Какво мислите за новите български филми?

• 12 349
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
 голяма скорост набира , няма-що ... , къде я видя тая скорост .. Joy Joy винаги е имало глупости като показаните по-горе ...кой ли ги гледа ...

а защо е приятно да гледаш сръбско или румънско кино , които са много по-креативни като идеи или да не живеят по-добре , особено сърбите след 10 години войни ?!

една от причините да е слабо , че всичко се движи м/у 'наши хора' , всички са с някакви връзки ,
а просто не стават ...

# 16
  • в сърцето на един мъж...
Ех, винаги има по някой, дето казва, че не гледа българско кино, пък много разбира от него Mr. Green И като в приказката - хубава работа, ма българска Peace
Какво не става? След като не гледаш такова кино, как реши, че не става? Да не говорим, че и сърбите, и румънците имат в пъти повече пари за кино от българите.

# 17
голяма скорост набира , няма-що ... , къде я видя тая скорост .. Joy Joy
след  дълъг период на затишие на сцена имаме доста филми.

Цитат

винаги е имало глупости като показаните по-горе ...кой ли ги гледа ...

гледат се и всеки е насочен към определена аудитория. може би просто не е дошъл твоят/твоите/ филм/и  Peace.

Цитат
а защо е приятно да гледаш сръбско или румънско кино , които са много по-креативни като идеи или да не живеят по-добре , особено сърбите след 10 години войни ?!
защото това е твоето мнение и твоето - 'аз харесвам'  Crazy

Цитат
една от причините да е слабо , че всичко се движи м/у 'наши хора' , всички са с някакви връзки ,
а просто не стават ...
не е точно така. с двата крака съм в сериала, дето има една дума  Laughing и виждам съвсем друга картинка.
ключовата дума е пари Money. както навсякъде.

# 18
Гледала съм Мисията - не ми хареса. Шивачки, Писмо до Америка, Източни пиеси, Дзифт, Светът е голям и спасение дебне отвсякъде. Хубави филми, не са като едновремешните стари. Но да гледаме напред все пак. Имаме си таланти и то големи.   bouquet

# 19
На всички е ясно, че бългаското кино още се учи да ходи. Но точно това е добрата новина. След прекрасните филми от соц време за пръв път преживяваме феномена на надживяване на глупавата кърваво-мутренска тема и навлизаме в други жанрове. Режисьорът на Мисия Лондон определя филма като комерсиален, като самият той казва, че в това няма нищо лошо. И аз мисля така. Тепърва трябва да се създаде една серия от подобни филми, да се разучи вкусът на зрителя, да се адресира... А после може да дойде време и на нещо по-така. Това става с пари. Парите идват от чуждестранни вложения, също и от по-широка чуждестранна популярност. Има път да се върви до там, но пътят е започнат. Това също е добра новина.

# 20
Много е трудно да се правят добри продукции без пари и затова се радвам на нещата, които излизат. Къде да се направи това кино? В Бояна, която е продадена или пък с актьори, които живеят в чужбина? За мен сега се възраждат нещата и след като почти 20 години нямаше никакво кино, тези филми, излезли сега, са като едно възстановяване на традиции, лека полека и нашите ще се научат. Важното е да се подкрепя и да се помага.
За мен, дори и да е комерсиален, фактът, че Мисия Лондон би по приходи Аватар, означава, че българина има нужда от такова кино, от това, което имахме преди и пълнеше киносалоните или пък ни спираше пред телевизора. Ето, Стъклен дом е като Дом за нашите деца едно време - и при двата всички гледат с интерес. Нека да са комерсиални, с комерсиални филми се правят пари, за да могат да се направят и качествени без Peace

# 21
Подкрепям казаното в последните два поста  Peace
Леко съм пристрастна към бг киното, харесвам и соц. филмите и по-новите  Peace
За Мисия Лондон четох доста прехвалени коментари, не е нещо свръх, но ми хареса. Каня се да чета и книгата.
Шивачки, Мила от Марс ми харесват също, Бунтът на L съм го гледала, но в скоро време ще го гледам пак, за да си го припомня.
Мисия Лондон по кината ли е още?

# 22
ето една интересна гледна точка  Simple Smile
ЗАЩО ДА НЯМА ХУБАВИ БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ

и още нещо:
Зрителска любов
„Източни пиеси“ е фаворит за филм на десетилетието

'източни пиеси' на мен изобщо не ми хареса  Wink

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 01:21 от палмира

# 23

Прекрасен разбор на българското кино, както и страхотни предложения!

# 24
По БНТ започва нова рубрика "Пътуващото кино на екран", всяка неделя от 14.30ч, бг филми, от рекламата чух Дзифт, Мила от Марс,  но бяха доста.
Започва тази неделя 06.03 с "Писмо до Америка", следващата неделя 13.03 "Емигранти".

# 25
  • Sofia
Ако правилно съм разбрала филмите са "Емигранти", "Писмо до Америка", "Пазачът на мъртвите", "Коридор № 8", "Мила от Марс", Маймуни през зимата", "Проблемът с комарите и други истории", "Източни пиеси", "Дзифт", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

# 26
  • с/у ОколоМръсТното
"Стъпки в пясъка" - много ниско бюджетен, но става за гледане. По-интересен ми беше от ТИЛТ.
И с нетърпение чакам Love.net.

# 27
  • На земята, която е всъщност звезда.
Източни пиеси спечели доста награди, най- голямата в Токио, беше показан и в Кан. Така че, раздвижване в добра посока ИМА! Grinning

http://kafene.bg/index.php?p=article&aid=6425

На мен ми хареса и Хиндемит на Андрей Слабаков.

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 10:37 от вселена

# 28
  • Mediterraneo
Гледх Тилт. Ми филмът е много добър, спечели ме. Въпреки леките недомислици в стайлинга на актьорите, облечени много съвременно, както и чисто фактологически сякаш- никак не мога да свържа 1989 г с бума на скейтърите и разни други дреболии, които бодат във филма. Но като цяло- страхотен филм! Явор е пич, има потенциал в него!

# 29
Къде теглихте Тилт?

Общи условия

Активация на акаунт