Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 131
  • 363
  •   1
Отговори
# 90
Има, има.. МАНИПУЛАЦИЯТА -тя е и закона и силата.

Да, бе да.............. и един мърмот увиваше шоколадите в станиол  Whistling

# 91
Е, явно не ви се чете, не искате да проучите въпроса... но естествено коментирате. Ей така, колкото да се изкажете, без всъщност да кажете нищо.

Оплаквате се, че другият родител не искал да си вижда детето... Ами помислете защо?
На следващият ден, след като той ви напусна (или вие него, няма значение) - къде беше детето ви?
При вас? При другият родител? Кога другият родител отново имаше възможност да се срещне с детето си? Когато съда определи, че детето ще виждфа баща си в някакви жалки часове през седмица (замисляли ли сте се какъв пълен абсурд е "виждане от 10 до 19 часа всяка втора събота и неделя?". Че кой нормален родител ще позволи тази подигравка?) и 30 дни през лятото. Как реагирахте в тази ситуация? Поискахте ли от съда да постанови равно виждане с детето?

И не на последно място: Майки, вие погрешно си мислите, че ДЕЦАТА СА ВАША СОБСТВЕНОСТ. Това не е така! Те не са на никого! Вие просто имате отговорности да ги отгледате по възможно най-добрият начин. Робството отдавна е отменено и хората ВЕЧЕ НЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА ДРУГИ ХОРА, пък било и техни родители.
За думи и действия от сорта на "като е такъв повече няма да си види детето" в западните държави отчуждаващите родители са изключително строго глобявани и почти винаги лишавани от родителските права (които разбира се първоначално са били 50:50).

Доколкото за човека, който бил сигурен в баща си. Да, сигурен си, първо си имал късмет в дадената ситуация и второ защото е липсвал синдрома на родителското отчуждение. Но ти си едно изключение (поне за този под-форум).

Затова, вместо да се вайкате и оплаквате, че сте причнили отчуждение и незаинтересованост у другият родител (най-вероятно още от първият ден след раздалята, като сте взели детето или като не сте го предоставили на другият за същото време за което то е и при вас). Помислете върху вашите постъпки, които НЕ МОЖЕ да са продиктувани от желание за отмъщение, а от грижа за детето!

Имено закона за 50:50 ще спаси детето от отчуждение от единият родител. Да, дори и така, пак ще има родители, които ще кръшкат, но затова ще си има глоби и в краен случай предоставяне на пълните права на "редовният" родител и виждане с другият само по 1 месец през лятото и 2 съботи и недели през останалите месеци. Но все пак, дори в тези случаи ще е имало опит всичко да бъде възможно най-добро за детето.

# 92
Ние и без да сме се развели с мъжа ми идва само 1 път в месеца да я вижда.И дали един истински баща би го задоволявало само броени часове да е с детето си?Имаше причини поради които го напуснах и за него набързо станах бившата Sad
Ако толкова много обича детето си би бил с нас.Аз при него да живея не бих отишла защото има едно голямо Обстоятелство което ме спира.
Но и той нищо не прави за да е с нас.В състояние е цял живот да стои в родния си град.Не съм му сложила катинар на вратата и не съм го спряла -добре дошъл е когато пожелае но явно не желае.

# 93
RealTrue , какъв е твоя проблем да се споразумееш със съпругата си на 50/50?
Тук хората имат твърде много проблеми относно това споразумение.

# 94
Нашият режим на свиждане е 1 седмица през лятото и всяка 1 и 3 неделя от 9 до 17 ч.
Дори и този минимален режим му идва много на БНД , изобщо не взема детето през лятото , нямал възможност !!! #2gunfire
За неделите - пак същата история , от дъжд на вятър .

Real true ,

Самоцитирам се , за да стане ясно кой не чете .

Този режим на контакти е по споразумение , което сме подписали , БНД искаше толкова .
Адвокатката ми беше силно притеснена дали ще мине в съда , но мина .

Не аз не давам детето , той не го иска , има по-интересни занимания от това да се грижи за дете !

# 95
  • София
Ама много, много бъркаш, понеже не четеш. Ние децата ги даваме. Не ги искат.

# 96
Бърди , според него не ги искат, защото не ги даваме 50/50.
Представи си, че е така. Другият родител няма да го откриеш и на края на света.

# 97
RealTrue, сбъркал си аудиторията.
Тук провокациите не предизвикват бурни скандали.

Как би приложил закона 50:50 тук

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 11:24 от Хърмаяни

# 98
  • София
Ама много, много бъркаш, понеже не четеш. Ние децата ги даваме. Не ги искат.
Бърди, ама RealLie не иска да чете такива постове...той нищо не чете!
Не виждаш ли, че пише едно и също - какви сме кучки, обсебили децата си!
А това, че дори и дребната каго е болна БНД се сеща от дъжд на вятър на се обади на НЕЙНИЯ гсм.....Real Lie - прочети и запомни НЕЙНИЯ гсм и аз нямам нищо общо...А ако трябва 50/50 той просто ще пита как да се откаже изобщо от нея.....Та, хайде вземи малко да четеш какво пишем, а не като латерна да си ревеш твоето!

# 99
Мили дами,
Съгласете се , че той до известна степен има право. До колкото го разбирам, той говори за именно тези майки които целенасочени и по някакви си безпричинни свои убеждения се стремят да отделят децата от бащите им. А принципно, до колкото съм направила в тази насока своето лично проучване , това е доста голям процент при разделените и разведените двойки.
На второ място застават майките (родителите) които са претърпели физическо насилие, респективно и децата им.
И най малък процент е на тези майки, които не фрострират децата си относно личният контакт на другият родител с децата. За жалост това е най- малкият процент, които по принцип би трябвало да замести първият пример.

# 100
     Мила Симон, съгласи се, че Семеен Кодекс, въвеждаш задължителното упражняване на родителските права 50:50 при развод/раздяла, трябва да съдържа и следните членове:

Чл. А За брачните двойки с деца - разделят ли се - разводът е задължителен.
Чл. Б -За семействата без брак, но с деца  - разделят ли се, въпросът за родителските права - задължително през съда.

А за да действа, в Наказателния кодекс ще сложим едно престъпление:
Чл. С, ал.1 "Всеки, който напусне семейството си/лицето с което живее на съвместни начала/, при наличие на непълнолетни деца, и в срок до 20 дни не се обърне към съда за решаване на въпросите по чл. А или чл.Б от СК, се наказва с ....".
ал.2 Същото наказание се налага и на изоставеният съпруг, ако в 10-дневен срок, след изтичане на срока по ал. 1, не се обърне към съда за решаване на въпросите по чл. А и чл. Б от СК"
     Наказанието оставям на твоето въображение. А също и начина да намериш средства за дело, ако ти си изоставената, и получаваш 240 лева месечно. Иначе ще те съдят като крадците Mr. Green

Сега горе-долу схвана ли каква точно е идеята на RealTrue?
     Защото, точно това предлага: първоначалният режим задължително да е 50:50, а после мама да тръгне да доказва, че тати е педофил, или пък тати - че мама е наркоманка. А ако единият междувременно е изчезнал, България плаща на Интерпол да го издирва. От нашия джоб Mr. Green
     Абсурдно звучи, нали? 

# 101
Мила Хърмаяни , разбирам много добре СК, Факт - не съм адвокат, но го практикувам от 12 години на зад.Както и да е. По същата логика "задължително", то тогава би тябвало да означав, че при нарушение от страна на родител на който не са предоставени родителските права, той би трябвало да носи отговорноста по чл.182 ал.2 от НК. Което ди извстна степен би могло да се тълкува за това, че има нарушение по влязло в сила решение. Обратната страна на монетета. Разбираш ме за какво говоря.
Е тогава усоетявянето на това решение от татковците които трябва да го изпълняват не е ли нарушение???? newsm78
Въпроса е спорен и знам какво ще ми кажеш. Naughty
Новият проект който си публикувала Е просто        ............ Crossing Arms Whistling
Но, питам, вие схванахте ли за кои майчета са насочени постовете му. Peace

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 22:04 от simon9

# 102
simon9 , за кои майчета са постовете.
Определено, не за мен.
Закон има, но законите се нарушават и този най-често.
Защо точно този? При общо дете и на двамата родители?
Не казвай 50/50.

# 103
Това с 50/50 съм го виждала на практика как се получава в Щатите. Живеех под наем в една голяма къща, заедно с колега и неговата приятелка. Той беше разведен и имаше две деца от бившата жена. Дечицата се гледаха по 2 седмици от единия родител, след това 2 седмици от другия. Понякога графикът се променяше според ангажиментите на родителите. Имаха стаи и в двете къщи и не сменяха училищата всеки месец  Simple Smile
Но! Родителите живееха на няколко минути път пеш, бяха в перфектни отношения и дори си ходеха на гости с настоящите половинки. Разходите се деляха приблизително наполовина (тук не съм на 100% убедена точно как беше, но с това впечатление ме оставиха).
Друг пример с друг колега - отново две деца. Били са 50/50. Той сменя работата, идва в друг щат, но не иска да ги откъсва от училище, приятели и прочие, тъй че ги взема през ваканциите и междувременно им събира пари за колеж, тъй като не участва в ежедневните разходи. Този човек не се е нацупил, врътнал и си забравил за децата, само защото ги вижда няколко пъти в годината, нали? Той продължава да се грижи за тях по всеки възможен начин, пък макар и от разстояние.
Във гореописаните два случая аз лично одобрявам 50/50, но мисля, че тези бащи биха го правили дори и без да го имаше закон...то си е до човек.

# 104
labby, това 50:50 действа и в България, когато е доброволно. И не вярвам, че в която и да е страна законът повелява задължително 50:50. Мисля, че се решава за всеки конкретен случай, ако няма споразумение.

Симон, много превратно и удобно за теб тълкуваш нормата на чл. 182, ал.2 от НК. Тя не задължава никого да упражнява правата, които има. Те за това са и права - знаеш, че ги имаш, но дали ще си ги ползваш, зависи само от твоето решение.
Съжалявам, ако ти разбивам илюзиите, но нямаш шанс да осъдят бившия по този текст. Даже и в тълкувателно решение на Върховния съд е записано, че "другият" родител изпълнява решението доброволно.

ПП Не схванах към кои майчета са постовете на Истински верния. За мен определено не се отнасят.

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 00:28 от Хърмаяни

Общи условия

Активация на акаунт