Всички ФЕВРУАРКИ се молим за малкия БОБИ и нашата ЛОРИ!- 32

• 29 711
  • 707
  •   1
Отговори
# 570
4ЕСТИТО БЕБЕНЦЕ НА KAMPEH! ДА Е ЗДРАВИ4КО И САМО ДА РАДВА МАМА И ТАТЕ !

hey-ya - на мен не ми искаха акта на другото дете.Мисля , 4е за еднократната го искат, заедна с тази декларация за родените от маиката деца.Нея ми я дадоха заедно с акта.

За упражненията - то4но за тези на Кегел говоря.Аз като бременна не сум правила, а сега ми се струва, 4е не мога да стегна много много .Като 4етох из нета за операции и ми настръхна косата.Изобщо не се сещам с първото как е било. По4нах си пак коремните преси много рано /и тогава рано ги по4нах/ а сега се притесних дали не съм избързала.Моля раждалите нормално да споделят, направо се параноясах.Уж кават, 4е помагали тези упражнения....

# 571
Честито на кампех, много да я радва малката хубавица.  newsm51
Аз както се бях засилила в началото на месеца, сега взе да му харесва в мен и май няма да излиза скоро, нищо че си седя с 3 см. разкритие. Simple Smile

# 572
Честита бебочка на Кампех!!!

# 573
  • софия
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА КАМПЕХ Simple Smile ЖИВО, ЗДРАВО И МНОГО КРОТИЧКО ДА Й Е !

# 574
Добър ден майчета!
Ние от сутринта с каката подреждахме и пооправяхме у дома,че пратихме таткото да доведе педито на посещение.Мина и това,добре сме.Пъпчето днес или утре вече ще падне.Питах я за Вигантола,каза че вероятно от април месец ще го има в аптеките.За момента не ми дава заместител.

Честити рожби СТЕФАН на САБИ,ВЕСЕЛА на РЕНИ,НИКОЛ на ЛЮСИ,НКОЛАЙ на МИМЧО,НИКОЛЕТА на КАПМЕХ и Бебчето на ЦВЕТКА!На всички пожелавам малките съкровища да растат здрави,щастливи и много да ви радват.

Силно стиснати палчета за БОБИ на ЛОРИ и МОНИ на МИМИ  Praynig Praynig Praynig!

Снежи и Никито и вашият ред идва  Peace. Hug

# 575
Честито и от нас с малката ми Борянка Heart Eyes но новите ни приятелчета Heart Eyes Hug
Пожелаваме им да растат уминчки и здрави, за радост на мами,каки, татковци и батковци Heart Eyes  bouquet
Много стиснати палчета за Бобянчо и Мони и кураж на милите им майчици Лори и Мими Praynig fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Моята хубавица вече е 3200 гр. , дохранваме се с НАН 1, а таткото днес ни купи НАН сензитив, дано да ни поблекчи малко коликите че е страшна работа, постоянно се напъва милата, и цвили като конче, мърка, абе с две думи й е доста некомфортно Confused
Спането за нас е мираж, за 24 часа ми се събират около 4 часа сън и вечно съм smile3507, на всичкото отгоре от това дохранване започна да ака само по веднъж на ден,(за какво ми трябваше да я хваля,че "осира" Embarassed света), как се напъва докато свърши работа, жал ми е да я гледам, но пък акото не е твърдо, а нормално кашаво и жълто, а памперса прелива като е само веднъж Laughing
Още нещо по бузките й излезнаха много пъпчици и по челцето има милата, но не смея да ги мажа с нищо за сега, бърша само с кърпа напоена във преварена водичка Rolling Eyes, някой друг има ли такъв проблем newsm78
И да си похваля мъжлето, многоооо ми помага, ако не е той съм за никъде, а междувременно се грижи и за голямото ни момченце, което отново е болно Cry, дано да успеем да опазим Борянка,че хич не трябва да боледуваме на този етап Praynig
Ами това е от нас девойки, дано да не съм ви доасадила със дългият си пост Embarassed
Стиснати палчета на мамите които още са 2 в 1 и да минава мнго бързо и леко Praynig Peace Hug

Забравих да кажа че най-накрая на 26 ден (Shocked( )ни падна ooooh! Пъпчето Heart Eyes
А капките които използваме са Колийф(мисля,че не ни помагат особенно), а Витамин Д,чакам да ми изпратят от Германия!
Другата седмица на 28.02 сме на консултация, да видим там колко ще покаже кантара!

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 16:16 от nadejdata

# 576
  • Mostly in my mind
Честито на kampeh. Да й е живо и здраво бебчето bouquet

въпрос към ЛЛЛ

На Мила преди й трябваха около 20-30 мин да се насуче, понякога и повече. От вчерА насам за няма и 10 мин и ми пуска зърното и заспива. Опитвам се пак да й го сложа, но в повечето случаи безуспешно. Въпросът ми е: нормално ли е да се наяжда толкова бързо?
И още един въпрос, не знам дали е свързан с кърменето, но силно се надявам. Днес забелязах, че горната и долната устнички, от вътре на вън около два мл по цялата им дължина са подутички и белички. дано съм обяснила разбираемо  Crazy Та да питам възможно ли е това подуване и побеляване да се е получило от кърменето, от самото сучене?
Извинявам се предварително, ако се повтарям с въпросите и благодаря   bouquet

# 577
  • София
и аз имам въпрос към консултантите по кърмене-от 2-3 дни хапваме по-малко-50-60мл ,но пък по начесто-през 2-2,5 часа,нашата педиатърка каза,че трябва да ядем по 80-100мл през 3 часа,както и да го смятам се пада повече отколкото ние хапваме Shockedпишкаме и акаме нормално,жизнени сме,но ако въобще успея да дам повече от това-тя го повръща,храним се смесено,колкото изцедя и после добавям АМ-въпроса ми е да оставя ли така нещата или да се старая да й давам повече като и удължа времето на 3 часа,родихме се малки и сега се притеснявам да не дръпнем пак назад с наддаването-благодаря ви предварително,ще ми бъдете много полезни

Здравей, yan4etooo, честита дъщеря Даниела – да ти е жива и здрава! Чудесно е, че все така се стараеш да й предлагаш и кърма!

Разбирам, че се притесняваш дали на Даниела й стига млякото, което приема, тъй като не постигаш ориентировъчното количество и интервали на хранене, определени от педиатърката, и се чудиш как да процедираш. Даниела ти е показала, че й е трудно да приема по-големи количества мляко наведнъж в момента и сама е направила най-доброто за себе си: скъсила е интервалите на хранене. Може би е добра идея да не удължаваш изкуствено интервалите на хранене само и само да достигнеш предписаното от педиатърката – бебетата са различни и имат своите особености и индивидуалности, с които е хубаво да се съобразим. Все пак Даниела приема и кърма, която като естествената храна за бебето е много по-лесно смилаема от адаптираното мляко. Опитвала ли си да предлагаш мляко още при първите (ранни)  признаци за огладняване: неспокойство, махане и лапане на ръчичките, отваряне на устата и т.н.? По този начин е възможно да се получат повече на брой хранения, които, макар и с по-малки еднократни количества, сумарно да дадат достатъчно дневно количество, осигуряващо растежа.

Споменаваш, че Даниела се е родила по-малка, от лентичката ти и данните от заглавната страничка се вижда, че също така малко е избързала за срещата с мама. Понякога се случва по-рано родените бебета да имат някои трудности с кърменето, дори обусловени чисто физиологично. Даниела обаче расте и е вече почти на 1 месец – може да е добра идея да продължиш/започнеш да й предлагаш да суче и от гърдата. Вероятно знаеш, че бебето е най-добрата помпа и, дори и в началото Даниела да не се нахранва от гърдата, тя би могла да я стимулира да произвежда повече кърма, позволявайки ти по този начин постепенно да намалиш добавката.

Надавям се информацията да ти е била полезна. Ще се радвам да пишеш пак.

# 578
Честито бебче на мама Кампех!Нека въпреки трудното раждане се възстанови бързичко!
Снежинка,хайде чакаме те  Hug да се отчетеш!

За нощното хранене с каката нямахме проблеми.Сама се отказа от храненето в 3 часа към края на първи месец,дано с малчо стане пак така леко и безболезнено  Wink
Някой питаше за конците-на мен още не са ми паднали,но мисля ми е рано.
Прави ми впечатление,че лохиите ми са едни такива жълти  Thinking,това нормално ли е?Няма капчица кръв в момента. newsm78

# 579
Мими, кураж мила, всичко ще бъде наред. Гъбичките не е задължително да ги е хванал от теб, за съжаление може и то болницата да е пипнал нещо. Но това не е толкова страшно, всичко ще се нареди Hug
На мен защо нищо не са ми казали за вит.Д newsm78 Аз не давам, нали не е проблем ако почна по-късно?
Май тези капки, както ми каза една сестра са само за успокоение на родителите, иначе никаква работа не вършат. През нощта към 4 часа като се разбуди и няма заспиване, само се напъва и ръмжи, не реве, но целя става червен и се сбръчква. Много ми е жал, сложих го да спи до нас на спалнята, но ефект нямаше, заспа нормално чак в 9:00 сутринта и аз с него Mr. Green
eva83 и adi_v4 добре дошли Hug

Честито на новите мами!

Евридика, и на нас лекарката не ни е давала вит Д след като пипна фунтанелата и каза, че е мъничка и няма нужда

Честити бебчета! И да ви благодаря и аз на всички за хубавите пожелания за нас с  бебчо

# 580
Въпрос към консултантите по кърмене : от тази нощ имам една бучка близо до зърното (мисля че е запушен млечен канал) и се стискам, цедя се с помпата, разтривам я, но никакъв ефект, стои си там и ме боли ужасно, днес даже и компреси с гореща вода и правих и пак нищо, много ме боли и мястото е зачервено. Как да се справя с нея?
След съвет на Елсе от вчера отново се опитвам да храня Ради двете гърди. Проблема е обаче че след като суче 15 мин от първата и я прехвърля на втората (тя не пуска зърното а заспива на него) и след това не иска да захапе второто. Пробвах преди малко да я оригна след първата гърда, смених и памперса и пак я сложих на втората , но никакъв ефект - спеше си най спокойно, независимо от моето щипане и масажиране на ръчичките. Иначе за памперсите - на ден имаме около 7 добре наакани и 2 или 3 напишкани. Мисля че това е нормално за добре хапващо бебче, но вие ще кажете дали това е добре или не.

Честита бебка на Кампех, да и е послушна, да расте и да пълни памперсите, а на мамчето много бързо възстановяване.

anji_86
нашата фунтанела (отгоре) е много малка, дебелината и е около едно моя малко пръстче, задната е същата работа, лекарката я видя и каза че е много малка, но пак ни изписа вит Д, явно всеки си прави каквото си иска

# 581
  • София
Аз ще задам един въпрос на консултантките по кърмене:
Защо едната гърда постоянно ме боли докато кърмя? Не е от неправилно захапване, защото знам как захапва бебето и двете гърди-едната не ме боли,другата ме болят вътре каналите през цялото време на сукане, ще умра от болка, все едно бебето издърпва буци от самите канали? Не ме боли зърното, определено. Това определено би ме накарало да спра да кърмя-болката е кошмарна на всяко кърмене,а ужаса вече който изпитвам,че е дошло време за хранене е неописуем.

Здравей, Огнена стихия, честита дъщеря Елена – да ти е жива и здрава! Чудесно е, че продължаваш да я кърмиш!

Разбирам, че те притесняват постоянни силни болки в едната гърда по време на кърмене, които си убедена, че не се дължат на неправилно захапване. Съвсем правилно си преценила, че не е нормално кърменето да боли – това обикновено е сигнал за някакъв проблем. При някои двойки майка-бебе се забелязва определено предпочитание към употребата на едната гърда без видимо да са налични някакви основания за това. Понякога се оказва, че бебето е по-сигурно и спокойно, когато чува ударите на сърцето на мама и фаворитизира лявата гърда, чувствайки се неуверено и неспокойно на дясната. Понякога по-уважавана и удобна се оказва дясната гърда. В някои случаи е възможно самата поза на кърмене да не е удобна на майката или на бебето от съответната страна без каквато и да било видима причина и резултатът да е болка. Може да е добра идея да експериментираш с позите и мястото на кърмене. Т.нар. ‘безгрижно/полегнало кърмене’ (laid-back breastfeeding - http://lalechebg.com/2011/01/biological-nurturing/) може да се окаже “вашата” поза.
Чисто практически кърменето само от едната гърда е също възможна алтернатива – много майки успешно кърмят бебето си само от едната гърда.

Описваш болката като вътре в каналите. Възможно ли е напоследък да правиш по-големи паузи между кърменията от тази гърда, при което в нея да се задържа мляко и това би могло да доведе до запушване на каналче? Други възможни причини са например неудобната поза при спане, по-стегнат сутиен/сутиен с банели, притискане на гърдата от по-дълга употреба на кенгуру и т.н. Най-важното в случая е да се осигури редовно и често изпразване на гърдата – най-добре чрез сукане, но в случай на нужда – и чрез изцеждане. При някои майки с този проблем помага сукането на 4 крака: бебето се поставя по гръб върху сгънато одеало така, че главичката му да излиза извън одеалото и да е леко наклонена назад, а майката се навежда над него, подпряна на лактите си. И кърми в тази позиция. Възможно е компресите – със суха топлина (напр. загрята с ютия кърпа – а не намокрена с гореща вода) преди кърмене и студени след кърмене – също да помогнат. Важно е да не пропускаш да се грижиш за себе си – да си почиваш при всяка възможност, да приемаш достатъчно течности и да се храниш добре.

В случай, че до ден или два въпреки взетите от теб мерки няма промяна в ситуацията или има влошаване, добре е да се консултираш с лекар.

Понякога болката, която описваш, може да се дължи на инфекция (гъбична или бактериална) – някои фактори за това са използването на биберон/залъгалка, приемът на лекарства от майката или от бебето и др. В случай на установена от лекар инфекция топлината е противопоказна, но да се надяваме, че няма да се стигне до там.

Надявам се информацията да ти е помогнала. Ще се радвам да пишеш пак.

# 582
  • Полски Тръмбеш
valeria81 , аз не съм мн мн ориентир, а и не искам да плаша никого..., но при мен се получи мн сериозен проблем след раждането от който още не мога да се излекувам  Sad -Тазово възпаление- симптоми нямах никакви докато не стана мн сериозно..Кръвотечението ми спря на  25-26 ден и ми се появи някокво течение- ту бяло, ту жълтеникаво, ту кафеникаво... вс ми казваха че тако било нормално.. Rolling Eyes и след 2 дена чудене си помирисах превръзката и ми замириса на нещо като кис. мляко   Rolling Eyes и реших да питам док. дали е нормално... Rolling Eyes Викна ме за всеки случай да ме прегледа... ooooh! и добре че не чаках мн мн -оказа се че матката ми не се била свила достатъчно, забържала лохиите и др секрети, които са се възпалили...последва домашно лечение, но не повлия и се наложи по спешност да ме приемат в клиникатаи добрече поовладяша нещата, защото не ми се и помисля какво можеше да стане  ooooh! и от тогава вече 20 дена съм на инжекции+ 100 хапа и т.н
Пак искам да повторя че на никого не казвам че има моята диагноза и никого не искам да плаша.., а да посъветвам и за най-малките притеснения се свързвайте с лекарите си- по-добре напразно вдигната тревога, отколкото закъснение  Hug
Сори за дългия пост но се почувствах длъжна да споделя

# 583
valeria81 , аз не съм мн мн ориентир, а и не искам да плаша никого..., но при мен се получи мн сериозен проблем след раждането от който още не мога да се излекувам  Sad -Тазово възпаление- симптоми нямах никакви докато не стана мн сериозно..Кръвотечението ми спря на  25-26 ден и ми се появи някокво течение- ту бяло, ту жълтеникаво, ту кафеникаво... вс ми казваха че тако било нормално.. Rolling Eyes и след 2 дена чудене си помирисах превръзката и ми замириса на нещо като кис. мляко   Rolling Eyes и реших да питам док. дали е нормално... Rolling Eyes Викна ме за всеки случай да ме прегледа... ooooh! и добре че не чаках мн мн -оказа се че матката ми не се била свила достатъчно, забържала лохиите и др секрети, които са се възпалили...последва домашно лечение, но не повлия и се наложи по спешност да ме приемат в клиникатаи добрече поовладяша нещата, защото не ми се и помисля какво можеше да стане  ooooh! и от тогава вече 20 дена съм на инжекции+ 100 хапа и т.н
Пак искам да повторя че на никого не казвам че има моята диагноза и никого не искам да плаша.., а да посъветвам и за най-малките притеснения се свързвайте с лекарите си- по-добре напразно вдигната тревога, отколкото закъснение  Hug
Сори за дългия пост но се почувствах длъжна да споделя
#Crazy #CrazyИзтръпнах като те чета...Дано и при мен не се е получило така  Praynig.Ще се свържа май утре с гинеколога ми.

# 584
  • София
Честито на Капмех, да е живо и здраво бебето, а на мама - бързо и леко възстановяване.

Благодаря на Клото   bouquet!

Момичета, днес бях на свиждане при бебето, подобрява се. Вече има желание да се храни и е в количка, не в кувьоз. Изследванията й обаче показват, че е с инфекция, още не знаят каква. Вливат й три вида антибиотици и като цяло положението е овладяно, но ще отнеме още време  Confused (аз все си се надявам, че още на следващия ден ще ми кажат: Вземи си я!). Иначе е сладурана, като й говоря реагира и ме гледа в очите. Дано не се налага да чакам до другата сряда, за да я видя пак и дано не ме забрави за това време  Praynig!

Общи условия

Активация на акаунт