Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 387
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Добрич
И след като изми една миялна със Сомат,петната пак са си там. Дали са същите,дали са нови,от какво се получават,как да ги изчистя-нямам представа  ooooh!

# 616
Благодаря ти, Дедо, за пълния отговор!
Доста е подробно и въпреки това предпочитам био Hug На Еко-то няма означен състав или поне не пълен, а и сертифициращите организации вдъхват повече доверие ... Всеки в крайна сметка има право на избор   bouquet

Рита, радвам се на оценката ти.  bouquet
Винаги съм казвал, че съм щастлив, когато сте доволни. От продуктите, от избора, от резултата, от себе си. Няма значение кой каво ползва. Има значение дали е доволен от това. На твоите въпроси обърнах внимание, защото ми се стори несигурна, търсеща, бореща се срещу нещо.Това е важно, въпреки малките грешки в първите въпроси. Но, заела си поза все едно трябва да се убеждаваш.
Неправилна е, ти си убедена.  Hug

# 617
Аз също смятам, че не може да се има доверие на продукт, който не е сертифициран за биологично производство. Единствено сертифициращият орган дава гаранция, че препаратът е био. То вече стана модно всеки втори да си лепва етикет на стоките еко и био, съвсем през просото го удариха, само и само печалба да има, а крайните потребители да се оправят както си знаят. 
Така че няма ли описани всички съставки върху опаковката, както изискват сертифициращите организации, ако ще десет надписа еко и био да има, все тая.

Извинете ме, момичета, за двата поста един след друг, но Дискси заслужава внимание Laughing

Diksey,
много категорично мнение. Но не на място  Wink
То би звучало добре в темата за био препарати след някой пост, който ги отрича. Тук не си внимавала – Рита ми изрази благодарност за старо мнение и неправилно /според мен/ казва, че на еко-препарати няма състав или е непълен, както и че има вяра на сертифициращи организации.

Твоето мнение е много крайно в аспекта на темата – момичетата тук си обсъждат всякакви препарати. И доста малко коментират био /за мое нещастие/. Но едва ли ще се засегнат, като им вменяваш чувство за обреченост от недоверието към всичко не-био?

Но си права за етикетите и печалбата.

И не сте прави с Рита, че сертифициращите организации изискват да са описани на опаковка всички съставки за био-препаратите. Ако искаш да дискутираме това, напиши ми името на препарата , който ползваш в момета и описаните на опаковката съставки /точно/ и ще ти кажа какво имам предвид. Може и на лични, защото не е по темата. Мнението ми е, че си много встрани от същността. Laughing

# 618
Не мога още да се ориентирам с еко- и био- но сега карам на Грюн Грин и съм доволна в крайна сметка. Добре ми измива посудата. Нямам проблеми с петна и др. под. По принцип мия на по-ниска температура - 50 градуса, за да не ми се нацепват повърхностите. Тъй като съм с малка машина използвам половин таблетка.
Ще разгледам какво има и в Био магазина, след като ми пуснахте мухата. Да видя какви са и цените... Грюн Грин - 13 лв. за 80 ползвания не е зле (2 и 2/3 месеца са ми това)

# 619
И след като изми една миялна със Сомат,петната пак са си там. Дали са същите,дали са нови,от какво се получават,как да ги изчистя-нямам представа  ooooh!

дали са същите, можеш ли да прецениш. Най-вероятно са същите. Ако решиш пусни едно измиване на машината със специален препарат и пак наблюдавай след това.

Не мога още да се ориентирам с еко- и био- но сега карам на Грюн Грин и съм доволна в крайна сметка. Добре ми измива посудата. Нямам проблеми с петна и др. под. По принцип мия на по-ниска температура - 50 градуса, за да не ми се нацепват повърхностите. Тъй като съм с малка машина използвам половин таблетка.
Ще разгледам какво има и в Био магазина, след като ми пуснахте мухата. Да видя какви са и цените... Грюн Грин - 13 лв. за 80 ползвания не е зле (2 и 2/3 месеца са ми това)

които био съм пробвала не съм била доволна като измиване. Това са Sonett, AlmaWin и някакви френски. Цените им бяха около 17-19 лева за 20-25 таблетки. Да спомена, че съставът им не е изписан на опаковката изцяло. Това, което го намирам в нета е по-подробно и по-различно. Помолих Guess Who за консултация за нейонните ПАВ. Думите й са, че тe са биоразградими и не може да съществува миещ препарат без ПАВ. И това, което казва Rita, че щом има нейонни ПАВ не е био е основна грешка и масова заблуда. Независимо дали продуктът е био или не в него има ПАВ.

# 620
само да кажа,че в Билла има намаление 43% на гела на Сомат. Взех го за 9,20лв.

# 621
  • Пловдив
Simple SmileSimple SmileSimple Smile аз пък днес за пръв път открих солта "Апта"-едра и на половин цена от Финиш-а в Пиладили, също за пръв път видях и друга почистваща течност, освен "Финиш"- Сомат Simple Smile незнам колко работа вършат, но апта като марка от преди си я знам за почистващите препарати-винаги съм била много доволна ---напоследък ми се налага доста често да зареждам сол....та ако е добра ще ми е от полза особено с тази цена Simple Smile хихи

# 622
От 1,5 години сме със съдомиална и досега сме вземали само единпът сол голяма кутия от керфур даже мисля е тяхна марка а ползваме таблетки на финиш куантом и нямаме никакви проблеми със измиването! Таблетките гледам да ги вземам на промо от по 80-100 бр и цената си струва

# 623
само да кажа,че в Билла има намаление 43% на гела на Сомат. Взех го за 9,20лв.

в DM даже е на 8,40 лв. Аз обаче не го ползвам. Сигурно ще се намери и по-евтин, усетиха се колко им е тъпа бутилката, която пуска от едната съставка повече. Ние го писахме преди половин година.

# 624
  • Добрич
И след като изми една миялна със Сомат,петната пак са си там. Дали са същите,дали са нови,от какво се получават,как да ги изчистя-нямам представа  ooooh!

дали са същите, можеш ли да прецениш. Най-вероятно са същите. Ако решиш пусни едно измиване на машината със специален препарат и пак наблюдавай след това.

Пробвах и това,  Sad  Да не се е прецакала миалната нещо? И приборите с които ядем са така  Sad  Няма изчистване.

# 625
И след като изми една миялна със Сомат,петната пак са си там. Дали са същите,дали са нови,от какво се получават,как да ги изчистя-нямам представа  ooooh!

Пробвах и това,  Sad  Да не се е прецакала миалната нещо? И приборите с които ядем са така  Sad  Няма изчистване.
наистина не знам какъв друг съвет да дам. Щом и от на ДМ и от на Сомат таблетките става така.

ще сложа линк в другата тема, там май повече момичета пишат.

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 11:52 от енито

# 626

Пробвах и това,  Sad  Да не се е прецакала миалната нещо? И приборите с които ядем са така  Sad  Няма изчистване.

Това е реакция на препарат с метал. Или някой от металните ти прибори е захабен и корозирал, или в машината има метална част с подобен пробив.  Съвет - прегледай всичко метално, което пускаш вътре. Пусни я без метални прибори за проба. После провери и машината. Може да се наложи сервиз, ако е постоянно.

# 627
  • Добрич
Дедо на предната страница сложих снимка на капака на миалната с въпросните петна. Металните прибори са сравнително нови-на около 6 месеца,не им е нарушена повърхноста за да пускат ръжда или такива петна.  Иначе от всички стени на миалната,само на вратичката е така.
За сервиз ли е наистина? От какво са тези петна,опасни ли са?

# 628
Четох и в другата тема, и снимките видях. Момичетата са прави за настройките. И за гланц са прави, че трябва да се сложи. Но аз мисля, че е такава реакция. Ако не е от прибор, нещо в машината/може и от вратата/ реагира с препарат. Съвет за проба мога да дам такъв: - Вземи купи една таблетка финиш куантум. В малките магазинчета ги продават на бройка. Пусни с нея, без съдове. Както си направила втория път със сомат. Ако пак има петна на вратата, питай сервиз. Не е безопасно. Дори и еко или био-препарат да сложиш, ако причината е другаде пак е лошо. Най-добрия вариант е да е било от таблетките на ДМ. Аз нямам добро мнение за тях, но това е друга тема.

# 629
  • Добрич
Измих вече 2-3 миални със течност за изплакване,може би на около 50% от това на вратата се изчисти и повече немърда. Ще пробвам с финиш куантум и ако трябва ще търся сервиз.

Общи условия

Активация на акаунт