Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 429
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Грюн Грийн да разбирам, нали така?
засега да. Ако се яви по-добро ще информирам.
Друго важно съм писал преди, ще повторя докато сте ме хванали приказлив: - Правете разлика между Био и Еко. Тези са Еко. А Био са една степен по-щадящи природата. Лошото при тях е, че не вършат толкова добра работа, а са и два пъти по-скъпи/ за това има други причини/
Така, че това може да се приеме за подходящ за нас компромис.

Оки --- Медикс -не ставала, Финиш  - скъпаа, другата дребна , кои остават --> тези, които са производство за големите вериги магазини ли , ако остават те... Simple SmileSimple SmileSimple Smile не са ли пак лош избор - тъй като не ми се вярва да са изключение за качество /мое наблюдение  е, че всичко под такава марка е с ниско качество- било храна или друго/ --- чакам мнение, днес взехме Финиш - и е доста едра и на вид по-добра от Медикса Simple SmileSimple SmileSimple Smile , но наистина си е скъпичка   ooooh! Thinking

# 511
Аз си купувам сол от Карфур на Фриш актив, не е много скъпа, едра е, изглежда добра. Вчера най накрая си купих Грюн грийн  - два пъти съм мила с тях - много добър резултат и за чинии, тави и чаши.

# 512
Аз си купувам сол от Карфур на Фриш актив, не е много скъпа, едра е, изглежда добра. Вчера най накрая си купих Грюн грийн  - два пъти съм мила с тях - много добър резултат и за чинии, тави и чаши.

аз съм избрала след много проби същата комбинация плюс гланц Грюн грийн и съм предоволна. Купувам и за майка ми същите Hug

# 513
Дедо, а нещо за продуктите на Алмавин дали ще може да ми кажеш. Био са и бяха доста евтини в сравнение с Ековер, които съм ползвала. Измиват добре, щадят (като се има впредвид, че са био).

# 514
  • Не от София.
....на първа страничка има линк към карта на БГ, където е указано кои райони каква твърдост имат.
Не можах да намеря на първа страница такъв линк..да не е в друга тема,че много ми е необходим  newsm78

# 515
  • I want it all and I want it now.
....на първа страничка има линк към карта на БГ, където е указано кои райони каква твърдост имат.
Не можах да намеря на първа страница такъв линк..да не е в друга тема,че много ми е необходим  newsm78
Заповядай. В тази тема на 1 страница е линка. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613424.0

# 516
  • Не от София.
Заповядай. В тази тема на 1 страница е линка. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613424.0
Хиляди благодарности!

# 517
Дедо, а нещо за продуктите на Алмавин дали ще може да ми кажеш. Био са и бяха доста евтини в сравнение с Ековер, които съм ползвала. Измиват добре, щадят (като се има впредвид, че са био).

Не знам Дедо какво ще каже, но аз ги ползвах известно време и не останах доволна.

# 518
Някой да знае магазин на Артиста 13. Доколкото прочетох в някоя от темите, може и тази да беше, на Пътеките в Младост вече нямало магазин...

# 519
Не няма затвориха го по коледа но този до рибата работи той също е добре зареден.....

# 520
А Артиста 13 се зарежда от Борн мисля , че тук на всички е добре познат..........

# 521
Хм, много странно, поне от сайта изглеждаше да е прилично зареден... явно онлайн не се пазарува... или може би е идвала висока цената за доставка, странно наистина...

# 522

Рита,
в моя пост по-напред се съдържа и отговорът.
Био препаратите са прекрасна идея, но имат доста недостатъци. За съжаление. Или да го кажа по-оптимистично - Засега Wink
Кои са те? Писал съм и в този тип теми, и в екологичните, но ще повторя:
На първо място - не се справят с миенето така добре, както конвенционалните. А еко-таблетките мият както най-качествените конвенционални. Лошото измиване е основен недостатък, защото ако не измият трябва да повториш. А едно от правилата на еко-поведението е по-малко потребление. Особено на препарати. Няма защо да се заблуждаваме - био-препаратите са си продукт на химията.

Това е вторият им недостатък, че бяха позиционирани от маркетингови гуру в неправилен сегмент. И се вложиха милиони за сертифициране и доказване колко са безвредни. Сега бият отбой, че био-продуктите изразходвали огромно количество ресурс за производството, рекламата и продажбата си.

Това обуслови и третия им недостатък - двойно по-скъпи са от конвеционалните. Дори загрижените за природата и здравето купувачи разбраха, че влагането на ресурс и капитал в тези препарати не е еко-поведение. Това по света, не знам у нас. Нямам данни и наблюдения.

Четвърти недостатък, който нашумя преди 2-3 години в Европа бе, че не разтварят добре мръсотията и тя се трупа по някои системи на машината. Което води до технически проблеми.

Има още неща, но ще стане като лекция моето, затова ще спестя многословие. Всичко това доведе до преминаването към еко-препарати. Всяка частна марка на супермаркет или дрогерия в Европа и САЩ вече поръчва и има еко-препарати. Продават ги наред с конвенционалните . А Био-магазините в Европа продават био и еко-препарати. Еко-препаратите са на нормални цени, мият перфектно и са приятелски към природата и здравето. Преди няколко месеца четох едно прясно изследване на немска фирма, в която работих преди години. От 13-14 еко- и био- таблетки за миялна на последните места по комплексна оценка са Ековер, Сонет, Содасан. АлмаВин е преди тях, но след еко-марките. В комплексната оценка 50% е тежестта на Качество на измиване.

Аз съм пробвал лично преди около 2 години АлмаВин, Сонет и Ековер, закупени в Германия. АлмаВин миеше най-добре от трите, но не бе никак перфектно. За цената нямам спомен. 

Колкото до продаваните тук, мисля че са оригиналните немски АлмаВин. Цената им от около 17 лева е предполагам колкото там, но за 25 броя е много висока, сравнена с еко-препаратите на пазара. Те засега са три марки, но ще се увеличават.  И клиентът ще се насочи към тях, ще ги търси и в суперите, и в дрогериите, и в био-магазините. Докато не се повиши качеството на био-препаратите и не се намалят цените им. Клиентът разбира, че част от еко-поведение е също да си цениш доходите и да си в хармония в себе, като си доволен от резултата. Пазарна психология? Това е мението ми. Hug

А бе момичета, какво написах? Някой разбра ли нещо?  Joy

# 523
Аз разбрах и мога от практика да го потвърдя. Ползвах известно време (няколко месеца) био таблетки - за съжаление не миеха добре и ми направиха проблем с машината (което не се е случвало никога за 10 г., откакто я имам). Освен това почти двойно по-скъпи, така че накрая се почуствах просто прецакана отвсякъде.

За другата тема е, но съм длъжна да добавя, че единствения препарат за под, от който съм доволна е на Ековер. Става въпрос за гранитогрес конкретно - полира като огледало. А какво ли не бях изпробвала.

Та тези Грюн Грийн имат таблекти, така ли - да ги пробвам? Всичко на марката ли препоръчвате или си има топ продукти?

# 524
Аз разбрах и мога от практика да го потвърдя. Ползвах известно време (няколко месеца) био таблетки - за съжаление не миеха добре и ми направиха проблем с машината (което не се е случвало никога за 10 г., откакто я имам). Освен това почти двойно по-скъпи, така че накрая се почуствах просто прецакана отвсякъде.

За другата тема е, но съм длъжна да добавя, че единствения препарат за под, от който съм доволна е на Ековер. Става въпрос за гранитогрес конкретно - полира като огледало. А какво ли не бях изпробвала.

Та тези Грюн Грийн имат таблекти, така ли - да ги пробвам? Всичко на марката ли препоръчвате или си има топ продукти?

аз също имам практики с био-таблетки. И мнението ми е като твоето I see you  .
Gruen Green ползвам от повече от година без забележки. Ако съдя по форума това е топ продукта им. Повечето момичета ги хвалят. Ползвала съм почти всичките им препарати. Да кажа, че са нещо феноменални и изключителни ще заблудя. Но са качествени, доволна съм, екологични са и са на цените на обикновените. Това, което Дедо казва.
Дедо, разбираме те, но минавай по-честичко. Винаги имаме въпроси.
За препарата за под(извинете за отклонението) добрите марки имат такъв за почистване и отделен за полиране. Може би си случила на втория. 

Общи условия

Активация на акаунт