Кухните - 36 тема

• 91 593
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
pina, понеже моите кухненски планове са много сходни на твоите, къде има по-богат избор на такива плотове, имитиращи дърво и всичките ли са паркетна шарка?

# 601
Пина, в една друга тема дизайнерката Нивяна се изказа ласкаво за тези  фирми
http://bmd-bg.com/KUXNIBG.htm и http://www.adara.info/
Други производители на хубави мебели от масив са http://stil-m.com/design/furniture/, но цените
са доста високи..

# 602
Аз затова съм избрала Абанос, но явно имат стабилна промяна в цените  Thinking  Всъщност, аз миналата година смятах едно, а сега кухнята е друга (друг апартамент се оказа, че ще обзавеждаме) и вероятно ще има нужда от повечко мебели. Уф, 3500лв ми е много  Sad

daffodil, всъщност не знам къде има. Аз сега започвам проучванията. Което бях направила преди година съм го забравила, пък и нещата са се променили.

# 603
Любо
Относно спора за камъка. Искам да припомна, че тръгна от кухнятана Маргаритка, чиито мебелист е направил таван, а не я е оставил само на рамка. Каменарите искат да е на рамка, за да имат достъп до вътрешния край /от към стената/, за да могат да подложът щифтче, ако се наложи да регулират нивото, което често се налага. При острови не се налага, ако няма мивка или котлони. Освен това, винаги се остават отвори за мивката и котлоните, за да могат каменарите добре да вземат размерите. Те често си взимат мивката с тях, за да я напаснат към камъка, за да няма течове. Взимат и схемата за монтаж на котлоните. За фурни се остава бленда между двете страници върху която не се лепи камъка и в последствие се маха.
Аз имам шкафове на стена и остров. Острова ми беше с покрив, но шкафовете до стената на рамка. Под рамка разбирай страници и свързващо ги парче ПДЧ от към стената.
В тази връзка мога да заключа, че мебелиста на Маргаритка не си е свършил добре работата. Незнам дали е поради липса на опит или се е престарал.
Ако си е направил най-проста сметка ще му стане ясно, че нарушава височината на кухнята. Сега дори да демонтира "тавана", вратите ще надстърчат над страниците. И вместо да я направи стабилна постига обратния ефект. Да не говорим, че дори децата знаят че котолните и мивките се захващат за плота, изобщо не е необходим "таван".
Ще ми бъде интересно да разбера, как ще серазреши проблема.
Затова каменарите и отказват да и сложат камък. За да сложат камъка е необходимо да има здрави крака и страници, а не таван на шкафовете.
Що се отнася до провисналия камък и разстоянието от 90см изобщо не съм съгласна. Аз имам шкаф на 90см и техническия ми камък не е провиснал.

Човек не може да е компетентен във всичко. И не бива да се води от частен случай.
Има неща за които е по добре да си замълчи и да се запознае, преди да спори!
Аз, за бани и лепене на плочки не споря!

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 16:21 от Mama na Rony

# 604
  • Варна
И аз се записвам и се надявам скоро да се хваля с кухня. Разгледах всички кухни в албума от първа страница и ми направи впечатление, че много малко кухни видях с вградени хладилници. Има ли някаква причина да не ги предпочитате?  newsm78 Аз много искам вграден хладилник, да се слее с кухнята, но започнах да се замислям да не би да пропускам някоя подробност.

Иначе кухнята, която най-много ми хареса в Интернет е тази и такава ще правя, уж. Но ако не започнем да обзавеждаме скоро може и да си променя решението. От много зяпане в нета скачам от идея на идея и почвам да се обърквам вече с тези цветове на стени, на ламинат, на ПДЧ, на термоплот и т.н.

# 605
Ние няма да имаме вграден хладилник, заради оскъпяването, иначе категорично бих го предпочела. 
За гледането и прескачането от идея на идея си права  Simple Smile Тъй като аз се напомпах миналата година, но нещата се разминаха, сега отново са актуални, че да видим, та като знам какво бях харесала миналата година и какво съм харесала сега... - нищо общо. След няколко месеца може на съвсем дръг акъл да съм...

# 606
pina, правиха ми оферта февруари от Абанос за линейна кухня 3,3 метра и скрин 220/100 за около 3500 лв. без плота, на са си вдигнали цените от 1.04. Аз си направих кухнята от Ралица - пак масив вратички и ПДЧ корпус, чакам я края на май. Дано съм била полезна от части.

Как са цените в Ралица?

# 607
Добре де,какви са тези цени от 3000лв нагоре за една кухня от 3м. И уредите ли влизат в цената? ooooh! Моята кухня е 3м дълга и 2,20м висока от пдч и мдф е и ми излезе 1600лв,като в тази цена влиза и мивката и плота.Даже ми се видя скъпичко,но явно съм имала късмет  newsm78

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 20:41 от mam4e_Gabi

# 608
Вградените хладилници сa с по-малък обем, затова според мен не са предпочитани. Ние заложихме на вграден и не съжаляваме. Не бих казала, че ми е малък, събирам си продуктите. Естетически обаче се получи много добре.

# 609
  • София
Съжалявам, че заради моя пост възникна такава полемика.  Embarassed Може и аз да не съм обяснила хубаво нещата. Не сме искали монтаж от каменар, а просто някой да дойде да вземе размери и да изреже камъка по тях. Транспорта и монтажа щеше да го направи мъжа ми. Искането на единия от каменарите беше, че трябва съществуващите тавани да се демонтират и да се занесат при тях, при което те да подлепят камъка с тях. Или с други думи те държат да има подлепване с пдч, което в нашия случай не става заради съществуващите и невъзможни за махане тавани. Такова изискване от другите фирми няма.
Надявам се другата седмица да има развитие по въпроса и ще пиша и покажа какво се е случило.

# 610
Добре де,какви са тези цени от 3000лв нагоре за една кухня от 3м. И уредите ли влизат в цената? ooooh! Моята кухня е 3м дълга и 2,20м висока от пдч и мдф е и ми излезе 1600лв,като в тази цена влиза и мивката и плота.Даже ми се видя скъпичко,но явно съм имала късмет  newsm78

Би ли показала снимки на кухнята, коя фирма ти я прави и кога.....може и на лични

# 611

Би ли показала снимки на кухнята, коя фирма ти я прави и кога.....може и на лични
Снимки съм пуснала малко по-напред,а за другото ти писах на лични.

# 612
Ние май ще сменяме цялата кухня скоро и сега съм се заровила да гледам идеи, модели, и т.н.
Сегашната е много приятно светло дърво с дървен плот, но ми се иска някаква промяна, а и да поразместим малко уредите.
Та май ще започна да чета темата от началото  Laughing

# 613
Съжалявам, че заради моя пост възникна такава полемика.  Embarassed Може и аз да не съм обяснила хубаво нещата. Не сме искали монтаж от каменар, а просто някой да дойде да вземе размери и да изреже камъка по тях. Транспорта и монтажа щеше да го направи мъжа ми. Искането на единия от каменарите беше, че трябва съществуващите тавани да се демонтират и да се занесат при тях, при което те да подлепят камъка с тях. Или с други думи те държат да има подлепване с пдч, което в нашия случай не става заради съществуващите и невъзможни за махане тавани. Такова изискване от другите фирми няма.
Надявам се другата седмица да има развитие по въпроса и ще пиша и покажа какво се е случило.

Маргаритке, всичко ще е Ок с камъкът на кухнята ти. Виж това.....
http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuhni-i-mebeli-po-individual … 2863.16976935.big

Кухнята е простичка но предполагам че конструкцията е като твоята. Шкафовете са наредени и нивелирани, след това върху тях е монтирана тъй наречената "тава" и след като се изрежат отворите за (котлон, мивка) следва залепяне на камъка върху нея.

Конструкцията на кухнята и последователността на монтаж е убийствено проста и не разбирам как така се е стигнало до момент в който да те обременяват така с глупости. Не знам дали с снимката и тези няколко изречения съм ти бил полезен, но ще завърша с това че неразрешими проблеми няма и съм сигурен че след няколко дена ти ще се радваш на новата си придобивка а сегашните ти ядове ще са част от историята. thumbsup

# 614
mam4e_Gabi, тези кухни, които са по 3000 и нагоре са от масив - бук или дъб, затова е цената.
Аз все още съм на този вариант. През почивните дни ще се пробваме, ако работят, да направим проект и да видим какви пари ще ни излезе. До 3000 ще трябва да го нагласим, но повече, най- вероятно няма да можем. При нас цялото помещение ще е само кухня, без маса за хранене, тъй като масата ще е в друга стая, където също ще трябва да има някакъв шкаф, за прибори и посуда за сервиране.

Общи условия

Активация на акаунт