Към мами на проговарящи момиченца

• 12 090
  • 136
  •   1
Отговори
# 105
Муна за не проговорилите добре деца е маймуна... За другите не се сещам вече.

# 106
  • sofia
Е, как - цоца, муна, чочка...други значения нямат. Или поне аз не знам  Laughing  
Към списъка мога да добавя "тутурутка"......въпреки, че моя колежка използва това наименование за телефона си, аз влагам друг смисъл  Laughing

# 107
Аз съм по-склонна да приема "муна" отколкото "пеперуда" примерно.
Защото ,когато показвам маймуна на детето ще кажа-"маймуна",а не "муна".
А като видя пеперуда  примерно,как да я назова?

# 108
сЕга се сетих , на моята прителка баба й , викаше ПЕПЕРУДКА. Като излизахме вечер ни викаше: "Айде умната и навреме, и да си пазите пеперудките Simple Smile"

Joy Joy  Joy

И аз не бих наричала 'работата' "пеперуда" или "кукличка", защото имат съвсем различно значение. За мен лично е почти сравнимо с 'поничка' или 'слива'  Mr. Green, че дори и с дуда, макар аз лично на черницата да си й казвам с официалната дума 'черница', та дуда за 'работата' е мааалко по-приемливо.  Laughing Иначе четейки ви, май и моята избрана думичка ще стане 'пише'. Някак ми звучи най-лигично и сладичко. Пък по-натам, ако имам момченце щерката ще е достатъчно голяма, че да прави разлика между 'пишето' и 'пишЛето'. Пък, ако трябва ще сменим женското.  Joy

# 109
  • София
 Joy Joy hahaha hahaha Тук е доста забавно...
Братовчедка ми си вика на нейната " приятелката " , придружено със съответния поглед Joy hahaha
Аз лично бих използвала " пише " или " пишо" , макар че нямам момиче.
Аз за себе си обичам думата " шунда ".....забавлява ме hahaha Joy, но не бих я използвала в случая.

# 110
Защото ,когато показвам маймуна на детето ще кажа-"маймуна",а не "муна".

Кой е твърдял, че показвайки на детето си маймуна ще му каже "муна"?
В предните страници стана ясно, че и с "муна"-та има недоразумения.

# 111
Да,има,даже аз дадох примера с недоразумението.
Просто съпоставих "муна" и "пеперуда",кое е по-малкото зло.

# 112
  • София
тук все пак не ставаше ли въпрос за "проговарящи момиченца"?  newsm78
ние мием дупето, за ужас на някои тукпишещи. отделно понякога след като се изпишка й напомням да си забърше "шундата" или "дудата", под което имам впредвид анатомично именно онази част на женското тяло, която 7 страници не може да решите как точно се казва.

не мисля, че е от жизнена необходимост дете на година-година и половина да знае какво е вагина или вулва. също така не мисля че наричането на половия орган с галено име ще нанесе необратими последици върху психическото, емоционалното и сексуалното развитиена детето.
Мисля си, че е съвсем нормално да му се даде някакво умалително име, защото по този начин се показва особенната му същност, показва се, че това е нещо лично, интимно. По същия начин както предполагам повечето от вас викат на мъжете си "миличко", "пиле","слънце", "душичке" и т.н.., все умалитени имена, които се използват, за да се покаже ценността на обекта.
И не мисля, че избягвайки буквализацията, посочвайки че проговарящата ми дъщеря има вагина, вулва, уретра и подобни, е признак, че в бъдеще ще има ниска полова култура. Някак си си мисля, че половата култура трябва да се изгражда паралелно с половата зрялот.

може и да греша.

# 113
А пък шунда...колко ми е вулгарна тази дума (Дона, извинявай  Mr. Green) . Нищо умалително и галено не виждам в нея  Laughing

# 114
А пък шунда...колко ми е вулгарна тази дума. Нищо умалително не виждам в нея  Laughing

Мда. Много ми е противна  Sick

# 115
  • София
Хммм... Представям си какво го чака мъжа ми, ако ме нарече "шунда"  ooooh!

# 116
А пък шунда...колко ми е вулгарна тази дума. Нищо умалително не виждам в нея  Laughing

Мда. Много ми е противна  Sick

Но очевидно е по-звучна и обществено приемлива от "вагина"  bowuu

# 117
Илка е права за едно - 8 страници не можем да решим аджеба как да наричаме 'приятелките' на дъщерите си.  Joy Joy Joy Обаче достигайки до истината, така не съм се смяла не помня откога и искрено ви благодаря за това настроение!  Joy Joy  Joy

'Вагина'  Joy Joy Обаче дори тя не може да стъпи и на малкия пръст на 'вулва' и най-вече ваджайна.  Joy Joy Joy

# 118
  • София
Илка е права за едно - 8 страници не можем да решим аджеба как да наричаме 'приятелките' на дъщерите си.  Joy Joy Joy
Пуснете анкета   Grinning
А всъщност трябва ли да се стига до единодушно решение? Щото аз си държа на дуда и няма да се съглася на варианта вагина (на този етап) или шунда (никога)  Peace

# 119
  • София
Хммм... Представям си какво го чака мъжа ми, ако ме нарече "шунда"  ooooh!

а  ваджайна често ли те нарича?

Пуснете анкета   Grinning
А всъщност трябва ли да се стига до единодушно решение? Щото аз си държа на дуда и няма да се съглася на варианта вагина (на този етап) или шунда (никога)  Peace

мисля, че е въпрос на усещане и личен избор  Peace

Общи условия

Активация на акаунт