Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 351
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
   Добър ден!
Благодаря за отговорите за нощниците!Мисля да си взема от най-евтините памучни,защото няма да ги нося след това(а и кръв трудно се пере).А от тези хубавите може да купя за в къщи.
За стерилизацията- в стерилизатор за МВ (имам на Чико).
Луиза Чиконе тези болки ми приличат на родилни контракции,а не на подготвителни!Ходи да се прегледаш!

# 661
мами, само искам да пробвам да кача снимка тук във форума,
ето това е нашата кошничка чиполино ултра.

и като гледам кошничките на другите марки, и на по-скъпи уж, все ми се струват едни и същи, ние сме доволни от нашата.но наистина са дълбочки и ще извиват гръбчето на бебето,но щом всички са с еднакъв дизайн, значи е нормално..

А нощница и аз ще трябва да пазарувам, и май и аз ще се ориентирам към градския пазар-битак Simple Smile

Стерилизатор сме харесали на авент за МВ, все си мисля че те ги тестват там преди да отидат за продажба на пазара.

И за сутиените-понеже ми е за първи път, мисля да изчакам да мине първо това раждане, пък после да видим дали ще мога да кърмя,  и накрая какъв размер ще ми трябва ако ми трябва,иначе изглеждат доста практични и удобни.

# 662
  • Бургас
Аз шишетата ще си ги стерилизарам пак в тенджера с вода. Така ми е по-лесно.
Не ми трябват излишни неща.  Peace

# 663
Аз шишетата ще си ги стерилизарам пак в тенджера с вода. Така ми е по-лесно.
Не ми трябват излишни неща.  Peace

И аз така!  Peace Още като пазарувахме за първото ни дете много приятели ни посъветваха да не си купуваме стерилизатор. Имам обаче една позната, която всеки ден стерилизираше в стерлизатор за МВ, което ми се струваше прекалено, но...хора всякакви. Въпрос на преценка. Simple Smile

# 664
Наскоро четох, че промяната в гърдите след кърмене не се дължи на самото кърмене, а на самата бременност, т.е. подготовката на гърдите за кърмене и т.н. и затова е важно да се носи поддържащ сутиен през бременността, независимо от размера на гърдите. Просто исках да споделя. Не знам до колко е вярно  Peace Но както писах, аз започнах и да спя със сутиен, защото в началото много ме боляха гърдите и така ми бяха по-... пригледно подредени да го кажем  Joy Не че са огромни - вече съм с чашка C  bombs

А за ел. стерилизатора - мисля, че mama_ivy беше споделила, че е топлела и пюретата в него и ми хареса като идея  Peace

# 665
  • София
Здравейте мами  Hug
Изпуснала съм почти цялата тема и сега се опитвам да наваксам  Crazy
Да се оплача, задържам толква вода, че пръстите са ми двойни, чак лицето ми се подува  Shocked И явно вече ми се разширява таза, че така ме боли и непрекъснато пука  Rolling Eyes
Нощнички си купих от Ларедут две за две евро, ама май няма да са ми удобни, че са като тениска, т.е. нямат деколте  Confused Нали ми е за първи път и не съобразих, че трябва да се кърмим  Embarassed
Сутиените са ми проблем от сега, или са  ми малки (Б) или големи (С) та си карам с безшевни за сега и аз още от началото си спя с тях. Нали съм свикнала с по-малки и иначе ми пречат Grinning

Да ви питам някой ще ходи ли утре на лекцията на 9-месеца или в сряда на тази от "Ма-ма"?

# 666

Да ви питам някой ще ходи ли утре на лекцията на 9-месеца или в сряда на тази от "Ма-ма"?

На какви теми и къде са тези срещички?

# 667
  • Сопот, Пловдив
Моите гърди преди бяха D, сега май са вече Е и просто с намирането на сутиен в БГ е направo мисия нeвъзможна, освен ако не са някакви тип "бабешки". А даже и такива съм пробвала, поне за из къщи, и пак ми е трудно да си намеря нещо, което да ми става и на чашка, и на обиколка. И не знам като чета, че гърдите порасват още при кърменето и като гледам в интернет (в нашия прекрасен град няма откъде да си купиш бельо за бременни и родилки) как обикновено размерите достигат до 95D , ана мен ще ми трябва поне едно 100DD или 100Е...  newsm78  #Crazy

# 668
Здравейте и от мен.
По повод лекциите аз утре ще ходя в мола на Стамболийски, темата ще бъде "Развитие на детето от 0 до 12 месеца. Грижа за кожата." Лекцията е от 10:00, в къта за хранене зад KFC. Телефона за записване е  0884 06 07 30. Миналия път бяхме много малко - към 12-13 момичета, така че и без записване май става  Peace

# 669
Именно, заради това  написах всичко, за да не позволявате и на вас да се случи. Пази се много, meleean!

Момичета, купих си книгата "Азбука на кърменето". Издадена е с подкрепата на Ла Лига Лече. От малкото, което съм прочела досега, смятам че тази книга наистина е настолно четиво за всяка жена, която иска да кърми. Погледнете я, ако имате път към някоя книжарница.  Hug

# 670
  • София

На какви теми и къде са тези срещички?
Тази на девет месеца е В ЦУМ на тема "Най-чести здравословни проблеми през първата година от живота на бебето. Какво да правим до идването на лекаря”.

Ще научите с какви проблеми ще се сблъска вашето бебе при адаптацията си след раждането, за коликите, дерматологичните проблеми, първите зъбки, алергичните реакции и други. Д-р Слънчева ще ви запознае и с възможните спешни състояния и най-адекватната им родителска реакция.   ето линк http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5
Другата е в Лабиринт (до тунела на Люлин) и  е на тема "къпане на бебето" http://www.ma-mabg.com/zapisvane.php  На мен много страшно ми се вижда това с къпането  Crazy

# 671
Момичета,  добро утро и от мен  Wink,въпреки че е обед вече  Laughing  Малко ме плашите с тези контракции, за които пишете, защото досега нищо не сме купували, имам само три чувала дрешки и завивки ,които стоят в приятелките ми, защото  ММ не дава да ги внасям в къщи  -било рано, но накрая той ще глади дрешките  hahaha Решила съм от 1-ви  март да обикалям по магазините, но най-много ме притеснява, че трябва да избера педиатър и то не такъв, който си пада по антибиотиците! Пожелайте ми успех ,дано да се справя за две седмици,защото след 20 март влизам в деветия .....и дано си стоят бебчетата ни на топло в нас до термин. Praynig за да направят бузки  Party

Trufel  улучила си за нощничките ! Браво! ...и аз определено ще си взема нещо подобно, защото не искам да приличам на баба  Laughing

доколкото за столчетата за кола моята етърва го слагаше точно така : отзад на седалката с лице към движението и го опасваше с коланите  и нямаше проблем -въпреки че е правилно бебето да е с лице обратно на движението -има видео в нета, за тези които се интересуват.

Диди, дано да е живичко и здравичко, пък каквото излезе  Laughing наблягай на унисекс тонове , но за коремчето, както ти споделих мене ме гледаха вече 3 -ма доктора, няколко пъти и твърдят - момиче , а и аз така си го усещам Simple Smile Диди, както писах термина ми е 20.04 , как стои въпроса за щъркелчетата ,който коментирахте доста страници назад?

Мамчета, четох, че има фейсбук група -ще се радвам да ме включите в нея.
лек и безпроблемен ден на всички   bouquet

# 672
  • Бургас
Аз у дома ходя без сутиен,много ми стяга под гърдите,където вече започва корема.  Joy Ужасно неприятно усещане е. Слагам го само когато излизам навън. И едвам изтрайвам докато се прибера да го сваля.
Удобни са ми разни безшевни бюстиета,НО с този огромен бюст,трудно си намирам такова,което да ми стане. От първата бременност немога да си и помисля да влезна в него.  Embarassed

# 673
  • Червено знаме 11:)
Здравейте и от мен!
За нощниците от болницата ще ми дадат,но незнам ако кърмя за вкъщи дали ще ми трябва такава,иначе аз си нося пижамка Laughing
Стерилизатор куоих на авент за МВ...
И аз не стм спала цяла нощ,като се ококорих,та 6 пъти ставах до тоалетна,двеста пъти се завъртях...така ли ще е до края newsm78
Днес вече ще ми дават 45-дневния болничен,малко късничко,аз след двайсет и няколко дни ще раждам вече  Laughing
В събота пак бях подута като бухта,но може да съм яла нещо солено,защото вчера се въздържах и много енимавах какво ям и днес съм по-добре,но за всеки случай ще му кажа на доки да ми пусне изследвания...
За сутиените аз си купих такъв като Диди,тип потник,моите гърди не са мръднали изобщооо,още съм си 75Б Cry
Навън е адски студ,бррр...

# 674
Копвам си и тук предложението:
Варненски мами, дайте и ние да организираме срещичка, я вижте какво правят бургазлийки и софиянки. Предлагам да е след празниците - 9-10 март някъде. Има ли навити?

Общи условия

Активация на акаунт