Наказанията в училище

• 25 386
  • 274
  •   1
Отговори
# 105
  • Там, където ме обичат
Аз не смятам, че на децата трябва да е позволено всичко, само защото са на седем.

....
ПП. Унизително е да наказваш някой, ако не е виновен.
Да накажеш виновен е справедливо и възпитателно и за него и за останалите.

Много ми хареса и напълно съм съгласна!

# 106
Мигито, ОК. Това вече го приемам, да, религиозните практики не са ми по вкуса и на мен. Аз използвам само техниките, тъй като принадлежа към друга религия.

# 107
Днес е имало наказани и в класа на малкия ми син.
Две госпоЙци, закъснели за 3 поредни часа, на 3-тия ги наказали да постоят прави до врата за известно време.
Одобрявам, сина - също.
До сега господина им не ги е наказвал.

# 108
  • Там, където ме обичат
Две госпоЙци, закъснели за 3 поредни часа, на 3-тия ги наказали да постоят прави до врата за известно време.
Одобрявам, сина - също.
И аз одобрявам, има правила и всеки трябва да се съобразява с тях!

# 109
Моето дете беше „абонирано“ за наказания. Никога не съм се противила. Заслужавал си ги е. Госпожата му винаги ми обясняваше с извинителен тон защо го е наказала, от което си правя изводите че хич не ѝ е било приятно. 3 години имахме проблеми с дисциплината, а наказанието беше повече домашни ( хем полезно, хем да го заболи ). Ефекта траеше около седмица.
За тичане, не помня да е имало наказано дете, не се разрешаваше в самата сграда, но в двора никой не ги спираше. Падали са, ставали са, късали са си дрехите, но това се случва и пред погледа на родителите.

# 110
ами децата в първи клас не са бебета (първата констатация тук, която ми направи впечатление). и да, няма причина да не се накаже дете, което тича из класната стая, ако правилата казват че не бива да се тича из класната стая. причините да не трябва да се тича за на първо място безопасността на самото дете и съучениците му, и на второ - праха който се вдига. и аз съм тичала в класната стая, и мен са ме наказвали за това. като има родители на които не им харесва да им наказват децата като не спазват реда, ще ми се да знам какво предлагат? как да се процедира с неспазващите установения ред деца?

# 111
  • Sofia
Одобрявам, сина - също.

Да накажеш виновен е справедливо и възпитателно и за него и за останалите.

# 112
Наказанията се регламентират в Правилник за вътрешния ред на училището, с който родители и ученици се запознават на първата за годината среща. Освен това се чете инструктаж за безопасно поведение и всеки ученик се подписва, че е запознат с него.

# 113
Освен това се чете инструктаж за безопасно поведение и всеки ученик се подписва, че е запознат с него.

Колко "струва" подписът на непълнолетните ученици?

# 114
Учителят е длъжен да извърши съответните инструктажи. Подписът се явява доказателство, че учителят е изпълнил задълженията си.

# 115
Само не разбрах с какво точно това изпълнено задължение на учителя осигурява доброто поведение на ученика.  Thinking
За прехвърляне на отговорността върши работа, да.

# 116
Освен това се чете инструктаж за безопасно поведение и всеки ученик се подписва, че е запознат с него.

Колко "струва" подписът на непълнолетните ученици?

За да струва нещо, се подплатява с подписа на пълнолетните родители Wink Което (уж) ги задължава да носят някаква отговорност за неприемливото поведение на децата си. Това, разбира се, е на теория. На практика, за съжаление, съвсем друго излиза, но няма смисъл да повтарям съвсем добре развити мнения по тоз въпроз Simple Smile
Подписвам се и на инструктажи за поведение за лагери и екскурзии... Гарантирам, че съм разяснила подробно всяка точка от тях на детето си. Никъде в тях не се казва какво ще последва при неспазването им. И нищо не следва, когато не дай Боже, стане нещо. Точно като в училище, впрочем.

# 117
Само не разбрах с какво точно това изпълнено задължение на учителя осигурява доброто поведение на ученика.  Thinking
За прехвърляне на отговорността върши работа, да.

Естествено, че подписът не осигурява добро поведение. Но не смятам, че е прехвърляне на отговорности. В длъжностната характеристика на учителя му е вменено задължението да извършва инструктажи. Ако няма подпис, как ще докаже, че си е изпълнил задължението? Всеки си пази хляба.
Където и да идеш се подписваш - в банката, в болницата..... Нима докторът извършва преглед всеки път, когато пуска амбулаторен лист и ти се подписваш?! При мен само за написване на рецепта се пуска лист, без да е измерено едно кръвно.. Ей такива, български работи...

# 118
Да, де. И учителите, както и лекарите, се превърнаха в чиновници.
Родителите - безхаберни.
Децата - все по-изтървани.
И какво правим? Съберем се, поцъкаме възмутено, посъскаме помежду си и... Кой - откъдето.
Децата кой и как ще ги възпитава - остава неясно.

# 119
Е, поне това последното е сигурно Wink

Общи условия

Активация на акаунт