Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 404
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
момичета за пръв път ще ми е и на мен. Та попрочетох че много хвалите таблетките на грю гриин. Въпроса ми е сега при първото пускане на миялнята трябва да сложа сол около 1.7 кг. и таблетките ли да си взема на грю .. или на сомат сега гледам има промоция в карфур 3кг. за 16 лв. Само че тои е на прах та незнам кое ще ми е по лесно и качествено. дайте по компетентно мнение Simple Smile

аз ще отговоря, но можеш да прочетеш и началото на другата тема- Всички въпроси за съдомиялните. И така- купуваш си опаковка от 2 кг сол и сипваш в резервоара колкото поеме. Преди това го напълни с вода. Купи си и гланц- малка опаковка 500 милилитра, защото той не се харчи много и напълни специалния резервоар за гланц. Настрой солта и гланца според варовитостта на водата там където живееш. Сомат е марка на добра фирма- Хенкел, но на нашия пазар се внася по-некачествена стока. Погледни дозата на праха в Карфур. Ако е 40 мл за голяма машина е стара технология. Новите са с доза 20 мл, 18 грама. !8- 20 грама са повечето таблетки. Иначе с прах е по-евтино миенето, отколкото с каквито и да е таблети. Ако машината ти събира повече от 8 комплекта можеш да  слагаш цяла таблетка.

# 556
Дедо, пак съм аз Simple Smile Темата е доста интересна и се поразрових за повече информация за някои продукти. В списание The ecologist има един материал за Fairy и по-скоро какво стои зад етикета на продуктите... Оказва се, че е скрито от потребителя какво съдържа, а всъщност това са доста опасни вещества! http://www.theecologist.org/green_green_living/behind_the_label/ … fairy_liquid.html  Моля за коментар, кое е по-добре, био или подвеждащо еко ...

# 557
  • Плевен
Момичета, тъй като ми свършват таблетките и трябва да купувам нови, да ви питам освен в Карфур къде другаде продават грю гриин? Иска ми се да ползвам еко-таблетки, но в Плевен все още няма Карфур.  Може ли да ми препоръчате други еко-препарати за съдомиялна, които да са достъпни в други магазини?

# 558
  • София
къде другаде продават грю гриин?

взимала съм от пикадили, като пуснах в нета ми излезе този сайт можеш да си пазариш онлайн, ама има таксата доставка:

http://bglotos.com/%D0%95%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1 … D0%B0%D1%82%D0%B8

# 559
Дедо, пак съм аз Simple Smile Темата е доста интересна и се поразрових за повече информация за някои продукти. В списание The ecologist има един материал за Fairy и по-скоро какво стои зад етикета на продуктите... Оказва се, че е скрито от потребителя какво съдържа, а всъщност това са доста опасни вещества! http://www.theecologist.org/green_green_living/behind_the_label/ … fairy_liquid.html  Моля за коментар, кое е по-добре, био или подвеждащо еко ...

Рита,
въпросът ти е по-скоро за еко-темите във форума. Първо - защото е за веро и второ - пак не е за тази тема, защото повечето домакинства ползват масово за миялни калгонит-финиш и медикс. Но понеже ми обръщаш внимание на дрънканиците и ласкаеш ще пиша Laughing
Моля, дамите на които им е скучно да прескочат този пост. Повечето неща съм ги казвал и не съм променил мнение.
Та по въпроса ти. Първото ми впечатление е, че не си ми чела внимателно думите. В анализаторите на тези продукти има разграничение, което и аз спазвам - има конвенционални/обикновени/ препарати, има еко-препарати, има и био-препарати. Не ги противопоставям, нито сравнявам, а сложих в поста си последните изследвания на потребителски и маркетингови организации за пазара им и препоръките, произлезли от анализите за еко-поведение.
За статията:
Феъри на P&G никога не е бил в категорията на еко-продуктите. Не е и претендирал за такъв. Това си е конвенционално веро. Из Европата има и препарати за миялна с тази марка. Тук се носят капсули на Феъри от Италия, Испания, Гърция. В немско имаше табс-ин-табс. Таблета в таблетата. Всичките те са конвенционални. Много са силни, пълни с химия, мият добре. Както и основния конкурент калгонит-финиш, но не са под етикета еко. Тоест, статията показва съдържанието на опасни инградиенти, но те не са скрити зад подвеждащи био или еко-етикети. Това, че местна британска дерматологична фондация е препоръчала продукта не значи, че спада в категорията еко. Както българската асоциация на стоматолозите препоръчва колгейт Mr. Green Еко-продуктите са нещо съвсем различно. Най-малкото имат европейския лейбъл за екологичност. Това ако броим за второ, то биото е трето /с малко повече етикети Laughing
И вече стигнах до отговор на въпроса ти. Това Феъри не е еко, не е и подвеждащо. С две думи: - Ако има подвеждащ или фалшив еко- или био- етикет производителят си носи отговорност. Ако питаш за българския пазар, аз в момента виждам поне 10 марки с такава маркировка. От тях 6-7 са с претенции и за био и 3 само за еко. Никоя не е подвеждаща или фалшива.
Ох, уморих се. Питайте на лични за тези неща, защото има момичета които са ме чели, чели, чели. Не искам да съм досаден и уморен, а усмихнат Grinning Е, все пак, радвате ме, че се интересувате от тези неща  bouquet

# 560
  • Бургас
препоръчайте прах. таблетки не искам да ползвам, защото съм с малка миялна, често ползвам кратката програма и не ми е удобно. гел също не искам, защото не било хубаво да се ползва продължително време. така че остава вариантът прах. от доста време ползвам на ДМ и бях доволна, но нещо не мие както трябва напоследък.  Rolling Eyes

# 561
_az_ , ще ползваш половин хапче.

# 562
  • Балчик
гел също не искам, защото не било хубаво да се ползва продължително време.

Любопитно ми е, какво е научното обяснение за това? Дедо?

# 563
  • о`майна лунна нощ е

Точно от този съвет се възползвах и съм благодарна, че ме светнахте за това. Моята миялна е от малките - за 6 комплекта и определено цяла таблетка ми идваше в повечко. 1/2 е идеална.

# 564

Точно от този съвет се възползвах и съм благодарна, че ме светнахте за това. Моята миялна е от малките - за 6 комплекта и определено цяла таблетка ми идваше в повечко. 1/2 е идеална.

някои таблетки не могат да се делят - Finish Quantum , Fairy, Somat 7.
Aз съм пробвала хубав прах 5в1, но не знам дали го има другаде. Купувала съм в Пловдив.

# 565
  • Ямбол

И на мен. Може и да не е Дедо.
Ползвам в последно време само гел и съм най-доволна, след като съм опитвала и прах и таблетки.

# 566

Aз съм пробвала хубав прах 5в1, но не знам дали го има другаде. Купувала съм в Пловдив.

Фреш актив предполагам Thinking

# 567

И на мен. Може и да не е Дедо.
Ползвам в последно време само гел и съм най-доволна, след като съм опитвала и прах и таблетки.

Ами тогава ни трябва и една баба, тъкмо да сватосаме дедо. Съжалявам не се сдържах. Embarassed

# 568

Фреш актив предполагам Thinking

да, преди една година но не продължих, защото беше по-скъп от таблетките 5в1. Което няма логично обяснение. Нали прахът е по-евтин от таблетките като доза? А пък и прахът е по-старата генерация като препарат. Освен всичко машините ни са стандартни размери. Занесох го на майка ми и тя го ползваше с минимална доза за непълна миялна. Което според мен бе неправилно и излишно, но го бях купила вече. Няма да се хвърля я!

# 569
Ами тогава ни трябва и една баба, тъкмо да сватосаме дедо. Съжалявам не се сдържах. Embarassed

Ами не съм баба, но Дедо го взимам от раз. Честно!

Общи условия

Активация на акаунт