За мама спокойствие няма , августинче се премята на дивана

• 30 576
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Norka86  моля те не се вкарвай в някакви филми. Според мен няма никакъв проблем, само моята педи иска да се презастрахова. Каза че ако нищо му нямало поне щели да му правят някакви масажи и гимнастика след които щял да почне да се обръща много бързо и щели да ми покажат някакви специални упражнения. След 8ми като ни прати на преглед ще пиша по-подробно какво е казал невролога, но според мен няма причина за притеснение, а и вие сте по малки от нас.

# 181
Здравейте! Радвайте се, че не се обръщат прекалено много, че ние днес за трети път паднахме от леглото! Sick Докато отда до другата стая и хоп на земята. Ние пък още не можем сами да се изправяме до седнало положение,  но иначе паяка го караме във всички посоки. Когото я държа за ръце става и се опитва да седи що годе стабилно седнала. Едното падане между другото беше през ноща! Спиме трите на спалнята и в 5ч. сутринта имаше трио от рев. Каката, аз и Мария...

# 182
adelina_bg, повярвай ми наистина се  вкарах в филм Sad Благодаря ти за обнадеждението и ще очаквам да пишеш.  Hug

# 183
Здравейте! Радвайте се, че не се обръщат прекалено много, че ние днес за трети път паднахме от леглото! Sick Докато отда до другата стая и хоп на земята. Ние пък още не можем сами да се изправяме до седнало положение,  но иначе паяка го караме във всички посоки. Когото я държа за ръце става и се опитва да седи що годе стабилно седнала. Едното падане между другото беше през ноща! Спиме трите на спалнята и в 5ч. сутринта имаше трио от рев. Каката, аз и Мария...
Олееее.... то и вашата не е лесна...
А за изправянето и ние не можем да се изправяме сами..общо взето не знам ама вече сефилмирах съвсем Sad и май ще се обърна към съседката ни-тя е Доктор и ще се консултирам с нея Sad Надявам се да е наред всичко .

# 184
  Всяко дете е рзлично, така че не трябва така  да ги сравняваме и да се шашкаме.
  Петър може да се обръща всякак, но изобщо не го вълнува това. Още не седи стабилно, но глегам да не го мисля. Все пак от няколко дена се учим.

# 185
И ние не можем да седнем сами, но се обръщаме много от рано.Мисля, че всяко бебче е с характер и индивидуално развитие, така че не се притеснявайте толкова.Има и по-мързеливи бебчета-на моята приятелка бебата до 8мия месец само седеше по гръб и издаваше разни смешни звуци, много я мързеше за каквото и да било.
Вчера сложих Хриси в ъгъла ,подпряна с възглавници.Резултата беше кълбо напред.Тя не иска да седи ,все напред се навежда-виж, като се наведе, сгъната на две стои и се изправя, но се килва настрани и толкова.В кошницата за колата си седи и се изправя, но и слагам коланите, че така се джаска, че прекатурването ни е в кърпа вързано.Понеже кошарата ни е плътно до спалнята, понякога я слагам на колене ,тя се хваща за ръба на кошарата и е голяма радост.Е, иска да си хапва от нея, но си седи така с кеф.Разбира се говоря за минутки.
Искам да ви попитам колко хранения имате заместени и с какво?А мамите, които кърмят и имат заместени повече от едно хранения как поддържат лактация? Цедите ли се?

# 186
  • Miami
А, не е ли рано сами да се изправят от легнало до седнало положение  Thinking
Никол може да се обръща, но пък за сметка на това като я изпрява и й се огъват краченцата. Изобщо не може да стои все още стабилно седнала, нито прави опити за пълзене. Като цяло е доста по-мързеливичка в сравнение с брат си, който проходи на 9 месеца. Така като я гледам нея сигурно чак след годинката ще проходи.

# 187
Здравейте и от нас , момичета!
Norka86 ,не се вкарвай излишно във филми, според мен всяко дете си е индивидуално, иди да се консултираш, за да бъдеш ти спокойна , не за друго!
Искам да ви попитам, вие започнахте ли да заменяте 3-то хранене - попари - имам предвид. Да ви кажа аз се пробвах 3 пъти и се отказвам, или е много млака или просто не обича попара и не смятам да я насилвам, то не че е супер полезната храна,ама........А може би е рано, и аз не знам, според акушерката много сме закъсняли с тия попари. Дори на блендер трошах сухарите, еми не и харесва. Чудя се, има едни бисквити на ХИпп 6+, да пробвам от тях с нейтното мляко на попара, или да взема чай на хип и с него да правя попара????????
Какво мислите и давате ли вече или от нямане какво да правя по цял ден взех да изтрясквам. Мъжа ми вчера ми вика: ООООООО, тя Рая без папара няма да порасне,хахаххахха.

# 188
Искам да ви попитам колко хранения имате заместени и с какво?А мамите, които кърмят и имат заместени повече от едно хранения как поддържат лактация? Цедите ли се?
Аз замествам 2 пъти хранене-в 13 и 30 часа със зеленчуково пюренце и в 17и 30часа с кашичка - гърдите ми са адски напрегнати,цедя се по 2 пъти, защото инъче стават на буци,а и вечер се цедя за да нахраня Ники,че инъче се събужда през нощта или цоца по 2 часа... и заради това за сега ще се цедя,за да не ми спре кърмата,за сега искам да си го кърмя все още,а с тези бучки не отивам на добре.

# 189
  • По широкия бял свят
Момичета мисля, че децата ви няма проблем и ще се научат да се обръщат.  Голямата ми дъщеря също не обичаше да стои по корем и щом се обърнеше и започваше да плаче. Това беше и причината доста по късно да се научи да се обръща от корем по гръб.
Ако искате да им помогнете, просто правете упражненията за обръщане винаги когато се сетите. Ще видите, че бързо ще схванат за какво става дума, пък и на тях може да им стане забавно. Peace

# 190
Здравейте,изобщо не се притеснявайте за това обръщане.Нашия докато неможеше по цял ден го дърпахме за ръцете и краката да го въртим,но един ден той се обърна сам и го направи така все едно досега само това е правил.Когато си реши детето тогава.За сядане и Любчо неможе да стои сам.Ама ще се научи някога.
Чаша имам такава:http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=262&cat=91,но освен да се играе с нея за друго не се ползва.
Нашата педиатърка ми каза попарата от 7-ми месец да я започна.Днес мисля киселче да му направя.В нишестето има ли глутен?Сега ще кажете,че съм тъпа,ама изобщо с тоя глутен нищо не разбрах. CrazyОт кога,от кое,по колко.... newsm78
Хубав ден!

# 191
  • София
Деси не се шашкай излишно най вероятно педиатърката ти иска да се презастрахова. За всеки случай заведи Алекс на невролог. И нас ни пратиха на невролог на 3 месежа и половина защото Ники изобщо не искаше да гледа на дясно - аз много се приесних като чух невролог но се рдавам че отидохме. Беше важно да се установи от какво се е получило това с главата - е и сега не се знае дали е заради вътреутробно положение или навик от първите три месеца но поне знам че детето ми няма неврологични проблеми. Водя си го на рехабилитация и много се подобрява - още криви цялото тяло на дясно но няма нищо общо с това която беше преди 2 месеца. И Ники до скоро не се обръщаше по корем но сега само това се мъчи да прави. От около 2 седмици иска да е все по корем - което за него е добре защото развива и мускулите на врата и гърба. Сега правим упражнения да се учим да пълзим. Рехабилитаторката каза че задължително трябва да го направим пълзяш за да изправим гърба. Според нея обръщането от гръб по корем е първата стъпка към пълзенето - все пак трябва да заеме начална поза  Laughing

Да се похваля и ние вече си имаме зъбче..

# 192
Петър може да се обръща всякак, но изобщо не го вълнува това. Още не седи стабилно, но глегам да не го мисля. Все пак от няколко дена се учим.

същата работа е и при нас! може да се обръща всякак, но не го прави, защото явно не й е интересно.. извърта се точно колкото да си вземе каквото иска! абсолютна мързеланка - и двамата с баща й сме проходили сравнително рано, но, както изглежда, тя няма да проходи преди година!
слагам я често по коремче, но и пълзенето хич не я влече.. в началото се придвижваше, а сега разглежда, харесва си нещо, придвижва се точно колкото да се протегне и да го вземе и това е! мързелана и половина!
Wink

stassimira, честит зъбчо и на вас! Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 13:13 от jennie.to

# 193
Браво на вас!
Не знам за първи стъпки, ама Хриси я мързи да пълзи-един ден пропълзя метър и това и беше.По-лесно с обръщане да стига до нещата, та се търкаляме ли, търкаляме."Ела при мама" и търкууууул, "Ела си вземи играчката или залъгалката" и търкууууул...

# 194
Само да кажа и аз се притесних сега....почти съм в филм....аз отдавна се притеснявам от факта че нито се обръща,нито иска да спи настрани,само по гръб иска...не стои добре седнала.Ще питам и аз педиатърката че коментара и"Ще се обърне когато не очакваш" не ми допадна хич!Ясно че всяко дете си е индивидуално но все пак всички са си бебета и се водят по някаква схема според мен.Не ме успокоява това че си е индивидуална....

Общи условия

Активация на акаунт