За мама спокойствие няма , августинче се премята на дивана

• 30 576
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Moмичета, кога я давате вечерната каша?

Аз давам каша или пюре към 18 часа, но и на мен ми се ще да не се буди поне 4-5 часа.
Точно това щях да питам. И аз точно така процедирам и се чудя сега каква схема да напавя с това хранене  Thinking

Ади беше написала тяхната схема на хранене, но не я помня сега.
Ами ето пак моята схема, но не казвам че е правилна, просто аз си я измислих според бебето:
6ч - кърма
9ч - кърма
10.30 - половин бурканче (190г) плодово пюре
12.00 - зеленчуково/месно пюре 190г
15.00 - кърма
17.00 - другата половина от плодовото пюре
18.00 - кърма
21.00 - каша (аз я правя без плодово пюре)
Напоследък обаче взе да разрежда храненията през деня и може би е време да минем на 4 часов режим на хранене.
И аз да се включа с попарата. Педито каза 7 месец да почна попара - сухар, обезсолено сирене и вода(сок или чай), странно каза без мляко??? и каза в никакъв случай да не слагам масло. Освен това каза жълтъка след 8 месец най-рано, даже 9-10 месец най добре.

За акането - нормално е акото да е с пластелинена консистенция или като на възрастен човек. Това ми го казаха няколко педиатри.

# 226
Освен това каза жълтъка след 8 месец най-рано, даже 9-10 месец най добре.

И нашата така каза  Peace
За маслото още не сме коментирали.
Мерси за схемата!

# 227
Здравейте, аз малко се позагубих днес, но ходих на ДК и после на гости бяхме с малчо. Питах нашето педи за захранването и тя ми обясни че е време да въведа жълтък - четвъртинка през ден и след две седмици месото и да ги редувам: през ден месо, през ден жълтък. А аз стоя и я гледам и  #Crazy си викам ко ми обяснява тая жена. За глутена каза "оооо няма глутен, първо жълтък и месо".  doh Та така с наща консултация днес. Май пак ще я карам по принципа "както си баба знае" Иначе вече сме уж 9кг макар че се счупи кантара преди да ни претеглят и никак не ми се вярва да сме качили само 300гр за месец при условие, че следобед и каша яко хапваме, и сме станали цели 72см (+2см)  Та така с нас. Иначе моя мъж беше герой и почти не плака на ваксината, даже като му мина чорлавото се и смя с глас, а с пишането голяма борба и смях падна докато се изпиша в колектора  Laughing и за изследванията ходихме, но още не знам резулатата.

# 228
  • Русе
Уоо, доста сте изписали.
Деси, мерси за схемата, харесва ми и на мен. Още не сме стигнали до там, но е "идейна". Иво помоли да те поздравя от него! Много се радвал за теб!

За двигателните умения...Оги няколко пъти се е връткал, но това е. Явно не му харесва още. Със седенето също сме назад. Не знам дали е, защото и аз съм позанемарила двигателните упражнения.  newsm78
И моят мъж почти не плака. Много съм изненадана. Предния път бая порева. 7,500, 67 см. Личният му каза, че бил бройлер.  Laughing Laughing Laughing

# 229
Tyriseta благодаря за линка с упражненията. Решила съм от утре да постилам на земята и да лепваме гимнастиката с малкия, то само лежи на това тясно диванче - и как да развие някакви умения. А Миро и вашия тати са върха  newsm10 , моя мъж като ги видя и аха да реши да буди малкия и да почват да тренират  Joy

# 230
  • Miami
Мерси, Ади   bouquet При нас схемата ще търпи изменения, защото Никол заспива най-късно в 20часа.

За упражненията - честно да си призная аз много отдавна не правя абсолютно никакви упражнения на бебка, нито пък целия масаж. Масажирам я докато я мажа с млякото след баня и това е. Май ще трябва да подновя и аз упражненията.

# 231
  • Русе
Дали е възможно това да влияе до толкова на двигателните им умения? Аз тези неща ги правя по-скоро за успокоение и кеф на бебока...Май и аз трябва да задвижа нещата...

# 232
  • София
Упражненията и аз съм ги позанемарила,иначе като четох май имаме попадения без да искам.

21.00 - каша (аз я правя без плодово пюре)

Спомням си,че беше казала, че я правиш с кърма.Затопляш ли я някак?

# 233

adelina_bg, а първо къпането или първо кашата? някак си и на мен ми се иска да дам вечер каша - (misletoHug , прекрасно те разбирам! и на мен вече така ми спи, че ми иде да зарежа и кърмене, и всичко!) - но някак си искам да я сложи да спи чистичка, а пък тя е свикнала с кърменето вечер и ще ми е трудно да изместя цялото хранене преди къпането..
как мислите да направите вие, момичета?
 newsm78

# 234
  • София
Спомням си,че беше казала, че я правиш с кърма.Затопляш ли я някак?
Ами засега ползвам резервите от фризера че имах една стара кърма, а като свърши ще купувам млечна каша. Вадя я директно от фризера и затоплям в нагреватела за шишета докато стане приятно топла. И понеже с кашата си махна нощните хранения се цедя преди лягане някъде към 12ч цедя и двете гърди и лягам.
jennie.to досега съм пробвала 2 варианта - каша преди къпането и каша след къпането. Обикновено давам каша преди къпането само когато се успи следобеда и си измести къпането за по късно към 9 примерно, тогава в 8.30 давам каша и после се къпем и после го слагам да се приспива. Когато обаче вървим по график къпя към 8.00-8.30 след това обличам боди, слагам лигавник и слагам Алекс подпрян на възглавници на леглото и давам кашата. Това го правя понеже все още го къпем в спалнята и не искам след баня да го нося в другите стаи че е по хладно. Но този вариант при нас работи, понеже Алекс не се цапа почти никак докато яде. Ако се цапаше щях да обличам пижамата и в хола на столчето.

П.С забравих да кажа че когато кашата се прави с кърма се втечнява много бързо, обикновено като я направя я правя доста гъста, отивам да го къпя и като се върна е станала на водичка, така че се налага да сложа още каша. Инаструкциите на опаковката важат за приготвяне с АМ, с кърма се слага доста повече каша.

# 235
jennie.to, не съм Деската, но да кажа  Grinning- давам кашата след банята, реално не промених ритуалите, с които малката беше свикнала. В началото след като си изядеше кашата искаше и да суче - повече по навик, отколкото от глад, но аз не съм отказвала. От около седмица вече не иска кърма, след кашата й давам бибата, гушвам я за малко и заспива много бързо. Ноооо, специално при нас, Ния в продължение на седмица се будеше по навик през нощта и мъжа ми ставаше да я гушне и успокой, докато заспи отново. Нарочно се разбрахме да става той, тъй като мен като ме надуши кучето и иска да суче Grinning Мисълта ми е, че се будят не сами защото са гладни, а защото така са свикнали - явно и при тях работи т.нар. биологичен часовник Simple Smile

Деска, писали сме едновременно!

# 236
Колко пъти седмично давате каша?

# 237
Дали е възможно това да влияе до толкова на двигателните им умения? Аз тези неща ги правя по-скоро за успокоение и кеф на бебока...Май и аз трябва да задвижа нещата...

Аз мисля, че има някакво влияние, макар и не голямо. При нас това с гимнастиката съм го поверила на таткото. Преди с Андреа имаше голям мерак и много се занимаваше. Тя седеше идеално, без да я подпирам на 5,5м., а на 7 вече лазеше по пода като пършинг и на 9,5м проходи без никакви помощни средства. Сега таткото вече не е толкова ентусиазиран с гимнастиките и почти не се занимава с Миро. В резултат, той още дори не иска да седи подпрян, камо ли сам. Може да се обръща по корем, но не иска и единствения цирков номер е да се носи по въздуха изправен като пиронче с баща си. Аз не мисля, че е голям зор да се бърза и затова не се занимавам - татко му, като го види че изостава и се ентусиазира уж, ама бързо му минава и пак зарязва Simple Smile

И забравих да спомена, че ортопеда ни беше казал, че на третото дете в семейството му е най-добре, защото вече на никой не му се занимава сериозно, както с първото и второто дете и го оставят само да си се развива, което било най-доброто Simple Smile)))

# 238
Аз уж правя гимнастика всяка сутрин и масаж всяка вечер.Е не е по схема,но импровизирам.Нещо ме притеснява,че си държи ръчичките много настрани newsm78Не е постоянно-когато го вдигам,нося и поставам легнал.Има ли при вас нещо подобно.Все едно пази равновесие.Мислех си,че ще отмине ама...Особено когато го нося.Не го итпуска надоло или върху мен а са разперени в страни.Дано не е нещо лошо.

# 239
Никога не съм се престаравала с гимнастики. Мои приятелки си държат децата голи по половин час поне преди къпане и им правят там ми ти някакви масажи и гимнастики, а моя хубавец категорично отказа да стои гол повече от пет минути. При нас е обичай преди баня да се напикаем от смях, тоест си го гъделичкам и го хапя и каквото се сетя и видя, че на детето му харесва. В резултат на този "мързел" от моя страна малкия не се спира, върти се като гламав навдякъде. Сутрин редовно го намирам нейде из леглото с глава към решетките (сложихме решетките преди първия му месец понеже една сутрин го намерих завъртян наопаки) и крака към стената и доста често плътно опрян в късата дъска на леглото (тази от към главата му). Постоянно иска да прави нещо и по гръб отказва да стои за повече от половин час. За седенето иска да си гепа краката  smile3532 и си стои седнал, но все още е нестабилен да стои сам. Нашата близначка (с приятелка раждахме заедно, тя има момиче, та им викаме близнаци) е голям мързел, при условие, че те постоянно са с някакви гимнастики. Мързи я и да реве даже. Съдейки по това смятам, че упражненията помагат, но повече зависи от самото дете. То си прогресира, когато само е готово за това. И до някъде не е хубаво да се бърза и да си съпостявяте децата с други на тяхната възраст понеже всяко дете си е индивидуално за себе си и има време да прави и яде всички онези неща, които на вас ви се иска. Все пак е голяма радост за един родтител да види, че неговото дете е "повече" от останалите, но и за това си има време.

Общи условия

Активация на акаунт