За мама спокойствие няма , августинче се премята на дивана

• 30 576
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Яна, що така се шашкаш бре?
Крум в началото хич не искаше да яде.Тук от три дни си хапва по 100 гр на обяд./пу пу/Все пак 60 мл не е равно на 60 гр. Нямаш ли везна? Купи си някаква и гледай какво яде, щото според мен си хапва доволно. Според моята схема бебето трябва да яде до 100 гр и другото кърма/ но това захранване няма за цел заместване на ядене/.
Иначе не мисля че е запечена, а просто свиква с твърдата храна.
А що се отнася ди плача си мисля че може да е зъби или пък колики.Що не й чуеш коремчето?
Айде лека!

# 331
Чак сега запис  Grinning

# 332
Tyriseta, почивката звучи супер. Дано си изкарате много хубаво и бебо да я понесе добре ( в което не се съмнявам).
Уфффф аз, вече не знам какво да правя.. полудявам е много меко казано. Не знам какво значи запечено бебе, разхлабено бебе, болка от зъб... Лора ака по няколко пъти на ден (2-3) и е като пюре, обаче плаче сууууупер много и пръцка - това сега какво значи - запечена ли е, колики ли има или зъб я боли?!?!? Събужда се нощно време по няколко пъти с плач и рев даже, събуждането от дневен сън е същото. Още е на кърма, на обяд успява да изяде м/у 40-60мл пюре картоф+морков(за мярка са ми контейнерите на авент), в 17ч. хапва 20-3мл пюре ябълка+сливи, успявам с 300 зора да дам около 20-30мл вода или чай на ден - с лъжица, чаша или няколко вида шишета. незнам дали да й давам разхлабващи неща. Изобщо цялото захранване хич не върви. От утре ще въвеждам каша, да видим дали нея ще яде. Всеки ден ми идва да рева, когато дойде време за хранене с пюре. Е вярно, с движенията е супер - пълзи назад, върти се, обръща се, вече се мъчи и напред да тръгне(ще кача видео във фейса), но за това пък с храненето нищо не върви и разбира се сигурно аз не правя нещо както трябва.. Tired Sad
извинете ме, но трябваше да си кажа, защото мъжа ми казва 'ами, то от теб зависи да я научиш"  newsm45
Аз да се включа да те окуража малко -  на мн дечица, с чиито майки съм говорила приемат по-добре кашата от пюретата. Ивелин е същия- зеленчуково пюре яде към 80гр ( едно бурканче от 190 гр го яде 2 дни).. и Въпреки това не му давам кърма след това наобяд и той си издържа винаги по 3.4 4 часа даже. Мисълта ми беше друга=- консистенцията на кашата е различна- по лесно я приема( нямам идея на какво се дължи , явно на лично предпочитание ) , а и като сложиш плодовото пюре в кашата и ще имаш успех с храната  ще видиш  Hug
Дано мине ок всичко утре, да пишеш , а ние ще стискаме палци да и се услади  Grinning

П.П не си писала каква каша ще даваш , но аз да ти пиша . Ако е оризова , и ако и се услади смело и дай повече , ориза е слаб алерген знаеш. И според мен задължително я смеси с плод който си въвела, да не вземе да се цупи и на кашата. 
Зъб имате ли или чакате???  Ивелин е същата кривотия- за 1ви път от както се е родил скимти до след 2.30ч вечер... отдавам го на бъдещите зъби.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 21:34 от MaPuHa88

# 333
Крум в началото хич не искаше да яде.Тук от три дни си хапва по 100 гр на обяд./пу пу/Все пак 60 мл не е равно на 60 гр. Нямаш ли везна? Купи си някаква и гледай какво яде, щото според мен си хапва доволно. Според моята схема бебето трябва да яде до 100 гр и другото кърма/ но това захранване няма за цел заместване на ядене/.
А що се отнася ди плача си мисля че може да е зъби или пък колики.Що не й чуеш коремчето?
Айде лека!
Защото, Цони вече месец се захранваме и целта ни е да заместим хранене, НО ще видя и с везната въпреки че тези 60мл. ми изглеждат по-малко и от 50гр. За колики продължавам да давам Лефакс, за зъби мажа с Калгел и веднъж даже дадох панадол преди лягане ...но това не направи съня по-добър, дано скоро всичко се оправи

MaPuHa88, мерси Simple Smile

# 334
Е добре де, ами може прости да не й харесват тези храни които си давала???
Какво си давала? Аз досега съм давала за точно един месец оризова каша, тиква, картоф,пащърнак, круша и морков. И виждам че само моркова и оризовата каша са му вкусни.
Все пак нали и те си имали вкусове....пък и е лъвче Laughing
Споко, ще се оправят нещата Hug

# 335
shanika- честито ви зъбче  bouquet
ние имаме по две показали се връхчета на двете долни зъбчета  Heart Eyes
Starry- Ники така плачеше и пръцкаше, когато му бях дала пюре с грах в началото на захранването, без да се усетя, че е рано за такова пюре и очевидно му дразнеше стомахчето. Сега реших пак да го пробвам и си го хапва без проблем. Иначе картофа, моркова и ябълката са все запичащи, да не би това да е проблема? Друго - може би трябва първо да посвикне с еднокомпонентите пюрета, а на по-късен етап да започнеш да даваш двукомпонентни и така постепенно вече можеш да правиш комбинации... Успех и не се отчайвай, следи детето - то само ти показва кога за какво е готово  baby_neutral Hug

П.П.
започвам да си мисля, че кърмените бебета по-трудно приемат новите храни, въобще нещо различно от кърмата newsm78  но пък като се има предвид, че тя е най-доброто за бебето, нищо чудно, нали  Wink

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 21:43 от margo19

# 336
Марго, давах около 2 седмици само картоф и после добавих моркова. По същия начин процедирах и с плодовете. Даже май съм прекалено внимателна с вкарването на нови храни

# 337
Starry, пробвай с друг зеленчук - тиква, пащърнак, може да се харесат повече на малката. Ния картофите изобщо не ги приема в чист вид, а пък морковите в началото й предизвикаха колики и ги спрях. Сега давам пак морков и вече няма проблем. Желая ти успех, сигурна съм, че ще успееш да пребориш малкото лъве Grinning

Момичета, попаднах на клипче, което за мен беше много забавно и с голяма доза истина:

# 338
Айде лека!
Защото, Цони вече месец се захранваме и целта ни е да заместим хранене, НО ще видя и с везната въпреки че тези 60мл. ми изглеждат по-малко и от 50гр. За колики продължавам да давам Лефакс, за зъби мажа с Калгел и веднъж даже дадох панадол преди лягане ...но това не направи съня по-добър, дано скоро всичко се оправи

MaPuHa88, мерси Simple Smile

Не се притеснявай за захранването, даже може малко отпуска от него да й дадеш. Може след 1 седмица да й се хапва повече. Вие сте съвсем в началото на 6ти месец. Някои деца изобщо не са готови за друга храна преди 6ти месец. Аз даже след 10-тина дни ще започна. Реших преди 2 седмици да му дам на Миро 1-2 лъжички пюре от круша, че се беше запекъл и нямаше такава потрес и отказ да да го яде. Днес пак реших да го почерпя от същия вид пюре по случай половин годинката му и той така настървено хапна и за още питаше. Явно просто на някои деца им е рано от 5ия месец захранването. А оризовата каша приготвена с АМ или кърма май се харесва на всички бебета Simple Smile. Тя даже и на мен ми харесва, поне тази на ХИП и на Милупа  Laughing
Контейнерчетата на Авент си измерват добре количеството на пюретата и кашите  thumbsup

# 339
Здравейте  момичета  Simple Smile, днес нашата принцеска Бела става на 7 месеца искам да ви почерпя за това но не знам как се качва.Чувстваите  се почерпени.  :party023.Някои ако може да каже как се качват снимки тук.
 Да честитя също и празника на - Мария - на мама jilieva1001, Александра -на мама pepelq6ka_81 , Денислав - на мама airgirls, Антония - на мама jennie.to .Нека да са живи , здрави и много щастливи малките сладурчета.

Мерси , миличка   bouquet  Hug
Да ти е жива и здрава дъщеричката и много, много да ви радва  newsm32
На другите майчета също честито и от нас  Hug
И аз искам да почерпя виртуално по слу4иа - и аз не знам как  Blush     , но чувстваите се почерпени  Wink    party023

# 340
shanika - честито ви зъбче . Да ви се наредят всички бели зъбчета бързо и безпроблемно.
Starry  - не се връзвай на приказките на мъжа ти. Не знам каква консистенция си правиш пюретата, но може да пробваш малко по-редички в началото /поне при нас така потръгнаха нещата/.  Peace
Аз се чудя като не искаме да пием категорично АМ дали ще яде готова млечна каша  newsm78. И трябва ли да ме притеснява това, че в млечните каши има и АМ и обезмаслено мляко? И понеже днес обсъждахте чайчето Блевит видях че има и такива каши Блевит - имате ли впечатления от тях?

# 341
E, Starry, едва ли правиш нещо лошо. Предполагам до седмица -две ще потръгнат нещата със захранването  Peace
Една приятелка много зор видя, близо месец се мъчи, но накрая си прояде детето  Simple Smile

Всичко си е до дете-едни ядат, други пълзят, трети се въртят и така.

Но едва ли има запек щом ака по 2-3 пъти и то като пюре, нооо то зависи и какво пюре имаш предвид де   Whistling

floral dream, на Калоян слагам понякога АМ в пюрето или кашата и го яде без проблем, но категорично отказва да пие същото АМ

# 342
Отчет от днескашната консултация Mr. Green
8 кг,66 см,две ваксини наведнъж(голям рев),понеделник изследвания за кръв и урина.
Снощи се обърна най накрая от гръб по корем обратно отказва..Педиатърката днес ми нареди да почвам кисел,грис и след една две седмици попара(за предпочитане било с чай или вода,не с мляко)За глутена питах как да го въведа...както съм искала,можело и с нишесте,с попарата,или бисквитка...Да съм увеличила жълтъка на половин,и всякакви месни пюрета без свинско,за рибата забрави да ме предупреди #2gunfire(после що четеш толкова много в тоз нет)Питах и какъв сок да давам...само ябълка и морков,прясно изцедени,цитирам"Тез консерви си ги пий ти,ще приготвяш всичко сама"Да съм почнела да я слагам по малко в проходилка,седнала също по често да съм я оставяла,и накрая ме разби с изказване.След дългите ми обяснения как е много мързелива,и неиска нищо да прави и как съм се притеснила вече ми казва"Еми запиши я на английски направо,и на танци можеш да я пуснеш,няма как да е хем спортиска хем умна" Laughingа моя отговор"Ще я запиша,и на френски ще ми проговори даже...баща и е спортист а майка и е умна,така че и от нея се очаква"Голям смях падна.Та посмяхме се и аз пак неразбрах 100 неща,как се приготвя тоз кисел,по колко да давам да замествам ли следобедното newsm78само за грис разбрах че бил тежка храна и замествал хранене,ама за кисела нищо не разбрах,чета тука разни рецепти с плодове,ама аз откаде да ги намеря тези плодове сега... newsm78и за деавита ми каза че поне март да изкараме и да го спирам че я притеснявал тоз вит.А в него.

# 343
Забравих да кажа,има промоция на пюрета Нестле,едно месно и едно зеленчуково за 2,65,две плодови за 1,90.Промоцията е в бебеборсата откадето пазаря но предполагам че и по другите магазини или борси ще има.Някой питаше за кашата на блевит,аз ползвах Блевит плюс без глутен,но нещо не ми се получи приготвянето,иначе подейства за запека и е много вкусна наистина.Попитах днес и за вида на акуто след захранване,педиатърката каза че е съвсем нормално да е доста по гъсто след 2 заместени млечни хранения.Ако се сетя още нещо пак ще пиша...отивам да уча щерка си на Английски Mr. Green

# 344
  • София
Яна това което спонтанно ми идва наум е да пробваш временно да даваш купешки пюрета, като започнеш с тези които са най-вкусни, например морковите - в бебешките пюрета(особено пюренцата за захранване) се ползват бейби моркови а не големи, и те са малко по-сладки. Може вкуса на готовото пюре от морков например да и хареса повече. Пюретата от ябълки например знам че ги правят от някакви слабо киселинни сортове ябълки, които са много сладки дори без захар.
Препоръчвам пюретата от моркови на Бейбилав или Гербер - невероятно вкусни, крушата на Гербер, картоф и морков на Бейбилав. Оризовата каша на Милупа е много вкусна и се разтваря перфектно.

Друго което бих те посъветвала е да започнеш да даваш Дентокинд профилактично особено вечер. Малко е скъпичко, но според мен си заслужава. Ние също имахме такива пристъпи на рев нощем и денем се събуждаше с рев и откакто давам Дентокинд няма и помен.

Лина пробвай да не разреждаш сокчето от слива/круша или там каквото даваш а го дай чисто, може пък да му хареса повече?

За кашата Блевит - ужасяващо сладка, направо чак ми е гадна. Като изям една лъжица после ми накъртва в устата един час. Не ми харесва и съжалявам че я купих. Оризовата на Блевит също е отвратителна и е странна на вид - една бежова такава никаква  newsm78

Ние днес бяхме на дерматолог за хемангиома. Докторката каза в никакъв случай да не ходим на хирург и да не разрешавам да му го режат. Каза че с възрастта ще изчезне от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт