Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 445
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Туцка, благодаря и аз за разясненията.

Теди, виж, ако искаш, също този линк и следващите страници.

За яслата и детската градина аз лично съм се примирила, ще търсим други варианти, когато стигнем дотам. Не съм говорила все още с ЛЛ, която е педиатър и при нея мислим да запишем бебето, живот и здраве, не знам какво и е отношението към неслагането на ваксини. Но ние решихме вече, че няма да ваксинираме и толкова.

Между другото, спомних си, че в училище, когато ни реимунизираха срещу рубеола, на момичетата слагаха двойна доза от ваксината? Това още ли се практикува?

# 691
Алексче, вече няма ваксина само за рубеола... Слага се МПР (морбили, паротит и рубеола)  Peace
При вас явно е имало много дози... аз си спомням, че при нас изгониха момчетата и биха ваксини само на момичетата  Confused

# 692
Хомеопатът от предаването на Марта е Петър Найденов..

Абе последните дни си мисля едно нещо: може ли едно дете да се разболее едновременно от повече от една от детските болести, за които се слагат ваксини? Може ли например да имаме  морбили и варицела едновременно? Или морбили и коклюш едновременно айде, че ваксината за варицела още не е въведена у нас? Има ли такива документирани случаи?

# 693
Абе последните дни си мисля едно нещо: може ли едно дете да се разболее едновременно от повече от една от детските болести, за които се слагат ваксини? Може ли например да имаме  морбили и варицела едновременно? Или морбили и коклюш едновременно айде, че ваксината за варицела още не е въведена у нас? Има ли такива документирани случаи?

Те не признават, че е възможно от една да се разболее, ти пък искаш от две.
Кой ще го документира това - Аврам Бакалина?

# 694
Не, не ме разбра май.. Имам пред вид не някой да признава, че ваксинирано дете може да се разболее от същата болест - това е ясно.. Имам пред вид друго - да оставим за момент ваксините, възможно ли е неваксинирано дете да се разболее от повече от една детска болест едновременно? (Тоя въпрос е валиден и за ваксинираните деца, но нарочно оставям ваксините настрана, за да не стават обърквания като горното...)

# 695
  • Пловдив
Едновременно...Едва ли... newsm78
Аз поне не съм чувала за такъв случай...

# 696
Не, не ме разбра май...

Ами, по принцип не съм те разбрала, че това питаш, да.  Embarassed
Но и другото пак е същото - ако пък детето е неваксинирано, според "умните глави" то е цигане, следователно не ходи на консултации, следователно - няма как да знаят, че това се е случило.  Tired

Иначе и аз като Бенджи не съм чувала за такива случаи, което пък не значи, че няма такива.
Просто не сме чували.
Ако знаеш аз какви неща не бях чувала, ехеее...
  Confused

# 697
Аз знам за едно детенце от форума, което кара варицела и скарлатина заедно.

# 698
Аз знам за едно детенце от форума, което кара варицела и скарлатина заедно.

А, ето.
Вече сме чували...
  Whistling

# 699
Ако е диагностицирано правилно, разбира се... Скарлатината е бактериална шарка, а варицелата е вирусна (ако има значение)... Четох преди за едра шарка и друга шарка (напр. морбили)... Не си спомням всичко, но имаше изследвания... Някъде пишеше, че едрата шарка "преборва" другата шарка и човек първо боледува от едрата, а след това идва ред и на другата (ако се е заразил едновременно)... Едрата шарка и морбилито са вирусни - за протокола... Чек да потърся инфо...  Peace

# 700
Момичета, здравейте! Искам да попитам нещо - има ли легален начин за отказ от ваксинация? Ако да - какъв е той?

# 701
Момичета, здравейте! Искам да попитам нещо - има ли легален начин за отказ от ваксинация? Ако да - какъв е той?

Отговаряно е много пъти, дори и на тази страница.  Peace
Хоп, вече предишната.
  Mr. Green

# 702
Не знам разбрала ли съм правилно, но тези дни срещнах една майка, която ми сподели, че за да се запише детето за детска кухня трябва да се предостави бележка от ЛЛ, че детето не е алергично и има поставени ваксини  #Crazy Не съм сигурна дали е така, защото не намерих инфо в нет-а, но ако е - това ще бъде поредният абсурд. Значи вече освен, че неваксинираните деца са лишавани от образование и социализация (във връзка с отказ от прием в ДЯ и ДГ, проблеми в училище) ами вече нямат право и на храна...Брех от всякъде вече ще ни игнорират децата, щото виждаш ли - щом не спазваш правилата си извън играта  #2gunfire

# 703
  • София
Честно казано наистина не разбирам какво общо може да има ваксинирането и детската кухня newsm78 newsm78 newsm78.

# 704
Благодаря! И аз мислех дали е диагностицирано правилно това по-горе.. Това, че едрата шарка "преборва" другата и първо боледуваш от нея е пак в подкрепа на теорията ми, заради която задавам въпроса, а тя е: ако бацилите са наистина причина за болестите, а не съпътстващо явление, и ако заразните болести се разпространяват толкова лесно, колкото се опитват да ни плашат някои, то би трябвало да имаме доста често случаи и на разболяване едновременно от повече от едно от тия заболявания едновременно, защото вероятността да "хванеш" повече от един бацил би трябвало да е голяма.. Но, май няма много такива случаи, а това с едрата шарка показва друго - организмът обикновено има една болест, за която изразява симптоми в един момент, и която е причинена не от бацили, а от някакъв специфичен стрес, докато бацилите са само показател за намаления имунитет. Разбира се може и да не съм прав и за това питах за статистика.. И да не съм прав обаче, това още не е доказателство, че бацилите са причина за болестите.. Mr. Green Ако някой има още данни, ще ми е интересно...

Общи условия

Активация на акаунт