Начин на гримиране - Тема №2

• 87 981
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Освен това ползвах базата на Артдеко, а на нея много трудно разнасям цвета.

И при мен е така  Sad
Не разбирам защо толкова много я харесват останалите, а аз нещо не мога да се справя с нея.  Confused
Вместо базата на Артдеко, използвам ФДТ или коректор.

Аз пък лично нямам абсолютно никакви проблеми с базата на Арт Деко и съм много доволна от нея. Винаги когато се опитам да си сложа ФДТ или коректор на очите за основа първо- винаги ми се събират сенките после и второ- след няколко часа получавам страшно дразнене и често сълзене на очите, което при базата не се получава. Ако примерно базата ви идва по-гъста да кажем, вземете си с малка шпатулка или нещо от сорта, количеството което ви трябва за грима и съвсем леко разтрийте с пръст с цел да се затопли малко и да стане леко по- течна ако мога да я нарека констистенцията. А и въпрос- как точно си нанасяте сенките, че се работи трудно с нея? С четки, апликатори? И какви са самите сенки- прахообразни или не?

# 331
Аз моите ги нанасям с четка и не са прахообразни.
От ФДТ не изпитвам дискомфорт и сенките ми не се събират.
При базата също не изпитвам дискомфор, но не мога да нанеса добре сенките.....получава се едно голямооооо наслагване на сенки и не се приливат добре, а ако случайно нещо не ми хареса няма  махане, сенките стоят като бетонирани, а при ФДТ не е така.

# 332
Аз винаги ползвам четки за грим, а сенките ми са прахообразни. С фон дьо тен до 5 минути са попили. Ще свикна и с тази основа, просто ми е нужна повече практика. Аз чакам още мнения за грима- положителни и отрицателни.  Simple Smile

# 333
  • София
Аз винаги ползвам четки за грим, а сенките ми са прахообразни. С фон дьо тен до 5 минути са попили. Ще свикна и с тази основа, просто ми е нужна повече практика. Аз чакам още мнения за грима- положителни и отрицателни.  Simple Smile
харесва ми  newsm10

# 334
И на мен ми допада Simple Smile Много добре са преляти цветовете според мен.  Чакайте и аз да покажа една моя шарена изгъзица  Mr. Green 
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/227638_1853 … 448_7064452_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/215468_1853 … 445_2901498_n.jpg
Дано да ви допадне, просто си поиграх с цветовете малко  Whistling

# 335
  • София
Харесва ми това, което сте показали.
Лили, може би бих направила малко по - плавен прехода между тъмния и светлия цвят, но не изключвам възможността на снимката да е излязла по - разка границата. Иначе цветовете и формите са много красиви. Макар, че сестра ти е малка (по твои думи) и отива.
Сладко изкушение, твоята игра с цветове ми допада. Много лятно и с много настроение.

# 336
# 337
Ох, много отдавна си търся, а не намирам червило в убит червен цвят. Все се натъквам на някакви, които са си направо ярки като ги сложа на устните си.
Може би нещо такова.
Или може би...
А също може и такова.
Помагайте Simple Smile

# 338
Бутински, като ми кажеш убито червено и си представям нещо с лилаво в базата по-скоро, докато примерите ти са с оранжево в базата, залитащи повече към кораловите нюанси, отколкото към червените. Какво имаш предвид под убито? Самото червило да не е с много наситен пигмент и много плътен цвят, или да има това оранжево във базата, без да избива леко на неон ? Много зависи и каъв тип ти е кожата, светла тъмна, с топли или студени подтонове, може да се окаже, че пробваш точно цвета, който търсиш но в комбинация с твоята кожа да 'дърпа' по-силно различен подтон на червилото (например аз имам топъл тип кожа и ако сложа розово с малко повече синьо в базата, стои направо лилавеещо, докато на човек със "студена' кожа си стои перфектно барби розово да кажем)

Това как е?(едно и също е, на светла и на тъмна кожа).

А това?

# 339
Точно като второто и третото, които си показала, си го представям. Коралово мисля, е точната дума. Много съм бяла, но не розово-бяла. Съвсем лек жълтеникав оттенък имам като дойде лятото.
Сега разбрах пък, че първото и второто са едно и също Shocked Значи нещо като третото търся.

# 340
Zатова пуснах две снимки, да се види колко различно може да изглежда едно и също червило на различен тип кожа. Първото е МАС SO Chaud, доста наситен цвят е като цяло, и матов. Второто е Revlon Color burst coral /между другото много добра линия червила/ Ако разгледаш повече снимки в гугъл, ще видиш колко различно изглежда, трябва проба. ЖЪлтеникавия оттенък е най-подходящия за смекчаване на оранжевото, но зависи колко тъмна е кожата.

# 341
Благодаря MissNellie.
Харесвам Revlon и единственото магазинче в града, където се предлага. Ще отида да го тествам, поне консултантката със сигурност няма да се цупи и не вярвам да ме подведе в избора Simple Smile
Ако ми стои като на ей тази муцка:
цък
веднага го взимам. Wink
Ха, всъщност това е същата снимка.

# 342
  • В къЩи.
А аз отдавна си търся такова  
Нямам представа дали ще ми отива( бяла кожа с жълтеникав оттенък,зеленикави-пъстри очи и черна коса) ,но много ми харесва. Как се води цвета? И ако може и мен да ме упътите към марка и номер червило .  Praynig

п.п. Дали от тези на Ревлон ще има подобно?

# 343
Много приятен цвят е и мисля, че ще ти отива, тъй като и аз съм същата комбинация на кожа, коса и очи. Имала съм подобно на цвят червило и ми отиваше. На Ейвън беше , но малко по-плътно и кадифено стоеше като цвят. А това ми се струва по-лекичко и подхранващо.

# 344
  • В къЩи.
Можеш ли да кажеш точно от кои червила на Ейвън е и кой номер?

Общи условия

Активация на акаунт