Усмихни се, Малък Сечко! На разходка иска ЯНУАРСКИ дечко! (2)

• 30 101
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря за пожеланията.

look_at_me става въпрос за Сoxamin D /естествен биоактивен калций добит от червени водорасли, обогатен с vitD3, съдържа общо 74 микроелементи и минерали/ пия по едно на ден.

# 286
careener, виж тогава тези на Стаматов, те са си университетски учебници  Peace а ако видиш библиографията  Joy бая е попреписал човекът, но в крайна сметка е синтезирано успешно Peace

Simple Smile) ахм. но четене онлайн е за мен, сигурно ще ме прокълне някой за следващото, но пари за книги нямам, уви. слава богу в нета има безкраайно много ресурси..

за бибата - и от мен един глас за силиконовата! каучукова ако е, поне на Chicco да не е, Бебеш беше пращала един линк, от който беше видно, че е нотифицирана от МЗ.

krissia, странно, че и смрадлика не е била полезна при вас, тя е толкова силна.. хм. какво съветва педито?

# 287
Пак съм тук.
Залъгалка- силиконова на Авент за съответната възраст. Първоначално бях взела силиконова на Томи Типи, но Кали не я искаше не я иска и до сега, купих Авентската и веднага я захапа. Вече се учи и да я задържа в устата си, че досега все пада  Grinning

# 288
Привет- мривет,

аз влизам предполагам за минутка, че малкия Терминатор   Wink  ще се събуди.
Чуствам се отврат нещо днес, имам чуството че съм ужасна майка Ема както винаги реве та се къса от сутринта, вече незнам как да я успокоявам. Те и гърдите ми едвам издържат на това сучене, зверски болки са, че моята красавица обича да се заиграва с тях. Абе има още работи да ви се оплаквам, ама стига толкова, олекна ми малко  Wink
Ама кво да се прави, като съм сам самичка натежава ми отвреме на време.

# 289
careener, благодаря Hug
Ноеми, и аз мисля, че руската школа е по-добра, въпреки че и в американската има доста добри неща, не говоря за тези широкодостъпните. От тях има интересни неща, последно четох "Изкуството да бъдеш родител", хареса ми, но има и големи бози, както казваш. По късно може пак да се включа, че сега малката ми е в ръцете и "държи" да се разхождам Simple Smile, при нас, ако е будна, няма лежане, трябва да е изправена и по възможнжност да се разхождам.

# 290
  • София
След безкрайни опити и със скъпи и с по-евтини залъгалки, яна прие само една - каучук, ортодонстки на бейби нова. На иван също купих такава. Е, харесва му  Wink

Лидия, много се смях Simple Smile

За четене имах време единствено през първата си бременност. Оттогава чета набързо по нещо, което ме интересува в нета. Учебника на Стаматов наистина е добър. харесвам додсъновите книги... и една "аз възпитавам детето" (не помня автора при интерес ще стана, ще ида до етажерката и ще погледна)

# 291
  • София
Инка,НЕ СИ ужасна майка,не се давай на такива мисли,просто понякога е трудно,на всички ни се случва Hug

# 292
Бебешондел, мерси, че се помъчи да ми помогнеш за пъпките. все още обаче не мога да устанивя от какво са (ако причината е в околната среда де) и днес ще звъня на лекаря да я водя да я погледне, защото си се появяват нови и нови, има дори по ушите Shocked

абе момичета, вие стрии имате ли и третирате ли ги с нещо? на мен няколко дни преди да родя ми излязоха едни мънички на корема, които след раждането станаха колосално дебели Shocked сега всеки ден ми излизат нови, вкл. и по краката. голям ужас!

леприкон, и на Дара крачета са много големи - 9 см. са, а тя е само 50 см. цялата (на 40 дни). не вярвам това да означава, че ща стане висока. и аз и мъжа ми не сме гиганти, във фамилиите също няма високи, де да знам...

и аз много се чудя за този цикъл. не кърмя вече от 3 седмици, лохиите ми свършиха преди 2 седмици, а още няма нишан...

температурата ние я мерим с термометър за чело, но нещо май не е най-точен за бебе. иначе е супер удобен. направо не мога да си представя как ще държа 5 минути в устата на бебе термометръ (както пише на опаковката на нормалния ни).

абе аз в неделя ще правя погача на Дара и искам да питам тези, които вече правиха - колко души поканихте? то аз вярно, че съм бая социална, ама най-тесният състав ми е около 20-ина човека. съотвтно няма как да се съберем в къщи и се чудя дали да не го направим в някое детско клубче...

за книгите. аз сега чета тази и ми е интересна. може би за тези, които вече имат по едно дете няма да е интересна де
http://www.book.store.bg/p1881/kakvo-te-chaka-prez-pyrvata-godin … jn-ajzenberg.html

и моят корем виси, но все си мисля, че като си сваля 15-те кила отгоре и поспортувам няколко месеца активно ще се махне, де да знам...

# 293
  • София
Елч, у нас е тясно и поканих само трима души - братовчедка ми с детето си почти на 3, приятелка с детето си на две и половина, съседката с детето си на 2... както и три баби. В последствие две от децата се разболя и не дойдоха нито те, нито майките им, разбира се, та бяхме всичко на всичко аз, три баби,съседката, нейното дете, яна и бебето. Е, пак беше лудница!

# 294
Иночка, не се стряскай, това е само преумора (казва ти го мама, която всяка вечер се чувства провалена мама, а сутрин няма и следа!)

Елч, така ме замисли; а сега и Сакси като каза, че е било лудница и при такъв намален състав, направо не знам с моите поканени 10 души как ще мине тази събота! а сме с хол, всекидневна и мъъничка детска стая. колкото до стриите, нямам ни най-малка представа, слава на бога, но пък портокаловата ми кожа по бедрата е доста по-видима от преди бременността, мн гадно  Cry

# 295
  • Пазарджик
Добро утро,момичета
моля за малко помощ - при запушени канали има ли промяна във външния вид на зърното? аз от вчера на върха на зърното имам миниатюрно мехурче (стои някак си прозрачно) Не изчезна след кърменията и усещам дискомфорт. Дали е запушено каналче? .... може би и момичетата от ЛЛЛ ще знаят

bimbim,

възможно е това да е запушване на канала при отвора му на зърното или т.н. блистер. Отворчето е покрито с кожа и блокира млякото. При това обикновено изглежда като болезнена точка с  бял, прозрачен или жълтеникав цвят, като болката е съсредоточнеа в тази точка. В повечето случаи, ако се приложи натиск върху гърдата, така че да се увеличи налягането и млякото да потече, блистерът от самосебе си се отпушва.

Обикновено при третирането на блистер се започва със затопляне и кърмене. Препоръчва се преди кърмене зърното да се третира с физиологичен разтвор (разтвор на морска сол) - това подпомага отварянето на порите и оздравяването. Препоръчва се да се прави поне 4 пъти на ден - може да се потопи зърното в чашка с разтвора например или пък да се приложи компрес. След това, точно преди кърменето, може да се приложи много горещ мокър компрес върху зърното, за да се омекоти кожичката върху блистера и по този начин да се улесни освобождаването на канала. Разбира се, трябва да се внимава да не се изгори кожата.

В повечето случаи, тези действия помагат веднага да се махне кожичката и да се освободи канала. Все пак, ако се забелязва, че кожичката отново и отново покрива каналчето, може да е полезно един път на ден да се прилагат методи, за механичното ѝ отстраняване. Такива са например нежно търкане на блистера с памучна кърпа, отлепване на кожичката като нежно се разчопва с чисти нокти. Има и вариант за внимателно премахване на кожичката със стерилна игла, но това се препоръчва да се направи от лекар при нужда.

Има няколко типични причини за появата на блистери и е добре, ако може да се установи коя е тя, за да се избегне повторното появяване на блистера. Обикновено възникват в резултат на застояло мляко, което може да се случи при хиперлактация, механичен натиск върху тази част от гърдата, както и недобро засукване или проблем при сученето, тъй като това може да причини деформация на зърното и от там натиск върху каналите.

Това е една много обширна и полезна статия по въпроса, но е на английски. В общи линии информацията е същата, но може да ти е полезно да прочетеш повече по въпроса, ако искаш.  Hug

# 296
Здравейте и от мен, аз нещо съвсем се побърках с това хранене на бебка Embarassed Чудя се какво да правя,така че чакам съвет Hug Моля за мнение и ЛЛС Hug
Значи - още от родилното бяхме на кърма + АМ.Сега тя е на 26 дни,от четири дена е почти изцяло на АМ. Ядеше по около 70-80 мл. на ядене,през 3 часа. Аз отделно цедях и по препоръка на нашия педи го давах отделно,защото така се получавали повече колики когато се смесвали. newsm78 А тя и без това си има бая... Sad Да обаче все повече с цеденето кърмата намаляваше, вчера за цял ден - 40 мл. ConfusedЗапочнах пак да я слагам на гърда и след едната и другата гърди давам и АМ. Резултата - яде все по-малко количество АМ, а гърдите ми са меки на последното хранене докато ядеше от едната,от другата капеше млеко - т.е. предполагам че имам кърма или поне малко съм я стимулирала. Сега обаче и аз не знам - наядена ли е,не е много спокойна,не заспива веднага след ядене,понякога мрънка,но категоричо отказва още да яде от шишето с АМ newsm78Чудя се и аз какво да правя.Да й давам ли да суче или просто да се предам и да караме само на АМ!??Но поне да се наяжда... Rolling Eyes Вие какво ще кажете,момичета? Гледам че повече от вас кърмят,но аз не съм сигурна че имам достатъчно кърма..

Hug

Ral_r, здравей!

Чудесно е, че бебка не е отказала гърда и е засукала след тези няколко дни почти изцяло на АМ. Поздравления и за това, че си се сетила да я слагаш редовно на гърда и предлагаш и двете гърди на всяко хранене. Това е един от начините да дадеш сигнал на организма си, че е необходимо да произвежда повече кърма.
Както писах и на Клеопатра.7, можеш да предлагаш двете гърди по два пъти на всяко хранене – например дясна-лява, пак дясна и после отново лява. Ако имаш възможност и по твоя преценка, можеш и допълнително след кърмене да стимулираш гърдите, като ги изцеждаш по 10ина минути всяка.
Препоръчително е да кърмиш дъщеричката си по 10-12 пъти в денонощие и да нямате повече от една 4-часова нощна пауза. Нощното кърмене се счита за много важно за добрата стимулация на лактацията.
Добре е и ти самата да се грижиш за себе си – сън, почивка, спокойствие, прием на храна и течности в задоволителни количества. Много майки споделят, че лекото затопляне и масаж на гърдите, както и изпиването на чаша вода или друга любима безалкохолна и негазирана течност непосредствено преди кърмене дават положителен ефект върху лактацията.

Може би е добра идея също да се консултираш с педиатъра на детето относно наддаването на тегло на бебка. Заедно може да прецените дали и как да предлагаш добавка от адаптирано мляко. Ако успяваш не само да кърмиш редовно бебка, но и да се изцеждаш след кърмене от време на време, възможно е събраното количество кърма да го предлагаш вместо добавка. Друга идея е да събираш в колектори за кърма или в чашка количеството мляко, което изтича от свободната гърда, когато кърмиш бебка от другата.
Дали предлагаш нещо допълнително на бебка освен кърма и АМ в момента? Имам предвид вода или чайчета?
Споменаваш, че бебето почти отказва АМ, това означава, че на практика последните няколко дни е изцяло на кърма, така ли? А какъв е броят напишкани и наакани еднократни пелени за денонощие? Счита се, че за бебе на тази възраст е добър показател, че приема достатъчно мляко, ако има около 5-6 напишкани (количество колкото 2 супени лъжици) и 3 наакани (с диаметър около 2-2.5 см) памперса на денонощие.
Добър показател за прием на достатъчно мляко също са тонусът на бебето, лигавиците да са влажни, кожата да е свежа и след лек натиск бързо да възвръща цвета си.

Ако ти се струва добра идея, може също да направиш междинно претегляне на бебка при педиатъра й – на интервал от 5-10 дни да направите 1-2 последователни тегления на бебето, за да се прецени как наддава и как й се отразява премахването на добавката.
Ще се радвам да споделиш какво е развитието при вас. Успех!

# 297
  • София, Лагера
за книгите. аз сега чета тази и ми е интересна. може би за тези, които вече имат по едно дете няма да е интересна де
http://www.book.store.bg/p1881/kakvo-te-chaka-prez-pyrvata-godin … jn-ajzenberg.html
То не психология, но е много полезна книгата, направо си е наръчник. С 2 ръце я препоръчвам (без частта за храненето)!  Peace

# 298
Здравейте момичета! Надявам се не се натрапаме в новата тема и още приемате попълнения. Аз съм от февруарската дружина, макар Богдан да е роден на 26.01 Laughing Казвам се Диди на 31 г. и съм от Хасково. Имаме си 12 годишен батко Жори. Терминът ми беше 01.02, но дребен реши да се запише при вас Simple Smile Ще се радваме ако ни добавите на първа страничка. Поздрави на всички майчета и техните златни дечица!

# 299
Didi  Hug добре дошла.

И ние ще прави погача в неделя, аз като драснах чертата най-близките са 30 души  Shocked и няма как в заведение ще е ...после ще споделя впечатления.

Стрии нямам, което е удивително по принцип съм предразположена, мазах с някакви масла докато бях бременна сега не мажа с нищо  Whistling

Инак не си лоша майка, недей така и аз изпадам в такива мисли, но после ми минава (като се сетя за манговците как ги гледат)

Цикъл нямам още  Mr. Green кърмя и чакам изненада

Ако успея ще дойда на срещата, къде ще се чакате?

Общи условия

Активация на акаунт