За мама спокойствие няма , августинче се премята на дивана

• 30 576
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Честит 7-ми месец на бебе Каролина!Да е здравичка и усмихната!
Аз пък четох все лоши отзиви за спиралите ThinkingА и наистина на хубавите им дават доста години и ако искам скоро второ дете не мисля,че си заслужава.
Да ви похваля моя синковец,че като му поискам ръчички ги подава Heart EyesМного ми става миличко като го направи.

# 556
Честито на бебе Каролина!   bouquet
Карина, прекрасно е, нали  Heart Eyes И Софи вече ми подава ръчички, дава боц и прави пляс като подам моята ръка. Направо се разтапям  Heart Eyes Преди все ми беше странно какво толкова се превъзнасят майките, че детето направило тва или онова, нали то си е напълно естествено да почне да ги прави. Но сега разбирам, че няма по-голямо вълшебство от това да гледаш как с всеки изминал ден малкото човече става човек  Heart Eyes

Не ангажирам никого с мнението си и дано не провокирам спор, но аз съм твърд противник на всякакви хормонални препарати, особено за контрацепция. Изключвам случаите, в които се използват за лечение и е обосновано.
Аз доста време използвах противозачатъчни, под влиянието на купищата информация и от самите лекари, които ги представят едва ли не като манна небесна. Не само, че не са вредни, с минимално съдържание на хормони, ами видиш ли даже били превенция за рак на шийката на матката  и още куп глупости  ooooh! Чудно ми е ква е тая превенция към нещо, което уж откриха, че се причинява от човешкия папилома вирус, срещу който пък откриха и ваксина  Thinking
Има и някои не много известни данни за това колко много зачестяват случаите на рак при жени, след появата на хормоналните препарати изобщо. Достатъчно се трових, повече не бих рискувала.

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 11:23 от Либи

# 557
Аз бях със спирала Мирена преди време,когато изпбщо не мислехме за второ дете. Само че при мен се оказа че на два пъти ми се получаваха кисти и трябваше съответно да пия други разни препарати, за да се спукат кистите и я махнах. Сега сме на стария изпитан метод на пази се...защото хормоналните препарати нещо не ги одобрявам

# 558
Здравейте и честита Баба Марта на патерици!Всичко най-прекрасно пожелавам,много да ни слушкат малките и само да ни радват!
Рядко пиша,но чета редовно.Писна ми от това гадно време,нямам търпение да се стопли и да подновим дългите разходки.Навън сме всеки ден,ни студ,ни вятър,ни сняг ни плаши,но друго си е да пече слънчице....Дени го водих и при друга лекарка,каза,че нямал атопичен дерматит,вече незнам и аз какво има в действителност,но и честно казано гледам много-много да не ги слушам.Яде картоф,тиквичка и пащърнак,стигнали сме на обяд до бурканче от 130 гр,но без цокане не минава все още.Дайте ми предложения какви още зеленчуци мога да му въведа(засега тиквата и моркова са ни забранени,като евентуално предизвикващи алергия при него).А незнам дали да не въведа плодовите пюренца. newsm78Въобще,приемам всякакви съвети!Браво на бебчетата,които вече подават ръчичка,Дени от няколко дни пляска с ръчички като му го казвам.Наистина,това са незабравими моменти! Hugна всички!

# 559
И аз дълго време бях на противозачатъчни таблетки (6 години), и аз четох хиляди хубави неща за тях и бях много доволна. Цикълът ми се регулира, освен това намаля като количество, изчезна болката - страхотно. Противозачатъчните таблетки намаляват кръвоснабдеността на лигавицата на матката, ама при мен чак цикълът изчезна.. Притесних се, отидох на лекар (тъй като беше лято, моят лекар беше в отпуска, отидох при нов лекар) - той каза, че имам атрофия на маточната лигавица и аз много се притесних.. Все пак изчаках моя лекар, отидох и при него и той каза, че чак атрофия нямам, изписа ми лекарства, следи ме няколко месеца и всичко беше ОК, слава Богу. Но в резултат на тези притеснения, че може и да нямам деца, а аз толкова много исках, си казах, че е време, няма за кога да чакаме... и се появи най-сладкото същество на света - Вики, така че всичко завърши много хубаво Simple Smile
Но вече съм много резервирана относно хормоналните таблетки. ooooh!

А да разкажа и за кръвните ни изследвания. Вчера ви споделих, че са лоши. Тъй като нашата лекарка е в отпуск и мъжът ми ходи при нейната заместничка и тя каза, че резултатите са много лоши и трябва да ги повторим. Днес направихме нови, но между другото се посъветвах и с друга педиатърка, която каза, че резултатите не са лоши, повечето са в нормата. Просто Вики има анемия, но тя се среща при доста деца и е напълно лечима. Успокоих се, не че резултатите са ни супер, ама как ме уплаши тази лекарка по заместване...  #Cussing out Все по-малко вярвам на лекари Sad

# 560
Благодаря момичета,да почерпя виртуално за 7-мия ни месец:

аз се чувствам ужасно,снощи ставах от ужасяващо главоболие,повръщах,днес ми е супер гадно,незнам как ще изкарам..

# 561
  • Бургас

Честито на месечинките днес Hug
Ели дано се нормализират при вас нещата Hug

И една молба-пуснете ми линк с референтните стойности при деца,че уж го сейфнах,ама нещо ми се губи,плиис. baby_neutral

# 562
И една молба-пуснете ми линк с референтните стойности при деца,че уж го сейфнах,ама нещо ми се губи,плиис. baby_neutral

Аз тези имам:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.0

http://www.calgarylabservices.com/files/LabTests/CBCReferenceValues.pdf

# 563

moli84, честита месечинка на вас! Simple Smile и почерпката си я бива!!

elleto, изобщо не се притеснявай за анемията! антония се роди с анемия и после продължаваше да я има до 6-тия месец.. всеки месец пускахме изследвания за желязото в кръвта! когато се роди, в болницата ми обясниха, че има анемия, но не е толкова критично положението, че да се налага кръвопреливане и ни изписаха така.. лекарят ни искаше да й давам желязо, предвид това че е само на кърма, а според него в АМ имало достатъчно желязо! аз обаче отказах, започнах да ям червено месо и зеленчуци съдържащи желязо всеки ден (ужасно мразя червени чушки, обаче си отядох тази зима!) и положението постепенно се нормализира! четох доста неща по темата за анемията при бебетата и в крайна сметка бях решила, че ако нещата не отиват към подобрение ще я захраня по-рано и ще й давам храни с високо съдържание на желязо - това са месото, разбира се, но в най-голяма степен просото! сега - да чука на дърво! - всичко е ок при нас!
пробвай с някаква подходяща храна за вики и за теб, ако кърмиш!
Simple Smile

# 564
  Моли, честити ви 7 месеца!
 А на тебе бързо оправяне.
  Аз за спиралата съм чувала не много хубавио неща. Доколкото знам се поставя по време на цикъла.
  Ние се пазим на доверие.

# 565

elleto, изобщо не се притеснявай за анемията! антония се роди с анемия и после продължаваше да я има до 6-тия месец.. всеки месец пускахме изследвания за желязото в кръвта! когато се роди, в болницата ми обясниха, че има анемия, но не е толкова критично положението, че да се налага кръвопреливане и ни изписаха така.. лекарят ни искаше да й давам желязо, предвид това че е само на кърма, а според него в АМ имало достатъчно желязо! аз обаче отказах, започнах да ям червено месо и зеленчуци съдържащи желязо всеки ден (ужасно мразя червени чушки, обаче си отядох тази зима!) и положението постепенно се нормализира! четох доста неща по темата за анемията при бебетата и в крайна сметка бях решила, че ако нещата не отиват към подобрение ще я захраня по-рано и ще й давам храни с високо съдържание на желязо - това са месото, разбира се, но в най-голяма степен просото! сега - да чука на дърво! - всичко е ок при нас!
пробвай с някаква подходяща храна за вики и за теб, ако кърмиш!
Simple Smile
Много благодаря, jennie.to !  Hug Ще започна и аз да хапвам храни богати на желязо, а и от 4 дни започнахме да се захранваме с месо.  Ще я преборим тази анемия.

moli84, честити 7 месеца! Да се оправяш бързо, дано да има кой да ти помогне за бебко, а ти да си почиваш!

# 566
Определено всичко с анемията е поправимо  Hug Но няма майка, която да не се тревожи.
София се роди с анемия и има общо 6 кръвопреливания, но тя е недоносена, така че е друго.
Когато я изписваха също имаше малко нисък хемоглобин, но вече горе долу се бяха нормализирали нещата. Сега по нова година й правеха изследвания и хемоглобина й е перфектен.
А и вие вече сте захранени, имаш възможност да й даваш храни с високо съдържание на желязо и бързо ще се оправят нещата. В краен случай има и лекарства за анемията, дано не се налага, но не е нищо страшно ако се реагира на време.

# 567
Здравейте от нас. ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!! ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ПОРАСТВАЩИТЕ БЕБЕНЦА!
В тази тема още не съм се разписвала. Прочетох по диагонал.
 Изкарахме един гаден грип всичките. Две седмици се влачихме аз и каката, на бебо му се размина по-леко може би заради осцилококцинума, който давах превантивно. После Криси имаше рожден ден, и след два дни се оказа, че едно от гостенчетата е с шарка и сега очаквам включване. Оф, дано да се размине, че така ми писнаха тези болести ooooh!
Дрбния днес яде попара за закуска и мога да кажа, че доста му хареса. Не я пасирах, само я намачках с вилица. Първите няколко хапки се понамръщи и после си я хапна с кеф.
Вече стои стабилно, оставям го на земята с няколко играчки и може да си дрънчи така с часове. Още обаче не се сеща да подава ръчички, може би и на мен не ми остава много време да го уча. Rolling Eyes

# 568
  • Бургас
Ели  Hug за линковете.Колко ви е хемоглобина ?!Миши е с 104 ХБ,но все пак е изцяло кърмен до 6 месеца,днес за пръв път дадох оризова каша,така,че ще наваксваме и ние след седмица поне с месце.Чудното е обаче,че тази зима съм изяла доста червено цвекло и пържоли - явно не е само до моята диета newsm78

# 569
Здравейте и от нас! Все не намирам време да пиша, но ви чета от тук от там!  В неделя ни излязоха едни пърши по ръцете , по лактите и по гръбчето, ама то като те кара дявола. Бях купиша един джонсън бе з сълзи у ж  за хубаво да не плаче Рая като и мием косата, в неделя обаче свърши бюбхенаи в същотот шише, щото е с помпа сложихме от джонсъна и след баня като пламна цялата, ама като обриви, ужас. обаждам се на личния, претоплили сте я, обясявам му , ама не та не претоплена е. Все едно не знамкакво значи претоплено,ама на другия ден отиваме след хиляди уговорки, че нямало нужда, и акушерката ми вика ооо в никакъв случай Джонсън, давал много алергии, ама до сега не е имало проблем, та не ъсм сигурна от тва ли е.Изписа ни Дентинокси се оправихме почти,ама голями драми. Някъде бях чела,амане помня вече за пъри някаква по-мазна козметика, какво използвахте?
Иначе ние позлзваме мляко на хип и съм много доволна,ама явно икожата и е суха и не я овлажнява достатъчно, а олиото ми е много противно и на мен и на нея.
      оФ, много дълго стана
      Честито на всикчи бебчета на 7 месеца, да са живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт