За мама спокойствие няма , августинче се премята на дивана

• 30 576
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Относно  масажите аз гледах от тук : http://vbox7.com/play:7fb387c1 
лека вечер на всички от мен !  Hug Сладки сънища  Hug

# 241
  • в рaя
Аз правих гимнастика, но малката е толкова активна, че по съвет на педиатър спрях. И ние не се спираме за секунда, все се върти, мята ръце, крака, пълзи, абе шило отвсякъде! Днес даже и направих клипче как пълзи назад, много съм щастлива Simple Smile Седи сама доста дълго, навежда се напред, обляга се назад, после се изправя без никакви проблеми, но аз все още гледам да не прекалявам.
Малеее, ужасно съм разсеяна! Изгубих си халката, при положение, че не съм излизала никъде и даже не помня да съм я сваляла! А няма как да падне сама, защото напълнях и даже леко ми стягаше ... ужас! Дано излезе до утре, че мъжо има да мърмори ...
Хайде лека на всички!

# 242

благодаря, adelina_bg! и антония не се цапа, май и аз ще я сложа на възглавница - чудесна идея ми даваш!
Simple Smile

мимози, абсолютно съм сигурна, че бебето не се буди от глад - от една страна от навик, от друга страна и като нещо друго я мъчи не се сеща как да заспи по друг начин освен с кърмене! нещо имам чувството, че аз направих някаква грешка като я взимах от леглото и я кърмех при всеки знак за глад нощом още в началото.. и затова сега единствената ми надежда е тя сама да престане да се буди, когато започне да яде по-стабилна храна през деня! разчитам на нея, с две думи, надявам се да не ме подведе моето момиченце!
Simple Smile

# 243
За по-мързеливичките бебчета и за тези, които малко по-бавничко усвояват някои двигателни умения масажът и гимнастиката наистина страшно много помагат. Смея да твърдя, че голяма част от това, което Софи може в момента е благодарение на упоритостта ми по отношение на това. Изчеох маса нещо, клипчета и какво ли не. Разликата се забеляза още след първите две седмици и то много осезаемо. Сега е шило и половина.
Но това не значи, че ако не се прави бебето няма да се развива Simple Smile

И аз давам каша преди лягане (започнах да я будя калпазанката към 22 ч). Спря да се буди нощем от няколко дни, пу пу. Чак в 6 ч. се ококорва, до 9-9:30 крещи и се мята в леглото, а после суче и заспива до обяд. Странен режим си направи тва мойто диваненце.  Joy

# 244
Да се похваля, моята Дени тази вечер за пръв път се смя с глас, чак се захласваше. Играха си с баща си на туту-бау. Много беше сладка  Heart Eyes
За обръщането, върти се, но не повече от веднъж в едната посока, помръзва я май или й тежи дупето  Laughing но пък си стои стабилно на крачетата и дори от няколко дни сама сяда от легнало положение. Аз само леко й притискам коленцата към леглото и тя си се изправя. Да си призная честно и аз няма да мога да се изправя така, ако не ми притисне някой краката, хич ме няма в коремните преси Joy Гимнастика почти не правя, тя си я прави сама  Laughing оставям я половин час преди баня само по боди и тя си се въргаля, хапе си крачетата, подскача  Wink
jennie.to и аз се надявам да си спре сама с нощните будения и да си я оставям вече да си спи самичка в креватчето, че спалнята отесня  Rolling Eyes Но си мисля от друга страна, че ако спре да се буди нощем да суче, кърмата ми тотално ще намалее, та разчитам изцяло на нея. Както иска и както се получи  Rolling Eyes

# 245
Значи мога спокойно да дам хидрасек - сутрин и вечер по 1 прахче.
Гентамицина много ме учуди.
Не смея да го давам... Струва ми се прекалено краен вариант, а положението освен, че продължава дълго не е чак толкова страшно. В смисъл - храни си се, не повръща, ака по 3 пъти на ден, като 2 от тях са с нормално ако, а веднъж е течно. Странно ми е като цяло.
Давам чай от шипки и на обяд и вечер оризова каша, без никакви други храни, но ефект за сега няма. За хумана ми каза да не бързам.  Thinking

Взех си и лактофлор на своя глава.
Сина ми беше в подобна ситуация-нищо не помогна.Тогава започнах на своя глава пробиотик( в моя случай Ентеросан за деца ) и за 2 дни всичко си беше ок. Лактофлор също е добър пробиотик и дано помогне

# 246
Либи,нии сме пили всички възмоцни лекарства п/в разтройство,Хидрасек,Ентерол,заедно с прибиотици разбира се Био Гаиа, имаше разтройство от 6-7 пъти на ден хидрасека само на,мали бройката на 3-4, от там на петиа ден минахме на лечебната хумана .с нея се оправи и то чак към края,много важно е да знаеш/ сигурно знаеш де/ да даваш течности,при диарията е мн опасно оебзводняването.

# 247
Либи, както казва Моли84, хидрасека го изписват при разстройство дори 3*1. Но щом двете изхождания са нормални, според мен е добре за известно време да премахнеш разхлабващите плодове и зеленчуци. Ако си въвела банан, той действа добре, в комбинация с оризова каша? Как ти се струва? Ябълка и морков също го дават запичащо. Лечебна хумана и аз давах, но при нас положението беше плачевно акаше на 10мин. воднисто и дупето се подсече... Тази хумана която давах беше подходяща за всички възрасти  НN и съдържаше и пробиотик с вкус на банан, та Мария я прие с охота. Не искам да натрапвам мнението си, ти си майка, ти решаваш!

# 248
Здравейте мами, аз докато се усетя и вече имаме нова тема!
Един бърз въпрос към мамите, с които ходихме в Gymboree- ходите ли все още и ако да кога за да започнем пак да идваме? Прегръдки за всички   bouquet

# 249
  • София
Аз я храня по-принцип след баня,така че снощи се хранихме с каша след баня,но пак се будихме 100 пъти,сега ще пробвам известно време,току виж има ефект.
Иначе ние сме доста цапащи се,ръцете се мятат с бясна скорост,за това ядем в кухнята.

# 250
  • София
Дойде ни столчето от Mothercare, много съм доволна, чудесно е, а и на бебка й хареса. Седи много гордо в него, радва му се. С доставката ни излезе към 140лв., и играчка за столчето й взех за още 20 Simple Smile
Аз гимнастика правя сравнително редовно, но още не седи стабилно. Иначе се обръща активно от около две седмици. Преди това го беше правила няколко пъти епизодично, но от скоро много се върти, даже и в легълцето си.

# 251
Здравейте момичета,моля Ви кажете ми урината на Ники,която трябва да занеса в лабораторията за изследване ...трябва ли да е сутрешната ? newsm78

# 252
Здравейте момичета,моля Ви кажете ми урината на Ники,която трябва да занеса в лабораторията за изследване ...трябва ли да е сутрешната ? newsm78

Не, ние вчера ходихме при Дюлгерова и ни даде направлението за кръв и урина. Взех му колектор за бубата и когато се изпиша тогава я занесох. А пръстчето го боднаха много леко и той не е плакал изобщо. В стоматологията ходихме. За урината тя каза, че трябвало до час да се занесе в лабораторията, но в нета пише до два часа или в хладилник издържала 24 часа. Ние понеже бяхме две майки с бебета и мъниците като се изпишаха и веднага яхнахме колата и в лабораторията.

# 253
  • Русе
Уф, утре и ние сме на тая тематика...А в събота ще събираме роднини и ритуално ще захраним  малкия с тиква  Crazy

# 254
agnesana Благодаря ти много  Hug

Общи условия

Активация на акаунт