Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 438
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
А как ги разбирате броя изплаквания? Аз съм с Еurolux и никъде не видях такава информация, а и аз много държа на доброто изплакване.

# 496
Добре, а на каква степен за потребление сте настроили да потребява сол съдомиялната. При мен има 4 степени - 0 g/cycle, 20 g/cycle, 40 g/cycle, 60 g/cycle?

# 497
Добре, а на каква степен за потребление сте настроили да потребява сол съдомиялната. При мен има 4 степени - 0 g/cycle, 20 g/cycle, 40 g/cycle, 60 g/cycle?
Тези степени не са ли всъщност според твърдостта на водата? Ако са те и нямаш тест лентичка да разбереш на първа страничка има линк към карта на БГ, където е указано кои райони каква твърдост имат.

А като казахте Еurolux читава марка ли са? Защото ми препоръчаха котлоните, фурната и абсорбатора на тази марка, имали 5 год. гаранция.

# 498
Вярно, че не съм доуточнил. Става въпрос за София, картата е видях. Колебая се за диапазона  0 до 20г/цикъл или е добре да е повече newsm78 Моля някой, който е тествал, да сподели Simple Smile

# 499
Същото забелязах - без гланц съдовете остават влажни, дори и след часове. И аз съм настроила на 2 и така ми е супер ок.
Сега очаквам Дедо да спомене любезно еко-гланцовете, че това съм го пропуснала, ако е коментирано  Simple Smile Освен Грюн Грийн?

Здравейте Дами! И господа Wink
доста сте писали от последното ми минаване, обсъждали сте. Така трябва. Помагате си наистина.
Да отговоря първо на Мимс - еко-гланцове има много. Но както и обикновените гланцове се купуват по-рядко и търговците не ги поддържат много. Ето еко справка Laughing по фирми - Ecover 500 ml 12 лева, Vivre Vert 500 мл 9 лева, Sonett 500 ml 10 лева, L'Abre Vert 500 ml 12 лева Gruen Green 500 ml 5 лева.

Четох и за солта сте коментирали. Имайте предвид, че солта по принип си е натурален продукт. Но знаете, че за да е един продукт екологичен не е от значение само състава. А и начина на производство, изпозлвани енергоизточници, разпространение, опаковки и още 100 неща. Така че, каквато и сол да изберете ще сте близо до оптималното. Не ви препоръчвам три марки - Финиш заради цената, Сомат е ситна и Медикс заради качеството.

Ще пиша пак ако се сетя нещо, днес и утре съм тук  Grinning

# 500
Здравей Дедо,

Понеже си писал за солта, а аз съм нацелил 2 от трите изброени марки, които не препоръчваш. Та да те питам, коя марка препоръчваш и най-важното, откъде мога да я купя. Търсих на Грюн Грийн, но никъде не намерих. За София питам. И още нещо, пак за София, на какво потребление на сол препоръчваш да се настройва миялната.

Благодаря ти предварително!

Поздрави! Simple Smile

# 501
Здрасти Simple Smile
Марки не препоръчвам. Казвам кое не е добро и защо. Както и кое е добро и защо.
Под марката Грюн Грийн не се продава сол. Същият производител има сол под марка frisch-aktiv. Чери може би говори за нея. Имат май 4-5 различни вида опаковки - ситна , едра едно кило, 2 кила, 10 кила и т.н. Която обаче не е под етикет "Еко". 
Не, не си противореча с предния си пост, даже ти ми помогна с твоя въпрос да го онагледя Laughing
Ще разпитам къде се продава в София, защото аз съм от Прованс.
За София настрой на минимална степен, зависи каква е настройката на машината. Ако е от 0 до 5, настрой на 1.
Други въпроси? Hug

# 502
А как ги разбирате броя изплаквания? Аз съм с Еurolux и никъде не видях такава информация, а и аз много държа на доброто изплакване.

В моята книжка пише броя изплаквания за всяка програма, както и дали се извършват с топла или студена вода. Освен това аз един път проследих на всяка програма (чува се като пълни и после изпразва), като не броя предварителното плакнене и основното миене.

# 503
  • Варна
Благодаря, Дедо  Hug, безценна информация даваш!

Да, в книжките на машините обикновено са описани различните програми цикъл по цикъл. От там се информирам и аз за броя на изплакванията, не съм се заседявала иначе край нея, за да следя точно кога пуска вода и кога не  Peace

# 504
Дедо като си започнал, направи моля те и един разбор на таблетките и праховете Praynig

# 505
Дедо като си започнал, направи моля те и един разбор на таблетките и праховете Praynig

Laughing Какъв за тях?
Дай конкретна задачка, де? Виж Мимс пита за еко-гланц, друг за еко-сол.
Аз съм мъж, бре! Не мога да говоря несистематизирано и неконкретно  Joy
Ако е за цена е едно, ако е за природа - друго. Трето и четвърто е миенето вече! Laughing

# 506
Ми примерно препарат който да мие добре, да щади уплътненията на машината и да пази природата. Цената ще я оставим настрана.
Благодаря предварително Hug

# 507
Аз най-редовно си оглеждам био-магазините, но така и не успявам да намеря препарат за съдомиялна, който да не е таблетки. В един био-магазин (този на Лавеле, мисля) видях био препарат за съдове, който ми изглеждаше обещаващ - на бг пишеше, че става за миялна, но на оригиналния етикет нямаше такова упоменаване и не посмях да го взема...

В немския амазон има избор на разни био и еко-прапарати, при това цените им са като на обикновените (и по-евтини от тези, които ползваме тук) - но някак да поръчвам да ми доставят на дребно от Германия убива всяка идея за еко.

и тук да кажа нещо без да ме питате Laughing
hedra е абсолютно права. Доставката от странство на малки бройки не е еко-съобразено поведение. Освен това е скъпа за нас. В Амазон има ограничен избор и не са евтини, в сравнение с цените и асортимента в тамошните супермаркети. А тук, че нашите търговци за завишили цените си е техен проблем. Gruen Green са доказателство, че може и по друг начин. Но пък те не се разпространяват както трябва. От електронния им магазин доставката предполагам се оскъпява доста с куриерската такса. Но е по-еко, отколкото да поръчаш Германия. Току що им гледах там цените, защото написах едно запитване за солта на FlameElement и си чакам отговора Rolling Eyes

Ми примерно препарат който да мие добре, да щади уплътненията на машината и да пази природата. Цената ще я оставим настрана.
Благодаря предварително Hug

ами вие сте си го намерили Joy аз досега пиша за него. Спирам, че става като "рекламата" на Омо в съседната тема за праховете Joy

# 508
Грюн Грийн да разбирам, нали така?

# 509
Грюн Грийн да разбирам, нали така?
засега да. Ако се яви по-добро ще информирам.
Друго важно съм писал преди, ще повторя докато сте ме хванали приказлив: - Правете разлика между Био и Еко. Тези са Еко. А Био са една степен по-щадящи природата. Лошото при тях е, че не вършат толкова добра работа, а са и два пъти по-скъпи/ за това има други причини/
Така, че това може да се приеме за подходящ за нас компромис.

Общи условия

Активация на акаунт