За мама спокойствие няма , августинче се премята на дивана

• 30 576
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • Miami
Аз още не съм въвела изцяло глутена и изобщо не съм давала сирене или извара, за да давам закуска попара. Обаче си мисля, че дори и да бях въвела всичко, на Никол й е рано за попара, освен ако не е направена като пюре гладка. Дадохте ми  идея с кашата за закуска, съвсем бях изключила за нея  Simple Smile По-късно ще въведа попарка, защото аз я харесвам като закуска, а после  и овесени ядки със сирене. Синът ми и до ден днешен това закусва.

# 211
  • София
Искам да питам по колко пюре слагате в кашата?Иска ми се да пробвам вечерта да дам каша с пюре,току виж ме огрее да поспя 4 -5 часа без прекъсване.Също удачно ли е да сложа пюре ябълка+круша или само круша,че само тях съм въвела (е и слива,но нямам налична)?

# 212
  Аз слагам 30гр. пюре и съм му добавяла към кашата комбинирано пюре и си го е хапвал.
  Нашата лекарка ми каза, че 7-я месец да давам попара, а сега да съм му правила супи и да им бодавям сухар, но за това смятам да не я послушам.

# 213
Какво ще кажете за това:
 #Crazy
http://www.vbox7.com/play:20f4bb6c

# 214
tzuntzurka, това са специални похвати за деца с двигателни проблеми и няма нищо странно в тях, макар на пръв поглед да изглеждат шокиращи.

# 215
Аз бях на гости на приятелка допреди малко. Детето е на 3 мес- пита ме тогава по колко сок прясно изцеден съм давала ,( казах че не съм) и ми обяснява че вместо вода детето пиело водичката от сварени овесени ядки.... Педиатърката им го казала като имали запек и оттогава редовно това си му дават, защото на майката и харесало.
Обясних и за глутена, който не знаеше какво означава..
Но се сетих да питам, да не би да съм се объркала.. Като се съдържа глутен в ядките ,според мен не би трябвало да им се дава и водата от сварените ядки?? КАк мислите?

# 216
  • в рaя

хаха, много сладко Simple Smile

Момичета, преди ваксина не е хубаво да се въвежда нова храна, нали? Или се бъркам? Ние утре би трябвало да сме на ваксина, но преди това сутринта ще и пусна една урина да видим дали вече всичко е наред и след това ще мислим за ваксината. Но за съжаление ми се струва, че нещо накашля, почнах да давам вит.Ц и кауциум глюконат, но доки като я види и чуе ще каже.

# 217
Марина, и аз така съм чела, че не бива да се дава тая "овесена водичка"... Бе, тия педиатри една книга не са отворили откак са завършили!

# 218
О, като гледам сме на една вълна относно двигателните умения.
Днес бяхме на консултация - моята душичка е качил само 300гр. и сме 6.740 и 65 см  Sad. Все си мисля, че почвам да се вживявам много с темите за кърменето и захранването. То бива мераци да кърмя, ама то като няма достатъчно за детето и + това не желае да помирише АМ. Ще лепваме сериозните манджи и ще гледам за заместваме ядене вече. И мойта доки за попари ми говори, но тях докато вкарам ще сме на 7 мес. сигурно. И при нас така "ама защо не стои седнал?" - ми предния път ми каза в никакъв случай сам да не стои да не натоварва кръстчето - сега обратноото и ми каза въпреки, че малкия иска все прав да не му удисвам /за да няма проблеми с гръбначето и стойката след време/. А като го оставя седнал почва да плачка  newsm78 Ще репитираме - между другото аз никакви упражнения не му правя - кажете вие какви правите.
Освен това имаме леко зачервени дъги на гърленцето и отложихме ваксината. Изписа ни Коларгол - голямо мацане стана докато го разтворя Crazy
Ади и аз с глупав въпрос има ли пълнозърнести храни без глутен?

# 219

Доста странно семейство Crazy

misleto, аз във вечерната каша слагам тиква по 3-4 лъжички и определено повече се харесва от малката, а иначе откакто минахме на каша, малката спи по цяла нощ, леко се пробужда към 2-3 ч, но иска да се гушка и не е гладна. Яде чак към 5 часа, а аз определено се чувствам доста по - човешки  Wink

# 220
Moмичета, кога я давате вечерната каша?

Аз давам каша или пюре към 18 часа, но и на мен ми се ще да не се буди поне 4-5 часа.

# 221
Попарата с това сирене в нея, ние я въведохме при каката след 8ми месец - така ни каза докторката. Но всъщност, Андреа реши, че няма да я яде категорично. Тогава започнахме да й даваме да си хапва сиренце с пръстчета, и тя беше доволна и докторката Simple Smile. Попарата у нас не е на почит.

Това ми се вижда страшничко, но Миро и татко му владеят последно упражнение:
http://www.youtube.com/watch?v=aRxpQgBhQYA
А от скоро Миро пробва и на един крак Simple Smile
http://www.youtube.com/watch?v=oRArpMQbEnI

# 222
  • Miami
Moмичета, кога я давате вечерната каша?

Аз давам каша или пюре към 18 часа, но и на мен ми се ще да не се буди поне 4-5 часа.
Точно това щях да питам. И аз точно така процедирам и се чудя сега каква схема да напавя с това хранене  Thinking

Ади беше написала тяхната схема на хранене, но не я помня сега.

# 223
  • София
Аз мисля вечерното хранене към 9ч да го заместя с каша или поне да хапне каша докато не стисне устни.На обяд максимално сме изяждали 125г ,така че и 100гр каша да изядем ще е идеално.Не ми издържат нервите вече и имам нужда от сън,на моменти и кърменето искам да зарежа,но още не искаме да ядем от шише,за сега сока има усмех,но не може да изпие повече от 30-40мл.

# 224
О, като гледам сме на една вълна относно двигателните умения.

Днес бяхме на консултация - моята душичка е качил само 300гр. и сме 6.740 и 65 см  Sad.

Ще репитираме - между другото аз никакви упражнения не му правя - кажете вие какви правите.

Ние имаме още време до консултация, но аз си го меря и у дома точно на всеки месец. Този месец не е качил нищо, или е под 100гр, защото с такава точност ми отчита кантара, пък е порастнал с 3см - 7,3кг и 70см. Но детето си е добре, спи си по 8-9 часа нощем, хич не го мисля. Захранването започваме след 2 седмици. Сега е малко тегаво - скок в растежа + намалена кърма заради цикъл - гадост, но ще премине. През деня яде често, а нощем не. Само вечер дохранвам със 100мл АМ.

Ето в този документ има всички видове упражнения с картинки и после по-надолу са написани по месеци:
https://docs.google.com/document/d/1kVMQDrC1ocMHArPDX06Z77-sb_tJ … Axasc/edit?hl=en#
 - за 6-ти месец:
 Комплекс 5 (за деца в шестия месец)
I ОБЩ МАСАЖ
II ГИМНАСТИКА
- пасивна дихателна гимнастика с ръце;
- кръгови движения с ръце;
- пасивна гимнастика с крака;
- сгъване на краката изправени в колената;
- танцуване;
- мост;
- присядане – хващане на ръцете отведени в страни;
- повдигане на краката от коремно положение;
- отвеждане плещи назад;
- количка;
- пълзене с помощ;
- обръщане от гръб по корем с помощ – само за краката;
- изправяне от коремно положение – хващане за лакти;
- изправяне от положение по гръб – хващане за лакти;
- стоене с помощ с поддържане под мишниците.

Общи условия

Активация на акаунт