Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 087
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Когато ползвате гел какво количество слагате - пълнители ли целия резервоар  Wink

Не. Има си препоръчителни мл за половин, за цяло зареждане. А аз слагам и по-малко.

И аз слагам по-малко от указаната доза гел.А техник ми е казвал,че когато се ползва прах за миялна трябва да се слага не повече от 1 кафена лъжичка.

# 136
1 кафена лъжичка за пълна машина е много малко. Това са около 6 грама прах.
Вероятно  за леко замърсени съдове и машина за 4 комплекта е ок.

# 137
  • София
Става въпрос за голяма миялна машина за 12 комплекта и 1 чаена лъжича,объркала съм се  Embarassed.Но пак е по-малко от указанато на опаковките на миещите прапарати.Имах проблем с миялната заради слагането на по-голямо количество прах /вече съм с гел/.

# 138
1 чаена лъжица по-бива.
Истината е, че най-често дозировката на течните и прахообразните препарати за миялни са завишени от самия производител.
Често на опаковката са описани нереално високи количества.

# 139
a има друг момент с дозата на прахове с различна концентрация. Тези в супермаркетите  не са концентрирани, стари технологии са и се слага повече.

# 140
  • Балчик
В упътването към моята машина пише,че няма значение коя кошница ще бъде заредена при 1/2. зареждала съм и в двете по малко- пак е било измито всичко. Но аз не ползвам тази функция, само 1-2 пъти за проба. Стигнах до извода, че водата си циркулира като при нормален цикъл и върти и двете перки, но с по-малко количество вода (а кой знае, не съм го мерила, може и да е заблуда на врага Wink).

# 141
  • Sofia
В упътването към моята машина пише,че няма значение коя кошница ще бъде заредена при 1/2. зареждала съм и в двете по малко- пак е било измито всичко. Но аз не ползвам тази функция, само 1-2 пъти за проба. Стигнах до извода, че водата си циркулира като при нормален цикъл и върти и двете перки, но с по-малко количество вода (а кой знае, не съм го мерила, може и да е заблуда на врага Wink).

мисля, че си права.... и аз стигнах до този извод  Wink

# 142
  • София
Момичета, да ви се оплача - развали ми се капачката под която се слага измиващия препарат  Confused
Не се затваря...изпуска  Confused

А според един майстор трябва да мия с прах / гел, за да не му се налага пак да идва до нас...защото миялната ми е широка 45см и таблетките не са подходящи за нея, трябва да ги режа.

Знам, че таблетката може да се пусне и директно на пода на миялната, ама прах може ли да посипя върху пода? Дали ще измие?

# 143
ще измие. Само избирай основна програма без предв.изплакване.

# 144
  • о`майна лунна нощ е
От няколко дена и аз имам съдомиялна, но още не монтирана, съответно - не съм я ползвала. Тъй като съм пълен профан по отношение на препаратите, ще сте ми много полезни като съветници.
Прочетох темата по диагонал и за сега съм се спряла на ДМ-ските. Дано се окажат подходяща партия за машинката ми - Финлукс /от малките - 6 комплекта/.
Задължително ли е използването на всички препарати. От прочетеното разбирам, че има таблетки 3в1 и индивидуални препарати - за измиване, сол, аромати. И кое е по-добрият вариант - комбинирана таблетка или отделни ... и ако не сложа ароматизатор, има ли остатъчна миризма и каква е тя при различните марки.
Много ви благодаря за полезната тема. Приемам съвети всякакви. С такова чудо натехниката за първи път ще се сблъскам и трябва да съм добре въоръжена.

# 145
  • Ямбол
Аз започнах с таблетки всичко в едно. После минах на отделни препарати за да си слагам колкото аз реша и преценя, според случая. Като основно взимах Сомат или ДМ прах. След последния скапан опит с Калгонит прах лимон, реших да пробвам гел. Засега съм най-доволна от него, Сомат е, обикновен. Сол и гланц не се слага всеки път, зареждам и чакам да светнат индикаторите за следващо зареждане.
На мен така ми е най-удобно и сравнително изгодно. Таблетките излизат най-скъпо, а и понякога се случват и фалове с неразтворени таблетки.

# 146
От няколко дена и аз имам съдомиялна, но още не монтирана, съответно - не съм я ползвала. Тъй като съм пълен профан по отношение на препаратите, ще сте ми много полезни като съветници.
Прочетох темата по диагонал и за сега съм се спряла на ДМ-ските. Дано се окажат подходяща партия за машинката ми - Финлукс /от малките - 6 комплекта/.
Задължително ли е използването на всички препарати. От прочетеното разбирам, че има таблетки 3в1 и индивидуални препарати - за измиване, сол, аромати. И кое е по-добрият вариант - комбинирана таблетка или отделни ... и ако не сложа ароматизатор, има ли остатъчна миризма и каква е тя при различните марки.
Много ви благодаря за полезната тема. Приемам съвети всякакви. С такова чудо натехниката за първи път ще се сблъскам и трябва да съм добре въоръжена.
Аз използвам комбинирани таблетки. От ДМ-ските не останах доволна, купувам на Медикс или Калгонит /Finish се казват/. Въпреки че са 3 в 1 или дори 5 в 1, е желателно машината да се зарежда със сол и гланц. Има едни индикатори за твърдост на водата, при мен са от 1 до 6, сложила съм на 6, защото водата в Пловдив е много твърда и ако е на по-ниска степен, съдовете не се изплакват добре. Аз не слагам ароматизатори, машината си върши много добре работата и няма остатъчна миризма. Освен това е препоръчително веднъж или два пъти в годината да се слага препарат за почистване на котлен камък /продават ги в Метро на Калгонит бяха/  След това светва като нова, няма нужда да се чисти ръчно:)

# 147
  • София
ТуиГ и аз съм като теб , с малката разлика, че мойта е монтирана и вчера и беше сефтето.
Взех от Метро на Финиш сол и на Сомат прах.
За таблетките преди четох, че има възможност да не се разтворят и засега, докато и свикна ще си карам с прах .

# 148
  • о`майна лунна нощ е
Благодаря ви!    Hug
То е ясно, че повечето измивания особено в началото ще са на принципа проба-грешка, но се надявам да съм нацелила издръжлива машина. Ще се залепя на някой щанд за такива препарати и ще се отдам на четене. Накрая главата ми ще гръмне и някой от тях просто ще скочи в кошницата  Mr. Green ... и така до следващия път.

ПП - Миленка ... Весито съм  Peace

# 149
Благодаря ви!    Hug
То е ясно, че повечето измивания особено в началото ще са на принципа проба-грешка, но се надявам да съм нацелила издръжлива машина. Ще се залепя на някой щанд за такива препарати и ще се отдам на четене. Накрая главата ми ще гръмне и някой от тях просто ще скочи в кошницата  Mr. Green ... и така до следващия път.

ПП - Миленка ... Весито съм  Peace
Здравей, Веси HugНадявам се да съм ти била полезна:) Със здрве да си ползвате съдомиялната, най-полезния уред вкъщи заедно с пералнята Crazy

Общи условия

Активация на акаунт