Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 422
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
След едноседмично обикаляне в търсене на таблетки на Грюн Грийн, вече се отчаях  Sad. В Карфур им стои само етикета с цената, но няма налични. Спешно трябва да си купя някакви, че не ми се мие на ръка. Какво ще кажете за Planet?

# 526
Аз разбрах и мога от практика да го потвърдя. Ползвах известно време (няколко месеца) био таблетки - за съжаление не миеха добре и ми направиха проблем с машината (което не се е случвало никога за 10 г., откакто я имам). Освен това почти двойно по-скъпи, така че накрая се почуствах просто прецакана отвсякъде.

За другата тема е, но съм длъжна да добавя, че единствения препарат за под, от който съм доволна е на Ековер. Става въпрос за гранитогрес конкретно - полира като огледало. А какво ли не бях изпробвала.

Та тези Грюн Грийн имат таблекти, така ли - да ги пробвам? Всичко на марката ли препоръчвате или си има топ продукти?

аз също имам практики с био-таблетки. И мнението ми е като твоето I see you   .
Gruen Green ползвам от повече от година без забележки. Ако съдя по форума това е топ продукта им. Повечето момичета ги хвалят. Ползвала съм почти всичките им препарати. Да кажа, че са нещо феноменални и изключителни ще заблудя. Но са качествени, доволна съм, екологични са и са на цените на обикновените. Това, което Дедо казва.
Дедо, разбираме те, но минавай по-честичко. Винаги имаме въпроси.

Тук съм бре Laughing Ако някое питане към мен съм пропуснал, да ме извините, ей!
Или съм счел, че има кой да отговори, или на лични съм писал, да не става реклама.
Ето пример: - темата Въпроси за съдомиялни - започва с линк към сайт който е рекламен. Чери е преписала началото от предишната. Там, с л.с. деликантно Laughing посочих на Джема, че не е много коректно към бг-мама. Тя се съгласи, но линка се пренесе и в новата. Е, вече ставам досаден, ако пак се меся, нали? Затова се усмихвам само отстрани.  Grinning

# 527
След едноседмично обикаляне в търсене на таблетки на Грюн Грийн, вече се отчаях  Sad. В Карфур им стои само етикета с цената, но няма налични. Спешно трябва да си купя някакви, че не ми се мие на ръка. Какво ще кажете за Planet?

Да не те излъжа, но май и тях съм ги пробвала. Нещо ми се губи спомена, но щом не съм повторила, явно не съм останала доволна и от тях. Но все пак, не го приемай съвсем на 100%, ако и някой друг се изкаже.... Със сигурност помня, че не останах доволна от праха за пране.

# 528

Да не те излъжа, но май и тях съм ги пробвала. Нещо ми се губи спомена, но щом не съм повторила, явно не съм останала доволна и от тях. Но все пак, не го приемай съвсем на 100%, ако и някой друг се изкаже.... Със сигурност помня, че не останах доволна от праха за пране.

Праха за пране и геловете на МайПланет ги коментирах преди година в Зелената тема.
Тогава ме питаха момичета дали е еко. Еко се оказа, но като изпиране не е нещо особено. Споделям оценката на I see you.
Освен това се забелязаха някакви номера на гърците с опаковките и различно качество на праха в тях.

# 529
Eeeе, не! Ако и това са направили (да е различно качеството в Бг). Моите впечатления по-горе са от препарати, купувани от Гърция. Ако тук е различно, значи ще са още по-зле.

Значи, аз ще ходя да търся Gruen Green в Карфур на Цариградско. Там заредено ли е, някой да е пазарувал скоро?

# 530
  • Варна
Хубави или не, вече си купих на МайПланет. Като ги пробвам, ще пиша. Бяха на промоция и 32бр са 5.55лв. Поне да не ме е яд ако се наложи да ги хвърля. Ако някой мерне къде във Варна има Грюн Грийн да свирка.

# 531
  • Варна
Хубави или не, вече си купих на МайПланет. Като ги пробвам, ще пиша. Бяха на промоция и 32бр са 5.55лв. Поне да не ме е яд ако се наложи да ги хвърля. Ако някой мерне къде във Варна има Грюн Грийн да свирка.

В Карфур има  Peace

# 532

Вчера имаче в Карфура !!!

# 533
  • Варна

И днес имаше.

# 534
  • Варна

И днес имаше.
Къде точно? Днес ходих до там специално тях да търся, след като прочетох тук, че ги хвалите. На рафта с препаратите за съдомиялни не ги видях. Нещо ми се въртеше в главата, че някой беше писал, че са на друго място, но така и не ги открих. Признавам си нямах нерви да обиколя абсолютно целия магазин. Поне сол си купих ...

# 535
  • Варна
Вчера ходих 2 пъти в Карфур-освен етикет, друго няма. В петък пак бях, отново нямаше. В началото на миналата седмица водих детето на кино и докато чаках отново проверих...Етикета им беше точно до едни на Кларо. Когато си купих предния път, си бяха на това място. Ако са ги преместили, моля да ме светнете къде по дяволите да ги търся!

# 536
Дедо, а нещо за продуктите на Алмавин дали ще може да ми кажеш. Био са и бяха доста евтини в сравнение с Ековер, които съм ползвала. Измиват добре, щадят (като се има впредвид, че са био).

Рита,
в моя пост по-напред се съдържа и отговорът.
Био препаратите са прекрасна идея, но имат доста недостатъци. За съжаление. Или да го кажа по-оптимистично - Засега Wink
Кои са те? Писал съм и в този тип теми, и в екологичните, но ще повторя:
На първо място - не се справят с миенето така добре, както конвенционалните. А еко-таблетките мият както най-качествените конвенционални. Лошото измиване е основен недостатък, защото ако не измият трябва да повториш. А едно от правилата на еко-поведението е по-малко потребление. Особено на препарати. Няма защо да се заблуждаваме - био-препаратите са си продукт на химията.

Това е вторият им недостатък, че бяха позиционирани от маркетингови гуру в неправилен сегмент. И се вложиха милиони за сертифициране и доказване колко са безвредни. Сега бият отбой, че био-продуктите изразходвали огромно количество ресурс за производството, рекламата и продажбата си.

Това обуслови и третия им недостатък - двойно по-скъпи са от конвеционалните. Дори загрижените за природата и здравето купувачи разбраха, че влагането на ресурс и капитал в тези препарати не е еко-поведение. Това по света, не знам у нас. Нямам данни и наблюдения.

Четвърти недостатък, който нашумя преди 2-3 години в Европа бе, че не разтварят добре мръсотията и тя се трупа по някои системи на машината. Което води до технически проблеми.

Има още неща, но ще стане като лекция моето, затова ще спестя многословие. Всичко това доведе до преминаването към еко-препарати. Всяка частна марка на супермаркет или дрогерия в Европа и САЩ вече поръчва и има еко-препарати. Продават ги наред с конвенционалните . А Био-магазините в Европа продават био и еко-препарати. Еко-препаратите са на нормални цени, мият перфектно и са приятелски към природата и здравето. Преди няколко месеца четох едно прясно изследване на немска фирма, в която работих преди години. От 13-14 еко- и био- таблетки за миялна на последните места по комплексна оценка са Ековер, Сонет, Содасан. АлмаВин е преди тях, но след еко-марките. В комплексната оценка 50% е тежестта на Качество на измиване.

Аз съм пробвал лично преди около 2 години АлмаВин, Сонет и Ековер, закупени в Германия. АлмаВин миеше най-добре от трите, но не бе никак перфектно. За цената нямам спомен. 

Колкото до продаваните тук, мисля че са оригиналните немски АлмаВин. Цената им от около 17 лева е предполагам колкото там, но за 25 броя е много висока, сравнена с еко-препаратите на пазара. Те засега са три марки, но ще се увеличават.  И клиентът ще се насочи към тях, ще ги търси и в суперите, и в дрогериите, и в био-магазините. Докато не се повиши качеството на био-препаратите и не се намалят цените им. Клиентът разбира, че част от еко-поведение е също да си цениш доходите и да си в хармония в себе, като си доволен от резултата. Пазарна психология? Това е мението ми. Hug

А бе момичета, какво написах? Някой разбра ли нещо?  Joy

Хмм, тук чета странни неща, на някой му се е прецакала миялната, други не са доволни... аз за щастие още не съм имала подобни проблеми, пък и за био ... знам ли Simple Smile

Благодаря за бързия отговор!   bouquet

# 537
Не прочетох цялата тема, извинявам се ако е коментирано.
След няколко години употреба внезапно открих че миялната си мие идеално и на бърза програма, не бях се замислила, че мога да си спестя маса разходи за ток  Embarassed
Купувам си каквито таблетки ми привлекат погледа, досега нямам забележки, сол, гланц и пр. не ползвам.
Въпросът ми е - при бърза програма има ли нещо за таблетките което трябва да съобразявам? дали са много силни или слаби или някакви др. особености? Други препоръки?
Благодаря предварително  Peace

# 538
Днес напазарувах Грюн Грийн и аз. Взех от всичко, за да пробвам и ще пиша и моите впечатления после.

# 539
Кой питаше къде точно в Карфура се намират на ГРЮН ГРИН препаратите днес специално маркирах 
Точно срещу 32- ра, каса    има и леко стърчащ надпис на Planet -та началото първия рафт/щендер  там са и на планет и на грюн грин таблетките излизат по 11,25ст./бр !

Общи условия

Активация на акаунт