Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 089
  • 363
  •   1
Отговори
# 225
Прилагането на схема 50/50 по закон при децата с увреждания, ще бъде сигурна смърт за тях и за двамата родители.
Обикновенно при повечето случай при тежки заболявания родителите се разделят.
Малко са семействата, които остават заедно.
Това може да се приложи само при много високи доходи на двамата родители и то не от пряка работа. Имам впредвид наемен работник от час до час.
Явно, обаче това е извън полезрението на много хора.

# 226
  • София
pogar, много смислено включване по темата, благодаря   bouquet
Макар че надали ще успее да пробие до мозъчната кора на някои хора.

# 227
Понеже става дума за деца с увреждания, а това е сериозно:

В този случай, до всеки човек в неравностойно положение следва да има гледач на държавни разноски (ства дума за случаите, които го изискват наистина).

Ако не се изиксва чак гледач, то следва да има помощи, но реални. Дори родителите на такива деца да са все още заедно, ако нямат финансови възможности следва да получават РЕАЛНИ помощи, а не 20 лева примерно, на месец.

На такива родители, още повече сами, трябва да помагаме всички, чрез данъците и осигуровките, които плащаме.
Това е практиката, която съм видял северно от БГ...

# 228
Дълго стоях безмълвна снощи. Някак, покрай всички спорове, истински и иронични, пропуснах децата със специални нужди, и какво се случва с тях, когато родителите им се разделят.
pogar, каквото и да ти кажа, както и да изразя възхищението си, все ще е с някакви там думи. А те не стигат. Затова просто мълчаливо ще съм съпричастна тук, и ще се огледам около мен.

Най-искрено призовавам автора на темата, или самотни майки на деца със специални нужди, които живеят в чужбина, да разкажат как са уредени нещата там. Има ли дневни центрове съчетаващи обучение и рехабилитация, за които държавата плаща? Налага ли се на самотните родители да се лишат от работа, за да се посветят изцяло на децата си със специални нужди? Имат ли финансов ангажимент държавните институции и НПО за такива деца - под формата на помощи за родителя, плащане на такси за лечение и рехабилитация?

# 229
Има си тема за тези деца, затова само по изключение ще напиша тук.

Да, до всеки човек, който не може да се грижи сам за себе си има гледач.
От държавата. За да могат родителите да работят, да са полезни за обществото и да плащат данъце.
Автобусите "слизат" до земята, асансьори навсякъде, центрове за гледане, тротоари позволяващи минаването на количка... много са нещата.

# 230

какво като  си  има  теми  за такива деца - трябва да  ги  игнорираме ли  -  както  прави  обществото   ?   #Cussing out  Ти  прочел  ли  си  някога  подобна тема ...или  те  не те  касаят  ?  И  има ли  значение  -  това е дете и  може да  е твоето  дете  и  ти  пак  ли  ще  го  зарежеш  ,  защото  съда  го  подарил  на майката  ?
  Спирам ...

# 231

От държавата. За да могат родителите да работят, да са полезни за обществото и да плащат данъце.
Автобусите "слизат" до земята, асансьори навсякъде, центрове за гледане, тротоари позволяващи минаването на количка... много са нещата.
Тоест има деца и .. тези деца, сигурно има и деца на лилави точки. newsm78
Да разбирам ли, че искането Ви 50:50 не важи за всички родители, защото нито съм била, нито съм по-различен родител от всеки друг, правя това което и всички вие- грижа се за децата си?
И едно уточнение извън темата- човекът полагащ грижи за възрастен или дете с увреждане не е гледач, а средство за компенсиране на дефицитите причинени от увреждането с цел лична и обществена полза на втория.

# 232
Част от тези деца са деца на разведени родители.
Закона трябва да включва и тях.
Как при тези деца ще стане това 50/50?

# 233

Няма асистент за 24 часа, а още по-малко са тези на 8 часа.
Ако закона приеме 50/50, това само ще усложни живота на това дете, както и на двамата родители.
Не можеш да изискваш, през останалите часове адекватно отглеждане и от двамата родители. Може да се запише в закона, но това не може да е изпълнено.
Към това трябва да се прибави и второто дете. То също трябва да се отглежда 50/50 и трябва да е с братчето си или сестричето, за да не се разделят децата.
Ако се създаде ново семейство, как ще се впише това дете при новите условия?
Говорим, не просто за обслужване, а за адекватно отглеждане и възпитание.

# 234
Дълго стоях безмълвна снощи. Някак, покрай всички спорове, истински и иронични, пропуснах децата със специални нужди, и какво се случва с тях, когато родителите им се разделят.
pogar, каквото и да ти кажа, както и да изразя възхищението си, все ще е с някакви там думи. А те не стигат. Затова просто мълчаливо ще съм съпричастна тук, и ще се огледам около мен.

Случва се това, което се случва на всички- правиш сам каквото можеш, когато спреш да можеш(стигнал си дъното, разболял си се или просто си умрял) нямаш избор и детето отива там където отиват всички нежелани от безотговорните си родители деца.
Насила родител не се става- или си такъв, или не си, защото децата не са като дефектен телевизор който можеш да върнеш с рекламация обратно в магазина.

# 235
pogar, разбрах те още с първия пост. Пропуснах тези деца, докато излагах аргументи против задължителния режим 50:50, а не в житейски план.

Момичета, защо нападнахте RealTrue за последния пост? Той отговори на мен как нещата са устроени в друга държава, в която няма значение дали дете със специални нужди се отглежда от един или двама родители. 

# 236
Момичета, защо нападнахте RealTrue за последния пост? Той отговори на мен как нещата са устроени в друга държава, в която няма значение дали дете със специални нужди се отглежда от един или двама родители. 
За това
За тези деца има тема, но за родителите при развод на деца с увреждане няма тема.
Нещата са доста специфични и промяната на един закон не може да не го отчита.
По сега действащото законодателство те се включват като всички деца.
При развод децата оставят обикновенно при майката и приложението 50/50 при децата със специални нужди  е невъзможно и крайно опасно за детето.

# 237
pogar, разбрах те още с първия пост. Пропуснах тези деца, докато излагах аргументи против задължителния режим 50:50, а не в житейски план.

Именно. Исках да ви кажа, какви са ви правата и да си ги търсите. Нали сме в ЕС? Или не сме?
Да отделят пари и за тези деца - визирам хората, от които това зависи.

# 238
Няма нужда от пропускане, защото те са деца като всички деца.
Просто аз съм родител на такова дете и не правя никаква разлика, когато се отнася за закони касаещи родителите им, нито пък правя разлика за задълженията им на родители.

# 239
Да, но адбикацията на единият родител в техния случай, според мен е сериозен аргумент против задължителния режим 50:50. Защото би било крайно опасно дете със специални нужди да се повери на родител, който не желае да полага необходимите грижи за него. Опасно за живота му.

Общи условия

Активация на акаунт