Усмихни се, Малък Сечко! На разходка иска ЯНУАРСКИ дечко! (2)

• 30 006
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • sofia
Аз смятам, че ако детето е гладно ще си изяжда и АМ! Според мен имаш чудесна новина, на детето му стига кърмата и скоро ще премахнеш АМ тотално, а това, че са меки гърдите не значи, че нямаш кърма! Важно е да чуваш детето как преглъща! От личен опит ще ти кажа да не се филмираш, защото предния път това беше моя провал в кърменето, първо нямах желание,второ все си мислех, че не ми е хранителна кърмата, не знаех как да поставям бебето и тя пищеше!
Много се радвам за вас

# 106
  • ул. "Мечтание"
Рал, бебетата не мрънкат само защото са гладни. Това и към другите с нервничещи бебета след хранене. Може да са преуморени и да искат да спят, за това да нервничат, може да ги боли коремчето, да имат колики, да им се пишка или ака, памперса е пълен или просто да са превъзбудени от нещо.

Да не говорим, че категорично се е нахранило бебето, щом отказва добавката.  Peace Това дали гърдите са меки или твърди няма отношение към количеството мляко в тях, нито пък количеството, което си изцедила определя колко мляко имаш. Wink Има жени, които и капка не могат да изцедят, но бебета им се хранят успешно само с кърма.
Продължавай да предвагаш гърда, щом суче. Може да ѝ дадеш да посуче за да се успокои, остави я да заспи на гърдата. Гушкайте се повече. Още са мънички и имат нужда от помощ при заспиването, да ги погушкаме, да ги успокоим, дори понякога да спят в ръцете ни.

Важно е не само да е нахранено бебето, но и да е спокойно!

P>S> Хубаво е да се научите да разпознавате различните видове плач. Кога плаче от глад най-вече и кога от нещо друго.
Например плача на Искрен, когато е гладен не мога да го сбъркам с друго. Реве силно и неутешимо. А когато му се спи примерно плаче доста по-тихо, дори вяло, не си дава много зор. Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 14:00 от Нощни очи

# 107
Вал честит рожден ден и от мен Grinning бъди жива и здрава и много обичана Hug

# 108
Момичета, вие с какви помпи цедите?
За да има ефект едно цедне и то не само да задържи лактацията а и да я увеличи е необходимо да цедите на всеки час по половин час (ако сте с ръчна помпа) и на всеки 2 часа ако сте с електрическа, и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с компресия, без да изцедите всичко не става. Когато аз цедях с авента(ръчна ) изцеждах 30мл а с меделата(електрическа) цедях по 120мл.
Сега си представете на всеки 2 часа да цедите по половин час(независимо дали тече нещо се цеди за стимулиране), след това измиване и изваряване на шишетата) и после пак всичко отначало.
А сега си представете да си седите легнали с бебето по цял ден и да се гушкате и сучете постоянно (ние с Тея сме почти така) , дали няма да ви е по-лесно , да не говорим че ще е 10 пъти по-ефективно.
Не разбирам защо си усложнявате живота, честно.  Crazy

# 109
  • Сандански
Здравейте!!!

Честит рожден ден на Муцка и на Вал!!! newsm59

Момичета,съжалявам че сте подхванали спор покрай моя пост.Наистина не винаги можем да прочетем всичко,а още по-малко и да отговорим,важното е да се подкрепяме взаимно!Аз не винаги успявам да пиша или докато напиша нещо вече да е отговорено и не намирам смисъл да повтарям вече написаното.Така че "Take it easy".Аз винаги съм намирала подкрепа тук и за това ми е приятно да чета и пиша. Hug Hug Hug

Люба дано скоро бебка спре да стачкува,а междувременно ти не се отказвай и ще имате успех с кърменето.Ако не ще да засуче се цеди,а тя ще се успокои,когато усети,че и мама е спокойна!  Wink

# 110
  • София
Zdravejte mami. Izvinqvam se za latinicata. Pisha ot tel. Nie sme v Pirogov, prieha ni za izsledvaniq. V ponedelnik ni ozpisvat. Nqmame pilorna stenoza i tova e dobrata novina. Ednata lekerka kazva che imame GER, drugata che e spazum na pilora. Davat na bebo kapki i maj e po- dobre. Pravim probni kurmenia. Preporuchvat mi da davam malko AM sled kurmene za da sgustqva kurmata v stomaha na bebo. No az ne go pravq... Shte pisha pak kato no izpishat.

# 111
  • sofia
Мирабела, дано да е по-малкото зло!
С вас съм

# 112
  • София
Мирабела, радвам се, че нещата не са толкова сериозни. Доколкото знам ГЕР се израства и не е необходима някакво специално лечение. Стескам палци  fingerscrossed

# 113
  • Варна
Честити Рожденни Дни на Вал и Муцка!Живи,здрави и много щастливи  cook  Gift newsm24
lyuba84 Честита ви месечинка,а също и на другите порастнали бебчета!

Mirrabella дано нещата да продълът да се развиват в положителна насока fingerscrossed
Имам два въпроса-има ли други бебета на нашата/и сходна/ възраст,които още са с жълтрница?И дали това би попречили на ваксинацията?
Хайде весел празник на рожденничките и приятен ден/вечер на останалите.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 16:41 от gali&presi

# 114
Ами и аз като вас се боря със безсънието.До скоро малката беше само на кърма,но от около седмица както сучеи изведнъж ревва и останах с впечатлението,че не и достига мляко и започнах да дохранвам с АМ,не всеки път,но 3-4 пъти.Надявам се да отшуми скоро.С коликите се борим с еспумизан,но май привикна и от два дена не е акала,така,че ще пробвам с инфакол.

# 115
Нощни очи Надявам се да се справя и да се храним само с кърма HugБлагодаря ти за съветите!

lyuba84 И аз с първото ми детенце имах пълен провал с кърменето и сега се надявам да не е така,макар че вече 26 дни и аз не знам нахранена ли е,имам ли кърма,нямам ли и т.н.?!Живот и здраве,консултацията при педи другата седмица ще покаже. Макар че пак ще е малко объркващо защото аз давам и от двете - и кърма и мляко Crazy Честита месечинка на твоята Лия! И да спира с тия стачки че... Laughing

Бебешондел С първото ми дете имах ръчна помпа на Чико - излязоха ми пришки на пръстите от нея..Сега си купих електрическа на Медела.Вярно с нея е по-лесно,не че и с нея не цедя по половин час 20мл. Confused А за гушкането с беба и сучененто по цял ден - звучи готино,но не винаги е приложимо. Поне не и в моя случай! Аз трябва да обърна внимание и на каката все пак,да поиграя с нея,да й сложа да яде,да сготвя и т.н.

Hug

# 116
Гали Преси ние сме на 6 седмици и нещо и сме още с жълтеница.Взеха кръв на бебка и се оказа ,че резултата на билирубина е по-висок от колкото трябва за да се бие ваксината.До колкото си спомням ако стойностите са до 80 или 90 е приемливо да се бие.Ако са по-високи се изчаква.
Изписаха ни сиропче 3 пъти на ден и след 10 дена сме на преглед пак.

# 117
  • sofia
За гушкането и аз да кажа-оставям малката да заспива сама, гушкам я само когато я кърмя и оригвам. Не искам вечно да е на ръце, не искам да не мога да сготвя една манджа или да не мога да се изкъпя.
Вярно е, че и тя не дава зор, ако плаче ще я гушна, но без причина......
Не знам дали са ми правилни разбиранията, но и мъжа ми е на това мнение
Вероятно това е причина за стачката

# 118
  • ул. "Мечтание"
Вероятно това е причина за стачката

Определено сама си си отговорила на въпроса то какво е стачката.

Колкото и да ни е невероятно бебетата искат да се гушкат не от лигавщина и защото са разглезени, а защото имат нужда от това. Почти толкова голяма нужда, колкото от храна.

# 119
И ние сме в стачка и аз имам по-голямо дете,храня го, приспивам го и пак ми остава време да се гушкам с Тея по цял ден, за да си увелича кърмата (това беше смисъла в изречението). Peace

Не бих оставяла детето си да плаче, дори да нямаше порок на сърцето, Явор също не е оставян да плаче, гушкан е много и сега нито е разглезен нито иска постоянно на ръце  Laughing

И да обобщим 9 месеца си бил на топло в корема на мама, вадят те на студено и самотно място, където те оставят да плачеш, когато си гладен и не те гушкат когато си самотен, еми и аз щях протестирам ако бях бебе  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт