на някого, той или тя никога няма да добият имунитет.

Имунитета се придобива, само заради адюванта.

Неговата роля е да стимулира имунитета. Той привлича имунните клетки.
Той казва "Ето тук има вирус, направи имунната реакция, и следващия път, когато го разпознаеш го разруши веднага."
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Поставям под въпрос тези приказки, които просто преведох...

Нали знаете, че ни пращат да си правим справки при Бърди...  Mr. Green
Та от там:

Помощните вещества вьв ваксините се добавят с цел да се "докаже" имунният отговор на индивида.Без помощни вещества една ваксина ще бьде изхвьрлена без проблеми от организма и няма да остави следа,че е била в него.
Производителят трябва да докаже,че ваксината му предизвиква имунен отговор (независимо,че дори и самият производител няма представа какво означава тази реакция) и го получава с тези вещества.
Потребление според тьрсене Mr. Green

# 77
Къде мога да направя справка относно това коя ваксина през коя година влиза (съответно излиза) от задължителния имунизационен календар?

# 78
Хм...  newsm78  Имам познат, който практикува медицина (макар и да не знам какво точно прави в болниците, все още стажува), който се оплакваше, че не искат да му осигурят безплатни ваксини против хепатит Б, а трябва да си ги закупи, за да му ги сложат (държеше да се ваксинира)...  Thinking  Явно не навсякъде е еднакво или не всички са задължени да се имунизират...

По това време тя работеше при Чирков и може самата болница да е поела ваксините...

# 79
Аз също имам позната, която е стоматолог и ми беше казала, че още в университета са ги задължили да си сложат хепатитната ваксина.   newsm78

# 80
Здравейте - не съм изчела всички теми,но в началото имаше информация за заведено дело (относно детските надбавки и ваксинирането ) - какво се случва с него?

# 81
  • в матрицата
Здравейте - не съм изчела всички теми,но в началото имаше информация за заведено дело (относно детските надбавки и ваксинирането ) - какво се случва с него?
Чакаме решението на съда ...

# 82
Къде мога да направя справка относно това коя ваксина през коя година влиза (съответно излиза) от задължителния имунизационен календар?

Historic changes
Measles:
1969   Measles vaccine introduced in Bulgaria
1969-1971   Catch-up campaigns, targeting all children 1 to 8 years of age without measles history
1972   Measles immunization became universal in Bulgaria
1972-1982   Routine immunization with one dose measles vaccine at 10 or more months of age
1976 & 1981    Follow-up measles immunization campaigns for 2-14 years and 2-6 years old children regardless of their vaccination status
1983   Universal Measles immunization with two doses measles vaccine
1983-1985    Routine immunization with two doses measles vaccine
1st dose at 12 months of age
2nd dose at 4 age of age
1986-1992    Routine immunization with two doses measles vaccine
1st dose at 12 months of age
2nd dose at 24 months of age
1992   Follow-up measles immunization campaign for 12-14 years old children regardless of their vaccination status
1993   Introduction of combined measles-mumps-rubella (MMR) vaccine into national vaccination schedule for the first dose at 13 months of age
1993-2000   Routine immunization with two doses
1st dose (MMR) at 13 months of age
2nd dose (monovalent measles vaccine) at 12 years of age
2000-2001   Introduction of MMR vaccine into national vaccination schedule for the second dose at 12 years of age.
Since 2001   Routine two dose immunization with MMR vaccine
1st dose MMR at 13 months of age
2nd dose MMR at 12 years of age

Rubella:
1988   Monovalent Rubella vaccine introduced in Bulgaria . Selective vaccination program offered for girls 16-18 years of age in a few districts
1989-1991   Routine vaccination of 15-13 yrs old girls with one dose monovalent Rubella vaccine
1992-2000   Routine vaccination of 12 year old girls with monovalent Rubella vaccine
1993   Combined measles-mumps-rubella (MMR) vaccine introduced in Bulgaria for the first dose at 13 months of age to girls and boys
1993-2000   Routine immunization with two doses
1st dose (MMR) at 13 months of age
2nd dose (monovalent rubella vaccine) for girls at 12 years of age

Mumps:
1972   Monovalent Mumps vaccine introduced in Bulgaria
1972-1975   Gradual coverage with one dose monovalent Mumps vaccine of all 1 – 12 yrs old children without mumps history
1976-1981   Routine one dose immunization with monovalent Mumps vaccine for all children at 12 months of age
1981   Mumps immunization campaign with monovalent Mumps vaccine, targeting 4-12 years old children
1982-1986   Mumps immunization temporarily interrupted
1986-1992   1986-1987: Mumps immunization catch-up campaign with monovalent Mumps vaccine targeting all children up to 5 years of age without mumps history
1987-1992: Routine one dose immunization with monovalent Mumps vaccine for all children at =14 months of age
1993   Introduction of combined measles-mumps-rubella (MMR) vaccine into national vaccination schedule for the first dose at 13 months of age
1993-2000   One dose MMR at 13 months of age

Other:
2010   Routine immunization with four doses DTaPIPVHib vaccine
1st dose DTaPIPVHib at 2 months of age
2nd dose DTaPIPVHib at 3 months of age
3rd dose DTaPIPVHib at 4 months of age
4th dose DTaPIPVHib at 16 months of age (Not earlier than 1 year after the 3rd dose)

One dose DTaPIPV at 6 years of age

Routine immunization with four doses Pneumococcal conjugated vaccine
1st dose Pneumococcal conjugated vaccine at 2 months of age
2nd dose Pneumococcal conjugated vaccine at 3 months of age
3rd dose Pneumococcal conjugated vaccine at 4 months of age
4th dose Pneumococcal conjugated vaccine at 12 months of age (Not earlier than 6 months after the 3rd dose)

Морбили - въведена 1969 с цел да обхване набор 61'-70'. След 1972 е въведена за едногодишните; 1983 е на 1 и на 4 години; 1992 - епидемия; 92'-94' - МПР, 96' - пик в заболяванията, 2005-2006 болните за 1-3бр
Рубеола - 1988-1992 е само за девойки 13-18 годишни, до 92'-94' е моноваксина
Заушка – 1972  прекратена 82-86'; 86' е била руска, неефективна; 92' - МПР; 2001 - дванадесет годишни
Хепатит Б - въведена 1992г
Тетанус - въведена 1959г (ДТ и ДТК)
Дифтерия - заедно с тетанус
Коклюш - 1957, от 2008 е ДТК с безклетъчна коклюшна компонента
Полиомиелит - 1988г (??)
Туберкулоза - БЦЖ - 1928г

Това имам като информация (втората част) от една майка в тази тема и първата част от тук - http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/bulgaria.html

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 15:08 от stelt77

# 83
# 84
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3507
 от статията не ми стана какъв е изводът, освен да се ваксинираме колкото може повече, "тъй като имунитета (от предишна имунизация или естествен имунитет) може да намалее”, но всъщност „е ясно, че антителата срещу вируса на рубеола намаляват с времето и това може да увеличи риска от повторно заразяване.” Иди ги разбери, май и сами не се разбират...

# 85
Много благодаря, Стелт!!
Излиза, че моето поколение се е разминало с мноооого ваксни, и въпреки това в моето семйство има достатъчно препърпели странични реакции от ваксини!
Гледам и за хеп Б не съм ваксинирана.... Явно затова толкова далеко бягам от болници  Mr. Green

# 86
Сега като чета данните по-горе, нещо не ми излиза инфото, както трябва...  Rolling Eyes  Излиза, че моят набор не е имунизиран против полио, а имам по-възрастна от мен приятелка със сериозни увреждания от полио ваксина... Т.е. полиото не е въведено 1988 г., а по-рано... Имах и съученичка, увредена от полио в първи клас, т.е. пак преди 1988 г.

# 87
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3507
 от статията не ми стана какъв е изводът, освен да се ваксинираме колкото може повече, "тъй като имунитета (от предишна имунизация или естествен имунитет) може да намалее”, но всъщност „е ясно, че антителата срещу вируса на рубеола намаляват с времето и това може да увеличи риска от повторно заразяване.” Иди ги разбери, май и сами не се разбират...

Същият е извода и за коклюша (от доклада, който Стелт даде по-назад), на фона на статистическите данни, че покритието у нас е голямо, но въпреки това 50% от заболелите са ваксинирани с пълната схема, а болшинството от тях са във ваксинационна възраст.

Те много добре го разбират, не знам само защо смятат, че ние ядем доматите с колците.  Rolling Eyes
Очевидно е за каква ефективност иде реч при тия ваксини.. и тъй като не смятат да я признаят, ще се наложи да въведат допълнителни дози за подрастващите. Не знам това с какво ще допринесе за смаляване на заболеваемостта при най-малките.., но изглежда смятат да спечелят време, преди да въведат нови ваксини и да обявят старите за недостатъчно ефективни и безопасни, по познатия ни вече сценарий..  Confused

stelt77, аз мисля че съм имунизирана с орално полио, в ДГ ни капеха едни червеникави на цвят капки в устата (майка ми няма спомен какви ваксини имам). Било е преди 80 г.
Откъде извади тая статистика? А доклада за коклюша от кой сайт е?

# 88
# 89
Много благодаря, Стелт!!
Излиза, че моето поколение се е разминало с мноооого ваксни
И аз благодаря! Не знаех с точност тази информация, тъй като картонът е изчезнал.
Хеп Б, полио, рубеола- не с малко неща съм се разминала.

Общи условия

Активация на акаунт